Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Και τριαντα αεροπλανα απο απεναντι να μην πεσουν και δυο μονο μα πεσουν ειναι υπεραρκετο.

Πρωτον κοβει τον βηχα μεχρι να αρχισουν να σκυλιασουν και να γαυγισουν διεθνως και να επεμβουν διαφοροι Οηεδες...
Και δευτερον η συγκεκριμενη χωρα, που οπως ειπα θελει να παιξει ρολο ηγητορα, μιζαρει τα παντα στο γοητρο της.
Ετσι κανει να σαλιαζουν διαφοροι απο τον "λαο" αυτον, απο Ουιγουρια μεχρι Ελεφαντοστουν.
Με μια κινηση πεφτει με μιας ολη αυτη η επενδυση γοητρου.

Μεγαλο στρατηγικο πληγμα για καποιον καιρο.

Δεν χρειάζεται μιά εβδομάδα. Στον αέρα, τα πάντα θα κριθούν μέσα στην πρώτη μέρα. Μετά όποιος αποκτήσει υπεροχή αέρος δουλεύει τα αεροπλάνα για υποστήριξη του ναυτικού, του στρατού και για επιλεγμένα χτυπήματα στις υποδομές του αντιπάλου.

Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει,για πρώτη φορά μετά απο πολλά χρόνια η λέξη "πόλεμος" είναι καρφωμένη στα χείλη των Ελλήνων.Για καλό ή για κακό θα δανειστώ την υπογραφή αγαπημένου συν-φορουμίτη: "ματωμένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί,με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί".

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Τους είπε ο Κοτζιάς μετά τον εμβολισμό του πλοίου, οτι την επόμενη φορά δεν θα αντιδράσουμε τόσο ειρηνικά... Θα δούμε τι εννοούσε. Είμαι σίγουρος οτι δεν θ'αργήσει να φανεί.
Εκτός αν εννοούσε εμβολισμό του ίδιου πλοίου... :))

Θα έχει αλλάξει η κυβέρνηση ή ο υπουργός,δεν θα κάνουμε τίποτα και όλα μια χαρά

Και τριαντα αεροπλανα απο απεναντι να μην πεσουν και δυο μονο μα πεσουν ειναι υπεραρκετο.

Πρωτον κοβει τον βηχα μεχρι να αρχισουν να σκυλιασουν και να γαυγισουν διεθνως και να επεμβουν διαφοροι Οηεδες...
Και δευτερον η συγκεκριμενη χωρα, που οπως ειπα θελει να παιξει ρολο ηγητορα, μιζαρει τα παντα στο γοητρο της.
Ετσι κανει να σαλιαζουν διαφοροι απο τον "λαο" αυτον, απο Ουιγουρια μεχρι Ελεφαντοστουν.
Με μια κινηση πεφτει με μιας ολη αυτη η επενδυση γοητρου.

Μεγαλο στρατηγικο πληγμα για καποιον καιρο.
Διαφωνώ πλήρως.

Όσοι μιλάτε για πλήρη πόλεμο ημερών ή εβδομάδων πάνω από το Αιγαίο –έχετε σκεφτεί τις συνέπειες. ?

Απώλεια μιας ολόκληρης τουριστικής σαιζόν σε οικονομικά μεγέθη μπορεί για χρόνια – απώλεια ολόκληρης της αξίας ακινήτων των νησιών ή και της χώρας - πάγωμα όλων των επενδύσεων που έχουν προγραμματιστεί (συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού πιθανώς ) -πάγωμα εμπορίου πλην τροφίμων - μηδενισμό χρηματιστηρίου – εκτόξευση ομολόγων – υποχρεωτική αιμορραγία σε νέους εξοπλισμούς - πολιτική επιστράτευση - στάση πληρωμών των πάντων προς πάντες κλπ .

Η Ελλάδα θα χάσει 100 δις έτσι με το καλημέρα και θα γίνει λωρίδα της Γάζας σαν κοινωνία.

Η Τουρκία ? δεν θα χάσει τίποτα γιατί είναι άλλου τύπου κοινωνία – ήδη είναι σε πόλεμο ή πολέμους μάλλον – είναι ουσιαστικά δικτατορικό καθεστώς – παίζει εκ τους ασφαλούς γιατί είναι δύσκολο για εμάς να καταλάβουμε Τουρκικό έδαφος ενώ εύκολο για αυτούς να καταλάβουν Ελληνικό – λόγω γεωμορφολογίας νησιών – νησίδων κλπ.
Το σίγουρο είναι ότι θα κερδίσει ΚΑΙ τις εντυπώσεις - πράγμα που έχει κάνει άλλωστε μέχρι σήμερα εμποδίζοντας τον Καμμένο να πάει στα Ιμια.
(Γιά όσους είδαν το περιστατικό μεταξύ του στεφανιού που έριξε ο Καμμένος και των Ιμίων ..έπλεε Τουρικικό πλοίο)

ΑΚόμη και οι Αμερικανοί ή Ευρωπαίοι να "καθαρίσουν" τη μπουγάδα στρατιωτικά (πράγμα απίθανο ή δύσκολο) η χώρα θα αποκτήσει Αμερικανούς διοικητές στρατου - τοποτηρητές , εκτός από τους μνημονιακούς -

Last edited:
Διαφωνώ πλήρως.

Όσοι μιλάτε για πλήρη πόλεμο ημερών ή εβδομάδων πάνω από το Αιγαίο –έχετε σκεφτεί τις συνέπειες. ?

Απώλεια μιας ολόκληρης τουριστικής σαιζόν σε οικονομικά μεγέθη μπορεί για χρόνια – απώλεια ολόκληρης της αξίας ακινήτων των νησιών ή και της χώρας - πάγωμα όλων των επενδύσεων που έχουν προγραμματιστεί (συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού πιθανώς ) -πάγωμα εμπορίου πλην τροφίμων - μηδενισμό χρηματιστηρίου – εκτόξευση ομολόγων – υποχρεωτική αιμορραγία σε νέους εξοπλισμούς - πολιτική επιστράτευση κλπ .

Η Ελλάδα θα χάσει 100 δις έτσι με το καλημέρα και θα γίνει λωρίδα της Γάζας σαν κοινωνία.

Η Τουρκία ? δεν θα χάσει τίποτα γιατί είναι άλλου τύπου κοινωνία – ήδη είναι σε πόλεμο ή πολέμους μάλλον – είναι ουσιαστικά δικτατορικό καθεστώς – παίζει εκ τους ασφαλούς γιατί είναι δύσκολο για εμάς να καταλάβουμε Τουρκικό έδαφος ενώ εύκολο για αυτούς να καταλάβουν Ελληνικό – λόγω γεωμορφολογίας νησιών – νησίδων κλπ.
Το σίγουρο είναι ότι θα κερδίσει ΚΑΙ τις εντυπώσεις - πράγμα που έχει κάνει άλλωστε μέχρι σήμερα εμποδίζοντας τον Καμμένο να πάει στα Ιμια.
(Γιά όσους είδαν το περιστατικό μεταξύ του στεφανιού που έριξε ο Καμμένος και των Ιμίων ..έπλεε Τουρικικό πλοίο)

ΑΚόμη και οι Αμερικανοί ή Ευρωπαίοι να "καθαρίσουν" τη μπουγάδα στρατιωτικά (πράγμα απίθανο ή δύσκολο) η χώρα θα αποκτήσει Αμερικανούς διοικητές στρατου - τοποτηρητές , εκτός από τους μνημονιακούς -

Συμφωνω απολυτα με την συγκεκριμενη θεση και αποψη....
Επισης σκεφτειτε οτι η ολη ενταση ισως να υποθάλπεται και να εξυπηρετει και τις οικονομικες θεσεις μεγαλων πολυεθνικων ενοψει ΑΟΖ και κοιτασματων ωστε με ελαχιστα να αποκτησουν τεραστια οφελη σε βαθος 30 ετιας
Εδω ολοκληρος 6ος στολος πηγε να στηριξει την EXXON στην Κυπρο
θελει ηρεμια....και νηφαλιοτητα ας κανουν και 500 παραβιασεις την ημερα κακως ακολουθουμε....

...Απώλεια μιας ολόκληρης τουριστικής σαιζόν σε οικονομικά μεγέθη μπορεί για χρόνια – απώλεια ολόκληρης της αξίας ακινήτων των νησιών ή και της χώρας - πάγωμα όλων των επενδύσεων που έχουν προγραμματιστεί (συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού πιθανώς ) -πάγωμα εμπορίου πλην τροφίμων - μηδενισμό χρηματιστηρίου – εκτόξευση ομολόγων – υποχρεωτική αιμορραγία σε νέους εξοπλισμούς - πολιτική επιστράτευση - στάση πληρωμών των πάντων προς πάντες κλπ ....

...θελει ηρεμια....και νηφαλιοτητα ας κανουν και 500 παραβιασεις την ημερα κακως ακολουθουμε....

Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά απο τα παραπάνω, αν αρχίσουν να καταλαμβάνουν τα ξερονήσια, να μην αντιδράσουμε δυναμικά, για να μην χαθεί η τουριστική σαιζόν και μείνει αχρησιμοποίητο το Ελληνικό - άλλωστε για ξερονήσια πρόκειται και σιγά το μέγεθος που έχει το κατοικημένο Καστελόριζο στο κάτω-κάτω... Σωστά ?
Κι αν φτάσουν να πετούν πάνω απο την Αθήνα, δεν τρέχει και τίποτα - έτσι κι αλλιώς θα φεύγουν κάποια στιγμή γιατί θα τελειώνουν τα καύσιμά τους...
Αυτού του είδους το ηθικό και ο τρόμος απέναντί τους είναι που τρέφει και ωθεί τους Τούρκους να κάνουν αυτά που κάνουν. Τα πάραπάνω σαν δικαιολογίες, θα ίσχυαν ακόμα κι αν έκαναν τα ίδια οι Αλβανοί στα νησιά του Ιονίου...
Εμπρός λοιπόν, μένει να το ακούσουμε - και να το δούμε - κι αυτό...

@alfalfa, Larry. Μας παρεξηγήσατε κύριοι, κανεις δε λέει ότι ένας πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας θα είναι βόλτα στο πάρκο, απλά ότι οι επιχειρήσεις θα κρατήσουν λίγο, λίγες μέρες η ώρες. Όχι επειδή θα είναι πόλεμος light, το αντίθετο, οι καταστροφές θα είναι τρομακτικές, αλλα γιατί έτσι είναι οι πόλεμοι σήμερα, μπαμ και κάτω. Επίσης, το να μιλάει κάποιος για πόλεμο δε σημαίνει ότι τον θέλει, όπως και ο μετεωρολόγος που προβλέπει χιονια δε σημαίνει ότι του αρέσει το χιόνι.

Με όλο το θάρρος, οσοι μιλατε με άνεση για έναν πόλεμο μιας ημερας η μιας εβδομάδας μετα χαρας σας περιμένουμε στα Δωδεκάνησα να περιμένουμε παρέα τους Τουρκους.;)

Μα τόσα χρόνια τα παιδιά των Ελλήνων αυτό δεν κάνουν;Ρόδος και Κως ας πούμε είναι στανταράκι για τους Κρήτες πεζικάριους-πυροβολικάριους-αρματιστές.Παρέα με εσας όπως λες.

Κατ' αρχάς δεν μίλησα εγώ για πόλεμο. Είπα πώς αντιμετωπίζουν οι Ισραηλινοί τις ομηρίες. Θα θυμάστε πώς πήγαν με τσαμπουξά στην Ουγκάντα. Δεν ξεκίνησαν κανέναν πόλεμο.

Από εκεί και πέρα, εντάξει, φοβόμαστε τον πόλεμο όπως ο διάολος το λιβάνι, αλλά θα μπορούσαμε τουλάχιστον να μην το δείχνουμε τόσο απροκάλυπτα. Να τρίζαμε πού και πού τα δόντια, όχι μόνο δηλώσεις. Που κι αυτές ακόμη φροντίζουμε και τις κάνουμε στρογγυλεμένες, μην προκαλέσουμε έστω και με αυτές!
Πόλεμο λέει... ακόμη και να θέσουμε μια κόκκινη γραμμή μας ως casus beli φοβόμαστε.

Με όλο το θάρρος, οσοι μιλατε με άνεση για έναν πόλεμο μιας ημερας η μιας εβδομάδας μετα χαρας σας περιμένουμε στα Δωδεκάνησα να περιμένουμε παρέα τους Τουρκους.;)

Εγώ έκανα φαντάρος στη Λήμνο, δεν είναι Δωδεκάνησα, μετράει;

Αυτό είναι αυτονόητο katsim. Απο την άλλη, όσοι δεν μιλάνε για το ενδεχόμενο ενός πολέμου, ποιά είναι η κόκκινη γραμμή, πέρα απο την οποία θα πουν "δεν πάει άλλο - ας το συζητήσουμε τώρα" ?
Και εσείς στα Δωδεκάνησα, έχετε οι ίδιοι μια τέτοια κόκκινη γραμμή ? Ποιά είναι αυτή ? - για να ξέρουμε και πάνω σε ποιό πλαίσιο συζητάμε.
Εν πάσει περιπτώσει, πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε το ενδεχόμενο ενός πολέμου ?
Αν η απάντηση είναι "ποτέ", τότε ίσως είναι αναπόφευκτο να συμβούν όσα πιθανόν συμβούν - κι ας είναι και πριν την φθινοπωρινή λήξη της τουριστικής περιόδου.

Last edited:
Υπαρχουν ορια, υπομονη και ανοχη κυριως απο ΕΕ και ΗΠΑ αν τα ξεπερασει αυτα ο σουλτανος θα τον περιποιηθουν καταλληλα χωρις πολεμο απλα οπως ειπα υπαρχει το μεγαλο ζητημα των μεταναστων/προσφυγων και σε αυτο δεν βοηθαει ο πολεμος στη Συρια (ισως και γι αυτο να τρεναρει ο σουλτανος τον πολεμο εκει)

Οταν τελειωσει (ελπιζω συντομα) θα του κανουν διαφορα οπως κανει η Moody's θα του τραβηξουν και κανα 3-6μηνο εμπαργκο, μποϊκοταζ στον τουρισμο κλπ...

Το βασικό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι full scale πολεμική επιχείρηση στο Αιγαίο είναι πλήρης καταστροφή για την Χώρα μας για τους λόγους που έθεσα παραπάνω και όχι μόνο.

ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΥΤΟ , δεν σημαίνει ότι είναι πλεονέκτημα για εμάς ,όπως ουδένα πλεονέκτημα έχω αν κρύψω από το παιδί μου ότι οδηγεί το αυτοκίνητο μου με φθαρμένα λάστιχα.

Αν δεχθείς εισβολή θα γίνει πόλεμος και θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε.

Το ζητούμενο είναι να προληφθεί αυτό το σενάριο - Η πρόληψη δεν γίνεται με το να φοράει στολή παραλλαγής ο Καμένος και να τρώνε κοντοσούβλια μαζί με τους ΑΓΕΣ και ΑΓΓΕΘΑ στον Έβρο με συνοδεία ζεμπέκικου. (το γνωστό βίντεο που κυκλοφόρησε πριν 15-20 μέρες) .
Δηλαδή φοβηθείτε γιατί έχουμε μάγκα-μπράβο υπουργό ?
Πρόληψη μπορεί να είναι : (και μπορεί και όχι - δεν είναι η δουλειά μου αυτή - αλλά πάντως το ζεμπέκικο με κοντοσούβλι σίγουρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ)

• Να δοθεί μία νησίδα για βάση στους Ρώσους όπου να κατασκευαστούν υποδομές.
• Να δοθεί μία άλλη ως βάση για τους Ευρωπαίους για επιτήρηση του Ανατολικού Αιγαίου από ευρωπαϊκό στρατό (όχι Νατοϊκό)
• Να προειδοποιήσουμε ότι μπορεί να αναγνωρίσουμε το Κουρδικό Κράτος.
• Να πωληθούν –παραχωρηθούν (ξεμπλοκάροντας με φαστ τρακ) 2-3 εκτάσεις για μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό από Κινέζους σε παραμεθόρια νησιά που να επενδυθούν μερικά δις με νέα αεροδρόμια - τσάρτερ πτήσεις κλπ. .
• (δικές μου υποθέσεις – φυσικά ανεύθυνες και του φραπέ όλα αυτά βέβαια).
_Προσωπικά έχω επαναλάβει ότι είμαι κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Αιγαίο για πολλούς λόγους και ειδικά γεωπολιτικούς. Πιο πολλά θα χάσεις παρά θα κερδίσεις συν η περιβαλλοντική σπιβάρυνση.
Περισσότερα χρήματα θα φέρει στην χώρα η απελευθέρωση της ιδιωτικής πανεπιστημιακής παιδείας παρά οι υδρογονάνθρακες. Η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανικό οικόπεδο είναι πολιτιστικό οικόπεδο.

Last edited:
Υπαρχουν ορια, υπομονη και ανοχη κυριως απο ΕΕ και ΗΠΑ αν τα ξεπερασει αυτα ο σουλτανος θα τον περιποιηθουν καταλληλα χωρις πολεμο απλα οπως ειπα υπαρχει το μεγαλο ζητημα των μεταναστων/προσφυγων και σε αυτο δεν βοηθαει ο πολεμος στη Συρια (ισως και γι αυτο να τρεναρει ο σουλτανος τον πολεμο εκει)

Οταν τελειωσει (ελπιζω συντομα) θα του κανουν διαφορα οπως κανει η Moody's θα του τραβηξουν και κανα 3-6μηνο εμπαργκο, μποϊκοταζ στον τουρισμο κλπ...

Πολύ αισιόδοξο σε βλέπω για την αποφασιστικότητα της συμβολής και του ενδεχόμενου "τραβήγματος του αυτιού" από τους "συμμάχους" μας. Όταν μέχρι στιγμής έχουμε δει μόνο λόγια.

Δεν υπάρχει λες ανάγκη να θέτουμε εμείς κόκκινες γραμμές, ακόμη και αυτό θα το κάνουν οι σύμμαχοί μας;

• Να δοθεί μία άλλη ως βάση για τους Ευρωπαίους για επιτήρηση του Ανατολικού Αιγαίου από ευρωπαϊκό στρατό (όχι Νατοϊκό)

Aυτό θα ήταν χειρότερο από να την χαρίζαμε κατευθείαν στους Τούρκους...

Πολύ χειρότερο.

Το βασικό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι full scale πολεμική επιχείρηση στο Αιγαίο είναι πλήρης καταστροφή για την Χώρα μας για τους λόγους που έθεσα παραπάνω και όχι μόνο.

ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΥΤΟ , δεν σημαίνει ότι είναι πλεονέκτημα για εμάς ,όπως ουδένα πλεονέκτημα έχω αν κρύψω από το παιδί μου ότι οδηγεί το αυτοκίνητο μου με φθαρμένα λάστιχα.

Αν δεχθείς εισβολή θα γίνει πόλεμος και θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε.

Το ζητούμενο είναι να προληφθεί αυτό το σενάριο - Η πρόληψη δεν γίνεται με το να φοράει στολή παραλλαγής ο Καμένος και να τρώνε κοντοσούβλια μαζί με τους ΑΓΕΣ και ΑΓΓΕΘΑ στον Έβρο με συνοδεία ζεμπέκικου. (το γνωστό βίντεο που κυκλοφόρησε πριν 15-20 μέρες) .
Δηλαδή φοβηθείτε γιατί έχουμε μάγκα-μπράβο υπουργό ?
Πρόληψη μπορεί να είναι : (και μπορεί και όχι - δεν είναι η δουλειά μου αυτή - αλλά πάντως το ζεμπέκικο με κοντοσούβλι σίγουρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ)

• Να δοθεί μία νησίδα για βάση στους Ρώσους όπου να κατασκευαστούν υποδομές.
• Να προειδοποιήσουμε ότι μπορεί να αναγνωρίσουμε το Κουρδικό Κράτος.
• Να πωληθούν –παραχωρηθούν (ξεμπλοκάροντας με φαστ τρακ) 2-3 εκτάσεις για μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό από Κινέζους σε παραμεθόρια νησιά που να επενδυθούν μερικά δις με νέα αεροδρόμια - τσάρτερ πτήσεις κλπ. .
• (δικές μου υποθέσεις – φυσικά ανεύθυνες και του φραπέ όλα αυτά βέβαια).
_Προσωπικά έχω επαναλάβει ότι είμαι κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Αιγαίο για πολλούς λόγους και ειδικά γεωπολιτικούς. Πιο πολλά θα χάσεις παρά θα κερδίσεις συν η περιβαλλοντική σπιβάρυνση.
Περισσότερα χρήματα θα φέρει στην χώρα η απελευθέρωση της ιδιωτικής πανεπιστημιακής παιδείας παρά οι υδρογονάνθρακες. Η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανικό οικόπεδο είναι πολιτιστικό οικόπεδο.

Δωσαμε τον Σκορπιο στον Ριμπολοβλεφ...:p
Οι Κινεζοι πηραν κατι καλυτερο απο τουριστικη επενδυση, πηραν τον ΑΔΜΗΕ...
Δυστυχως ή ευτυχως οι υδρογονανθρακες φερνουν πολλα λεφτα...
Η Ελλαδα δεν ειναι μονο πολιτιστικο οικοπεδο μια χαρα μπορει να γινει και βιομηχανικο ακομα περισσοτερο απ οτι ειναι...

Πολύ αισιόδοξο σε βλέπω για την αποφασιστικότητα της συμβολής και του ενδεχόμενου "τραβήγματος του αυτιού" από τους "συμμάχους" μας. Όταν μέχρι στιγμής έχουμε δει μόνο λόγια.

Δεν υπάρχει λες ανάγκη να θέτουμε εμείς κόκκινες γραμμές, ακόμη και αυτό θα το κάνουν οι σύμμαχοί μας;

Δεν μπορεις να θεσεις κοκκινες γραμμες γιατι οταν αυτες τις ξεπερασει η Τουρκια το πιο πιθανο ειναι η κοκκινη γραμμη να οριοθετηθει πιο περα, παρα να πας σε θερμο επεισοδιο ή σε πολεμο...
Επισης δεν εχεις τα εργαλεια για να κανεις κατι αλλο εκτος απο υπομονη και σε εσχατη περιπτωση πολεμο...
Τα εργαλεια που ανεφερα παραπανω τα εχει η ΕΕ και οι ΗΠΑ...

Status
Not open for further replies.