toshiba 46 zf355dg προβλημα και service

Re: Απάντηση: toshiba 46 zf355dg προβλημα και service

Εμένα ρε παιδιά γιατί δε μου χαλάει να μου δώσουν καινούρια?:bigcry:

Μην στεναχωριέσαι... επειδή και εγώ στην ίδια μοίρα είμαι, ετοιμάζω ήδη τα δικόγραφα για την περίπτωση που παρέλθει η μονοετής εγγύηση και δεν μου την αλλάζουν, όταν έδω έχουμε κατασκευαστικό λάθος που μαθηματικά προκύπτει σε κάθε τηλεόραση και υπήρχε εξαρχής .....

Απλά δεν έχω καταλάβει γιατί, αν και λέγεται ότι φταεί το λεπτό πλαίσιο, βγαίνει μόνο στις 46αρες και όχι στις άλλες ... μήπως λόγω specs και παρτίδων; θυμάστε που τα πανελς είχαν μικρότερη αντίθεση στις 46αρες (δείτε το manual);
Επίσης μετά από πόσες ώρες λειοτυργίας του πανελ βγαίνει; Στατιστικά όσοι τους παρουσίασε το πρόβλημα πόσο τη λειτουργούσαν;
Αυτές είναι οι απαντήσεις που θα έπρεπε να δίνουν οι φίλοι που τους παρουσιάστηκε το πρόβλημα και όχι αν οι ΚΟΥΡΟ που τους δίνονται σε αντικατάσταση είναι καλές ή όχι !

Φίλε Iceman, δεν ξέρω αν έχει σχέση το πρόβλημα στις 46άρες με την διαφορά στο contrast σε σχέση με τις 40 και 52. Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα αλλά δε νομίζω να πάρεις κάποια έγκυρη απάντηση.

Όσον αφορά τον χρόνο, υπολόγισε ότι από αρχές Απρίλη μέχρι μέσα Δεκέμβρη που βγήκε το πρόβλημα, η δικιά μου λειτουργούσε 8-10 ώρες την ημέρα (ναι κοιμάμασταν αγκαλιά...). Άρα πρέπει να είχε δουλέψει 2000 - 2500 ώρες.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τη γνώμη σου να ζητήσεις αντικατάσταση και μετά τον πρώτο χρόνο, στηριζόμενος στο ότι το μοντέλο είναι ελλατωματικό από την μάνα του.

Ίσως μάλιστα είναι καλό να τους στείλετε από τώρα μια επιστολή ή mail, πριν λήξει η εγγύηση, και να τους λέτε ότι το μοντέλο είναι ελλατωματικό με βάση τις τόσες καταχωρήσεις, ότι θα έπρεπε να το έχετε αποσύρει (όπως κάνουν και για τα αυτοκίνητα...) και ότι επιφυλάσσεστε για κάθε νόμιμη ενέργεια εφόσον το πρόβλημα παρουσιαστεί μετά την λήξη της εγγύησης.

θα χεστουν πανω τους... (μετα συγχωρησεως).
Το αν ενα μοντελλο ειναι ελλατωματικο η οχι κρινεται απο τις αναφορες τις δικες τους και οχι τις δικες σας/μας.
Και 20 να μαζευτειτε ,αυτοι θα πουν οτι πουλησαν 10000 (πχ) και οτι το ποσοστο αυτο ειναι εντος του αποδεκτου.

θα χεστουν πανω τους... (μετα συγχωρησεως).
Το αν ενα μοντελλο ειναι ελλατωματικο η οχι κρινεται απο τις αναφορες τις δικες τους και οχι τις δικες σας/μας.
Και 20 να μαζευτειτε ,αυτοι θα πουν οτι πουλησαν 10000 (πχ) και οτι το ποσοστο αυτο ειναι εντος του αποδεκτου.
Για εμένα αν μου σκάσει το πρόβλημα και επειδή είμαι δικηγόρος δεν θα μου κοστίσει κάτι να κάνω μια αγωγή... σε τελική ανάλυση εμένα θα χάσουν πάντα από πελάτη. Αβ με μηδέν κόστος πετύχω κάτι καλό θα είναι αν όχι προσέχουμε για να έχουμε ...

Όσον αφορά τον χρόνο, υπολόγισε ότι από αρχές Απρίλη μέχρι μέσα Δεκέμβρη που βγήκε το πρόβλημα, η δικιά μου λειτουργούσε 8-10 ώρες την ημέρα (ναι κοιμάμασταν αγκαλιά...). Άρα πρέπει να είχε δουλέψει 2000 - 2500 ώρες.

Ακριβώς τέτοια στατιστικά στοιχεία θέλω να δω! Τα πανελς έχουν μια Χ διάρκεια ζωής, που λογικά υπολογίζεται από τις ώρες που είναι αναμμένο και όχι από πότε κατασκευάστηκε.... αν λοιπόν δούμε πόσο είχαν δουλέψει τα πάνελς μέχρι την εμφάνιση του προβλήματος ίσως μπορέσουμε να υπολογίσουμε στατιστικά πότε ακριβώς θα εμφανιστεί και στους υπόλοιπους ή μπορέσουμε να δώσουμε κάποια τεχνική εξήγηση!
Οι υπόλοιποι που σας το εμφάνισε πόσο την χρησιμοποιούσατε καθημερινά;

Λοιπον,αγοραστηκε τον Απριλιο αν δεν κανω λαθος,και απο τοτε παιζει αρκετα,σιγουρα 5-6 ωρες την ημερα,καθοτι ειναι και την χρησημοποιουσα και ως monitor.Βεβαια υπαρχε και περιοδος που δεν επαιζε καθολου(καλοκαιρι κτλ..)
Ειναι νομιζω καθαρα θεμα ωρων χρησης μεχρι να βγει το προβλημα..Στην αρχη θυμαμαι εμφανηστηκε μια καθετη γραμμη και μετα απο 15 περιπου μερες,εμφανηστηκε και δευτερη,λιγα εκατοστα πιο αριστερα.(οι γραμμες συνηθως εμφανιζονται στην αριστερη πλευρα του panel,οπως φαινεται και στην foto που εχει στα αρχικα post.

ευχαριστω για την πληροφορια frogie147. Oι υπολοιποι;
Οι γραμμες ποσο εμεναν εμφανεις; εξαφανιζονταν και μετα απο ποσο; ειναι θεωρητικα δυνατη η χρηση της tV με τις γραμμες; σε 4:3 επαιζε με γραμμες;

Mετα απο 15' οι γραμμες εξαφανιζοντζν..Και βεβαια μπορεις να την χρησημοποιησεις με αυτο το προβλημα αλλα δεν ξερεις τι αλλο μπορει να συμβει σ'αυτο το προβληματικο panel,afoy οι γραμμη arxika htan mia kaι meta apo λιγο καιρο εμφανηστηκε δευτερη,μετα απο κανα μηνα ποιος ξερει τι θα γινει..Για 4:3 δεν ξερω τι γινεται μια και δεν το χρησημοποιησα σχεδον ποτε..:AFADF0:

Απάντηση: Re: toshiba 46 zf355dg προβλημα και service

ευχαριστω για την πληροφορια frogie147. Oι υπολοιποι;
Οι γραμμες ποσο εμεναν εμφανεις; εξαφανιζονταν και μετα απο ποσο; ειναι θεωρητικα δυνατη η χρηση της tV με τις γραμμες; σε 4:3 επαιζε με γραμμες;
Οι ωρες χρησης ηταν περιπου 6-7 καθημερινα πλην ελαχιστων εξαιρεσεων με αγορα 2 Απριλιου...
το προβλημα ξεκινησε χριστουγεννα: εμφανιζοταν μια γραμμη pixel στο ενα ακρο οθονης και εξαφανιζοταν μετα απο 5 λεπτα. Μετα απο μερικες μερες εμφανισε 2 γραμμες εκατερωθεν και εξαφανιζονταν μετα απο 10 περιπου λεπτα...
Σε 4:3 δεν επαιξε ποτε (δεν τη δοκιμασα)-bye-

Απάντηση: Re: toshiba 46 zf355dg προβλημα και service

Tελικα θα μου την αντικαταστησουν με την toshiba 46ZV555,αφου επεμεινα και απο μετρηση στο επιπλο που θα μπει,δυστυχως δεν χορουσε kouro..H νεα αυτη Τoshiba φοραει τσιπακι cell(ps3)!:a0210:
καλοριζικη και καλοθεατη-bye-

Παιδιά άλλος ένας με το ίδιο πρόβλημα. Αγορά στις 11/3/2008. Οι γραμμές εμφανίστηκαν πριν περίπου ένα μήνα. Επικοινώνησα με το service. Το στέλνω στην Αθήνα (μένω Θεσ/νικη). Για να δούμε . . .:chinscratch:

Παιδιά άλλος ένας με το ίδιο πρόβλημα. Αγορά στις 11/3/2008. Οι γραμμές εμφανίστηκαν πριν περίπου ένα μήνα. Επικοινώνησα με το service. Το στέλνω στην Αθήνα (μένω Θεσ/νικη). Για να δούμε . . .:chinscratch:
Τη χρήση της έκανες; Πόσες ώρες ημερησίως;

Νεότερα. Η εξυπηρέτηση πολύ καλή (για να μην κατηγορούμε μόνο). Η ανταλλαγή της τηλεόρασης από ότι κατάλαβα θα γινόταν με την RV και όχι την ZV (δεν δεσμεύτηκε όταν τον ρώτησα και μίλησε για ίδια ή καλύτερα specs οπότε ...). Τελικά πήγα σε 5080dx με κάτω ηχείο και βάση. Διαθέσιμες για ανταλλαγή ήταν η 508dx και η 5080dx στα 500 και 300 αντίστοιχα (χωρίς βάση και ηχεία). Πάμε για πλάσμα με 50" στα 2,90μ! :proud:

Ευχαριστώ! Καλά ξεμπερδέματα και στους υπόλοιπους κατόχους της Toshiba. Εύχομαι να σας χαλάσει εντός εγγύησης! :deal: