Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Δεν ξέρω αν πρέπει να μπει εδώ το σχόλιο ή στο άλλο με το 'που πάει η Χώρα'..
Δραματικές οι συνομιλίες Μπονάνου-ΕΛΔΥΚ τις πρώτες ώρες της Εισβολής...ανιστόρητες,λύνουν πολλές απορίες.
Αν αυτά που ακούστηκαν σήμερα απ τους 4 πρώτους Τόμους του Φακέλου για την Εισβολή στην Κύπρο,τότε ....αυτά που θα τραβάμε σαν επακόλουθα αυτής της προδοσίας, θα είναι 'ασήκωτα'.
Έχει ακούσει κάποιος ή διαβάσει?
Από που θα μπορούμε να τους προμηθευτούμε?

Στο περίπου ....
Ρωτάει την Ελληνική Διοίκηση Δυνάμεων Κύπρου ο Μπονάνος (Αρχηγός ΥΕΕΘΑ),γιατί άνοιξαν πυρ τα αντιεροπορικά και απαντάει ο εκεί Υπεύθυνος,ότι τους Βομβαρδίζουν με ρουκέτες και ναπάλμ....
Μα βλέπεις φαντάσματα απαντά ο Μπονάνος...
Και τότε ανοίγει το συρόμενο παράθυρο ο Έλληνας Υπασπιστής βγάζει το ακουστικό απ έξω και του λέει αυτά που ακούτε είναι Ναπάλμ βόμβες και αντιαεροπορικά...
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.
Είχα διαβάσει αποσπάσματα από ομιλίες όλων των εμπλεκομένων μερών στην επιτροπή για την διερεύνηση των αιτιών της Εισβολής και όλων των δεινών που θα ακολουθήσουν (πολλά απ τα οποία είναι επίκαιρα και άλλα δεν φανταζόμαστε ακόμα) και είχα εκπλαγεί απ την εξέταση του Κων/νου Καραμανλή και κάποιων άλλων..τα είχε δημοσιεύσει η Ελευθεροτυπία του Τεγόπουλου σαν ένθετα.

Θα ήθελα κι εγώ να ακούσω αυτά τα ντοκουμέντα σαν μαρτυρίες της ΙΗτΑ και των επιπτώσεων που είχε στην απώλεια εδαφών και ζωών Ελλήνων-Κυπρίων.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Στην ΕΡΤ 1 στην 'αμερόληπτη' 'Δεύτερη Ματιά' ,που βέβαια η δημοσίευση δεν είχε στόχο την αυτή καθαυτή ενημέρωση μόνο,αλλά αποσκοπούσε σε 'πλιάτσικο'....
Εκεί ένας δημοσιογράφος διάβασε επακριβώς τους δραματικούς διαλόγους,που έγραψα ...

Μία εξιστόρηση από πρωταγωνιστή του κρισιμότερου μεθοριακού επεισοδίου ,που παρολίγον να μας φέρει σε ένοπλη σύγκρουση με τους γείτονες και εξελίχθηκε σε ολιγόωρη μάχη.
Σαν χθες θυμάμαι την κινητικότητα στις εδώ μονάδες...αλλά και τις διαρροές...από υψηλόβαθμους .
http://www.zougla.gr/greece/article...iki-sigrousi-elinon-tourkon-to-1986-ston-evro

Μία εξιστόρηση από πρωταγωνιστή του κρισιμότερου μεθοριακού επεισοδίου ,που παρολίγον να μας φέρει σε ένοπλη σύγκρουση με τους γείτονες και εξελίχθηκε σε ολιγόωρη μάχη.
Σαν χθες θυμάμαι την κινητικότητα στις εδώ μονάδες...αλλά και τις διαρροές...από υψηλόβαθμους .
http://www.zougla.gr/greece/article...iki-sigrousi-elinon-tourkon-to-1986-ston-evro

Δεν ημουν "αυτοπτης μαρτυρας" του επισοδειου, ααλλα ημουν εκει κοντα.
Για οσον με αφορα δεν χρειαζομαι "δημοσιογραφους"... αρκουσαν καποιες σειρες απο το ταγμα για να τα μαθουμε απο πρωτο χερι.

Λυπηθηκαμε πολυ για το παιδι που ηρθε απο Γερμανια να υπηρετησει την Πατριδα του και ο φαγαν μπαμπεσικα τα μεμετια.
Αλλα αισθανιηκαμε και Ελληνες οταν γνωρισαμε τη εκατομβη που εκανε ο Ελληνας δοκιμος με την δοιμοιρια του απεναντι στον λοχο-μειον του Τουρκου μονιμου Υπολοχαγου και που τον πηρε και αυτον το βολι και σε σχεδιασμεν επισοδειο απο μερους των.
Εμενα προσωπικα μου θυμησε ιστοριες του Κατσαντωνη, η της δευτερης αποελευθερωσης που ακουγα απο τους παπουδες μου και μου εδωσαν την εντυπωση ενος αδιακοπτου νηματος εδω και τρισιμυση χιλιαδες χρονια.

Τοτε συμβαινανε αρκετα στην περιοχη, και σας διαβεβαιωνω οτι αυτοι που καναν τα μπαγκαζια τους δεν ημασταν εμεις.
Βεβαια και ο Αντρεας οσο Σοσιαλιστης και αν ηταν δεν ηταν γιωργακης. Ηταν συνειδητα Ελληνας και ηξερε τι σημαινε αυτο παρ'ολα τα πολιτικα του λαθη.
Το Αιγαιο δεν ανηκε στα ψαρια τοτε...

Βεβαια "τοτε" (που δεν ηταν πολυ μακρυα) οι αξιες δεν ηταν ακομα να ηρωοποιουμε καποιον που ελεγε για τον ιδιο του τον εαυτο "ειμαι μια Π##τ@να, ειμαι μια τσουλα" και να πεθαινει τραγικα σαν ναρκωμανης, και να τον κανουμε οικειο στου λογους μας με το ψευδονυμο του.

Ξερετε στο στρατο υπηρετουν ολοι.
Και η σαρα και η μαρα και το κακο συναπαντημα.
Υπηρετουν ακομη και ατομα που συχνα εκδηλωνουν σοβαρα ψυχολογικα προβληματα
αλλα και αδιαγνωστες βαρειες διαταραχες προσωπικοτητας.

Μεσα στα τοσα χρονια δεν μου φαινεται καθολου μα καθολου περιεργο
να βρεθηκε ενας τρελος τουρκος φανταρος που ξεκινησε ενα συνορικο
επεισοδιο, το οποιο ευτυχως εληξε χωρις γενικευση της συραξης.

Kαι για να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι δικοί μας κάνανε μεγάλη μλκία.

Δεν είχαν καμμία δουλειά να περάσουν τα σύνορα για να πιάσουν και καλά κουβέντα με τους Τούρκους.

Από αυτή την κοτσάνα έγινε και χάσανε τη ζωή τους 5 άνθρωποι.

Γιατί και εκείνους μάνες τους γεννήσανε.

Η μλκία και η χαβαλεδιάρικη άνεση έχουν συχνά τραγικά αποτελέσματα.

Για το τίποτε έγινε τόσο κακό.

ηλικιωμένος θείος, μου έλεγε ιστορίες το καλοκαίρι από την εποχή που υπηρετούσε, νομίζω λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της χούντας, κάνανε τσιγάρο παρέα και αντάλλασσαν με τους Τούρκους κούτες τσιγάρα για δικά τους "λαθραία" που είχαν ζήτηση εδώ και έβγαζαν σα φαντάροι χαρτζιλίκι για την έξοδο.
Υπήρξαν εποχές πολύ πιο αθώες στις διασυνοριακές σχέσεις...

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

ηλικιωμένος θείος, μου έλεγε ιστορίες το καλοκαίρι από την εποχή που υπηρετούσε, νομίζω λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της χούντας, κάνανε τσιγάρο παρέα και αντάλλασσαν με τους Τούρκους κούτες τσιγάρα για δικά τους "λαθραία" που είχαν ζήτηση εδώ και έβγαζαν σα φαντάροι χαρτζιλίκι για την έξοδο.

Και αυτή η κακή πρακτική οδήγησε τα πράγματα στο χαβαλεδιάρικο και να τα αποτελέσματα.
Δεν λέω να είναι τρελαμένοι με την εχθρότητα αλλά να μην ξεφεύγουν από τα τυπικά.
Γιατί τελικά ένας τρελός ή φοβιτσιάρης είναι που χρειάζεται για να εκτραπεί μια κατάσταση πέρα από κάθε φυσιολογική αναλογία.

5 άνθρωποι χάσανε τη ζωή τους για το γάμο του καραγκιόζη. Γιατί ήθελε ένας -νεκρός και αυτός- να πιάσει κουβεντούλα με τους απέναντι.

Κάνε τη απλή δουλειά σου άνθρωπέ μου με τυπικότητα.

Ζήσε και άμα με το καλό απολυθείς μπορείς να πας εκεί χωρίς όπλο, να βρεις ανθρώπους χωρίς όπλο και να κουβεντιάσεις όσο θέλεις.

Το αθώο και οι καλές προθέσεις δεν είναι αρκετά όπως η ιστορία έχει δείξει άπειρες φορές.

Μου θυμίζει την ευκολία με την οποία χαρακτηρίζουμε «καλές εποχές» τις εποχές που βλέπουμε στις ασπρόμαυρες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου.
Βλέπουμε τον Φωτόπουλο ή τον Σταυρίδη ή τον Χατζηχρήστο να τρέχουν σε μικρά σοκάκια για να πάνε με το χαμόγελο στα χείλη στη δουλειά τους ή να σκαρώνουν παγαποντιές και λέμε «τι ωραία χρόνια τότε, τώρα έχουμε γίνει...».
Παραβλέπουμε το γεγονός οτι εκείνα τα χρόνια δεν είχαν δουλειές, ζούσαν σε τρώγλες, κυκλοφορούσαν σε χωματόδρομους όλο λάσπες και ακαθαρσίες, χωρίς μεταφορικό μέσο κ.λ.π. κ.λ.π. και όλα τα ωραιοποιούμε. Ακόμα και τραγωδίες εκτυλισσόμενες στην Τρούμπα τις βλέπουμε με ρομαντισμό.
Το πέρασμα των χρώνων γλυκαίνει πολλές φορές τις επικρατούσες συνθήκες μιας περασμένης εποχής.

ΔΕΝ υπάρχουν ΑΘΩΕΣ εποχές. Τουλάχιστον για την πλειονότητα των ανθρώπων με οικονομικές δυνατότητες του δικού μας επιπέδου.
Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε διακρατικές σχέσεις σε μια γειτονιά η οποία φλέγεται τα τελευταία 5.000 χρόνια.

Τουρκία: Εμφάνισε πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Σεπτέμβριο
http://www.capital.gr/story/3327103...gon-gia-deutero-sunexomeno-mina-to-septembrio

Τουρκία: Οι Έλληνες παραβιάζουν την ΑΟΖ της Λιβύης
http://www.kathimerini.gr/994730/ar...kar-oi-ellhnes-paraviazoyn-thn-aoz-ths-livyhs

Ό,τι και να λέτε, κάτι σωστό πρέπει να κάνουν οι Τούρκοι!

Τουρκία: Εμφάνισε πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών για δεύτερο συνεχόμενο μήνα το Σεπτέμβριο
http://www.capital.gr/story/3327103...gon-gia-deutero-sunexomeno-mina-to-septembrio

Τουρκία: Οι Έλληνες παραβιάζουν την ΑΟΖ της Λιβύης
http://www.kathimerini.gr/994730/ar...kar-oi-ellhnes-paraviazoyn-thn-aoz-ths-livyhs

Ό,τι και να λέτε, κάτι σωστό πρέπει να κάνουν οι Τούρκοι!

Ναι, το νόμισμά τους υποτιμήθηκε τόσο πολύ που αδυνατούν να αγοράσουν εισαγόμενα προϊόντα, ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης. Επόμενο είναι να έχουν εμπορικό πλεόνασμα. Όσο για την ΑΟΖ της Λιβύης...όταν ξεκινήσανε οι πρώτες διερευνητικές συνομιλίες με το συχωρεμένο τον Καντάφι για την οριοθέτηση ΑΟΖ οι προτάσεις του περιελάμβαναν στην ΑΟΖ της Λιβύης...το αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Ότι προκειμένου να επιτευχθεί μια οποιουδήποτε είδους συμφωνία μεταξύ 2 πλευρών, πάντα η πίεση θα εφαρμόζεται σε αυτόν που εμφανίζεται πιο υποχωρητικός.

Αυτό ισχύει για τα πάντα. Ανέκαθεν.

Αυτό ήταν πριν 10 χρόνια και κανένα απο τα προτεινόμενα δεν εφαρμόστηκε.

Status
Not open for further replies.