Toshiba 46TL938 vs Samsung EH6030 vs F6100

Alarm

New member
29 May 2013
16
Καλησπερα.

Κοιταζω για αγορα τηλεορασης 46" . Αφου ξεσκονισα αρκετα το φορουμ σας αλλα και διαβασα αρκετα review καταλαβα πως γυρο στα 600 ευρω δεν μπορω να εχω τρελες απαιτησεις.
Παρολα αυτα ειδα πως 3-4 μοντελα ξεχωριζουν. Αυτα ειναι τα:

• Toshiba 46TL938
  • Samsung EH6030
  • Samsung F6100

Ολες παιζουνστα ιδια χρηματα. Για την Toshiba εχω διαβασει καλα πραγματα για την ποιοτητα σε 2D αλλα κακα πραγματα για το 3D . Για τις αλλες 2 πως γενικα εχουν πολυ καλη εικονα.
Γνωριζω πως οι δυο τελευταιες δεν ειναι σμαρτ-τβ , αλλα και πως η toshiba ειναι πραγματικα ενα χαλι οσο αναφορα την λειτουργια της σαν σμαρτ-τβ.

Στο θεμα μας τωρα εγω τι ζηταω.
-Καλη εικονα , πραγμα που παει να πει καθαρα και πραγματικα χρωματα.
-Καλη ευκρινεια
-Καλη αναπαραγωγη ταινων.

Ξανα και ξανα διαβαζω για τηλεορασεις που αδυνατουν να παιξουν κινηματογραφικες ταινιες καλα, κανοντας τες αποκρουστικες.
Οι αγωνες και τα παιχνιδια δεν με ενδιαφερουν τοσο. Οπως ουτε καιγωμαι και τοσο να σερφαρω στο ιντερνετ απο την τηλεοραση.

Στις ερωτησεις λοιπον:

1) Ποια απο τις 3 θα διαλεγατε
2) Ποια πιστευετε οτι εχει καλυτερη εικονα
3) Ποια ακριβως η διαφορα της EH6030 με την F6100 ? Εχουν το ιδιο πανελ?
4) Ειναι και οι 3 στα 100hz πραγματικα ?
5) Απο θεμα 3d να περιμενω καλυτερα αποτελεσματα απο την samsung ?
6) Αναμεσα στις δυο Samsung ποια θα ηταν η επιλογη σας ?
7) Καποια αλλη προταση σε αυτα τα χρηματα?

Σαν πακετο, φαινεται πιο ολοκληρομενη η Toshiba, με καλυτερη συνδεσημοτητα αλλα και σχεδιαση. Για πειτε την γνωμη σας.

Καλησπερα.

Κοιταζω για αγορα τηλεορασης 46" . Αφου ξεσκονισα αρκετα το φορουμ σας αλλα και διαβασα αρκετα review καταλαβα πως γυρο στα 600 ευρω δεν μπορω να εχω τρελες απαιτησεις.
Παρολα αυτα ειδα πως 3-4 μοντελα ξεχωριζουν. Αυτα ειναι τα:

• Toshiba 46TL938
  • Samsung EH6030
  • Samsung F6100

Ολες παιζουνστα ιδια χρηματα. Για την Toshiba εχω διαβασει καλα πραγματα για την ποιοτητα σε 2D αλλα κακα πραγματα για το 3D . Για τις αλλες 2 πως γενικα εχουν πολυ καλη εικονα.
Γνωριζω πως οι δυο τελευταιες δεν ειναι σμαρτ-τβ , αλλα και πως η toshiba ειναι πραγματικα ενα χαλι οσο αναφορα την λειτουργια της σαν σμαρτ-τβ.

Στο θεμα μας τωρα εγω τι ζηταω.
-Καλη εικονα , πραγμα που παει να πει καθαρα και πραγματικα χρωματα.
-Καλη ευκρινεια
-Καλη αναπαραγωγη ταινων.

Ξανα και ξανα διαβαζω για τηλεορασεις που αδυνατουν να παιξουν κινηματογραφικες ταινιες καλα, κανοντας τες αποκρουστικες.
Οι αγωνες και τα παιχνιδια δεν με ενδιαφερουν τοσο. Οπως ουτε καιγωμαι και τοσο να σερφαρω στο ιντερνετ απο την τηλεοραση.

Στις ερωτησεις λοιπον:

1) Ποια απο τις 3 θα διαλεγατε
2) Ποια πιστευετε οτι εχει καλυτερη εικονα
3) Ποια ακριβως η διαφορα της EH6030 με την F6100 ? Εχουν το ιδιο πανελ?
4) Ειναι και οι 3 στα 100hz πραγματικα ?
5) Απο θεμα 3d να περιμενω καλυτερα αποτελεσματα απο την samsung ?
6) Αναμεσα στις δυο Samsung ποια θα ηταν η επιλογη σας ?
7) Καποια αλλη προταση σε αυτα τα χρηματα?

Σαν πακετο, φαινεται πιο ολοκληρομενη η Toshiba, με καλυτερη συνδεσημοτητα αλλα και σχεδιαση. Για πειτε την γνωμη σας.
καλημερες!! προσωπικη γνωμη ειναι οτι εφερα την 6030 για ενα φιλο(δεν κανω αυτη την δουλεια,,εξυπηρετηση εκανα) οποτε την δοκιμασα εξονυχιστικα..
τα συμπερασματα μου
θετικα

1. ομοιογενεια ηταν καταπληκτικη..ιχνος banding clouding torching και οτι αλλο χουσουρι απλα δεν υπαρχει (βοηθαει το οτι ειναι direct led)..μπορει βεβαια να επεσα και σε λαχειο!!
2. εικονα . παρα πολυ καλη !!τα χρωματα ηταν ζωηρα και με λιγες ρυθμισεις ηταν σε πολυ καλο επιπεδο
3.media player ..δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα..τα επαιζε αβιαστα με ελληνικους υποτιτλους..μονο που ηθελα πιο μεγαλη γραμματοσειρα..
4. 3D ..παρα πολυ καλο χωρις ενοχλητικο crosstalk
5. ο ηχος ειναι πιο γεματος απο edge led κατασκευες .παλι θα θες ομως ενα καλο home cinema
αρνητικα..
1 πλαστικο..δειχνει φτηνη κατασκευη οπως και το χειριστηριο για σχεδιο δεν αναφερω ..περι ορεξεως..
2. δεν εχει pvr(εκτος κι αν κανω λαθος)
3. δεν ειναι smart και δεν εχει wifi (εξτρα)
4. στρουμπουλη

ολα αυτα βεβαια σε συναρτηση με την τιμη της!!
πιστευω πως ειναι αξιολογη αγορα

την toshiba και την f6100 τις εχω δει μονο σε μαγαζι οποτε δεν εκφερω γνωμη για κατι που δεν ειναι σε καταλληλο φωτισμο με καταλληλες ρυθμισεις και με αναλογο υλικο να συγκρινω...

Last edited:
Ομολογω πως η Toshiba με καιει λιγο περισσοτερο. Για τον λογο που ανεφερα παραπανω, πως εινια λιγο πιο ολοκληρομενη σαν τηλεοραση με αυτα που
προσφερει. Το θεμα ειναι αν τα αξιζει και αν οντως η εικονα της συγκρινεται με τις αλλες 2 .

Ομολογω πως η Toshiba με καιει λιγο περισσοτερο. Για τον λογο που ανεφερα παραπανω, πως εινια λιγο πιο ολοκληρομενη σαν τηλεοραση με αυτα που
προσφερει. Το θεμα ειναι αν τα αξιζει και αν οντως η εικονα της συγκρινεται με τις αλλες 2 .

ασφαλη απαντηση θα σου δωσει καποιος που τις εχει δοκιμασει αρκετα σε οικιακο χωρο και οχι σε καποια μαγαζια ....παντως δειχνει πολυ δυνατη η toshiba και τα χρωματα της ηταν ζωηρα μιας και ips panel εχει καλη παραδοση στα χρωματα

για panasonic σκεφτεσαι?? καποια απο την σειρα et50 η et60???αξιζουν την προσοχη σου..

Εγω σκεφτομαι... αυτοι δεν με σκεφτοντε :D

Πολλα τα χρηματα...