Toshiba 43H70 οπίσθιας προβολής. Convergence problem.

mr.Vox

AVClub Addicted Member
4 April 2008
1,320
Έχω μια τηλεόραση Toshiba 43 inch, μοντέλο 43H70 , προβολική τα γνωστά μπαούλα. Τώρα τελευταία παρουσιάζει προβλήματα "κεντραρίσματος" convergence problem . Αξίζει τον κόπο να την επισκευάσω ή να την φουντάρω; Ψάχνοντας στο ιντερνετ βρήκα ότι είναι συνήθες πρόβλημα αυτό μετά από χρήση ετών. Αξίζει να καλέσω την αντιπροσωπεία ή θα στείλουν κάνα πιτσιρικά άσχετο και τζάμπα θα δώσω τα λεφτά; Αν κάποιος γνωρίζει κάποιον τεχνικό που έχει ασχοληθεί με τέτοιου είδους τηλεοράσεις ας με ενημερώσει σχετικά για το πόσο περίπου θα κοστίσει ή στο forum ή και με PM.

Εδώ είναι ένα σχετικό link με κάποια από τα πρόβλήματα και λύσεις που προτείνονται για την συγκεκριμένη TV

:bigcry:

Μη σε πιάνει απελπισία, οι απόκλιση σύγκλισης είναι φυσιολογικό φαινόμενο στα προβολικά CRT μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Αν η απόκλιση δεν είναι μεγάλη, πριν απευθυνθείς σε τεχνικό, έλεγξε μήπως διορθώνεται με το ενσωματωμένο σύστημα διόρθωσης από τον χρήστη (σελ.19 στις οδηγίες χρήσης)...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Τα έχω κάνει αυτά. Διορθώνεται η κατάσταση για λίγο και κάποια στιγμή το πρόβλημα ξάνα εμφανίζεται.
Μάλλον με τρώνε οι τσέπες μου και πάω για 55-άρα panasonic λίαν συντόμως.
Προς το παρόν βολεύονται οι γονείς μου με αυτήν οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα βλέποντας τηλεοπτικά κανάλια. Θα ήθελα όμως να παρατείνω την ζωή της για λίγο ακόμα.

:coool: