Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Και λίγη ιστορία από τα παλιά:
Πως πήγαν να μας κλέψουν τη Συνθήκη των Δωδεκανήσων και η επιχείρηση εντοπισμού της!
https://www.militaire.gr/συνθήκη-δωδεκανήσων-τσιγάντε/

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι η συνθήκη Ελλάδας-Ιταλίας για τα Δωδεκάνησα δεν κατατέθηκε στον ΟΗΕ και γι' αυτό δεν ισχύει. Απ' όσο έχω ακούσει, η Ιταλία πέρα από τα τρία νησιά (Καστελλόριζο, Ρω, Στρογγυλή) είχε στην κατοχή της κι άλλα νησάκια νότια της Τουρκίας τα οποία τα παραχώρησε στην Τουρκία. Γιατί να μην τα διεκδικήσουμε εμείς αφού η συνθήκη δεν κατατέθηκε στον ΟΗΕ; Δεν παίζεις μπάλα μόνο με άμυνα, πρέπει να έχεις κι ένα εξτρέμ!
http://www.elliniki-gnomi.eu/palii-...iptoun-tis-tourkikes-diekdikisis-os-avasimes/

αυτά όλα είναι θέμα της διπλωματίας; κοροιδευόμαστε;

H Τουρκία δεν διακυβερνάται από έναν πολιτικό σχηματισμό. Το σχήμα διακυβέρνησης της είναι ένα στρατιωτικό-μυστικών υπηρεσιών καθεστώς κεκαλυμένης με ένα δημοκρατικό τρύπιο ψευτομανδύα (με όλα τα παιχνίδια εξουσίας μεταξύ της ομάδας αυτής) .

Σε πολύ σύντομη περίληψη σύμφωνα με τα συγγραφόμενα του Νταβούτογλου στα διάφορα βιβλία του (Το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας κλπ) περίπου η στρατηγική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας πρέπει να είναι:

http://www.kathimerini.gr/720451/op...to-dogma-ntavoytogloy-kai-h-8esh-ths-toyrkias
Κατά τον Νταβούτογλου, η Τουρκία δεν είναι μια περιφερειακή αλλά μια «κεντρική δύναμη» η οποία διαθέτει πολλαπλές ταυτότητες. Είναι χώρα της Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Μεσογείου, του Ευξείνου Πόντου, του Καυκάσου, της Κεντρικής Ασίας, της Μέσης Ανατολής, ακόμη και του Περσικού Κόλπου. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να θέτει τις δυνατότητές της στην υπηρεσία των στρατηγικών προτεραιοτήτων άλλων μεγαλύτερων δυνάμεων, αλλά να διεκδικεί τον δικό της αυτόνομο ρόλο.

Αυτό που επιδιώκει ο Νταβούτογλου δεν είναι η αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά η διεκδίκηση από την Τουρκία ενός παγκόσμιου στρατηγικού ρόλου. Ηδη η Τουρκία έχει κάνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Καθώς διαθέτει τη 17η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ήδη μετέχει στο G20, τη σύνοδο κρατών η οποία συγκεντρώνει τις κορυφαίες ανεπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις και έχει πρωταγωνιστήσει στην διαχείριση της παγκοσμίου οικονομικής κρίσεως. Ο στρατηγικός στόχος αυτής της πολιτικής, όπως τον έθεσε ο ίδιος ο Νταβούτογλου πριν από μερικούς μήνες, είναι η είσοδος της Τουρκίας στο κλαμπ των δέκα ισχυροτέρων κρατών μέχρι το 2023, την επέτειο των εκατό χρόνων της Τουρκικής Δημοκρατίας.

και συμπληρώνω εγώ
Και φυσικά όλα αυτά δεν εκφράζονται μέσω διπλωματικών κινήσεων μόνο. Εκφράζονται σαφέστατα με αφιερωμένη ολόκληρη μια Στρατιά στην συστηματική αμφισβήτηση της Ελληνικής και Κυπριακής κυριαρχίας στο Αιγαίο και την Μεσόγειο, την Στρατιά Αιγαίου την καλύτερα εξοπλισμένη και με τα πιο ποιοτικά στελέχη και ένα σωρό άλλους τρόπους χρηματοδοτήσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων, δημιουργία και επιδότηση πανίσχυρης πολιτικής αεροπορίας, στρατιωτικής βιομηχανίας κλπ κλπ......

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εγω (προφανως) :nounder: ...

Λες και δεν υπαρχουν αλλες διπλωματιες (ανωτερες της τουρκικης).

Δεν είδα πουθενά να λες ότι πρέπει να παραβιάζουμε το διεθνές δίκαιο και να γίνουμε επιθετικοί.

Για να δούμε, ποιον θα μας πει ο andre.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Δεν είδα πουθενά να λες ότι πρέπει να παραβιάζουμε το διεθνές δίκαιο και να γίνουμε επιθετικοί.

Ναι αλλα ΕΓΩ εκθειαζω το επιθετικο στυλακι του σουλτανου.
Δεν ειδα κανεναν αλλον να το κανει ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ναι αλλα ΕΓΩ εκθειαζω το επιθετικο στυλακι του σουλτανου.
Δεν ειδα κανεναν αλλον να το κανει ...

Βιάζεσαι....

Ας περιμένουμε εξηγήσεις.

:offtopic:

Μιας και το φερε η κουβεντα, θεωρω την βρετανικη και γαλλικη διπλωματια, τις καλυτερες στον κοσμο.
Αν ηταν να διαλεξω .. την βρετανικη (speak softly but carry a big stick). Ομως και η γαλλικη ειναι εκει
κοντα. Ισως και παραπανω (απο την βρετανικη). Και ολα αυτα ΟΧΙ επειδη τις εχω σπουδασει χρονια
αλλα απο ενα και μοναδικο γεγονος :

Bρετανοι και Γαλλοι βρισκονταν σε διαπραγματευσεις με το Ιραν, ενω οι ΗΠΑ ειχαν επιβαλλει κυρωσεις
και καμια μυτη δεν εσταξε ! Δηλαδη, εγω ειμαι συμμαχος με σενα, εσυ εχεις τιμωρησει καποιον τριτο
και εγω παω και διαπραγματευομαι με αυτον το τριτο (για το οτιδηποτε) .... και ολα μια χαρα !!!!!
Εαν αυτο δεν ειναι διπλωματικη μαεστρια ... τοτε ΔΕΝ ξερω τι αλλο ειναι !

Εαν τωρα πρεπει να πεσω χαμηλοτερα, και να συγκρινω ελληνικη με τουρκικη διπλωματια ...
εξακολουθω να θεωρω αποτελεσματικοτερη την τουρκικη διπλωματια. Mεχρι στιγμης ... ΝΑΙ !

:offtopic:

.......

Το τί έχει πετύχει η Τουρκία με τη διπλωματία της θέλω να μου πείτε γιατί εγώ μπορεί να μη ξέρω.

Με το ποιον της (απο καταπατηση δικαιωματων εως πογκρομ στην Κωνταντινουπολη, και απο ξεσπιτομο και μετατωπιση πληθυσμων κουρδικων περιοχων μεχρι κατακτηση εδαφους ξενου κρατους ετσι για τα πιο χονδρικα)... οποιαδηποτε αλλη χωρα της περιοχης θα ηταν στο περιθωριο, θα ειχε κυρωσεις απο το Νατο απο την Ευρωπη, θα ειχαν διακοπει συνομιλιες και περναω τα καλυτερα (οικονομικα μπλοκαζ).
Αντιθετα... ποτε αρχισαν να αναγνωριζουν τα διαφορα Δυτικα κρατη την Αρμενικη Γεννοκτωνια ; Ποσα οχι ακομα ; Ποια ειναι η αναγνωριση του Κουρδικου εθνους και της αυτοδιαθεσης του και απο ποσα κρατη ; Ποια ειναι η αντιδραση της Δυσης (γιατι για τους "αδελφους" τους δε μας πολυνοιαζει) για την εισβολη της στην Συρια η ακομα και για βομβαρδισμους στο εδαφος του Ιρακ ;
Ειδαμε κανενα εμπαργκο ; Ειδαμε καμμια απειλη απελασης απο την κοινοτητα της Ατλαντικης συμμαχιας ; Καμμια απειλη οτι κοβονται οι προνομιακες οικονομικες σχεσεις με την ΕΕ ;

Εγω δεν ειδα κατι τετοιο. Η Τουρκια κανει παντα αυτο που θελει και οι αλλοι τρεχουν απο πισω να ισοσταθμισουν τα πραγματα.

Εαν αυτο δεν ειναι διπλωματικη επιτυχια τοτε τι ειναι ;

Και ειδες, δεν εβαλα μεσα καν τα θεματα που αφορουν την Ελλαδα και τα Βαλκανια (και την "βαλκανοποιηση" τους) η την προσπαθεια συσπειροσης της Σουνιτικης κοινοτητας γυρω απο την "Μεγαλη Πορτα" και την προσπαθεια να παρει το leadership των αδελφων μυσουλμανων απο Ιουγουρια μεχρι Αιγυπτο κατω απο την μυτη των παντων εκτος του Ισραηλ.

Ανοιχτος ο δρομος γιαυτους.

Για να δούμε, ποιον θα μας πει ο andre.

Επιθετικοί θα ημασταν εαν στελναμε *εμείς* πλοίο για γεωτρησεις σε τουρκικα νερά. Και μάλιστα, πλοίο που θα έφερε και αντίστοιχο όνομα, λχ "Τουρκοφάγος". Γιατί και το όνομα ακόμη " Πορθητής" είναι πρόκληση.

Επιθετικοί; Ούτε καν αμυντικοί. Απλοί θεατες που περιμενουμε τη μεταγραφη να παιξει μπαλα.

Επιθετικοί; Ούτε καν αμυντικοί. Απλοί θεατες που περιμενουμε τη μεταγραφη να παιξει μπαλα.

Eλα βρε Τασο .... πεστα (τον Φελεκη μου μεσα) ....

Bρετανοι και Γαλλοι βρισκονταν σε διαπραγματευσεις με το Ιραν, ενω οι ΗΠΑ ειχαν επιβαλλει κυρωσεις
και καμια μυτη δεν εσταξε ! Δηλαδη, εγω ειμαι συμμαχος με σενα, εσυ εχεις τιμωρησει καποιον τριτο
και εγω παω και διαπραγματευομαι με αυτον το τριτο (για το οτιδηποτε) .... και ολα μια χαρα !!!!!
Εαν αυτο δεν ειναι διπλωματικη μαεστρια ... τοτε ΔΕΝ ξερω τι αλλο ειναι !

Κανω πασα στο καταλληλο νημα (post 31469) :
https://avclub.gr/forum/showthread.php/68121-Που-πάει-η-υφήλιος/page3147

Επιθετικοί θα ημασταν εαν στελναμε *εμείς* πλοίο για γεωτρησεις σε τουρκικα νερά. Και μάλιστα, πλοίο που θα έφερε και αντίστοιχο όνομα, λχ "Τουρκοφάγος". Γιατί και το όνομα ακόμη " Πορθητής" είναι πρόκληση.

Aκριβώς!

Εδώ εμβολίζονται πλοία και εμείς το λέμε παρεκούμβηση (σικ).

Για αυτό ρώτησα τον Andre, που είδε ποιον να λέει αυτά που ισχυρίστηκε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Aκριβώς!

Εδώ εμβολίζονται πλοία και εμείς το λέμε παρεκούμβηση (σικ).

Για αυτό ρώτησα τον Andre, που είδε ποιον να λέει αυτά που ισχυρίστηκε.
Τους βλέπω γύρω μου πολλά χρόνια πολλούς ανθρώπους που δυσσαρεστούνται από τη ελληνική στάση και θέλουν να ανάψουν τα αίματα.
Λεκτικά τουλάχιστον, είναι έτοιμοι για πόλεμο.
Κατά κανόνα είναι άνθρωποι μετά ή στο όριο της επιστρατεύσιμης ηλικίας.
Υπάρχει κάποιος που να μην "ξέρει", άκουσε κλπ. κάποιον ένδοξο λοκατζη, οϋκά κλπ. που να έκοβε τουρκικά αυτιά;
Μόνο σε μένα πετυχαίνουν διάφοροι τέτοιοι τύποι;
Ο μπούλης του Τσίπρα μας είπε πως τα Σκόπια θα ήταν 20 λεπτά υπόθεση.
Έδειξα ή υπονόησα κάποιον από τους συνομιλούντες και ζητούνται εξηγήσεις;
Αν κάποιος είχε θιχτεί θα το ανέφερε.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή:

1. Ποιός έχει διαβάσει το βιβλίο του Νταβούτογλου; Όλοι φέρνουν το ίδιο συγκεκριμένο απόσπασμα από την ελληνική μετάφραση. Όταν ρωτώ (εδώ και 12 χρόνια) πού το λέει αυτό ή εκείνο και τί εννοεί; Κανένας δεν μου έχει δώσει απάντηση καθώς ένας μόνο από όσους ρώτησα έχει διαβάσει μετά τη σελίδα 84 και ένας ακόμη έφθασε στην 34 ή κάπου εκεί. Όλοι οι άλλοι απλώς αναπαράγουν τσιτάτα. Το συγκεκριμένο βιβλίο που εντάσσεται στον τομέα των διεθνών σχέσεων και είναι πολύ δύσκολο βιβλίο στην ανάγνωση καθώς ξεκινά από άλλες βάσεις κι όχι πάντως από τις τρεις βασικές των διεθνών σχέσεων και η μετάφραση στα ελληνικά δεν ήταν πετυχημένη, λέει πολλά άλλα πράγματα. Όμως όλοι ισχυρίζονται ακριβώς αυτές τις παραγράφους και τίποτε άλλο. Λες κι έχει μοιρασθεί δελτίο τύπου σε καιρό χούντας.

Επίσης όσα γράφει αφορούν τη δεκαετία του 2000 κι όχι το σήμερα. Κι ο ίδιο ςπλέον είναι επικριτικός απέναντι στον Ερντογάν.

Από εκεί και πέρα. Το κύριο πρόβλημα που έχουμε με την Τουρκία είναι η αναγνώριση του καθεστώτος των νησιών του Αιγαίου. Είναι μεγάλο λάθος η κυρίαρχη άποψη στην Ελλάδα ότι η συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 έλυσε όλα τα προβλήματα. Τόσο η τύχη της περιοχής της Καβάλας, όσο και κυρίως τα νησιά ήταν κάτι που δεν δέχθηκαν η Βουλγαρία και η Οθωμανική αυτοκρατορία. Η δεύτερη δεν έχει δεχθεί τα οριζόμενα από τη συνθήκη του Βουκουρεστίου, Μάλιστα ετοιμαζόταν για νέο πόλεμο , τρίτο βαλκανικό. Αυτός θα γινόταν ακριβώς για να αλλάξει το καθεστώς του Αιγαίου. Οι γείτονες είχαν παραγγείλει σε βρετανικά ναυπηγεία δυο dreadnoughts, το Resadiye και το Fatih Sultan i Osman και σχεδόν τα είχαν εξοφλήσει. Πλοία με τεράστια δύναμη πυρός και ταχύτητα ίδια με του Αβέρωφ. Δεν υπήρχε περίπτωση να τα ανταγωνισθεί ο ελληνικός στόλος. Η παραλαβή θα γινόταν τον Σεπτέμβριο -Οκτώβριο του 1914. Ξέσπασε ο Α' ΠΠ και ο βρετανικός στόλος τα κατέσχεσε. Άρα το καθεστώς των νησιών και των Νέων Χωρών ουσιαστικά παγιώθηκε με τις συνθήκες της Λωζάννης. Τί λέει εκεί για το Αιγαίο; Με το άρθρο 12 της συνθήκης https://wwi.lib.byu.edu/index.php/Treaty_of_Lausanne δίνονται πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα στην Ελλάδα για τα νησιά του Αιγαίου. Πολύ σωστά όμως την απόδοση αυτών των νησιών στις ΜΔ για να τα δώσουν στην Ελλάδα δεν την έχει υπογράψει η Οθωμανική αυτοκρτορία ή έτσι ισχυρίζεται και έχει έγγραφα γι αυτό τα οποία όμως δεν έχουν οι Βρετανοί.

Δωδεκάνησα.
Η Ιταλία κατέλαβε τα Δωδεκάνησα στον ιταλοτουρκικό πόλεμο του 1911-1912. O πόλεμος τελειώνει επίσημα με τη συνθήκη της Λωζάννης το 1923 που προβλέπει το καθεστώς με το άρθρο 15. Πολύ γενικό άρθρο. Γι αυτό και έγιναν χάλια οι σχέσεις με την Ιταλία. Τελικά τον Ιανουάριο του 1932 υπογράφεται μια σύμβαση η 3591 με την οποία μεταβιβάζουν πολύ πιο προσεκτικά την κυριαρχία των Δωδεκανήσων στην Ιταλία, αλλά και πάλι υπάρχουν σκοτεινά σημεία και τα έχουμε τσεκάρει με σκάφος. Ο λόγος ότι τα ονόματα που χρησιμοποιούσαν τα δυο μέρη για το κάθε νησί δεν ταυτίζονταν. http://www.hri.org/docs/imia-hol/turkit.htm . Όμως η σύμβαση δικαιώνει απόλυτα την ιταλική και στη συνέχεια την ελληνική πλευρά. Αυτή τη σύμβαση τη βρήκα εγώ στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσο το 1996 και πρόλαβα και την έφερα στην Ελλάδα πριν ξεσπάσει η κρίση. Συνοριακή γραμμή πάντως δεν χαράχθηκε.

Αυτά μεταβιβάστηκαν στην Ελλάδα με τη συνθήκη ειρήνης της Ιταλίας με τις νικήτριες δυνάμεις στις 10 Φεβρουαρίου 1947. Η Τουρκία δεν αποτελούσε συμβαλλόμενο μέρος και γι αυτό αντέδρασε αλλά τη ςέκοψαν το βήχα.

Αυτά έχουμε στο Αιγαίο και φυσικά με τη σειρά μας έχουμε παραβιάσει το άρθρο 12 της συνθήκης της Λωζάννης.

Μετά τον Β' ΠΠ η Ελλάδα και η Τουρκία μπήκαν στο ΝΑΤΟ μαζί και στις συνθήκες του Ψυχρού Πολέμου έγιναν και οι δυο καλοί συνεργάτες των ΗΠΑ κι αρκετά επιθετικές δυνάμεις απέναντι στο αντίπαλο μπλοκ. Αν έχετε αντίθετη άποψη να τη συζητήσουμε αλλά θέλουμε στοιχεία και επιχειρήματα. Η Ελλάδα και η Τουρκία φιλοξένησαν μέχρι το 2001 το VOA , η πρώτη στη Ρόδο και Θεσσαλονίκη και η Τουρκία στη Σαμψούντα. Ο μέγιστος πομπός στο ραδιοφωνικό πόλεμο που μαινόταν για πολλές δεκαετίες ήταν στη Θεσσαλονίκη, receivers στο Ωραιόκαστρο και transmitters στην Περαία. Το 1973 πήγαν στην Ξάνθη. Μαζί και όλα τα κατασκοπευτικά. Επίσης στην Ελλάδα εκπαιδεύονταν οι μισοί σαμποτέρ και πράκτορες που πήγαιναν στη δεκαετία του 1960 στο "παραπέτασμα" για δουλειά. Πού; Στο Πήλιο και στον Όλυμπο. Αργότερα σε υπόγεια βάση. Αντίστοιχα έγιναν και στην Τουρκία.

Η Τουρκία όλα αυτά τα χρόνια έμεινε προσκολλημένη θέλοντας και μη στους Αμερικανούς. Η Ελλάδα έκανε ανεξάρτητη οικονομική πολιτική, με αποτέλεσμα την οικονομική της ανάπτυξη. Υπόψη ότι μέχρι το 1960 οι Αμερικανοί δεν επέτρεπαν να γίνουν μεγάλα εργοστάσια στη Βόρειο Ελλάδα διότι τη θεωρούσαν buffer zone μεταξύ ΣΒ και ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα το έσπασε αυτό με οικονομικές συναλλαγές clearing με τους ανατολικούς (1953-1966). Σε επενδύσεις η πρώτη δυτική επένδυση έγινε με το ιταλικό εργοστάσιο ζάχαρης στο Πλατύ από την ιταλική εταιρεία Reggiane το 1960 που όμως έφαγε εμπάργκο από τους Αμερικανούς κι αναγκάστηκαν οι μηχανικοί να πάνε στο Βέλγιο για εκπαίδευση. Το εργοστάσιο στις Σέρρες έγινε από την πολωνική CEKOP το 1960 η οποία μας έδωσε και όλα τα μηχανήματα για την αγροτική παραγωγή που ήθελε η Αγροτική Τράπεζα. Δυτικοί δεν μιας έφτιαχναν εργοστάσιο. Στην Ορεστιάδα και στην Ξάνθη τα έφτιαξε η πολωνική CHEEMTEX. Πολωνοί μας έδωσαν τις μονάδες της ΔΕΗ στη Ρόδο και στα Λινοπεράσματα στην κρήτη, διότι οι δυτικοί δεν ήθελαν να έχουμε εκεί μονάδες ηλεκτροδότησης. Και σημειωτέον το εργοστάσιο στο Κερατσίνι το έφτιαξαν Σοβιετικοί.

Η υπόθεση Κύπρος είναι η γνωστή υπόθεση δεν χρειάζεται να την ξαναπούμε.

Από εκεί και πέρα όσους στρατηγικούς στόχους έθεσε η Τουρκία (όχι τακτικούς) δεν έχει επιτύχει κανέναν. Διαλέξτε τις τρεις μεγαλύτερες ήττες από :
1. Η μη αναγνώριση ως κράτους της ΤΔΒΚ από κανέναν πλην του Πακιστάν. Μεγάλη φόλα.
2. Η μη αποδοχή των τουρκικών θέσεων από κανένα οργανισμό και καμιά δύναμη μετά το επεισόδιο στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996.
3. Η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ ως ένα κράτος και με μια ψήφο και κανένα roadmap για ομοσπονδία και συνομοσπονδία. Η όποια προσπάθεια των Κατεχομένων και της Τουρκίας να ζητήσουν δυο ψήφους στην ΕΕ αντιμετωπίστηκε με τον χειρότερο τρόπο. Germany has one vote and Cyprus two? What a fuck?
4. Η στρατηγική επιλογή ΗΠΑ-Ισραήλ-Τουρκία για τον 21ο αιώνα λειτουργεί; Δεν νομίζω...
5. Η στρατηγική επιλογή να κυριαρχήσει η Τουρκία στην κεντρική Ασία λειτουργεί;;; Δε νομίζω... το Αζερμπαιτζάν, μπορέι αν είναι η πιο φιλική προς την Τουρκία χώρα, αλλά πλέον δεν ανέχεται τίποτε. Το Ιράν από την άλλη παίζει ακριβώς στο αντίθετο. Και η Ρωσία μαζεύει τα δικά της κουκιά.
6. Η Τουρκία να εισέλθει στην ΕΕ; Καμιά πιθανότητα.
7. Η Τουρκία να γίνει ο προστάτης των μουσουλμάνων παγκοσμίως. Ειλικρινά αυτό είναι αποδεκτό από τους δυτικούς;
και πλέον
8. Αναγνώριση αρμενικής γενοκτονίας
9. Κουρδικο κράτος;;;

Επομένως τί;;;

και όσοι μιλάτε για τα εξοπλιστικά και τις αδυναμίες που ναι, υπάρχουν... δείτε λιγάκι συγκριτικά τί έχει η Ελλάδα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέλος του ΝΑΤΟ πλην των 3 μεγάλων και τα ξαναλέμε.

Με το ποιον της (απο καταπατηση δικαιωματων εως πογκρομ στην Κωνταντινουπολη, και απο ξεσπιτομο και μετατωπιση πληθυσμων κουρδικων περιοχων μεχρι κατακτηση εδαφους ξενου κρατους ετσι για τα πιο χονδρικα)... οποιαδηποτε αλλη χωρα της περιοχης θα ηταν στο περιθωριο, θα ειχε κυρωσεις απο το Νατο απο την Ευρωπη, θα ειχαν διακοπει συνομιλιες και περναω τα καλυτερα (οικονομικα μπλοκαζ).
Αντιθετα... ποτε αρχισαν να αναγνωριζουν τα διαφορα Δυτικα κρατη την Αρμενικη Γεννοκτωνια ; Ποσα οχι ακομα ; Ποια ειναι η αναγνωριση του Κουρδικου εθνους και της αυτοδιαθεσης του και απο ποσα κρατη ; Ποια ειναι η αντιδραση της Δυσης (γιατι για τους "αδελφους" τους δε μας πολυνοιαζει) για την εισβολη της στην Συρια η ακομα και για βομβαρδισμους στο εδαφος του Ιρακ ;
Ειδαμε κανενα εμπαργκο ; Ειδαμε καμμια απειλη απελασης απο την κοινοτητα της Ατλαντικης συμμαχιας ; Καμμια απειλη οτι κοβονται οι προνομιακες οικονομικες σχεσεις με την ΕΕ ;

Εγω δεν ειδα κατι τετοιο. Η Τουρκια κανει παντα αυτο που θελει και οι αλλοι τρεχουν απο πισω να ισοσταθμισουν τα πραγματα.

Εαν αυτο δεν ειναι διπλωματικη επιτυχια τοτε τι ειναι ;

Και ειδες, δεν εβαλα μεσα καν τα θεματα που αφορουν την Ελλαδα και τα Βαλκανια (και την "βαλκανοποιηση" τους) η την προσπαθεια συσπειροσης της Σουνιτικης κοινοτητας γυρω απο την "Μεγαλη Πορτα" και την προσπαθεια να παρει το leadership των αδελφων μυσουλμανων απο Ιουγουρια μεχρι Αιγυπτο κατω απο την μυτη των παντων εκτος του Ισραηλ.

Ανοιχτος ο δρομος γιαυτους.

όλα όσα γράφεις είναι απλά εικασίες. Σε παρακαλώ πολύ να μου υποδείξεις τί ακριβώς έχει κάνει η Τουρκία και έχει δεχθεί η Διεθνής Κοινότητα. Όλα τα υπόλοιπα για ισλαμοποίηση Βαλκανίων και Κεντρική Ασία, μάλλον έχεις πολλά χρόνια να πας. Τα μόνα μέρη που έχει σοβαρή επιρροή είναι το Κόσσοβο και η Βοσνία Ερζεγοβίνη (η Ομοσπονδία όχι η Σερβική Δημοκρατία) και ήδη εκεί έχει αρχίσει να ξηλώνεται το χαλί.

Στα παραπάνω να θυμίσω και τις σχέσεις της Τουρκίας πλέον, με τις ηγεσίες των σουνιτών αράβων...

Στα παραπάνω να θυμίσω και τις σχέσεις της Τουρκίας πλέον, με τις ηγεσίες των σουνιτών αράβων...

δηλαδή ποιά κράτη; τα ΗΑΕ; Κουβέιτ; Αίγυπτο; Λιβύη; Σαουδική Αραβία; Ομάν;

με το Πακιστάν ναί, έχει άριστες σχέσεις.

.....
Αυτά έχουμε στο Αιγαίο και φυσικά με τη σειρά μας έχουμε παραβιάσει το άρθρο 12 της συνθήκης της Λωζάννης.

Πώς έχομε παραβιάσει το άρθρο 12; Είναι εύκολη μιά σύντομη απάντηση;

Πολύ κατατοπιστικά τα υπόλοιπα!

Status
Not open for further replies.