-TOSHIBA TV Line-up 2011-

Τα πολλά δεν είναι τα 250 αλλά το γεγονός οτί προστίθενται σε άλλα 5 χιλιάρικα :)

Προσπαθώ να σκεφτώ μια τηλεόραση τα τελευταία χρόνια που να είχε τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή από τους άμεσους ανταγωνιστές της χωρίς να "πουλάει" κάτι διαφορετικό, αλλά αδυνατώ.

Η Philips είχε και έχει σε κάποια μοντέλα της αυξημένες τιμές αλλα τουλάχιστον δίνει συγκεκριμένα πράγματα που δεν μπορείς να βρεις αλλού (ambilight, 21:9 κλπ).
Η Pioneer έδινε την καλύτερη εικόνα σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.
Η Sony κάποια εποχή πούλαγε RGB Leds και ποιότητα κατασκευής στην ακριβή Χ4500 (σε σχέση με τον ανταγωνισμό της Samsung A950).
Η Samsung έπιασε πρώτη το νόημα του Edge LED και το χρέωνε σε premium τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό ή σε σχέση με τις τηλεοράσεις της ίδιας της εταιρίας με παρόμοιες ή καλύτερες επιδόσεις σε θέματα εικόνας.

Συν του ότι όλες οι παραπάνω εταιρίες είχαν/έχουν πολύ πιο δυνατό brand name από την Toshiba στον χώρο των τηλεοράσεων.

Απλά δεν μπορώ να δω τι ακριβώς είναι αυτό που θα "πουλήσει" η Toshiba στα 5 χιλιάρικα και θα την διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, ώστε να πειστεί κάποιος να την αγοράσει.
 
Τα 5.000 είναι τιμή καταλόγου. Σε λίγο καιρό θα πέσει. Με τιμές καταλόγου η 21:9 έχει 4.000, και η 9705 2.5000. Δεν είναι όμως αυτές οι τιμές που τις βρίσκεις στην αγορά.

Άλλωστε αυτή η τοσίμπα έχει 521 ζώνες ελέγχου (που δεν έχει κανείς άλλος) και αυτόματο καλιμπράρισμα (που στο παρελθόν είχε εμφανιστεί σε μερικές ακριβότερες Loewe).

Το ότι δεν θα πουλήσει η τοσίμπα δεν θα είναι λόγω τιμής, αλλά το ότι την φέρνει ο συγκεκριμένος που την φέρνει...
 
H toshiba τοσα χρονια στην ελλαδα, πουλουσε κυριως τα φτηνα μοντελα της και σε περιορισμενα κομματια.Αν την αλλαξουν ονομα και την βαπτισουν sony μπορει να κανει την υπερβαση και να πουλησει .... 10 κομματια.Επισης πιστευω οτι στην ελλαδα το καλυτερο "ονομα" -οχι πωλησεις- στις τηλεορασεις,το εχει η sony,phillips (η samsung ερχεται μετα) στις lcd και η panasonic στις πλασμα (με τετοια πλυση εγκεφαλου εδω μεσα :flipout:).
 
Μεγάλη glass-free οθόνη 3DTV από τη Toshiba

Η Toshiba Europe παρουσίασε τη πρώτη μεγάλη glass-free οθόνη 3DTV στον κόσμο. Η 55ZL2 είναι μια τηλεόραση με διαγώνιο 55” (139 εκατοστών) και δεν χρειάζεται γυαλιά για την εμπειρία 3D. Επιπλέον, η 55ZL2 είναι η πρώτη τηλεόραση στον κόσμο που απευθύνεται σε καταναλωτές που έχει την τεχνολογία Quad Full HD. Αυτή δίνει τη δυνατότητα στη 55ZL2 να προσφέρει μια 3DTV εμπειρία σε μεγάλο αριθμό τηλεθεατών και εμφανίζει το 2D περιεχόμενο σε τέσσερις φορές (Quad) Full HD ανάλυση.

Η εφαρμογή glass-free 3D της 55ZL2 τροφοδοτείται από την υψηλής απόδοσης πλατφόρμα πολλαπλών επεξεργαστών τηςToshiba CEVO-ENGINE, που επιτρέπει επίσης για πολλές άλλες καινοτόμες εφαρμογές συμπεριλαμβανομένων και των PERSONAL-TV, που δίνει την δυνατότητα στο καταναλωτή να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης, SMART-TV εφαρμογών, όπως επίσης και USB καταγραφής και της πρόσβασης στο Toshiba Places. Επίσης, έρχεται με μια λειτουργία Auto Calibration για την επίτευξη εικόνας επιπέδου στούντιο. Η 55ZL2 θα είναι διαθέσιμη από το Δεκέμβριο του 2011 στην Γερμανία με ημερομηνίες κυκλοφορίας να επιβεβαιωθούν σύντομα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι μηχανικοί της Toshiba ανέπτυξαν έναν δυνατό επεξεργαστή για τον υπολογισμό πολλαπλών οπτικών γωνιών από στερεοσκοπικές εικόνες, συνδυάζοντας δε, την ικανότητα του να τις εμφανίζει σε υψηλή ποιότητα εικόνα σε μεγάλες οθόνες. Στη 55ZL2, αναπτύχθηκε μια σειρά από lenticular φακούς που βρίσκονται για πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη οθόνη που θα διατεθεί στην αγορά.

Η τεχνολογία glass-free 3D βασίζεται στην στερεοσκοπική αρχή της ταυτόχρονης μετάδοσης μιας εικόνας για το αριστερό μάτι και μιας άλλης με μικρή απόκλιση (παράλλαξη) για το δεξί μάτι – αυτή η τεχνική κάνει τον εγκέφαλο του τηλεθεατή να δει το 3D αποτέλεσμα. Για να επιτευχθεί το 3D χωρίς γυαλιά, η Toshiba λέει ότι είναι απαραίτητο οι φακοί να οδηγούν τις ειδικές αυτές εικόνες στα μάτια του θεατή. Η τεχνολογία Integral Imaging, που τροφοδοτείται από την CEVO-ENGINE και εφαρμόζεται στη 55ZL2, προσφέρει εννέα θέσεις που δημιουργούν πολλαπλές ζώνες ευρείας γωνίας θέασης 3D χωρίς γυαλιά. Αυτό επιτρέπει σε πολλούς θεατές να απολαύσουν την 3D εμπειρία την ίδια στιγμή, χωρίς να φορούν γυαλιά.

Για να βελτιστοποιήσει τις ζώνες παρακολούθησης σε σχέση με τις πραγματικές θέσεις των τηλεθεατών μπροστά από τη τηλεόραση, η 55ZL2 διαθέτει μια εφαρμογή εντοπισμού προσώπων. Με το πάτημα του τηλεχειριστηρίου, γίνεται η ανιχνευσή των πραγματικών θέσεων των τηλεθεατών και σετάρεται η συνολική εμπειρία θέασης.

Η 55ZL2 διαθέτει επίσης προηγμένες SMART-TV λειτουργίες που παρέχουν πρόσβαση στο Toshiba Places, την online streaming πλατφόρμα της Toshiba, που προσφέρει streaming, αγορές και διαμοιρασμό Web περιεχομένου. Η τηλεόραση υποστηρίζει το πρότυπο HbbTV (Hybrid broadcast broadband TV) και επιτρέπει τη καταγραφή των ψηφιακών εκπομπών μέσω USB σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Πηγή: http://www.doriforikanea.gr/news_article.php?id=1628&title=%CC%E5%E3%DC%EB%E7%20glass-free%20%EF%E8%FC%ED%E7%203DTV%20%E1%F0%FC%20%F4%E7%20Toshiba
 
Μετά το τηλέφωνο που δεν είχε πρόβλημα σχεδιασμού, αλλά το έπιαναν οι χρήστες λάθος, θα πάμε στην τηλεόραση που δεν θα δείχνει χάλια, απλά οι χρήστες δεν θα κάθονται σωστά... :flipout:

Ώρες ώρες απορώ με τον τρόπο που επιλέγουν να εκτίθονται οι εταιρίες..
 
Το έχουμε δει. Το είχαν παρουσιάσει πέρυσι, και είχε κάνει και αφιέρωμα το Hitech... Το ότι βγαίνει και εμπορικά δεν σημαίνει ότι δουλεύει. Απλά κάποια πράγματα δεν γίνονται...
Δεν μπορείς ότι σύστημα και να έχεις να ικανοποιήσεις όχι 9, ούτε 2 θέσεις.

Μόνο αν υπάρχει καλούπι που μπαίνεις μέσα και δεν έχεις ελευθερία να κινηθείς.
 
Το έχουμε δει. Το είχαν παρουσιάσει πέρυσι, και είχε κάνει και αφιέρωμα το Hitech...

Αν το ειχε κανει αφιερωμα και το Χαι Τεκ τοτε παω πασο.

Τρεχω να διαβασω την εμπεριστατωμενη και αναλυτικη παρουσιαση που θα ειχαν κανει (καποιες φωτογραφιες θα ειχαν βαλει απο το Internet και θα εγραψαν κανα μυθιστόρημα απο κατω ως συνηθως).
 
Αν το ειχε κανει αφιερωμα και το Χαι Τεκ τοτε παω πασο.

Τρεχω να διαβασω την εμπεριστατωμενη και αναλυτικη παρουσιαση που θα ειχαν κανει (καποιες φωτογραφιες θα ειχαν βαλει απο το Internet και θα εγραψαν κανα μυθιστόρημα απο κατω ως συνηθως).

Τους είχε καλέσει η Intersys σε πανευρωπαϊκό γεγονός και είχαν πάει.
Και γέμισαν 3 σελίδες για μας που ότι έβαλαν φακούς μπροστά από το πάνελ.
Πράγμα που είχε κάνει και η Philips στην 3Δ έκθεση στο Γκάζι, και είδαμε πόσο "τέλεια" παίζει το σύστημα.
 
Toshiba 47VL863B 3D LED LCD TV Review
http://www.hdtvtest.co.uk/news/toshiba-47vl863b-42vl863b-201109131377.htm

Benchmark Test Results
Dead pixels None
Screen uniformity Middle slightly brighter than edges
Overscanning on HDMI 0% with [Picture Size]: “Native”
Blacker than black Passed
Calibrated black level (black screen) 0.14 cd/m2
Calibrated black level (ANSI checkerboard) 0.14 cd/m2
Black level retention Stable
Primary chromaticity Excellent
Scaling Very Good
Video mode deinterlacing Very Good, only minor jaggies
Film mode deinterlacing Failed 2-2 PAL film mode test
Viewing angle Good for an LCD; slight darkening
Motion resolution 600
Digital noise reduction Optional
Sharpness Defeatable edge enhancement
Luma/Chroma bandwidth (2D Blu-ray) Full Luma, vertically blurred chroma except in “Game” and “PC” modes
1080p/24 capability No judder in 2D, small judder in 3D
Input lag 16ms compared to lag-free CRT
Full 4:4:4 reproduction (PC) Yes, in “PC” mode

Power Consumption
Default [AutoView] mode (2D) 63 watts
Default [AutoView] mode (3D) 64 watts
Calibrated [Hollywood Pro] mode (2D) 79 watts
Calibrated [Hollywood Day] mode (3D) 93 watts
Standby 1 watt