Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Αυτό που μπερδεύεται η ευρωλαγνεία με τον ευρωπαϊσμό με υπερβαίνει..Το πρώτο είναι ο γνωστός ραγιαδισμός της 'Ψωροκώσταινας'' που πουλάνε οι Ράμφοι και οι Μανδραβέληδες και το δεύτερο είναι εντελώς διαφορετικό και έχει σχέση με τις απολύτως καταπατημένες αρχές του Διαφωτισμού...σήμερα απο την ίδια την Ευρώπη...

:2thumb22sup:

Και εν τέλει και κανά διαβασματάκι για την ''Σκοτεινή Ηπειρο'' απο τον πολύ καλό Μάρκ Μαζάουερ δεν βλάπτει ..Α δεν είναι και κουμούνι..Μετριοπαθής ιστορικός θεωρείται και στο δίτομο έργο του περιγράφει πολλά για το τι συνέβη στον 20ο αιώνα και πως εκθεμελιώνεται πλήρως ο ευρωπαϊκός πολιτισμός..

Επίσης εθνικισμός και υιοθέτηση των αρχών του διαφωτισμού είναι δυό έννοιες ασύμβατες...

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Δεν ήταν και τόσο καλή η έκφραση μου. Εκείνο που ήθελα να πω είναι ότι η Κοινωνιολογία, ως η μελέτη της κοινωνίας και των αλληλεπιδράσεων των ατόμων μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, περισσότερο ενδιαφέρον και σημασία θα έδειχνε απέναντι σε μαζικές δράσεις, απόψεις και συμπεριφορές ( που προέρχονται φυσικά από τις επιμέρους ατομικές) όσον αφορά σε κατηγοριοποιήσεις χρονικών περιόδων, παρά σε μεμονωμένες προσωπικότητες. Εχω την αίσθηση ότι το κρίσιμο θα ήταν π.χ ότι σε μια προνεωτερική εποχή το πλήθος των ατόμων θεωρεί ως ρυθμιστή της συμπεριφοράς του το "θείο" , τον θεϊκό νόμο, το υπερφυσικό κ.ο.κ., παρά το ότι ελάχιστα άτομα εκείνη την περίοδο μπορεί να πρέσβευαν το αντίθετο ή έστω να προσέφεραν αρκετούς λόγους αμφιβολίας. Ο χαρακτηρισμός ενός σταδίου ως θεολογικό αναφέρεται στην μαζική αντίληψη περί του ποιός καθορίζει την ζωή μας
και όχι στα τυχόν πεφωτισμένα άτομα.

Τώρα σε κατάλαβα, οκ!!

Εννοείς περισσότερο γενικευμένη κλίση και συμπεριφορές ώστε να μπορεί να κατηγοριοποιηθεί μια εποχή.

Aρκετά με την ατέρμονη συζήτηση για θρησκείες,ευαγγελιστές,ισλαμιστές,τζιχάντ,σαρία,σταυροφόρους...................

Στο θέμα.

Last edited:
Στο θέμα μας λοιπόν.

Νέες προκλήσεις Ερντογάν για την ελληνική Θράκη!

"...Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προέβη προ ολίγων ημερών ο Τούρκος πρωθυπουργός σχετικά με τη Θράκη. Σύμφωνα με το«Haberturk», μιλώντας στις 6/10 σε εκδήλωση στα Άδανα, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις ελληνικές επικρίσεις για το θέμα της Χάλκης και έριξε με τον πλέον…άκομψο τρόπο το μπαλάκι στην ελληνική πλευρά. Απευθυνόμενος λοιπόν στην Ελλάδα, ρώτησε:
«Γιατί εσύ στη Δυτική Θράκη διορίζεις τον αρχιμουφτή των 150 χιλιάδων πολιτών μου και δεν του δίνεις δικαίωμα εκλογής»; Και συνέχισε λέγοντας: «Θα το κάνουμε είπαν, αλλά 10 χρόνια τώρα ακόμη να το κάνουν. Στην Αθήνα έχουμε δύο τζαμιά μας, που έχουν καταρρεύσει. Τους προτείναμε να τα φτιάξουμε εμείς, αλλά ακόμη να το επιτρέψουν. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λοζάννης τα μέλη της Ιεράς Συνόδου (σ.σ. εννοεί στο πατριαρχείο) αποτελούνται από πολίτες της τουρκικής δημοκρατίας. Καθώς δεν απέμειναν ιερείς-πολίτες μας (σ.σ. ε, πώς να μείνουν, μετά από την τρυφερή μεταχείριση τόσων χρόνων!), η ιερά σύνοδος τελείωσε. Έμεινε μόνο ο πατριάρχης. Εμείς είπαμε «στείλτε παπάδες να τους κάνουμε πολίτες μας». Έφεραν 17 παπάδες και τους κάναμε πολίτες μας. Φτάνει όμως η καλή μας βούληση. Ακίνητα αξίας 2,5 δις λιρών τα αποδώσαμε σε Ρωμιούς, Εβραίους και Αρμένιους. Κι αυτό εμείς το κάναμε. Σκεφτήκαμε πως αυτό είναι δικαίωμα τους. Διότι στην ιστορία μας, στον πολιτισμό μας, αποτελεί κρατικό καθήκον η διαφύλαξη των δικαιωμάτων και του μουσουλμάνου και του μη μουσουλμάνου (σ.σ. !!!!!!!!!). Και εμείς αυτό κάναμε»...."

Εντάξει, επειδή διαβάζω εδώ διάφορα από τους Τουρκοφάγους και πόσο καλά κάνουμε που είμαστε σκληροί και δεν υποκύπτουμε στις πιέσεις να τους παραχωρήσουμε τζαμιά κλπ.
να αναρτήσω κι εγώ μια είδηση που με αφορά προσωπικά, εμένα και άλλες καμιά 90αριά οικογένειες.

http://www.axortagos.gr/keywords/artenius/

Σε «τούρκικα χέρια» η πρώην VPI

Τουρκική βιομηχανία εξαγόρασε ελληνική στο Βόλο

Αρκεί μη μας ζητάνε τζαμιά οι Μουσουλμάνοι να προσεύχονται, για όλα τα υπόλοιπα είμαστε καρντάσια και δε χαλάμε hatir!

Πριν 15+ χρόνια ήμουν στην ομάδα των πρώτων 10 που προσλήφθηκαν, μετά από εκπαίδευση εδώ και στην Ιταλία και ξεκινήσαμε αυτή τη βιομηχανία, μοναδική στο είδος της για τα δεδομένα Ελλάδας και Βαλκανίων. Το 30% της παραγωγής κάλυπτε την Ελληνική αγορά, το υπόλοιπο 70% εξαγωγή.
Έχετε πιει όλοι νεράκι αναψυκτικά κλπ κατασκευασμένα από υλικό που περνούσε "από τα χεράκια μου"...
Θυγατρική της και για το μεγαλύτερο διάστημα ιδιοκτησία της Frigoglass.
Μέχρι και σήμερα κατέχουν το 35% τα Ελληνικά Πετρέλαια, που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την εν λόγω βιομηχανία.
Από τον περασμένο Απρίλιο απολυμένοι όλοι, από διευθυντές μέχρι καθαρίστριες. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για συνιδιοκτησία ΕΛΠΕ και Τουρκικής Εταιρίας Holding... από τα 100 άτομα που απασχολούνταν 15 χρόνια, μετά την απόλυση κράτησαν καμιά 15αριά με καθεστώς εργολαβίας και τρίμηνων συμβάσεων των 700 ευρώ καθαρά.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν θα επανέλθει στην εταιρία, Αν και ΓΙΑ ΟΣΟ επαναλειτουργήσει...
ΑΛΛΑ ΜΟΥΕΖΙΝΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!
:music-smiley-005:

Last edited:

Εντάξει, επειδή διαβάζω εδώ διάφορα από τους Τουρκοφάγους και πόσο καλά κάνουμε που είμαστε σκληροί και δεν υποκύπτουμε στις πιέσεις να τους παραχωρήσουμε τζαμιά κλπ.
να αναρτήσω κι εγώ μια είδηση που με αφορά προσωπικά, εμένα και άλλες καμιά 90αριά οικογένειες.

http://www.axortagos.gr/keywords/artenius/

Σε «τούρκικα χέρια» η πρώην VPI

Τουρκική βιομηχανία εξαγόρασε ελληνική στο Βόλο

Αρκεί μη μας ζητάνε τζαμιά οι Μουσουλμάνοι να προσεύχονται, για όλα τα υπόλοιπα είμαστε καρντάσια και δε χαλάμε hatir!

Πριν 15+ χρόνια ήμουν στην ομάδα των πρώτων 10 που προσλήφθηκαν, μετά από εκπαίδευση εδώ και στην Ιταλία και ξεκινήσαμε αυτή τη βιομηχανία, μοναδική στο είδος της για τα δεδομένα Ελλάδας και Βαλκανίων. Το 30% της παραγωγής κάλυπτε την Ελληνική αγορά, το υπόλοιπο 70% εξαγωγή.
Έχετε πιει όλοι νεράκι αναψυκτικά κλπ κατασκευασμένα από υλικό που περνούσε "από τα χεράκια μου"...
Θυγατρική της και για το μεγαλύτερο διάστημα ιδιοκτησία της Frigoglass.
Μέχρι και σήμερα κατέχουν το 35% τα Ελληνικά Πετρέλαια, που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την εν λόγω βιομηχανία.
Από τον περασμένο Απρίλιο απολυμένοι όλοι, από διευθυντές μέχρι καθαρίστριες. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για συνιδιοκτησία ΕΛΠΕ και Τουρκικής Εταιρίας Holding... από τα 100 άτομα που απασχολούνταν 15 χρόνια, μετά την απόλυση κράτησαν καμιά 15αριά με καθεστώς εργολαβίας και τρίμηνων συμβάσεων των 700 ευρώ καθαρά.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δεν θα επανέλθει στην εταιρία, Αν και ΓΙΑ ΟΣΟ επαναλειτουργήσει...
ΑΛΛΑ ΜΟΥΕΖΙΝΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!
:music-smiley-005:

Καμία σχέση με το τουρκικό κράτος και την ασκούμενη πολιτική του δεν έχει αυτό.

Αν δλδ το κεφάλαιο ήταν γαλλικό, θα άλλαζε σε τίποτα?
Αυτά δυστυχώς, όταν βγάζεις τα πάντα προς πώληση, δεν μπορείς να τα ελέγξεις.... τι συμφερόντων θα είναι ο τελικός αγοραστής.

Δεν έχει καμία σχέση με το θέμα μας...
Τα ΕΛΠΕ άφησαν την προηγούμενη εταιρία να καταρρεύσει, να απολυθούν όλοι και να γίνει εκκαθάριση.
Τώρα Φατμαγκιούλ/Σουλεϊμάν θα λένε πιθανότατα την νέα διευθύντρια/η ;)
Άρα προς τι η τουρκοφαγία;

Στα 14 χρόνια της λειτουργία της (1998-2011) η Artenius Hellas πραγματοποίησε, αθροιστικά, έσοδα 937,17 εκατ. ευρώ, κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων 60,68 εκατ.

ευρώ, κέρδη προ φόρων 6,79 εκατ. ευρώ (κέρδη 30,05 εκατ. ευρώ μείον ζημιές 23,26 εκατ. ευρώ) και καθαρά κέρδη 0,20 εκατ. ευρώ (κέρδη 21,32 εκατ. ευρώ μείον ζημιές 21,12 εκατ. ευρώ), απασχολώντας ετησίως, κατά μέσον όρο, ίδια κεφάλαια 27,66 εκατ. ευρώ και σύνολο κεφαλαίων 63,79 εκατ. ευρώ. Στα κέρδη δεν περιλαμβάνονται, βέβαια, οι αμοιβές (royalties) που εισέπραττε η μητρική, διεθνής εταιρεία. Τα μέσα ετήσια κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν 5,17 εκατ.

ευρώ, ίσα προς το 7,7% των μέσων ετήσιων πωλήσεων. Η μέση ετήσια απόδοση των απασχολουμένων κεφαλαίων σε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν 8,1%.

τιμή πώλησης 8μιση μυρια...

Άσχετο μεν με το θέμα, αλλά από τη μια λες ότι τα ΕΛ.ΠΕ. άφησαν την εταιρεία να καταρρεύσει, και από την άλλη ότι είχαν μόλις το 35%... ο κύριος μέτοχος, τι έκανε?

Είναι όπως λες κι εσύ άσχετο. Προφανώς δεν είχαν τα 8μιση εκατομμύρια τα ΕΛΠΕ για να εξαγοράσουν στο 100% ή μέρος αυτών για το μεγαλύτερο κομμάτι της εταιρίας με αυτά τα οικονομικά μεγέθη.
Επαναλαμβάνω πάντως πως την ανακοίνωση την έκανα λόγω της Τουρκοφαγίας. Πόλεμο ανακοινώσεων μπορεί να κάνει το Ελληνικό κράτος, ίσως μπορεί και να αλλάξει με κάποιο μαγικό τρόπο την πολιτική του Ερντογάν, αλλά δεν μπορεί έμμεσα ή άμεσα να λύσει τέτοια προβλήματα σαν αυτό που ανέφερα.
Οπότε δε χρειάζεται να τους παραχωρήσουμε τίποτε... σιγά σιγά ότι θέλουν θα το αγοράσουν.

Ναι, επειδή το γράφεις για τρίτη φορά, ποιοι είναι οι Τουρκοφάγοι εδώ μέσα?

Απ´ότι έχω καταλάβει εντέχνως αποφεύγεται η άμεση κατηγορία.
Ως φαίνεται η προσβολή σε τρίτο πρόσωπο (έμμεσα) γίνεται αποδεκτή απο τους κανονισμούς του φόρουμ.

Απ´ότι έχω καταλάβει εντέχνως αποφεύγεται η άμεση κατηγορία.
Ως φαίνεται η προσβολή σε τρίτο πρόσωπο (έμμεσα) γίνεται αποδεκτή απο τους κανονισμούς του φόρουμ.

Νίκο, για τους κανονισμούς του φόρουμ υπάρχουν τα παιδιά που συντονίζουν και το κάνουν πολύ καλά. Από 'κει και πέρα, έθεσα μια ερώτηση ως συμμετέχων στο νήμα και αναμένω μια απάντηση. Κατόπιν, θα φροντίσω να συντονιστώ με το ύφος απαντώντας ανάλογα. Αν κάποιοι συμμετέχουν στα νήματα νομίζοντας ότι μιλάνε σε πλατείες εκτοξεύοντας χαρακτηρισμούς στον αέρα, πλανώνται πλάνην οικτρά...

Μακάρι να είναι τόσο απλό και απαντώντας ανάλογα όλα να φτιάξουν...

Εγώ βλέπω πάντως άλλα πράγματα (και αυτό δεν αφορά τον Andre τον οποίο και συμπαθώ)...
δυστυχώς διολισθαίνουμε προς την εχθρότητα για να μην πω προς το μίσος...

Επειδή πρέπει από ότι φαίνεται να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα αυτονόητα, δε με ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι ιδρύονται ή μπορεί να ιδρυθούν τζαμιά, ότι κάποια αναστυλώνονται ή μπορεί να αναστυλωθούν. Με ενοχλεί σφόδρα το γεγονός ότι αυτό πάει να το εκμεταλευτεί για ίδιο πολιτικό όφελος η ηγεσία γειτονικού κράτους και να γίνει πάτρωνας των ανά την Ελλάδα μουσουλμάνων. Με ιδιαίτερη στόχευση στους μουσουλμάνους της Θράκης. Αλήθεια τα bold στο προηγούμενο ποστ μου τα πρόσεξε κανένας;

@andre74. Θα ευχόμουνα να είχες δουλειά και ας είχες Τούρκο εργοδότη. Καλό κουράγιο και καλή δύναμη σου εύχομαι, μακάρι να περάσει και αυτό.

Ναι, επειδή το γράφεις για τρίτη φορά, ποιοι είναι οι Τουρκοφάγοι εδώ μέσα?

nikitaras.jpg

Εμένα το μυαλό μου πάει στον original....... :worshippy:

Status
Not open for further replies.