Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

[...]
Δεν υπαρχουν φιλιες μεταξυ κρατων παρα μονο συμφεροντα και εκει πρεπει να εστιασουμε.
[...]

Λίαν προσφάτως ακόμα ένας υποστήριξε εδώ αυτή την άποψη και όπως ήταν φυσικό δέχθηκε σκληρή κριτική. Φυσικά αυτός είχε εκτεθεί και σε άλλα ζητήματα αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα εκτός αν αποδειχθεί ιδεολογική συγγένεια εν γένει πράγμα που δεν μπορώ να προκαταλάβω.

Τέλος πάντων η απορία μου είναι πώς είναι δυνατόν άνθρωποι σαν κι εσένα που κόπτωνται για την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική υπερηφάνεια, την εθνική το ένα και την εθνική το άλλο, να είναι διατεθειμένοι να συνδέσουν τις τύχες του έθνους με τη μια ή την άλλη υπερδύναμη, χάρην "συμφερόντων";
Τι σόι εθνική ανεξαρτησία είναι αυτή που περνάει από τις ορέξεις και τα συμφέροντα του Ισραήλ ή των ΗΠΑ;
Εκτός αν απλά η αγάπη προς την πατρίδα των πατριωτών μεταφράζεται σε "διαλέγω τον νταβατζή μου". Γιατί λοιπόν σηκώθηκαν οι υπερπατριώτες όλων των αποχρώσεων και τα έβαλαν με τον Σημίτη που ευθαρσώς ευχαρίστησε τους Αμερικάνους που έβαλαν το χεράκι τους στα Ίμια;
Για το "συμφέρον" της πατρίδας το έκανε κι αυτός, κόντρα στον κοινό, λαικό αντιαμερικανισμό.
Αν λοιπόν αύριο βγει ο ΓΑΠ και πει "Ευχαριστούμε τους Ισραηλινούς" δεν πιστεύω να τολμήσει κανένας "πατριώτης" να διαμαρτυρηθεί, σωστά;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Δεν είμαι ειδικός, ούτε ξέρω ποιό είναι το σχέδιο... για να προτείνω λύσεις...

Αυτό που ξέρω είναι, ότι όταν έχω ένα πρόβλημα, πχ. μαζί σου, δεν ψάχνω νταβάδες, εγκληματίες και δολοφόνους να με βοηθήσουν...

Αν έχω τα κότσια προσπαθώ να λύσω το πρόβλημα με το νόμο...

Η ουσία είναι όντως ίδια... :a0210:

Παράδειγμα φιλοτουρκισμού όμως δεν έδωσες....

Αν δεν μπορείς να δώσεις, σε παρακαλώ προσωπικά, μην ξανασπείρεις απρόσωπες κατηγορίες, γιατί έχω κάποιες ευαισθησίες και τα πέρνω προσωπικά κάτι τέτοια...

:ernaehrung004:

Ναι, με το νομο προσπαθουν και οι Ελληνες και Κυπριοι και οι Κουρδοι και οι Παλαιστινιοι. Ο χρονος θα δειξει. Μονο που ο νομος ειναι δεν ειναι τυφλος ουτε και η δικαιοσυνη. Εχουν ματια που λεγονται συμφεροντα και δικαιο του ισχυροτερου.

Η παρατηρηση σου ειναι σεβαστη και γω εχω καποιες ευαισθησιες που σχεδον κανεις δε φαινεται να συμμεριζεται αλλα δεν το παιρνω προσωπικα ουτε απαιτω τιποτα απο κανεναν. Virtual reality ειναι δεν ειναι πεδιο μαχης. Αποψεις ανταλλασουμε και αν παρεξηγηθει καποιος εδω ειμαστε για διευκρινησεις.

Προφανως το να θεωρειται καποιος φιλοτουρκος εχει αρνητικη σημασια για σενα. Χαιρομαι ιδιαιτερα γι'αυτο. Και γω ετσι αισθανομαι:ernaehrung004:

Όταν ένα θέμα ανοίγει με τίτλο "Τουρκία μια κακή γείτονας...", λίγο πολύ η έκβαση του είναι προδιεγραμμένη....

Οι λαοί των χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και μιλάω για τον εργατικό λαό, όχι τους κυφήνες.....μεγαλόεπιχειρηματίες, εργοστασιάρχες, κλπ....

Τα σύμφεροντα είναι των αστών.....Οπότε ας κάνουν πολέμους μόνοι τους.

Την δύναμη τους να "κυριαρχούν" έναντι ημών, την έχουμε δώσει εμείς....οπότε μπορούμε και είναι στο χέρι μας να την πάρουμε πίσω.

Λίαν προσφάτως ακόμα ένας υποστήριξε εδώ αυτή την άποψη και όπως ήταν φυσικό δέχθηκε σκληρή κριτική. Φυσικά αυτός είχε εκτεθεί και σε άλλα ζητήματα αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα εκτός αν αποδειχθεί ιδεολογική συγγένεια εν γένει πράγμα που δεν μπορώ να προκαταλάβω.

Τέλος πάντων η απορία μου είναι πώς είναι δυνατόν άνθρωποι σαν κι εσένα που κόπτωνται για την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική υπερηφάνεια, την εθνική το ένα και την εθνική το άλλο, να είναι διατεθειμένοι να συνδέσουν τις τύχες του έθνους με τη μια ή την άλλη υπερδύναμη, χάρην "συμφερόντων";
Τι σόι εθνική ανεξαρτησία είναι αυτή που περνάει από τις ορέξεις και τα συμφέροντα του Ισραήλ ή των ΗΠΑ;
Εκτός αν απλά η αγάπη προς την πατρίδα των πατριωτών μεταφράζεται σε "διαλέγω τον νταβατζή μου". Γιατί λοιπόν σηκώθηκαν οι υπερπατριώτες όλων των αποχρώσεων και τα έβαλαν με τον Σημίτη που ευθαρσώς ευχαρίστησε τους Αμερικάνους που έβαλαν το χεράκι τους στα Ίμια;
Για το "συμφέρον" της πατρίδας το έκανε κι αυτός, κόντρα στον κοινό, λαικό αντιαμερικανισμό.
Αν λοιπόν αύριο βγει ο ΓΑΠ και πει "Ευχαριστούμε τους Ισραηλινούς" δεν πιστεύω να τολμήσει κανένας "πατριώτης" να διαμαρτυρηθεί, σωστά;

Για ποια Εθνικη ανεξαρτησια θα μιλουσαμε τωρα εαν στο προσφατο παρελθον δεν συμμαχουσαμε με τον αλφα η τον δεινα 'συμμαχο'??

Εκτος εαν νομιζεις οτι η Ελλαδα ειναι τοσο ισχυρη και τοσο θωρακισμενη που θα μπορουσε να ασκησει ΜΟΝΗ της την ΔΙΚΗ της εξωτερικη πολιτικη.

Οι ευχαριστιες στους Αμερικανους ειναι γελοιες, απο γελοια προσωπα, οπως και στους Ισραηλινους, δεδομενου οτι κοπτονται για τα δικα τους συμφεροντα και εμας μας εχουν χεσμενους. Ελπιζω να ειμαι ξεκαθαρος.

Προτεινεις καποια διαφορετικη στρατηγικη σημερα, τωρα, συμφωνα με τα τεκτενομενα στην περιοχη μας? Που θα διασφαλιζει την Εθνικη ανεξαρτησια και περηφανεια που λες? Τι σοι ρεαλιστικη πολιτικη προτεινεις? Εγω προτεινω 'συμμαχια' με το Ισραηλ. Ξεκαθαρα, γιατι ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ναι, με το νομο προσπαθουν και οι Ελληνες και Κυπριοι και οι Κουρδοι και οι Παλαιστινιοι. Ο χρονος θα δειξει. Μονο που ο νομος ειναι δεν ειναι τυφλος ουτε και η δικαιοσυνη. Εχουν ματια που λεγονται συμφεροντα και δικαιο του ισχυροτερου.

Η παρατηρηση σου ειναι σεβαστη και γω εχω καποιες ευαισθησιες που σχεδον κανεις δε φαινεται να συμμεριζεται αλλα δεν το παιρνω προσωπικα ουτε απαιτω τιποτα απο κανεναν. Virtual reality ειναι δεν ειναι πεδιο μαχης. Αποψεις ανταλλασουμε και αν παρεξηγηθει καποιος εδω ειμαστε για διευκρινησεις.

Προφανως το να θεωρειται καποιος φιλοτουρκος εχει αρνητικη σημασια για σενα. Χαιρομαι ιδιαιτερα γι'αυτο. Και γω ετσι αισθανομαι:ernaehrung004:

Δεν βγαίνει άκρη δυστυχώς...

Πριν λίγο είπες ότι
1) Δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο (γέλασες με την αφελή ερώτησή μου, αν θυμάσαι) και
2) καλά κάνουμε και συμμαχούμε με τους ισχυρούς...

Τα παραπάνω δεν συνάδουν με το συμπέρασμά σου ότι ακολουθούμε το δίκαιο, ελπίζω να γίνεται αντιληπτό αυτό.

Για τα περί ευαισθησιών, απλά να διευκρινίσω ότι είμαι φιλότουρκος, φιλοεβραίος, φιλοαμερικάνος, φιλορώσος και φίλος με όλους του λαούς της υφηλίου... και αυστηρός κριτής του λαού που ανήκω... πράγματα που εσύ νομίζω πως δεν είσαι....
...αν κάνω λάθος εδώ είμαστε.... διευκρίνισε και συ με τη σειρά σου...

Εγώ βλέπω να έχουμε τόσο όφελος από τα πετρέλαια όσο και οι Σομαλοί.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Όταν ένα θέμα ανοίγει με τίτλο "Τουρκία μια κακή γείτονας...", λίγο πολύ η έκβαση του είναι προδιεγραμμένη....

Οι λαοί των χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και μιλάω για τον εργατικό λαό, όχι τους κυφήνες.....μεγαλόεπιχειρηματίες, εργοστασιάρχες, κλπ....

Την δύναμη τους να "κυριαρχούν" έναντι ημών, την έχουμε δώσει εμείς....οπότε μπορούμε και είναι στο χέρι μας να την πάρουμε πίσω.

σορυ βρε Αιμιλιε,αλλα δεν μπορω να κρατηθω αλλο.
Το μονο που λειπει απο τους αριστερους,ειναι το φωτοστεφανο,αν δεν ηξερα οτι η αριστερα στο συνολο της ειναι κατα των θρησκειων,θα πιστευα οτι ειναι πολυ θρησκευομενοι ανθρωποι.
Θα ηθελα να ειμαι απο μια μερα,οταν θα αναλαβει καποια αριστερη κυβερνηση να διαπραγματευθει με την τουρκια και να παρακολουθω την εκβαση των διαπρατευσεων!

Λάκη δύο διευκρινίσεις...

1) Ο αριστερός δεν είναι κατά της θρησκείας... είναι κατά των ιερατείων, της Θεοκρατείας και των διακρίσεων μεταξύ των πολιτών, ανάλογα το θρήσκευμά τους...

2) Ο αριστερός δεν έχει καμία σχέση με τις ηγεσίες... κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιες... μόνο γραμματείς που θα διεκπεραιώνουν το όποιο έργο... άλλο τι γίνεται τώρα...

Λάκη δύο διευκρινίσεις...

1) Ο αριστερός δεν είναι κατά της θρησκείας... είναι κατά των ιερατείων, της Θεοκρατείας και των διακρίσεων μεταξύ των πολιτών, ανάλογα το θρήσκευμά τους...

2) Ο αριστερός δεν έχει καμία σχέση με τις ηγεσίες... κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιες... μόνο γραμματείς που θα διεκπεραιώνουν το όποιο έργο... άλλο τι γίνεται τώρα...

μαλλον σε καποιο παραλληλο συμπαν φανταζομαι να ισχυουν αυτα.
Χωρις καθολου δοση ειρωνιας,μη το παρεξηγησεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας....

Δεν βγαίνει άκρη δυστυχώς...

Πριν λίγο είπες ότι
1) Δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο (γέλασες με την αφελή ερώτησή μου, αν θυμάσαι) και
2) καλά κάνουμε και συμμαχούμε με τους ισχυρούς...

Τα παραπάνω δεν συνάδουν με το συμπέρασμά σου ότι ακολουθούμε το δίκαιο, ελπίζω να γίνεται αντιληπτό αυτό.

Για τα περί ευαισθησιών, απλά να διευκρινίσω ότι είμαι φιλότουρκος, φιλοεβραίος, φιλοαμερικάνος, φιλορώσος και φίλος με όλους του λαούς της υφηλίου... και αυστηρός κριτής του λαού που ανήκω... πράγματα που εσύ νομίζω πως δεν είσαι....
...αν κάνω λάθος εδώ είμαστε.... διευκρίνισε και συ με τη σειρά σου...

Δεν βγαινει ακρη πραγματι. Ας αρκεστουμε σε αυτο.
Ο καθενας εχει την ιδεολογια του και αυτο ειναι αρκετο.
Πιστευω, παντως για να σου απαντησω, οτι πρωτη προτεραιοτητα εχει η χωρα μου με τα οποια της λαθη και οχι η τουρκια ή η Ρωσσια ή η Αμερικη. Δεν βλεπω ως φιλους τους τουρκους και την πολιτικη τους και ολους οσους επιβουλευονται την πατριδα μου. Ετσι απλα. Μπορει να κανω λαθος αλλα το ιδιο και συ που πιθανως να βλεπεις την συμπεριφορα της τουρκιας ως φιλικη. Ας το αφησουμε εδω αφου δεν συντονιζομαστε :))

[...]
Οι ευχαριστιες στους Αμερικανους ειναι γελοιες, απο γελοια προσωπα, οπως και στους Ισραηλινους, δεδομενου οτι κοπτονται για τα δικα τους συμφεροντα και εμας μας εχουν χεσμενους. Ελπιζω να ειμαι ξεκαθαρος.

Προτεινεις καποια διαφορετικη στρατηγικη σημερα, τωρα, συμφωνα με τα τεκτενομενα στην περιοχη μας? Που θα διασφαλιζει την Εθνικη ανεξαρτησια και περηφανεια που λες? Τι σοι ρεαλιστικη πολιτικη προτεινεις? Εγω προτεινω 'συμμαχια' με το Ισραηλ. Ξεκαθαρα, γιατι ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.

Θα με τρελάνεις ρε Χιώτη; Αφού λοιπόν οι Αμερικάνοι και Ισραηλινοί κόπτονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα τότε οι συμμαχίες μαζί τους τι ακριβώς εξυπηρετούν;;; Δεν είναι αυτονόητο ότι οι συμμαχίες ορίζουν κοινά συμφέροντα; Αν αυτά δεν υφίστανται, τότε προς τι οι βαρύγδουπες κυβερνητικές δηλώσεις περί συμμαχιών;

Δεύτερον. Εγώ δεν προτείνω τίποτα διότι αν προτείνω θα σου πέσει το σαγόνι και διότι τόσο ρεαλισμό δεν τον αντέχω, μου κάθεται στο στομάχι.

Και ξαναρωτώ διότι οι αντιφάσεις σου είναι προφανείς. Το δέσιμο στο άρμα του Ισραήλ σου εξασφαλίζει εθνική ανεξαρτησία ή την πλέον προφανή εθνική εξάρτηση από τα κέφια του Ισραήλ; Μήπως να σου θυμίσω τον ορισμό της λέξης ανεξαρτησία; Καλά είπα λοιπόν ότι αυτό που σε ενδιαφέρει είναι ο νταβατζής σου να μην είναι Τούρκος, αν είναι άλλης προέλευσης δεν έχεις πρόβλημα. Αν ας πούμε αλωνίζουν στο Αιγαίο ρώσικα σκάφη, ή αμερικάνικα σκάφη ή ισραηλινά σκάφη είσαι άνετος. Ωραία ανεξαρτησία...

.

Δυστηχως Αιμιλιε ετσι ειναι .

Αλλα αν χασουμε πχ ενα νησι το ιδιο θα λεμε ? Φανταζομαι πως οχι.
Το να στερουμαστε του νομιμου δικαιωματος μας να εκμεταλευτουμε (ως Ελλαδα μεσω πολυεθνικων φυσικα οπως κανει και η Κυπρος) τα τυχον κοιτασματα που θα μπορουσαν εκτος του να κανουν πιο πλουσιες τις πολυεθνικες και τα λαμογια που μας κυβερνουν μεταπολεμικα να συνδραμουν ωστε πχ του χρονου να μην κλεισουν τα μισα νοσοκομεια δεν ειναι τραγικο ?

Οποτε η παρουσια μιας τετοια κουβεντας δεν εχει να χωρισει ΤΙΠΟΤΑ με καμια αστικη ταξη οποιαςδηποτε εθνοτητας αλλα να καταδειξει τις κινησεις των ηγεσιων της .

Φανταζομαι οτι για αυτο το ανοιξα το νημα εκτος αν πιστευει κανεις οτι αλλαξα μυαλα και αποψεις σε τετοια κρισιμη ηλικια.

Θα με τρελάνεις ρε Χιώτη; Αφού λοιπόν οι Αμερικάνοι και Ισραηλινοί κόπτονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα τότε οι συμμαχίες μαζί τους τι ακριβώς εξυπηρετούν;;; Δεν είναι αυτονόητο ότι οι συμμαχίες ορίζουν κοινά συμφέροντα; Αν αυτά δεν υφίστανται, τότε προς τι οι βαρύγδουπες κυβερνητικές δηλώσεις περί συμμαχιών;

Δεύτερον. Εγώ δεν προτείνω τίποτα διότι αν προτείνω θα σου πέσει το σαγόνι και διότι τόσο ρεαλισμό δεν τον αντέχω, μου κάθεται στο στομάχι.

Και ξαναρωτώ διότι οι αντιφάσεις σου είναι προφανείς. Το δέσιμο στο άρμα του Ισραήλ σου εξασφαλίζει εθνική ανεξαρτησία ή την πλέον προφανή εθνική εξάρτηση από τα κέφια του Ισραήλ; Μήπως να σου θυμίσω τον ορισμό της λέξης ανεξαρτησία; Καλά είπα λοιπόν ότι αυτό που σε ενδιαφέρει είναι ο νταβατζής σου να μην είναι Τούρκος, αν είναι άλλης προέλευσης δεν έχεις πρόβλημα. Αν ας πούμε αλωνίζουν στο Αιγαίο ρώσικα σκάφη, ή αμερικάνικα σκάφη ή ισραηλινά σκάφη είσαι άνετος. Ωραία ανεξαρτησία...

Προφανως φιλε McZab θελεις να καταληξεις καπου αγνοωντας η παρερμηνευοντας οτι εχω γραψει.

Κατα τα αλλα περιμενεις να κανουμε διαλογο οταν επιδιωκεις μονολογο και απολογια απο μερους μου, αλλα οχι αντιπροτασεις απο σενα!

Δεν θα σου κανω το χατηρι συγνωμη:2thumb22sup:

Το δέσιμο στο άρμα του Ισραήλ σου εξασφαλίζει εθνική ανεξαρτησία ή την πλέον προφανή εθνική εξάρτηση από τα κέφια του Ισραήλ; Μήπως να σου θυμίσω τον ορισμό της λέξης ανεξαρτησία; Καλά είπα λοιπόν ότι αυτό που σε ενδιαφέρει είναι ο νταβατζής σου να μην είναι Τούρκος, αν είναι άλλης προέλευσης δεν έχεις πρόβλημα. Αν ας πούμε αλωνίζουν στο Αιγαίο ρώσικα σκάφη, ή αμερικάνικα σκάφη ή ισραηλινά σκάφη είσαι άνετος. Ωραία ανεξαρτησία...

Φανταζομαι οτι για τους Ισραηλινους δεν τρεφει κανεις φιλικα αισθηματα. Κυριως λογω των απανθρωπων επιλογων τους στο να εδραιωσουν κατι που δεν τους ανηκει.Το μισο Ισραηλ τουλαχιστον δηλαδη.

Απο εκει και περα εγω στην συγκεκριμενη χρονικη στιγμη ειμαι περιεργος τι θα προτεινες ως στρατηγικη μας επιλογη γνωριζοντας τις διαθεσεις των Τουρκων.

Θυμιζω οτι καποτε ο ΑΓΠ στην κριση των 80'ς ειχε κανει μια παρομια κινηση με τους Βουλγαρους σε μια νυχτα αν θυμαμαι καλα.
Μπορει ιστορικα να ειναι τελειως τρελλο να συμμαχουμε με τα γερακια του Ισραηλ αλλα και με τους Αραβες δεν ημασταν τρελλα κολληταρια παντοτε....για να τιμησουμε πχ τους ιστορικους μας δεσμους οπως πχ με τους Σερβους (λεμε τωρα.)

Τι θα προτεινες λοιπον ? Εγω δεν βλεπω επιλογες χωρια που και για αυτην αμφιβαλλω.

Δυστηχως Αιμιλιε ετσι ειναι .

Αλλα αν χασουμε πχ ενα νησι το ιδιο θα λεμε ? [...]

Δεν είδα να ανοίγει κανένα θέμα με την πρόταση αγοράς νησιού από τον Εμίρη του Μπαχρέιν πάντως. Αυτό δεν είναι απώλεια εδάφους;
Ή να το κάνω ακόμα πιο ακραίο. Αν ένας μεγιστάνας Τούρκος θελήσει να αγοράσει ένα νησάκι να κάνει τα μπάνια του, είναι ζήτημα ή δεν είναι;

Όχι, το πρώτο είναι "επένδυση", το δεύτερο είναι "προδοσία"...:flipout:

ΥΓ. Μου θυμίζει το άλλο Thread περί Μελιγαλά. Αν νικούσαν οι κουκουέδες θα γινόμασταν προτεκτοράτο της ΕΣΣΔ. Σωστά. Το ότι γίναμε τελικά προτεκτοράτο των Άγγλων, κατόπιν των Αμερικάνων και τώρα θέλουμε να γίνουμε του Ισραήλ προφανώς δεν συγκινεί τους εθνικόφρονες...

Αν ένας μεγιστάνας Τούρκος θελήσει να αγοράσει ένα νησάκι να κάνει τα μπάνια του, είναι ζήτημα ή δεν είναι;

Όχι, το πρώτο είναι "επένδυση", το δεύτερο είναι "προδοσία"...:flipout:

Απαντας για μενα ? :BDBDG54:

Η απαντηση μου ειναι οτι και οι δυο περιπτωσεις ειναι προδοσια εφοσον παραδιδεται εκταση σε αντιπαλο μας .
Χωρις εισαγωγικα.

Αν ενοχλει ο εμιρης του Μπαχρειν το ιδιο με ενοχλει και ο Σκορπιος επι Ωναση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γε

Δεν βγαινει ακρη πραγματι. Ας αρκεστουμε σε αυτο.
Ο καθενας εχει την ιδεολογια του και αυτο ειναι αρκετο.
Πιστευω, παντως για να σου απαντησω, οτι πρωτη προτεραιοτητα εχει η χωρα μου με τα οποια της λαθη και οχι η τουρκια ή η Ρωσσια ή η Αμερικη. Δεν βλεπω ως φιλους τους τουρκους και την πολιτικη τους και ολους οσους επιβουλευονται την πατριδα μου. Ετσι απλα. Μπορει να κανω λαθος αλλα το ιδιο και συ που πιθανως να βλεπεις την συμπεριφορα της τουρκιας ως φιλικη. Ας το αφησουμε εδω αφου δεν συντονιζομαστε :))

Μπορεί όντως να κάνω λάθος, ο καθένας μπορεί να εκφράζει την δική του αλήθεια στo forum και κρινονται τα επιχειρήματα καθώς και η διάθεση για ειλικρινή διάλογο (απαντήσεις σε επιχειρήματα με επιχειρήματα).

Για το άλλο που λες... ποτέ δεν έγραψα ότι μου αρέσει η τουρκική πολιτική (και δεν θυμάμαι και κάποιον άλλο να έκφρασε κάτι τέτοιο)...
Δέχομαι όμως ότι δεν ήταν κακόβουλη η παρατήρησή σου, μιας και είναι φανερό πλέον ότι δεν μπορείς να διαχωρίσεις λαούς από ηγεσίες...

Αναρωτιέμαι βέβαια αν η αγάπη σου για την πατρίδα περιορίζεται στο λαό ή περιλαμβάνει και τις εκάστοτε ηγεσίες του.

Φανταζομαι οτι για τους Ισραηλινους δεν τρεφει κανεις φιλικα αισθηματα. Κυριως λογω των απανθρωπων επιλογων τους στο να εδραιωσουν κατι που δεν τους ανηκει.Το μισο Ισραηλ τουλαχιστον δηλαδη.

Απο εκει και περα εγω στην συγκεκριμενη χρονικη στιγμη ειμαι περιεργος τι θα προτεινες ως στρατηγικη μας επιλογη γνωριζοντας τις διαθεσεις των Τουρκων.

Θυμιζω οτι καποτε ο ΑΓΠ στην κριση των 80'ς ειχε κανει μια παρομια κινηση με τους Βουλγαρους σε μια νυχτα αν θυμαμαι καλα.
Μπορει ιστορικα να ειναι τελειως τρελλο να συμμαχουμε με τα γερακια του Ισραηλ αλλα και με τους Αραβες δεν ημασταν τρελλα κολληταρια παντοτε....για να τιμησουμε πχ τους ιστορικους μας δεσμους οπως πχ με τους Σερβους (λεμε τωρα.)

Τι θα προτεινες λοιπον ? Εγω δεν βλεπω επιλογες χωρια που και για αυτην αμφιβαλλω.

Εγώ αυτό το παιχνιδάκι, τι προτείνεις για το ένα και τι προτείνεις για το άλλο δεν το παίζω. Και δεν το παίζω διότι εσύ αποζητάς μια απάντηση στα μέτρα τα δικά σου την οποία δεν είμαι διατεθειμένος να σου δώσω.
Προτείνω λοιπόν την κατάργηση των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων παγκοσμίως. Για την εκμετάλλευση του Αιγαίου προτείνω δημιουργία εταιρείας λαικής βάσης, αυτοοργανωμένη με δικαίωμα συμμετοχής σε Έλληνες, Τούρκους, Κογκολέζους ή άλλης εθνικότητας ανθρώπους και μοίρασμα του παραγόμενου πλούτου στις φτωχότερες χώρες του κόσμου που δεν είχαν την ευλογία της φύσης να έχουν πετρέλαιο.
Πώς σου φαίνεται; Μη μου πεις, ουτοπικό μήπως;

Απαντας για μενα ? :BDBDG54:

Η απαντηση μου ειναι οτι και οι δυο περιπτωσεις ειναι προδοσια εφοσον παραδιδεται εκταση σε αντιπαλο μας .
Χωρις εισαγωγικα.

Αν ενοχλει ο εμιρης του Μπαχρειν το ιδιο με ενοχλει και ο Σκορπιος επι Ωναση.

Σωστά. Αντίπαλός μου είναι μονάχα ο ταξικός εχθρός. Τον εθνικό τον αφήνω σε εσάς.

Status
Not open for further replies.