Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Το λαθρομετανάστης το χρησιμοποιώ και εγω. Πιθανόν να είναι τέτοιοι και κάποιοι π´ρογονοί μου. Δεν το θεωρώ κακό. Απο αναγκη γίνεσαι λαθραίος.
Το λαθρομουσουλμάνος, αν δεν καταλαβαίνετε που αποσκοπεί,,, να ψαχτείτε.

Το εξάμηνο είναι γιατί μου κόπηκε η όρεξη να μιλάω σε τέτοιο περιβάλλον.
Και δεν αναφέρομαι βέβαια στους συντονιστές τους οποίους σέβομαι για την καλλιέργεια, το χαρακτήρα τους, αλλα και την παραμονή τους στο χώρο κάτω απο άθλιες συνθήκες στο παρελθόν... αλλά στο επίπεδο που διαμορφώνουν οι θαμώνες......

τελευταίο και θα τα ξαναπούμε (ελπίζω) σε κανα εξάμηνο, γιατί μόνο έτσι μπορώ να διατηρώ της ψυχραιμία μου....

Με κάθε σεβασμό, θα σου έλεγα να μην παίρνεις εν θερμώ αποφάσεις αλλά να καθίσεις και να διαμορφώσεις το κλίμα προς το καλύτερο όπως εσύ το αντιλαμβάνεσαι.
Κάθε τι που λέει (γράφει) ο καθένας αφορά μόνον τον ίδιο και όχι το σύνολο όσων μετέχουν του νήματος ή του φόρουμ.
Αυτό είναι σαφές νομίζω.
Τώρα όσον αφορά ρατσιστική εκφορά του λόγου, αυτό από εμένα τουλάχιστον δεν θα γίνει ανεκτό.
Υπάρχει όμως ένα πολύ λεπτό σημείο: θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα τέτοια και όχι να προκύπτει από προσωπική ερμηνεία.
Τέτοιο ρόλο για τον εαυτό μου, δεν τον θέλω. Να ερμηνεύω κατά το δοκούν και το φτωχό μου το μυαλό και με βάση αυτό να την πληρώνει κάποιος άλλος.
Προτιμώ λοιπόν να περνάει κάτι παρά να αδικήσω κάποιον.
Για αυτό και μίλησα για ξεκάθαρο λόγο.

Ελπίζω από πλευράς μου να είμαι σαφής.
Πάντως θα σε (παρα)καλούσα να αναθεωρήσεις.
Όσες περισσότερες και ποικίλες απόψεις τόσο το καλύτερο.
Γιατί μόνο έτσι βγαίνει άκρη.

Οι περισσοτεροι εχουν καταλαβει. Αλλα για οποιον ακομα δεν καταλαβε την "λεξη"...Με εικονες. Σε 3 χρονους, 3 σημεια

1.
ozal.jpg

δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πόλεμο για να καταλάβουμε την Ελλάδα απλά θα στείλουμε εκεί μερικά εκατομμύρια απο τα απο εδω μερη, και η δουλειά θα έχει τελειώσει.

2.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βαλτε και ηχο ν'ακουσετε

3.
Nualphaiotamu%20Epsilonlambdagammaalphanutauomicronupsilonrho_zpsnfsxmifo.jpg

τα σχόλεια περισσεύουν

Ισλάμ λέει, άλλωστε... Οχι Τουρκία... Αυτό τουλάχιστον καθησυχάζει τους μισούς Ελληνες και την κυβέρνηση - μιάς και η θρησκεία των κατοίκων δεν σημαίνει τίποτα και δεν είναι αντικείμενο συζήτησης. Δηλαδή, τι θα άλλαζε για την κυβέρνηση, αν το 90% κάποια στιγμή είναι μουσουλμάνοι ? - άρα άκυρος ο φόβος απο την παραπάνω δήλωση :)

Πότε ήταν "ισλαμική αποικία" τα νησιά?
Έχασα κάτι?
Από όσο ξέρω, ιστορικά ακόμη και στο απόγειο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, στα νησιά οι μουσουλμάνοι ήταν μειονότητα.
Κατακτημένος τόπος ήτανε, δεν ήταν δικός τους?

Τι θέλει να μας πει ο ποιητής με τη λέξη αποικία?
Για να μην μπω στα ψιλά και αρχίσω να ρωτάω: ήταν κάποιες αποικίες καλές? μήπως να αρχίσουν όλοι να ζητάνε πίσω τις αποκίες τους?

Πότε ήταν "ισλαμική αποικία" τα νησιά?
Έχασα κάτι?
Από όσο ξέρω, ιστορικά ακόμη και στο απόγειο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, στα νησιά οι μουσουλμάνοι ήταν μειονότητα.
Κατακτημένος τόπος ήτανε, δεν ήταν δικός τους?

Τι θέλει να μας πει ο ποιητής με τη λέξη αποικία?
Για να μην μπω στα ψιλά και αρχίσω να ρωτάω: ήταν κάποιες αποικίες καλές? μήπως να αρχίσουν όλοι να ζητάνε πίσω τις αποκίες τους?

Για αυτους ειναι απλο, οπως το εχω ξαναπει, ηταν εδαφος του χαλιφατου με τζαμια και μεντρεσεδες. Αυτο αρκει ειναι νταρ ελ ισλαμ δια παντως, και αργα η γρηγορα πρεπει να επανελθει εις την ταξη.

Αυτο για αυτους...οκ...

Οι δικες μας οι αρχες τι τον εχουν και τον καμαρωνουν αντι να τον βαλουν σε ενα τσαρτερ και να τον ξαποστειλουν να ευχαριστηθει σαριά απο εκει που ηρθε ;

Προεδρος κιολας...με λογο επισημο και δημοσιο...φαντασου την βαση...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ισλάμ λέει, άλλωστε... Οχι Τουρκία... Αυτό τουλάχιστον καθησυχάζει τους μισούς Ελληνες και την κυβέρνηση.....

Και που οπως ολοι ξερουν ειναι αλλη μια θρησκεια αναμεσα σε αλλες, (κατι σαν τα πουκαμισα), της αγαπης και της ομόνοιας...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

H μεγαλη εικονα ειναι οι 3 εικονες μαζι....

Να μην ξεχνιωμαστε.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ακυρον...Λάθος νήμα...

Last edited:
Και που οπως ολοι ξερουν ειναι αλλη μια θρησκεια αναμεσα σε αλλες, (κατι σαν τα πουκαμισα), της αγαπης και της ομόνοιας....

Δεν ειμαι και καλος γνωστης του τι λεει το κορανι.

Θελω να πιστευω οτι οι ειναι οι ανθρωποι που ερμηνευουν κατα το δοκουν τα κυρηγματα του Αλλαχ για να σφαζουν αθωους.

Αλλωστε μπορει να ειναι εντελως συμπτωματικο :marchmellow: το οτι οι περισσοτερες επιθετικες εκδηλωσεις εναντιον πιστων αλλων θρησκειων προερχονται απο μουσουλμανους.

Ενταξει μπορω να θυμηθω και ινδουιστες ή οτι αλλο να σφαζονται επισης μεταξυ τους αλλα αυτο αφορα μονον τοπικες κοινοτητες. Δεν θυμαμαι καναν ινδουιστη να ανατιναζει τους "κακους" ευρωπαιους για τα δεινα της χωρας του.

Περνουν τον χειροτερο μεσαιωνα τους οι μουσουλμανοι τα χρονια αυτα.....

Πάντως, όποιος θέλει, τον πάω ένα στοίχημα 1 προς 100, για το "σε ποιάς θρησκείας το όνομα θα γίνουν τα επόμενα 10 τρομοκρατικά χτυπήματα"...

....Δεν ειμαι και καλος γνωστης του τι λεει το κορανι.....

Εγω ειμαι.
Και του κορανιου και των Χαντιθ.
Δεν υπαρχει "συμπτωματικό". Η βια (το εγκλημα) ειναι δομικη της ιδεολογιας και συστημικη.
Ο Οθωμανισμος με ολες του τις προεκτασεις ειναι η πιο πετυχημενη εκφραση του.

E εντάξει βρε παιδιά, υπάρχει το πρόβλημα ότι ο ίδιος ο προφήτης κάνει πόλεμο και σκοτώνει.
Αυτό δυστυχώς θα αποτελεί παράδειγμα για κάποιους για πάντα.
Όπως επίσης, Ισλάμ δεν είναι μόνο το κοράνι, είναι ένα ολόκληρο σύστημα και δυστυχώς έχει την προτροπη σε βία σε συχνή αναφορά.

Chrisssb, αυτό όμως, δεν είναι κάτι που πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να το δεχθούν ως φυσικό και δεδομένο και ούτε φυσικά να το ανέχονται στην κοινωνία τους...
Αν οι θρησκείες ήταν τα παιδιά μιας γειτονιάς, το ισλαμ θα ήταν το παιδί που δεν θέλει να γίνει φίλος με κανέναν, και με πρώτη ευκαιρία επιτίθεται και χτυπάει τα άλλα παιδιά παίρνοντάς τους τα παιχνίδια. Ενα τέτοιο παιδί που όσο μεγαλώνει γίνεται και χειρότερος χαρακτήρας, δεν το θέλει κανένας κοντά στα δικά του παιδιά.

Αν κάνουν έτσι στα καλά καθούμενα πραξικόπημα θα έχουν εμφύλιο.
Μάλλον θα πρέπει να του χρεώσουν χοντρή αποτυχία για να περάσει ευκολότερα.
Λέω εγώ τώρα...

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι στη Τουρκία ο Ερντογάν αποστράτευσε ή ακόμη έστειλε σε δικαστήρια δεκάδες -εκατοντάδες αξιωματικούς .
Όλοι αυτοί υποθέτω ότι δεν τον <αγαπούν> ιδιαίτερα .
Τώρα αν αυτοί σε συνεργασία με τους εν ενεργεία αξιωματικούς μπορούν να ανατρέψουν τή σημερινή κυβέρνηση ,είναι λίγο δύσκολο να επιτευχθεί

Αν κάνουν έτσι στα καλά καθούμενα πραξικόπημα θα έχουν εμφύλιο.
Μάλλον θα πρέπει να του χρεώσουν χοντρή αποτυχία για να περάσει ευκολότερα.
Λέω εγώ τώρα...

Χοντρή αποτυχία; Ψήνεται

Φωτιά στην Τουρκία από Μόσχα!«Οι Κούρδοι δικαιούνται τα γεωγραφικά τους δικαιώματα γενικά στη Μέση Ανατολή.»

Αν του χρεώσουν τη δημιουργία κουρδικού κράτους, τον εφιάλτη όλων των τουρκικων κυβερνήσεων, θα έχουν βάλει το πρώτο καρφί στο πολιτικό του φέρετρο...

Status
Not open for further replies.