Μία εξιστόρηση από πρωταγωνιστή του κρισιμότερου μεθοριακού επεισοδίου ,που παρολίγον να μας φέρει σε ένοπλη σύγκρουση με τους γείτονες και εξελίχθηκε σε ολιγόωρη μάχη.
Σαν χθες θυμάμαι την κινητικότητα στις εδώ μονάδες...αλλά και τις διαρροές...από υψηλόβαθμους .
http://www.zougla.gr/greece/article...iki-sigrousi-elinon-tourkon-to-1986-ston-evro
Δεν ημουν "αυτοπτης μαρτυρας" του επισοδειου, ααλλα ημουν εκει κοντα.
Για οσον με αφορα δεν χρειαζομαι "δημοσιογραφους"... αρκουσαν καποιες σειρες απο το ταγμα για να τα μαθουμε απο πρωτο χερι.
Λυπηθηκαμε πολυ για το παιδι που ηρθε απο Γερμανια να υπηρετησει την Πατριδα του και ο φαγαν
μπαμπεσικα τα μεμετια.
Αλλα αισθανιηκαμε και Ελληνες οταν γνωρισαμε τη εκατομβη που εκανε ο Ελληνας δοκιμος με την δοιμοιρια του απεναντι στον λοχο-μειον του Τουρκου μονιμου Υπολοχαγου και που τον πηρε και αυτον το βολι και σε σχεδιασμεν επισοδειο απο μερους των.
Εμενα προσωπικα μου θυμησε ιστοριες του Κατσαντωνη, η της δευτερης αποελευθερωσης που ακουγα απο τους παπουδες μου και μου εδωσαν την εντυπωση ενος αδιακοπτου νηματος εδω και τρισιμυση χιλιαδες χρονια.
Τοτε συμβαινανε αρκετα στην περιοχη, και σας διαβεβαιωνω οτι αυτοι που καναν τα μπαγκαζια τους δεν ημασταν εμεις.
Βεβαια και ο Αντρεας οσο Σοσιαλιστης και αν ηταν δεν ηταν γιωργακης. Ηταν συνειδητα Ελληνας και ηξερε τι σημαινε αυτο παρ'ολα τα πολιτικα του λαθη.
Το Αιγαιο δεν ανηκε στα ψαρια τοτε...
Βεβαια "τοτε" (που δεν ηταν πολυ μακρυα) οι αξιες δεν ηταν ακομα να ηρωοποιουμε καποιον που ελεγε για τον ιδιο του τον εαυτο "ειμαι μια Π##τ@να, ειμαι μια τσουλα" και να πεθαινει τραγικα σαν ναρκωμανης, και να τον κανουμε οικειο στου λογους μας με το ψευδονυμο του.