Τουίτερ σε Heco victa 500...αλλά όχι το δικό του (ΒΟΗΘΕΙΑ)

Kostas_96

New member
12 June 2022
58
Καλημέρα σε όλους. Έχουν καεί τα τουίτερ σε heco victa 500. Επειδή θα συνεχίζουν να καίγονται και να τα ξαναβρώ (που δεν μπορώ να τα βρω και δεν θέλω να τα φέρνω από Γερμανίες, Ρωσίες κλπ) αποφάσισα να βάλω άλλα και ας μην είναι Heco. Tι μπορώ να κανω? Ευχαριστώ. (Άντε να δώσω 50-60 ευρώ)

Oχι ο ενισχυτης ειναι 100 watt rms σε καθε καναλι. Πιθανον απο τιποτα παλιοδισκους που εβαλε ο φαδερ καηκαν..απο τιποτα παραμορφωσεις . Αλλα ξανακαηκαν στο παρελθον και ειχαν κι αλλοι θεμα ειχα διαβασει παλιοτερα. Δεν ξαναπαω στο δικο του τουιτερ σιγουρα, θα μου βγει η πιστη να το βρω (και αν το βρω) και θα ξανακαει. Τα b&w dm 302, 30 χρονια δεν καηκαν ποτε. Τι προτεινετε?

Παραμόρφωση από δίσκο δύσκολο μου φαίνεται σε νορμαλ εντάσεις.
Τα B&W μπορεί να είναι διαφορετικό φορτίο που δεν ζορίζει τον ενισχυτή όπως τα Heco.
Ποιος είναι ο ενισχυτής;

Sony srt dh 100 ..μια φορα τα εκαψε ο φαδερ γιατι ειχε συνδεσει μικροφωνο (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!)

Και δεν καηκαν απο νορμαλ εντασεις...ηταν αρκετα δυνατα

Λογικό, όταν τερματίζει ο ενισχυτής, βγάζει συνεχές (παραμόρφωση) ρεύμα που καιεί tweeter σε λίγη ώρα.

Last edited:
Πως είχε συνδέσει το μικρόφωνο, αφού δεν έχει είσοδο;
Καπου μπροστα το εβαλε..σε ενα μεγαλο καρφι σαν τα ακουστικα αλλα σε μεγαλο..ενιγουει...τι μπορω να κανω απο δω και περα φιλε μου? Τα τουιτερ του ειναι ψιλομουφα..τιμια σαν ηχο αλλα θεωρω οτι καιγονται ευκολα..οχι μονο λογω μικροφωνου

Ισως κάποιος συμφορουμίτης, που ξέρει κάποιο εναλλακτικό σε αυτή την μορφή σου προτείνει κάτι.

Oχι ο ενισχυτης ειναι 100 watt rms σε καθε καναλι. Πιθανον απο τιποτα παλιοδισκους που εβαλε ο φαδερ καηκαν..απο τιποτα παραμορφωσεις . Αλλα ξανακαηκαν στο παρελθον και ειχαν κι αλλοι θεμα ειχα διαβασει παλιοτερα. Δεν ξαναπαω στο δικο του τουιτερ σιγουρα, θα μου βγει η πιστη να το βρω (και αν το βρω) και θα ξανακαει. Τα b&w dm 302, 30 χρονια δεν καηκαν ποτε. Τι προτεινετε?
o ενισχυτής δεν βλέπει 100w στο κανάλι ούτε με κυάλια.. αμφιβάλλω αν βλέπει 100w και στα 2 κανάλια μαζί.
ο ψαλιδισμός που έρχεται γρήγορα είναι η αιτία που καίγονται τα tweeter στα Heco και μάθετε με τον φάδερ να μην τον τσιτώνετε...

O ενισχυτης μπορει να ειναι οτι πιο low budget υπαρχει αλλα ειναι δυνατος. Λιγο να τον ανεβασεις τερματιζουν τα ηχεια που ειναι 140 watt. Απο κει και περα εχετε καποια βοηθεια ή λυση να προτεινετε? Τα μηχανηματα ειναι στην τριχα αλλα με 2 τσιπουρακια παραπανω ο φαδερ εχασε τη μπαλα.

O ενισχυτης μπορει να ειναι οτι πιο low budget υπαρχει αλλα ειναι δυνατος. Λιγο να τον ανεβασεις τερματιζουν τα ηχεια που ειναι 140 watt. Απο κει και περα εχετε καποια βοηθεια ή λυση να προτεινετε? Τα μηχανηματα ειναι στην τριχα αλλα με 2 τσιπουρακια παραπανω ο φαδερ εχασε τη μπαλα.
στα κουτουρού δεν βάζουμε μεγάφωνα.
για να παραμείνει Heco, Heco tweeter πρέπει να μπει.
στείλε πμ στον @ihodemon μήπως σου βρει καλύτερη λύση...

• Like
Reactions: Kostas_96
2X90WRMS στα 8Ω και 7 κιλά βάρος ενισχυτής είναι λίγο δύσκολο να τερματίζει τα Victa 500.
Αυτό που θεωρείς πως τερματίζουν τα ηχεία, μάλλον είναι η παραμόρφωση από το τέρμα του ενισχυτή.

δεν ειναι ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια φορα που ενισχυτης φτανει στα ορια του, ψαλιδιζει και το ''ευκολο θυμα'' ειναι τα τουιτερ. Οτι και να βαλεις, με τις δυνατοτητες που εχει ο ενισχυτης και την ροπη που εχει το χερι σας στο τερματισμο του ρυθμιστικου της εντασης παλι το ιδιο αποτελεσμα θα εχετε στο τελος.

• Like
Reactions: vlad66
Παιδια τα ηχεια και τα dm 302 που ειναι 30 ετων ειναι λες και αγοραστηκαν χτες. Την μια φορα με το μικροφωνο δικαιως καηκε..την αλλη καηκε πολυ ευκολα..ειχα ακομα ενα που ειχα παραγγειλει και ηταν ηδη καμμενο πρωτου καν μπει στο ηχειο αλλα το διαπιστωσα 2 χρονια μετα οταν πηγα να το βαλω. Στην ετυτ τα πηρα φθηνα, τωρα δεν μπορω να τα βρω πουθενα. Εχετε να μου προτεινετε κατι (ισως και το ιδιο τουιτερ) ? Θα εκτιμουσα πραγματικα μια βοηθεια στο επομενο μηνυμα.... αν μου πειτε οτι θα τα ξανακαψω (που μεσα στο παιχνιδι ειναι και αυτο) νομιζω καλυτερα να κλεισει το thread. Σας ευχαριστω ολους για τον χρονο σας (σοβαρα το λεω..ημουν μελος του φορουμ οταν ημουν γυμνασιο οταν και αγορασα μονος μου τα heco μαζευοντας λεφτα πριν 11 χρονια)

Στην πλάτη ο ενισχυτής γράφει use impedance 8-16Ω. Tα Victa 500 τα δίνει ο κατασκευαστής 4Ω, ποιος ξέρει πόσο πιο κάτω πέφτουν ακόμα. Είναι λογικό να μην μπορεί ο ενισχυτής σε μεγάλες στάθμες να βγάζει σωστό ρεύμα με αυτά. Είναι πιο απαιτητικά από τα τα B&W που έχεις.

• Like
Reactions: Kostas_96
Καταλαβα φιλε μου και σε ευχαριστω για την απαντηση. Τι μπορω να κανω απο δω και περα λες?

Βάλε τα B&W και κάνε καμιά πατέντα να βάλεις ένα sub παίρνοντας σήμα από τις εξόδους ηχείων του ενισχυτή αν θες να έχεις μπάσο.

Αν θες να κρατήσεις τα Victa, νομίζω ότι θα χρειαστείς πιο καλό ενισχυτή.

Υπαρχει περιπτωση να ερθει στα χερια μου ενας Hitachi hta dd3...δεν θα τον πληρωσω. Αξιζει να μπει στη θεση του sony str dh 100? Δεν ηξερα καν οτι υπαρχει η Hitachi στους ενισχυτες εν τω μεταξυ