Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Γιατί? Έχει στο εξής?

:flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ρε σεις, από εναέριες παραβιάσεις πως πάμε?

Μήπως να δώσουμε εύσημα στον Έρντο?

Ένα ακόμη θύμα της κατάστασης είναι και ο μύθος του πόσο ισχυρός είναι ο Τουρκικός στρατός.
Από το ότι παρατήσανε τα ανυποψίαστα φανταράκια να γίνουν καρπαζοεισπράκτορες (στην καλύτερη περίπτωση) του όχλου και να τα σέρνουν ξεβράκωτα μέχρι ότι τόσες μέρες τώρα δεν μπορούν να βρούν τα 14 πλοία που χάσανε.

Γιατί? Έχει στο εξής?

:flipout:

Ρε σεις, από εναέριες παραβιάσεις πως πάμε?

Μήπως να δώσουμε εύσημα στον Έρντο?

Σταύρο ας κοιτάξουμε πρώτα τα χάλια μας.Εμείς πάντως σίγουρα με το παρόν pattern δεν έχουμε.

Εγώ αυτό που "φοβάμαι" είναι πως μυρίστηκε ο ευφυέστατος σουλτάνος ότι Μουσουλμανικό κράτος κοσμικού χαρακτήρα δε μπορεί να υπάρξει πλέον.Κοινώς ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς.Θεωρώ πως ήταν κίνηση επιβίωσης και όχι μεγαλομανίας.

Δεν είναι ακριβώς έτσι Νίκο.
Έξυπνος δε λέω αλλά σίγουρα όχι τόσο.
Μάλλον είναι προϊόν των ίδιων παραγόντων που ευνόησαν την απομάκρυνση μεγάλου τμήματο της Τουρκικής κοινωνίας από τον κεμαλισμό και την επιστροφή τους στον ισλαμισμό.
Οι λόγοι υπάρχουν. Είναι φυσικό όλοι αυτοί να έχουν και έναν αρχηγό.
Δεν είναι όμως ότι αυτός τους οδηγεί εκεί... είναι ότι αυτός έγινε οδηγός γιατί τα πράγματα θα πηγαίναν έτσι και αλλιώς εκεί.

Διάβασε λίγο αυτή την ανάλυση:

"Kemalism turned Turkey too secular too soon to sustain for generations. Thus, the resurgence of political Islam in Turkey indicates the country is preparing itself for a departure from Kemalism"

http://www.thedailystar.net/op-ed/politics/kemalism-its-way-out-turkey-1256662

Ενδιαφέρον Χρήστο το άρθρο.Η αίσθησή μου όμως εξακολουθεί να είναι πως η ηγεσία της Τουρκίας είδε πως έχει ποντάρει πολλά στο ψωράλογο της ΕΕ,καλά για το κωμικό NATO δε συζητώ,και αποφάσισε να αλλάξει το bet.Η γνώμη μου πάντα.

Ειχαν πονταρει σιγουρα ? Η παρισταναν και οι μεν και οι δε οτι επιθυμουσαν την ενταξη ?

Ας δουμε δυο ''στοιχεια'' .Φαινεται ο Ερντογαν ετοιμος για την κοσμικοτητα της Ε.Ε ? . Φαινονται οι ευρωπαιοι ετοιμοι να ανοιξουν τα συνορα ? :)

Μπορει και ναμην επαληθευτει τελικα :)
http://www.ardin.gr/?q=node/173

Σταύρο ας κοιτάξουμε πρώτα τα χάλια μας.Εμείς πάντως σίγουρα με το παρόν pattern δεν έχουμε.

Νίκο, μπορεί να κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι στις 15 Ιουλίου εξασφαλίστηκε το μέλλον μας για μερικές γενιές ακόμα.

Θεωρητικά και μπακαλίστικα, αν οι Τούρκοι πάνε απο εκεί, οι Αμερικάνοι δεν έχουν την πολυτέλεια να μας αφήσουν να κρεμαστούμε - ακόμα κι αν η ευρωπαική γραφειοκρατία το επέτρεπε. Ο Λίου στην Αθήνα στα καλά καθούμενα, ο Ομπάμα θέλει αρχές φθινοπώρου, πριν φύγει, να έχει γίνει ελάφρυνση του χρέους... Ολοι αρχίζουν να μας αγαπάνε ξαφνικά... Ισως η εξέλιξη αυτή στην Τουρκία να είναι οτι καλύτερο συνέβη στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια...

Μπορει και ναμην επαληθευτει τελικα :)
http://www.ardin.gr/?q=node/173

Το άρθρο είναι πολύ καλό, αλλά είναι του 2008, και είναι πια σαφές ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Κρατάω όμως τη δήλωση του Ερντογάν:
«Η δημοκρατία είναι ένα όχημα. Το χρησιμοποιείς μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου κι ύστερα το εγκαταλείπεις.»
και το μακροχρόνιο στους πολιτικούς σχεδιασμούς της γείτονος:
«Παρ’ όλα αυτά, η βαλκανική πολιτική της Άγκυρας είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική και προσεκτική. Η ευρωπαϊκή της προοπτική δεν της επιτρέπει να επεκταθεί πέρα από τη «μέθοδο της κινεζικής σταγόνας» –το να κερδίζει, δηλαδή, ανεπαισθήτως θέσεις που εξυπηρετούν τους μακροπρόθεσμους σκοπούς.»

Δεν ξέρω Κώστα..Αυτό που ξέρω είναι ότι στα 44 μου,που ένας άντρας θα έπρεπε να είναι στην ακμή του,παρακμάζω κάνοντας ότι μπορώ.Και δεν είμαι ο μόνος δυστυχώς.

Και δεν είσαι ο μόνος...

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Δεν ξέρω Κώστα..Αυτό που ξέρω είναι ότι στα 44 μου,που ένας άντρας θα έπρεπε να είναι στην ακμή του,παρακμάζω κάνοντας ότι μπορώ.Και δεν είμαι ο μόνος δυστυχώς.

Τι είπες βρε Νίκο τώρα!!!:ernaehrung004:

Το ενδεχομενο μιας ισλαμιστικης Τουρκιας στα προτυπα της σαουδικης αραβιας που να συνορευει με μας ειναι πολυ ενδιαφερον και ισως και θετικο.
Το ενδεχομενο ομως μιας τουρκιας προπυργιο του ισις με εμας να ειμαστε το αναχωμα στον πολεμο των κοσμων που πολλοι ονειρευονται ειναι εφιαλτικο.
Αν μη τι αλλο τα κοσμικα κρατη ειναι πιο προβλεψιμοι αντιπαλοι.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το ενδεχομενο μιας ισλαμιστικης Τουρκιας στα προτυπα της σαουδικης αραβιας που να συνορευει με μας ειναι πολυ ενδιαφερον και ισως και θετικο.
Το ενδεχομενο ομως μιας τουρκιας προπυργιο του ισις με εμας να ειμαστε το αναχωμα στον πολεμο των κοσμων που πολλοι ονειρευονται ειναι εφιαλτικο.
Αν μη τι αλλο τα κοσμικα κρατη ειναι πιο προβλεψιμοι αντιπαλοι.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το πρώτο σενάριο το θεωρώ αδύνατο σε μία Τουρκία με τα σημερινά σύνορα. Σε μία χώρα με τόσους Κούρδους, τόσους κεμαλιστές δυτικόφιλους, αλλά και με μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού προοδευτικών ανθρώπων (με η χωρίς " ") μόνο αν σπάσει σε πολλά κομμάτια μπορούμε πιθανώς να δούμε και μια Σαουδική Αραβία ανάμεσα σε αυτά. Πολλοί Τούρκοι και κυρίως στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι καν μουσουλμάνοι.

Το δεύτερο εφιαλτικό σενάριο δεν θα ήταν καθόλου απίθανο αν συνεχίσουν να αφήνουν τον ISIS να αλωνίζει στις διπλανές χώρες. Αν γίνει βέβαια κάτι τέτοιο μια μέρα, σημαίνει πως ολόκληρη η Ευρώπη θα έχει έρθει πάνω/κάτω όχι μόνο η Ελλάδα.

Tam tiri ri tiropites tam tiri ri zestes! :Banane0:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Είναι απίστευτο τό σύμπλεγμα κατωτερότητας πού έχουν όλοι οί φανατικοί καί θεωρώ ανεπίτρεπτο από πολιτικούς καί ανθρώπους πού ασκούν εξουσία νά φανατίζουν τούς λαούς θέλοντας νά επιβάλλουν τήν ματαιοδοξία τους καί τήν ηττοπάθεια τους ακόμη καί μέ τήν ωμή βία σέ όσους δέν συμφωνούν.Ζούμε δύσκολες μέρες σέ όλο τόν κόσμο καί κάτι πρέπει νά γίνει.Βέβαια οί άνθρωποι πού έχουν τίς εξουσίες σέ όλες τίς εποχές ήταν εγγραμματοι τις περισσότερες φορές καί είχανε καί τήν μεγαλύτερη ευθύνη γιά τά τεκταινόμενα πού συνέβησαν στήν Ιστορία και πού συμβαίνουν σήμερα αλλά δέν είναι πάντα τά αρνητικά πού είχαν το μεγαλύτερο ειδικό βάρος στήν διαδρομή τών Ανθρώπων,περισσότερα είναι τά θετικά πού κατακτακτήθηκαν μέ πολύ κόπο καί αγώνες πού πρέπει νά συνεχιστούν από όλους τούς λαούς ενάντια στήν μιζέρια καί αμορφωσιά πού συμφέρει στούς "συμφεροντολόγους" ανεπαρκείς πού βλέπουν κοντόφθαλμα μάλλον καί τοπικιστικά τό μέλλον του κόσμου πού ανήκει στούς ανοιχτόμυαλους προοδευτικούς άνθρώπους απανταχού της Γής.

Τι πιο απομακρυσμένο από τις ευρωπαϊκές αρχές, το να λες ότι "όταν μειώνονται οι αναλφάβητοι και όαταν αυξάνονται οι πτυχιούχοι αυτό είναι κακό για τη χώρα";
Χρειάζεται κάτι άλλο για να μην μπει η Τουρκία στην ΕΕ; Απ' ότι φαίνεται οι αστοί της Κωνστατινουπολης θα μπορούσαν να είναι από άλλο κράτος, αλλά είναι μια μειοψηφία στη χώρα που δεν έχει πια πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή, μιας ήπιας εξισλάμισης ενός μέχρο πρότινος δυτικότροπου μουσουλμανικού περιβάλλοντος... Φανταστείτε τι ακούγονται σε πιό ανελεύθερες μουσουλμανικές χώρες...

Νίκο, μπορεί να κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι στις 15 Ιουλίου εξασφαλίστηκε το μέλλον μας για μερικές γενιές ακόμα.

γενιες υπερβολικο.....

για καμια 10αρια χρονια παιζει να πηραμε αναβολη σε οτι σχεδιο ειχαν επι χαρτου για εμας οι Ερντογαναδες.

Εχει δεχθει μεγαλο πληγμα το στρατευμα τους σε διοικητικο επιπεδο.

Και οι κουρδοι προς το παρον ηρεμησανε....που να ξαναρχισουν....

Status
Not open for further replies.