Toshiba 40XF355DG : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Toshiba 40XF355DG

Αν μπορείς να δώσεις και τις ρυθμίσεις, θα ήταν super. Ενδιαφέρομαι άμεσα και με όσα προενέφερες, μου έλυσες μερικές από τις βασικές μου απορίες - κίνηση και SD απόδοση

Είμαι όλος :ears: και φαντάζομαι και άλλοι φίλοι εδώ μέσα.

Για την SD απόδοση, να προσθέσω απλά ότι μερικές φορές παρακολουθώ κάποια ντοκιματέρ στο ΣΚΑΙ σε 16:9 και ξεχνάω ότι βλέπω TV, περισσότερο μοιάζει με καλής ποιότητας DVD.

Για την SD απόδοση, να προσθέσω απλά ότι μερικές φορές παρακολουθώ κάποια ντοκιματέρ στο ΣΚΑΙ σε 16:9 και ξεχνάω ότι βλέπω TV, περισσότερο μοιάζει με καλής ποιότητας DVD.

Ωραία μαζεύονται σιγά σιγά οι πληροφορίες. Ευχαριστώ Fhatz. Στα υπόλοιπα κανάλια τι γίνεται? Και καμιά κουβέντα για την κίνηση?

Λοιπόν βγήκα μια βόλτα σήμερα για να τσεκάρω την Tosh και πρώτος σταθμός ήταν το Πλαίσιο...Την είχαν να παίζει με ένα sampler Blu-ray δισκάκι αλλα απογοητεύτηκα όταν έδειξε ένα βιντεάκι όπου η κάμερα (απο αεροπλάνο προφανώς) έπαιρνε απο ψηλά κάτι καταρράκτες και ένα σμήνος πουλιών που πετούσε αμέριμνα απο κάτω...Λοιπόν η κίνηση θύμιζε το Crysis σε max quality settings σε GeForce 2....για όσους δεν κατάλαβαν, η εικόνα έκοβε.....όταν ρώτησα σχετικά το παλικάρι του Πλαισίου μου είπε οτι μπορεί να έχει υπερθερμανθεί η τηλ. επειδή παίζει ώρες ή μπορεί να έχει ζεσταθεί το dvd player (??!!??)....anywayyy δεν μπόρεσα να δω SD ούτε καν DVD καθώς δεν είχαν κανένα στο κατάστημα.....στο 2ο όροφο είχαν την 40M86 πάλι σε BR...εκεί έδειχνε κάτι εξωτικούς προορισμούς που άλλαζαν σαν σελίδες sto powerpoint και όταν έμπαινε η επόμενη απο κάτω αριστερά προς τα πάνω δεξιά, έμπαινε σκουντουφλώντας....ωραία λέω τα πιάσαμε τα λεφτά μας (που είναι τα 100ΗZ???!!!αααααχχχ).

Δεύτερος σταθμός Mega Κωτσόβολος...Η samsung μόνη της σε μια γωνία να παίζει BRay και όλες οι άλλες μαζί στη σειρά. Εκεί ήταν και η XF355. Όλες παίζαν σε repeat ένα άθλιο δισκάκι με αποσπάσματα απο Live των Spears, Madonna που ήταν σχεδόν συνέχεια στο σκοτάδι με κάποιους προβολείς να αναβοσβήνουν εδώ και εκεί...Η Τosh μέσα στις άλλες δεν έκανε καμιά διαφορά αλλά δεν ήταν και χειρότερη καμιάς, μιας που ήταν άθλιες οι συνθήκες για να κρίνεις επιδόσεις τηλεόράσεων...Πάντως παρατήρησα Pixelιασμα ίσως ένα κλικ παραπάνω απο κανα2 άλλες στο 1 - 1.5 μέτρο καθώς και ελαφρώς μικρότερο viewing angle τουλάχιστον απο την Samsung. Kατόπιν η ματιά μου έπεσε στην Pioneer 42ΡΧΕ στην 2η σειρά όπου και να κολλούσες το προσωπό σου στην οθόνη δεν μπορούσες να διακρίνεις pixel (πλάσμα γαρ...)...

Το θετικότερο στοιχείο στην XF355 ήταν το γεγονός οτι λόγω σχεδιασμού δίχνει πολύ μικρότερη και δεν σε κουράζει καθόλου να την κοιτάς....επίσης παρατήρησα 2 πράγματα στην Μ86. Σε ΒRay στο Ice Age η γούνα του μαμούθ ας πούμε, αντί να έχει μόνο αποχρώσεις του καφέ, είχε και περιοχές που πρασίνιζαν λίγο όπως κάτι άθλια divx στο pc.....Επίσης σε απλό dvd που την είχα δεί στην HA παλιότερα είχα παρατηρήσει οτι σε ελαφρώς γρήγορες σκηνές τα αντικείμενα άφηναν παράλληλες γραμμές προς την κατεύθυνση της κάμερας αλλά δεν ξέρω κατά πόσο φταίει η τηλεόραση. Το θέμα είναι οτι έχασα το απόγευμα μου (ακόμα ένα) και άκρη δεν έβγαλα καθώς οι συνθήκες που επικρατούν στα πολυκαταστήματα είναι απαράδεκτες για να έχεις αντικειμενική άποψη για μια τηλεόραση.....

Τώρα λέω να ψάξω και την Regza 37Z3030DG λόγω 100ΗΖ...@@

Απάντηση: Toshiba 40XF355DG

Θα προσπαθήσω το συντομότερο δυνατό...κι αυτό γιατι ο κάτοχος απουσιάζει εκτός των συνόρων....άμα τη αφίξει...θα σας ενημερώσω...ελπίζω μεχρι το Σάββατο

Λοιπόν βγήκα μια βόλτα σήμερα για να τσεκάρω την Tosh και πρώτος σταθμός ήταν το Πλαίσιο...

Σεβαστα ολα αυτα που λες αλλα...

Αυτες οι ατιμες οι συγχρονες τηλεορασεις (οπως και τα Blu Ray player) δεν ειναι "plug and play" δηλαδη βαζω ενα καλωδιο , ανοιγω και τα δυο και ειμαι ετοιμος.

Θελουν τις ρυθμισεις τους , θελουν πειραματισμους για το βελτιστο των δυνατοτητων τους κτλ. Στα καταστηματα κανειςδεν καθεται να ασχοληθει , αμφιβαλω αν οι πιο πολλοι πωλητες γνωριζουν καν τις βασικες ρυθμισεις της καθε τηλεορασης.

Ενα απλο παραδειγμα, αν βαλεις την επιλογη των 24p λαθος τοτε εχεις σπασιματα στην κινηση σαν αυτα που περιγραφεις , αν βαλεις πολυ sharpness μπορει να δεις και "πιξελισμα".

Θεωρω δεδομενο οτι σε HD ολες οι συγχρονες τηλεορασεις με μια ελαχιστη προσπαθεια σε θεμα ρυθμισεων παιζουν απο πολυ καλα μεχρι αριστα οποτε ξεχνα οτι ειδες παραπανω και επικεντρωσου να βρεις αυτη που θα παιζει λιγο καλυτερα απο τις αλλες σε SD.

Ελπιζω να βοηθησα.-bye-

Φίλε μου Rivers κατανοώ απολύτως οτι λες γι αυτο και εγώ αναφέρω οτι υπο τις παρούσες συνθήκες στα συγκεκριμένα μαγαζιά δεν μπορείς να βγάλεις άκρη....αρα τελικα που καταλήγουμε; Τηλεόραση απο τα reviews και στα χαρτιά. Βέβαια σε τέτοια κλάση δύσκολα να πετύχεις μάπα τηλεόραση, απλά μπορεί να μην είναι η κατάλληλη για τις δικές σου ανάγκες....

Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος απο τους ιδιοκτήτες της 40FX355 αντιμετώπισε πρόβλημα με Backlight Βleeding στις πάνω 2 γωνίες (δηλαδή όταν οι 2 πάνω γωνίες σε μια πολυ σκοτεινή σκηνή είναι πιο φωτεινές) όπως κάποιοι αναφερουν στο avforum. Η Toshiba δίνει 1 χρόνο εγγύηση; Γιατί έτσι ρε γμτ....

Φίλε μου απο Perfect Shop μου έδωσαν 1 χρόνο απο επίσημη αντιπροσωπεία....

Κακως, εγω πηρα τηλ. στην αντιπροσωπεια και ειπε οτι φερνει η ιδια στα μαγαζια εχει 2 χρονια.

Φίλε μου Rivers κατανοώ απολύτως οτι λες γι αυτο και εγώ αναφέρω οτι υπο τις παρούσες συνθήκες στα συγκεκριμένα μαγαζιά δεν μπορείς να βγάλεις άκρη....αρα τελικα που καταλήγουμε; Τηλεόραση απο τα reviews και στα χαρτιά. Βέβαια σε τέτοια κλάση δύσκολα να πετύχεις μάπα τηλεόραση, απλά μπορεί να μην είναι η κατάλληλη για τις δικές σου ανάγκες....

Ανοιγεις περιοδικα και Internet , διαβαζει τα τεστ , βλεπεις που υστερει μια τηλεοραση πχ. γωνια θεασης , μαυρο κτλ. και πας σε ενα καταστημα ωστε να δεις αν πχ. το μαυρο η η γωνια θεασης σε ενοχλουν στα δικα σου ματια η αν ειναι ενταξει για τα δικα σου standard.

Οπως και να το κανουμε οταν μιλαμε για τηλεορασεις στην τιμη αυτη οι διαφορες ποτε δεν ειναι μεγαλες.

Τι να πει και ο απλος κοσμακης που ψωνιζει τις Sony U , τις Toshiba A και τις Philips 3332 ?
Aυτοι κανονικα συμφωνα με τα δικα μας στανταρ επρεπε να αυτοκτονουν μετα την αγορα!

Απάντηση: Re: Toshiba 40XF355DG

Τι να πει και ο απλος κοσμακης που ψωνιζει τις Sony U , τις Toshiba A και τις Philips 3332 ?
Aυτοι κανονικα συμφωνα με τα δικα μας στανταρ επρεπε να αυτοκτονουν μετα την αγορα!

Αυτο ξαναπες το Γιαννη...Απλα για αυτο το φορουμ μας εχει σαν υποτιτλο "...Fanatics Area" :grinning-smiley-043

:aktion033: Μήπως θα μπορούσες να ανεβάσεις και κάποιες φωτο από το SD σήμα; Ψήνομαι για την τηλεόραση για μετά τις γιορτές και το SD σήμα είναι μεγάλο μέρος της θέασης στο σπίτι για μένα...

Τελικά αγόρασα την Toshiba 40XF355DG

Τελικά μετά από ψάξιμο αγόρασα την Toshiba 40XF355DG! Πολύ χαρούμενος μέχρι στιγμής. Πολύ σημαζεμένη tv! Έχω δοκιμάσει το xbox360 σε vga και tv από τον δορυφορικό δέκτη με scart και όλα καλα!

Δοκίμασα να μεταφέρω ασύρματα εικόνα και ήχο με ένα πακέτο που είχα αγοράσει από το lidl με 30 ευρώ. Αλλά έχω πολλά παράσιτα ενώ σε άλλες τηλεοράσεις στο σπίτι παίζει μια χαρά. Υπάρχει κάτι άλλο να μου προτείνετε και να κάνει αυτή τη δουλειά αλλά χωρίς να έχω παράσιτα;

Επίσης θα δοκιμάσω το laptop το βράδυ με dvi to hdmi καλώδιο. Το laptop έχει έξοδο ήχου σαν το minijack που λέει spdif αυτό πως το χρησιμοποιώ; Θέλει κάποιο ειδικό καλώδιο; Το SPDIF που ξέρω σε άλλες συσκευές είναι άλλο βύσμα.

Ρυθμίσεις για την tv που μπορώ να βρω;

Καλή χρονιά!

Re: Τελικά αγόρασα την Toshiba 40XF355DG

Ευχαριστώ Rivers είχε κάποια ενδιαφέροντα πραγματάκια στο link.

Αν κάποιος έχει απάντησεις κι για τα άλλα ερωτήματα ας κάνει ένα post.

Όσο για το DVI2HDMI έβαλα το καλώδιο και ξενέρωσα!
Χάλια χρώματα σαν ξεβαμενα και τα fonts δεν βλέπονται,
Επίσης στην 1920x1080 χάνονται οι άκρες στην εικόνα και πρέπει να την σουλουπώσω ρίχνοντας την ανάλυση σε 1828x1024 (ναι αυτή :D)
Φταίει το καλώδιο ή κάτι άλλο;
Χρησιμοποιώ laptop με την 7700 nvidia.

Ευχαριστώ Rivers είχε κάποια ενδιαφέροντα πραγματάκια στο link.

Αν κάποιος έχει απάντησεις κι για τα άλλα ερωτήματα ας κάνει ένα post.

Όσο για το DVI2HDMI έβαλα το καλώδιο και ξενέρωσα!
Χάλια χρώματα σαν ξεβαμενα και τα fonts δεν βλέπονται,
Επίσης στην 1920x1080 χάνονται οι άκρες στην εικόνα και πρέπει να την σουλουπώσω ρίχνοντας την ανάλυση σε 1828x1024 (ναι αυτή :D)
Φταίει το καλώδιο ή κάτι άλλο;

Aυτο ειναι overscan. Ψαξε να βρεις μια επιλογη "Just Scan" η καπως ετσι και βαλε την on ωστε να παρεις 1:1 pixel mapping.

Για κανε ενα ερωτημα και στην στηλη των HTPC ωστε να σε βοηθησουν αυτοι που ξερουν γιατι εγω εχω ασχοληθει ελαχιστα με αυτα.

Βρήκα μια άκρη με τα fonts τα οποία βελτιώθηκαν αρκετά! Το just scan έκανε την δουλειά! Ευχαριστώ! Αν καταφέρω να βελτιώσω και τα χρώματα είμαστε οκ. Είναι άσχημο γιατί στα videos φαίνονται σαν ξεφτισμένα.

Ακόμα δεν έχω βρει κάτι γι'αυτά εδώ:
Δοκίμασα να μεταφέρω ασύρματα εικόνα και ήχο με ένα πακέτο που είχα αγοράσει από το lidl με 30 ευρώ. Αλλά έχω πολλά παράσιτα ενώ σε άλλες τηλεοράσεις στο σπίτι παίζει μια χαρά. Υπάρχει κάτι άλλο να μου προτείνετε και να κάνει αυτή τη δουλειά αλλά χωρίς να έχω παράσιτα;

Το laptop έχει έξοδο ήχου σαν το minijack που λέει spdif αυτό πως το χρησιμοποιώ; Θέλει κάποιο ειδικό καλώδιο; Το SPDIF που ξέρω σε άλλες συσκευές είναι άλλου είδους βύσμα.