Toshiba 46XF355 ή Sony 46D3500 ή Sharp 46X20E

ggoudel

New member
15 December 2007
33
Athens
Καλησπέρα σε όλους,
αν και είμαι κάποιους μήνες μέλος (και παρακολουθώ άλλους τόσους σαν guest) αυτό είναι μόλις το δεύτερο μου post.
Ο λόγος που το στέλνω είναι ότι μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει σε δύο (άντε τρία...) μοντέλα και θέλω και τη γνώμη του forum.
Επειδή ο καθένας έχει τις προσωπικές του εμπειρίες και κριτήρια, για μένα πάνω απ' όλα μετράει το made in και το πόσο ποιοτική φαίνεται μία κατασκευή. Εντάξει, μετράνε και τα specs, αλλά προτιμώ 50Hz made in Japan, παρά 100Hz made in China.
Για ποιοτικούς λόγους και ας με συγχωρήσουν οι κάτοχοι, απέρριψα κατευθείαν τις Samsung (δεν θα επεκταθώ περαιτέρω).
Οπτικά ποιοτικότερες όλων δείχνουν οι Sony (χωρίς όμως να υστερούν Sharp, Toshiba & Philips)) και στο made in οι Sharp δεν παίζονται ακολουθούμενες από τις Toshiba.
Από εκεί και πέρα διαβάζοντας γνώμες δικές σας και reviews που βρήκα εδώ (το forum είναι μεγάλη δύναμη :grinning-smiley-043), βλέποντας αρκετές με τα μάτια μου και τηρώντας τον "εγωιστικό" περιορισμό των 2000€ max, καταλήγω στις:
  • Toshiba46XF355 (πέραν των παραπάνω θεωρώ πολύ σημαντική την έξοδο για subwoofer).
  • Sony 46D3500 (φαίνεται η πιο value for money Sony συν ότι οι Sony έχουν την πιο "γλυκιά" εικόνα απ' όλες).
  • Sharp 46X20E (την είδα εχθές στο MediaMarkt 1999€, αν και δεν παραψήνομαι αφού βλέπω ότι είναι και λίγο λαχείο τι θα σου προκύψει με τις συγκεκριμένες).
Κάθε γνώμη θα είναι ευπρόσδεκτη.

PS: Για την 1η και την 3η υπάρχουν threadsκαι τα έχω διαβάσει, αλλά θα με ενδιέφερε η γνώμη σας ειδικά μεταξύ των 2 πρώτων.

46XF355 και ξεχνα τα madojapanidika λαχεια , αμα σου κατσει η στραβη δεν πα ναναι και handmade .........θα πεις την πικρα μεχρι πατουρας .
Ορκιζομε ..................... στον Ευαγγελατο οτι και ο Rivers αυτη θα σου πει :afro:

Kαι εγω μεταξυ των δυο πρωτων θα ελεγα και επειδη τυχαινει να ειμαι και πολυ ευχαριστημενος απο τις δυο Sony LCD (32S2010 , 40D3000) που εχω σπιτι , μαλλον για την D3500 θα πηγαινα.

Kαι εγω μεταξυ των δυο πρωτων θα ελεγα και επειδη τυχαινει να ειμαι και πολυ ευχαριστημενος απο τις δυο Sony LCD (32S2010 , 40D3000) που εχω σπιτι , μαλλον για την D3500 θα πηγαινα.

Μαλλον σε επηρεασε η συνεντευξη του ................Βγενοπουλου-bye-

Μαλλον σε επηρεασε η συνεντευξη του ................Βγενοπουλου-bye-

Eιπαμε οτι "In Sony we trust" ...:2thumb22sup:

....εξαιρειται το PS3 βεβαια μεχρι να βγει slim version για να μην μοιαζει με τοστιερα και να βγουν πιο πολλοι τιτλοι Blu Ray.

Σε SD η 40D3000 τι λέει?

Σε SD η 40D3000 τι λέει?
Χωρις λογια ........

Vishenka_03.gif

Καλησπέρα σε όλους,
αν και είμαι κάποιους μήνες μέλος (και παρακολουθώ άλλους τόσους σαν guest) αυτό είναι μόλις το δεύτερο μου post.
Ο λόγος που το στέλνω είναι ότι μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει σε δύο (άντε τρία...) μοντέλα και θέλω και τη γνώμη του forum.
Επειδή ο καθένας έχει τις προσωπικές του εμπειρίες και κριτήρια, για μένα πάνω απ' όλα μετράει το made in και το πόσο ποιοτική φαίνεται μία κατασκευή. Εντάξει, μετράνε και τα specs, αλλά προτιμώ 50Hz made in Japan, παρά 100Hz made in China.
Για ποιοτικούς λόγους και ας με συγχωρήσουν οι κάτοχοι, απέρριψα κατευθείαν τις Samsung (δεν θα επεκταθώ περαιτέρω).
Οπτικά ποιοτικότερες όλων δείχνουν οι Sony (χωρίς όμως να υστερούν Sharp, Toshiba & Philips)) και στο made in οι Sharp δεν παίζονται ακολουθούμενες από τις Toshiba.
Από εκεί και πέρα διαβάζοντας γνώμες δικές σας και reviews που βρήκα εδώ (το forum είναι μεγάλη δύναμη :grinning-smiley-043), βλέποντας αρκετές με τα μάτια μου και τηρώντας τον "εγωιστικό" περιορισμό των 2000€ max, καταλήγω στις:
  • Toshiba46XF355 (πέραν των παραπάνω θεωρώ πολύ σημαντική την έξοδο για subwoofer).
  • Sony 46D3500 (φαίνεται η πιο value for money Sony συν ότι οι Sony έχουν την πιο "γλυκιά" εικόνα απ' όλες).
  • Sharp 46X20E (την είδα εχθές στο MediaMarkt 1999€, αν και δεν παραψήνομαι αφού βλέπω ότι είναι και λίγο λαχείο τι θα σου προκύψει με τις συγκεκριμένες).
Κάθε γνώμη θα είναι ευπρόσδεκτη.

PS: Για την 1η και την 3η υπάρχουν threadsκαι τα έχω διαβάσει, αλλά θα με ενδιέφερε η γνώμη σας ειδικά μεταξύ των 2 πρώτων.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ Sharp 46X20E ΕΧΩ ΤΗΝ 42Χ20Ε ΣΚΕΤΟ ΛΑΜΠΑΤΕΡ.....

BANDING FULL..... ΑΣΕ ΠΙΚΡΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΧΕΙΡΩΤΕΡΕΣ SONY - PHILIPS ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΡΑΡΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ
SHARP .........TOSHIBA ............LG ...............

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ Sharp 46X20E ΕΧΩ ΤΗΝ 42Χ20Ε ΣΚΕΤΟ ΛΑΜΠΑΤΕΡ.....

BANDING FULL..... ΑΣΕ ΠΙΚΡΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΧΕΙΡΩΤΕΡΕΣ SONY - PHILIPS ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΡΑΡΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ
SHARP .........TOSHIBA ............LG ...............

Να σου πω μετά απ' όλα όσα έχω διαβάσει εδώ κι εγώ ξεγραμμένες τις είχα τις Sharp. Απλά την έβαλα στο κόλπο γιατί η τιμή της βάση προδιαγραφών είναι πολύ ανταγωνιστική (θα μου πεις, τι να το κάνεις?).

Αλλά γιατί παίρνει η μπάλλα και τις Toshiba?

Για τις philips μην παιρνεις και βαρυ ορκο ...........
Τωρα , ολες οι εταιρειες εχουν τα στραβα τους , απλα ειναι που θα σου κατσει
Η W 2000 της Sony ειχε τοσο κλαουντινγκ που στη συσκευασια βαζανε μεσα και δωρεαν Βετεξ και στην εγγραφη στο διαδυκτιο σου εστελνε δωρο ομπρελα , η σειρα U δε , εγραφε στο manual οτι απαγορευετε να την φερετε σε επαφη μικροτερη των 2 μετρων με μπανανες ......... γιατι της βουταγε επιτοπου .:flipout:

Για τις philips μην παιρνεις και βαρυ ορκο ...........
Τωρα , ολες οι εταιρειες εχουν τα στραβα τους , απλα ειναι που θα σου κατσει
Η W 2000 της Sony ειχε τοσο κλαουντινγκ που στη συσκευασια βαζανε μεσα και δωρεαν Βετεξ και στην εγγραφη στο διαδυκτιο σου εστελνε δωρο ομπρελα , η σειρα U δε , εγραφε στο manual οτι απαγορευετε να την φερετε σε επαφη μικροτερη των 2 μετρων με μπανανες ......... γιατι της βουταγε επιτοπου .:flipout:

Xα , χα καλο...:flipout:

Παντως οπως εχω ξαναπει η Sony βγαζει μακραν τις πιο αξιοπιστες LCD τηλεορασεις.

Φυσικα και αυτες βγαζουν τα προβληματακια τους αλλα ειναι οτι καλυτερο υπαρχει.

Την D3500 δεν την εχω δει , δυστυχως η Sony εγκατελειψε την πετυχημενη συνταγη της D3000 (HD Ready + Motionflow 100 Ηz) αλλα παρολα αυτα φανταζομαι οτι θα ειναι αξιοπρεπης σε SD...

http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/sony_kdl-40d3500.htm

Αν ειχε και σωστη after sale υποστηριξη ..............οι αλλοι θα πουλαγαν στις 2 την 3η δωρο :afro:

Ευχαριστώ! :worshippy:
Άμεσο και κατατοπιστικό, αλλά δημιουργούνται κάποιες απορίες:
1. Αφού είναι ενός (και πλέον) έτους μοντέλο, γιατί εδώ ήρθε τόσο αργά? Κρίμα και είχα την ελπίδα ότι είναι πιο καινούρια...
2. Αναφέρει ότι έχει 10-bit panel. Είναι σίγουρο? Δεν το έχω ξαναδεί στα specs της, όπου αλλού τα βρήκα.
3. Την βγάζει "φτωχή" σε SD. Και αν την βγάζει αυτός με τα δικά του κανάλια, φανταστείτε τι θα γίνεται με τα δικά μας...
4. Υπάρχει περίπτωση η Toshiba να υπερέχει στο θέμα αυτό λόγω DCDI by Faroudja? Γενικά απ' ότι ξέρετε προσφέρει τίποτα παραπάνω αυτό?
5. Κι ένα τελευταίο. Οι 46άρες Toshiba τι panel φοράνε? Διότι δεν μπορεί να είναι της Philips όπως η 47Ζ3030.

1. H D3500 κυκλοφορησε πριν κανα μηνα οποτε μονο παλια δεν ειναι ...
2. Το 10-bit panel δεν ειναι και τιποτα το τρομερο , ακομα και να μην εχει δεν σημαινει τιποτα πρακτικα αυτο.
3. Oι Full ΗD τηλεορασεις σε SD λογικο ειναι να μην ειναι αψογες γιατι γινεται μετατροπη της χαμηλης αναλυσης σε 1080p παρολα αυτα λεει οτι ειναι αξιοπρεπης.
4. Οπως η Toshiba εχει το DCDI και η Sony εχει το Bravia Εngine , καλυτερα προσπαθησε να τις δεις και τις δυο και να κρινεις (οσο ειναι δυνατον) μονος σου.
5. Οι 46άρες Toshiba φοράνε S_PVA πανελ που ειναι τα ιδια με Sony-Samsung.

Πάρε την 46αρα Toshiba και ΜΗΝ το σκεφτεσαι πολύ! Στα λεφτά της ΔΕΝ θα βρεις καλύτερη! Όπως ειπε και ο Rivers παραπανω, φορανε τα ιδια S-PVA panels που φορουν και οι Sony-Samsung! :grandpa:

Εκτός και θες να πας σε πλάσμα μετά....-bye-

1. H D3500 κυκλοφορησε πριν κανα μηνα οποτε μονο παλια δεν ειναι ...
2. Το 10-bit panel δεν ειναι και τιποτα το τρομερο , ακομα και να μην εχει δεν σημαινει τιποτα πρακτικα αυτο.
3. Oι Full ΗD τηλεορασεις σε SD λογικο ειναι να μην ειναι αψογες γιατι γινεται μετατροπη της χαμηλης αναλυσης σε 1080p παρολα αυτα λεει οτι ειναι αξιοπρεπης.
4. Οπως η Toshiba εχει το DCDI και η Sony εχει το Bravia Εngine , καλυτερα προσπαθησε να τις δεις και τις δυο και να κρινεις (οσο ειναι δυνατον) μονος σου.
5. Οι 46άρες Toshiba φοράνε S_PVA πανελ που ειναι τα ιδια με Sony-Samsung.

1. Κι εγώ για καινούρια την είχα, αλλά το review που επισυνάπτεις έχει ημ/νία 16 January 2007, γι' αυτό και το σχόλιο.
2. ok
3. ...However, if SD viewing is just as important there are better performers out there.
Εκτός αν ο ποιητής εννοεί "πάρε plasma"
4. Σαφές, απλά επειδή το έχω δει να "φοριέται" αρκετά και όχι μόνο σε TVs (αν θυμάμαι καλά το έχει και το Oppo) είπα μήπως είναι τίποτα special.
5.Thanks. Αν θυμάμαι και καλά τι έχω διαβάσει εδώ μέσα, αυτά είναι και τα καλύτερα...

@Διονύσης:Φίλε μου δεν μπορώ να μην το πολυσκεφτώ. 2 χιλιάρικα είναι αυτά...
Αλλά εκτός αυτού είμαι εντελώς 50-50 μ' αυτές τις 2 (Toshiba - Sony). Άσε που δεν με βοηθάει και η τιμή. Κοστίζουν το ίδιο...

Πάρε την 46αρα Toshiba και ΜΗΝ το σκεφτεσαι πολύ! Στα λεφτά της ΔΕΝ θα βρεις καλύτερη! Όπως ειπε και ο Rivers παραπανω, φορανε τα ιδια S-PVA panels που φορουν και οι Sony-Samsung! :grandpa:

Εκτός και θες να πας σε πλάσμα μετά....-bye-

+1 για Toshiba. Είναι από τις καλύτερες αγορές στα λεφτά αυτά και η κριτική της 40άρας δίχνει ένα συνολικά καλό μηχάνημα με πολύ καλές δυνατότητες σε SD. Το μόνο που λείπει είναι τα 100hz αλλά ούτε η D3500 έχει έτσι και αλλιώς.

Αν μπορείς να περιμένεις, αλλά δεν ξέρω πόσο, η Toshiba έχει ανακοινώσει την προθήκη των 100hz στην XF355 με διάθεση από τον Μάρτιο και μετά. Βέβαια, Μάρτιο δεν νομίζω Ελλάδα και από τιμές μάλλον θα δαγκώνουν λίγο. Σχετικό άρθρο http://hdtvorg.co.uk/news/articles/2007123101.htm

Εγω παντος απο sony δεν θα επαιρνα κατι λιγοτερο απο την W .
Σε αυτα τα λεφτα θα χτυπαγα την Tosh με τη σιγουρια που μου προσφερει το πανελ που φοραει .
Λογικα πρεπει να στεκετε ποιο πανω απο την D3500 την οποια βλεπω να απαξιωνετε γρηγοροτερα και θεωρω οτι ανταγωνιζετε την W και οχι αυτην .
Ασε που οι Tosh εχουν και καλυτερο ηχο .

Συμφωνώ και με τους δύο.
Δεν πρόκειται να περιμένω 2-3 μήνες τα 100Hz για να τα πληρώσω 500 eur.

Όσο για την W, αυτή είναι η πηγή του διλλήματός μου. Δεν έχω δει τίποτα καλύτερο απ' αυτήν, συμπεριλαμβανομένων και των plasma (και :smash: όσο θέλετε...).
Οπότε η σκέψη που κάνω είναι : "Πόσο χειρότερη μπορεί να είναι η D απ' αυτήν?".

Ομολογώ πάντως ότι με έχετε "ψήσει" πολύ για την Toshiba...
Όταν έγραφα το ποστ έγερνα προς Sony, αλλά τώρα γέρνω απ' την άλλη...:ernaehrung004: