Οταν λεμε "στημενο" δεν εννοουμε οπερετα, ουτε σκηνοθεσια.
Φυσικα κανενας τουρκος αξιωματικος δεν θα δεχοταν να παιξει ενα ρολο οπου θα ξεφτυλιστει δημοσια θα παει σε μπουντρουμι και ισως και χειροτερα.
Ακομα κι αν του ειχαν ταξει δευτερη ζωη στις Μπαχαμες με ολα πληρωμενα που δεν γινεται ουτε στα φιλμ βεβαια.
Απλα αυτο που λεει ο Βιος.
Καποιοι αξιωματικοι (και οχι λιγοι) πεσαν σε παγιδα απο ορισμενους ισλαμιστες συαδελφους τους, που το παιζαν μεσα στην συντεχνια, αγανακτησμενοι κεμαλιστες και κοσμικοι.
Και το σχεδιο απλα ηταν παγιδα που πεσαν μεσα, και ετσι πλεον δικαιολογειται η εκκαθαριση. Αλλα και η συνταγατικη μεταρυθμηση (που τελικα μονο συνταγματικη δεν θα ειναι)
Παντως σε ενα εργο πολιτικης φαντασιας σκεφτειτε μια Ελληνικη κυβερνηση που δινει ασυλο σε ολους τους Τουρκους πραξικοπηματιες.
Αυτο θα ηταν χτυπημα στον εχθρο και δεν θα κοιμοταν για χρονια υσηχος. Εγω θα το εκανα.
Αλλα ουτως η αλλως μπορει να βγει ο σουλτανος ισχυροτερος στα εσωτερικα της χωρας, εξ αλλου ειναι δειγμα των καιρων του τι θελουν σε αυτες τις κοινωνιες για να μην ξεχνιομαστε, ο στρατος βγαινει λαβομενος και λοβομενος.
Πολλα στελεχη βγαινουν εκτος, θυμος διχασμος και αισθηματα εκδικησης θα αρχισουν να αναβραζουν, ισλαμοποιειται ο μεγαλυτερς θεσμος της Τουρκιας, και αποστασιοποιειται μεσω των στελεχων που θα χαθουν απο το Νατο δηλ τον κυριο συμμαχο και χορηγο τους.
Για μενα η περιπτωση δεν ελειξε.
Απλα εγινε γνωστο οτι οι φιο-ισλαμιστες παιρνουν τον πανω λογο γιατι φωνζουν πιο δυνατα και βγαινουν ευκολα στν δρομο. Ακομα και αοπλοι απεναντι σε ερπυστριοφορα.
Υπαρχουν και οι αλλοι εστω κι αν ειναι λιγοτεροι απο τους πρωτους, που θα ζουν σε μεγαλυτερη καχυποψια και ισως και κατι παραπανω.
Ο στρατηγος Φραγκος ειπε οτι "οταν παρει φωτια το σπιτι του γειτονα δεν ειναι καλο"'...
Δεν συμφωνω. Εξαρταται τον γειτονα.