TOSHIBA MT700 ΕΡΩΤΗΣΗ

ALEXANDROS

Established Member
19 June 2006
258
Καλημέρα.Χτες εξευρενώντας το μενού του προβολέα διαπίστωσα πως υπάρχει η επιλογή faroudja setting η οποία είναι γκριζαρισμένη,δηλαδή απενεργοποιημένη.Είναι φυσιολογικό και πως μπορώ να την ενεργοποιήσω;

Δεν θα πρεπει να σε απασχολει. Θα την δεις ενεργοποιημενη μονο αν τροφοδοτησεις το μηχανακι σου αναλογικα απο svideo η component!

Ok θα το τεστάρω.Μετά άμα ξαναχρησιμοποιήσω την hdmi οι πιθανές αλλαγές που θα κάνω θα έχουν γίνει save;To λέω αυτό διότι σε ορισμένες περιπτώσεις(όταν δείχνει το σήμα του dvd player η σε σκοτεινά πλάνα, η εικόνα έχει χιόνια,νομίζω πως είναι αυτό που λέμε θόρυβος)και το faroudjia setting έχει την επιλογή noise reduction που πιστεύω θα με βοηθήσει να τον περιορίσω.

Μαλιστα . Πρωτα ελεγξε αν βγαινει η below black απο το πλειερ, γιατι αν θυμαμαι καλα εχει επιλογη και το ντενον και ο προβολεας για 0-7.5.

στο dvd το έχω βάλει στο 0.Στον προβολέα δεν νομίζω πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα.Σωστά το έχω βάλει και τι ακριβώς ρυθμίζει;

Ρυθμιζει το IRE0 στο digital 16.

Αν βλεπεις παλ δισκακια και το εχεις στο 0 εισαι οκ.

Με το προβολεα τωρα, ειχε καποιο θεμα με τα 0-7.5 αλλα δεν θυμαμαι ακριβως τωρα να σου πω.

Θα το δεις στο secret menu. Νομιζω ειχε επιλογη αλλα τα πρωτα κομματια που ειχαν ερθει με το αρχικο φιρμγουερ δεν σου εδειναν τη δυνατοτητα να το αλλαξεις. Μετα διορθωθηκε το φιρμγουερ με update και μπορουσες να το αλλαξεις !

Πως θα επέμβω στο secret menu;Mήπως έχω macroblocking;Και αν ναι πώς αντιμετωπίζεται;

Δυστυχως δεν θυμαμαι το συνδιασμο στο τηλεκοντρολ να στο πω τωρα. Ισως καποιος να το θυμαται και να μας το πει.

Kάτι τελευταίο και συγγνώμη για την ταλαιπωρία.Από την component μέχρι ποιά ανάλυση μπορώ να πάρω;

Χτες έκατσα περίπου δυο ώρες και πειραματίστηκα.Πήρα και το μάγο Αισενχάιμ πράγμα που με βοήθησε καθώς έχει πολλές σκοτεινές σκηνές.Καταρχήν το πρόβλημα αφορά αποκλειστικά τον προβολέα, ανεξαρτήτου συνδέσεως(hdmi,component)και εμφανίζεται στα σκοτεινά πλάνα.Σε κάποιο βαθμό μειώθηκε ενεργοποιώντας το mpeg noise reduction από το μενού του denon.Συνήθως οι κουκίδες που εμφανίζονται είναι πράσινου χρώματος και κατάφερα να τις περιορίσω μειώνοντας το rgb offset του πράσινου αλλά η εικόνα «μάτωσε» η παίζοντας με το black level pίχνωντας όμως πολύ τη φωτεινότητα.Τώρα αν αυτό είναι το dithering δεν ξέρω αν και διάβασα ότι αποτελεί ελάττωμα των dlp.Aν είναι dithering διορφώνεται και πώς;

Ποσες ωρες εχει ο προβολεας σου , κι αν εχεις ρυθμισει οτι μπορεις με dve η αλλα δισκακια αναφορας?

Kαινούργιος είναι έχει γράψει γύρω στις 25 ώρες.dve δεν έχω,μόνο το δισκάκι του hitech.Μια απορία που έχω,το dithering εμφανίζεται και σε hd;

Το dithering ειναι το "βρασιμο" που κανουν τα πιξελ.

Επειδη εχεις λιγες ωρες, δωσε χρονο στο πανελ. Εχει παρατηρηθει σε σημειο που ειναι σχεδον κανονας, οτι το βρασιμο του dlp ελατωνεται αρκετα μετα απο τις πρωτες ωρες κι ερχεται στα κανονικα του επιπεδα.

Κατεβασε και απο το download section που εχουμε, τα πατερν για τη βασικη ρυθμιση του brightness/contrast καψτα σε ενα δισκακι και ρυθμισε τον λιγο μεχρι να ερθει η ωρα που θα τον καλιμπραρεις περιπου στις 100 ωριτσες.

Αν δεν εχεις σκοπο να το κανεις, καλο θα ηταν να παραγγειλεις το dve και μεχρι να ερθει, κατεβασε το μανουαλ με τις οδηγιες για να προετοιμαστεις να το κανεις οσο μπορεις μονος σου !

Καλοριζικος !

Re: Απάντηση: TOSHIBA MT700 ΕΡΩΤΗΣΗ

Συνήθως οι κουκίδες που εμφανίζονται είναι πράσινου χρώματος και κατάφερα να τις περιορίσω μειώνοντας το rgb offset του πράσινου αλλά η εικόνα «μάτωσε» η παίζοντας με το black level pίχνωντας όμως πολύ τη φωτεινότητα.Τώρα αν αυτό είναι το dithering δεν ξέρω αν και διάβασα ότι αποτελεί ελάττωμα των dlp.Aν είναι dithering διορφώνεται και πώς;

Οι κουκίδες που αναφέρεις κατά 99% είναι dithering. Έχω (πρακτικά) τον ίδιο προβολέα (BenQ 7700) και αν πλησιάσω αρκετά το πανί τις βλέπω και εγώ.

Δεν αποτελούν πρόβλημα, απλά μειονέκτημα των DLP. Αν κάθεσαι σε σωστή απόσταση δεν είναι καθόλου ορατές.

Μήπως κάθεσαι πολύ κοντά στο πανί;