Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Εγω παλι γιατι ξερω πολλους που θεωρουν οτι εχουμε τον καλυτεροτερο πολιτισμο, dna, ιστορια
και ειμαστε οι περιουσιοι?
Αυτοι δεν ανηκουν στο λαο περι ου ο λογος ή απλα δεν εχουν το...ιδιωμα?

Εγω παλι απαντηση δεν πηρα...
Δεν πειραζει.
Next time...-bye-

Eνα εξαιρετικο κείμενο του Θόδωρου Παρασκευόπουλου που προσπαθεί να αναλύσει την γεωστρατηγική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή..

Αυτό που έχει ενδιαφέρον πάντως είναι που αρκετοί 'τουρκοφάγοι' δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την πολιτική του Ισραήλ..

http://www.epohi.gr/portal/diethni/5684-2010-06-27-17-46-33

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Ναι εχεις.
Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια

και πως πρεπει να κρινω βρε Στελιο;

Και μιλας μετα για "μπουζουκια" ωρε;

Ειδικα το τελευταιο μου θυμισε ΑΜΑΝ και το κλιπακι που λεει... "Δεν καταλαβαινεις!!! Εχει Αθηναικες πινακιδες!!!"

το τελευταιο ειναι εναρμονισμενο με τα λεγομενα του Αιμιλιου,η απαντηση μου ειναι αναλογη με τις αναγωγες που κανει.

Eνα εξαιρετικο κείμενο του Θόδωρου Παρασκευόπουλου που προσπαθεί να αναλύσει την γεωστρατηγική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή..

Αυτό που έχει ενδιαφέρον πάντως είναι που αρκετοί 'τουρκοφάγοι' δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την πολιτική του Ισραήλ..

http://www.epohi.gr/portal/diethni/5684-2010-06-27-17-46-33

Σπυρο μου αν στους τουρκοφαγους υπονοεις εμενα,λυπαμαι που θα σε απογοητευσω,αλλα επεσες εξω και μαλλον δεν καταλαβες ή δεν θες να καταλαβεις αυτα που εγραψα.
Στη θεση των Τουρκων μπορεις να βαλεις οποιους θες.
Εγω μιλησα ξεκαθαρα για την λαγνεια στα ξενα και στην απαξιωση των δικων μας.
Μου ερχεται στο μυαλο και η διαφημιση του '80 με τον Λαλακη τον εισαγωμενο,ειναι πολυ χαρακτηριστικη ή ακομα την υψηλη κοινωνια πριν πολλες δεκαετιες,που μιλουσαν γαλλικα μεταξυ τους,για να ξεχωριζουν απ´τη ''πλεμπα'' που μιλουσε ελληνικα.
Κατι παρομοιο ''διεγνωσα'' και το αναφερα.
Καθε χωρα εχει το τροπο της,δε μπορει ολοι να ειμαστε ιδιοι,αλλη κουλτουρα οι Τουρκοι,αλλη οι Συροι,αλλη οι Ελληνες,αλλη οι Αιγυπτιοι κ.τ.λ.

Πέστο βρε αδερφέ να μην σε παρεξηγούμε! Σχολίασες πόσο απολίτιστοι είναι οι Τούρκοι που διαμαρτύρονται διαβάζοντας βιβλία για να κατακεραυνώσεις την Ελληνική ξενομανία.
Τώρα ΟΚ, ξεκαθάρισε το θέμα.

Έχει και τα δίκια του ο Λάκης.
Όσοι έχουν καταγωγή απο εκεί και ειδικά όσοι έχασαν δικούς τους ανθρώπους απο πολιτισμένους σφάχτες ξέρουν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

τιμητής ο [timitís] Ο7 : ΣYN κήνσορας. 1. αξιωματούχος στην αρχαία Ρώμη, που είχε ως έργο να εκτιμά την περιουσία και να ελέγχει τα ήθη των πολιτών. 2. (μτφ.) άνθρωπος που κρίνει και επικρίνει τις γνώμες και τις πράξεις των άλλων.
[λόγ. < ελνστ. τιμητής σημδ. (ελνστ.) λατ. censor, αρχ. σημ.: `εκτιμητής ζημιών´]

http://www.greek-language.gr/greekL...ca/triantafyllides/search.html?lq=τιμητής&dq=

Ακριβώς. Και είναι συχνό λάθος να χρησιμοποιείται η λέξη, ακόμη και από "επίσημα" χείλη, με την έννοια του υπερασπιστή, την οποία δεν έχει. Μην πω ότι συχνότερα απαντώ τη λάθος χρήση της από τη σωστή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Ηταν Τούρκος πάντως ..

Τώρα είμαστε οφτοπικ, προφανώς, πάντως ναι, ο Αλπ Αρσλάν ανήκε σε ένα τουρκικό φύλο, θα ήταν το ακριβέστερο, καθώς δεν υπήρχε τουρκικός λαός, αλλά τουρκικά φύλα, όρος που περιγράφει ένα τεράστιο συνονθύλευμα λαών στους οποίους κατατάσσονται ακόμη πχ και οι Βούλγαροι και οι Άβαροι. Οι Σελτζούκοι ήταν ένα από τα φύλα αυτά.
Ωστόσο η επισήμανσή μου ήταν για το Οθωμανός.

Έχει και τα δίκια του ο Λάκης.
Όσοι έχουν καταγωγή απο εκεί και ειδικά όσοι έχασαν δικούς τους ανθρώπους απο πολιτισμένους σφάχτες ξέρουν...

Γιατι "πολιτισμένους σφάχτες" βρε Βασιλη?
Ποιος ο λογος να διαιωνιζεται κατ'αυτο τον τροπο το μισος και το δηλητηριο αναμεσα σε δυο λαους?
Πρεπει να βαζουμε σ'ενα τσουβαλι τους ανθρωπους που διαμαρτυρονται διαβαζοντας, με οσους συμμετειχαν
σε σφαγες επειδη ανηκουν στο ιδιο κρατος, ή εθνος, ή whatever?
Το να δει δηλαδη κανεις πολιτισμο στις ενεργειες τμηματος ενος λαου που τον βλεπει σαν αντιπαλο
ειναι αδυνατο? Και για να γινω πιο συγκεκριμενος γιατι να μην μπορει κανεις να δει οτι αυτη η άξια
σεβασμου αντιδραση σε κρατικες δυναμεις που επιδεικνυουν ολοκληρωτισμο και θρησκευτικο
φονταμενταλισμο φερνει τους αντιδρωντες στην απεναντι ιδεολογικη οχθη απο τους σφαγεις της καθε χωρας.
Στην οχθη που ανηκουμε, θελω να ελπιζω και εμεις οι δυο, αλλα σιγουρα οχι ολοι οσοι
καταδικαζουν συλληβδην ολοκληρους λαους.
Δεν εχει αξια εν προκειμενω η διακριση που επιχειρηθηκε να γινει αναμεσα σε λαους.
Εχει αξια η διακριση αναμεσα σε ανοιχτα πνευματα και ανθρωπους με παρωπιδες, ανεξαρτητως
της χωρας στην οποια ετυχε να γεννηθουν. Αυτην ακριβως τη διακριση κανουν απ'οσο εχω καταλαβει εγω
οσοι σχολιασαν θετικα το αρθρο και τις φωτογραφιες. Και απο αυτη τη διακριση οι μονοι που
θα επρεπε να ενοχλουνται και να αντιδρουν ειναι οι εχοντες παρωπιδες.

Καθένας προφανώς ερμηνεύει κατα το δοκούν.
Ανέβασα φωτογραφίες πολιτισμένων Τούρκων διαδηλωτών για να πάρουμε ίσως ένα παράδειγμα κι εμείς πέρα απο τα σπασμένα μαγαζιά και πεζοδρόμια που έχουμε ως χόμπυ, έχοντας όμως χάσει σχεδόν τη μισή μου οικογένεια απο χέρια τούρκικα.
Και ναι θα συνεχίσω να ανεβάζω τέτοιες εικόνες όταν τις βρίσκω, λαμπρή απόδειξη ότι απέναντι υπάρχουν άνθρωποι με αισθήματα και άποψη, αλλά δεν θα ξεχάσω κι όλας..
Και δεν μιλάμε για μίσος φυλετικό, μιλάμε για μνήμη.
Μνήμη που μου αφηγήθηκαν οι δυο μου παππούδες.
Μνήμη που υπάρχει στα γράμματα που έστελνε απο το μέτωπο ο ένας τους
Μνήμη που έχουν ακόμη οι γυναίκες που επέζησαν απο το Δίστομο, τα Καλάβρυτα....(ναι ναι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας ...:Banane0:)
Να τα ξεχάσουμε αυτά;
Και να θυμόμαστε "άλλα" που έχουν γραφτεί εδώ μέσα και αναφέρονται σε παρελθόντες χρόνους;

Last edited:

Σπυρο μου αν στους τουρκοφαγους υπονοεις εμενα,λυπαμαι που θα σε απογοητευσω,αλλα επεσες εξω και μαλλον δεν καταλαβες ή δεν θες να καταλαβεις αυτα που εγραψα.
Στη θεση των Τουρκων μπορεις να βαλεις οποιους θες.
Εγω μιλησα ξεκαθαρα για την λαγνεια στα ξενα και στην απαξιωση των δικων μας.
Μου ερχεται στο μυαλο και η διαφημιση του '80 με τον Λαλακη τον εισαγωμενο,ειναι πολυ χαρακτηριστικη ή ακομα την υψηλη κοινωνια πριν πολλες δεκαετιες,που μιλουσαν γαλλικα μεταξυ τους,για να ξεχωριζουν απ´τη ''πλεμπα'' που μιλουσε ελληνικα.
Κατι παρομοιο ''διεγνωσα'' και το αναφερα.
Καθε χωρα εχει το τροπο της,δε μπορει ολοι να ειμαστε ιδιοι,αλλη κουλτουρα οι Τουρκοι,αλλη οι Συροι,αλλη οι Ελληνες,αλλη οι Αιγυπτιοι κ.τ.λ.

Οχι Λάκη..Δεν εννοώ εσένα..Αν σε εννοούσα θα σου έκανα quote...Νομίζω πως μεταξύ μας έχουμε το θάρρος να διαφωνούμε.(ακόμα......).:2thumb22sup:

Εβαλα ένα συγκεκριμένο άρθρο,οπου ήθελα να θυμίσω πως συχνά ξεχνάμε την δράση του Ισραήλ.

Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Το ίδιο θα λένε και οι Τούρκοι που έχασαν οικογένειες και συγγενείς όταν επιτέθηκαν αναίτια και για καθαρά επεκτατικούς σκοπούς οι Έλληνες...που ήθελαν να φτάσουν στην Άγκυρα...οι ηλίθιοι.

Συλλογιστική καθαρά εχθρική που ζητά μόνο αίμα και βία.

Πέστο βρε αδερφέ να μην σε παρεξηγούμε! Σχολίασες πόσο απολίτιστοι είναι οι Τούρκοι που διαμαρτύρονται διαβάζοντας βιβλία για να κατακεραυνώσεις την Ελληνική ξενομανία.
Τώρα ΟΚ, ξεκαθάρισε το θέμα.

μμμ...
μ'αρεσουν τα συμπερασματα σου,εχουν ενα εκλεπτισμενο υφερπον ειρωνικο υφος,που θετουν τα πραγματα στη σωστη τους διασταση.

Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Καθένας προφανώς ερμηνεύει κατα το δοκούν.
Ανέβασα φωτογραφίες πολιτισμένων Τούρκων διαδηλωτών για να πάρουμε ίσως ένα παράδειγμα κι εμείς πέρα απο τα σπασμένα μαγαζιά και πεζοδρόμια που έχουμε ως χόμπυ, έχοντας όμως χάσει σχεδόν τη μισή μου οικογένεια απο χέρια τούρκικα.
Και ναι θα συνεχίσω να ανεβάζω τέτοιες εικόνες όταν τις βρίσκω, λαμπρή απόδειξη ότι απέναντι υπάρχουν άνθρωποι με αισθήματα και άποψη, αλλά δεν θα ξεχάσω κι όλας..
Και δεν μιλάμε για μίσος φυλετικό, μιλάμε για μνήμη.
Μνήμη που μου αφηγήθηκαν οι δυο μου παππούδες.
Μνήμη που υπάρχει στα γράμματα που έστελνε απο το μέτωπο ο ένας τους
Μνήμη που έχουν ακόμη οι γυναίκες που επέζησαν απο το Δίστομο, τα Καλάβρυτα....(ναι ναι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας ...:Banane0:)
Να τα ξεχάσουμε αυτά;
Και να θυμόμαστε "άλλα" που έχουν γραφτεί εδώ μέσα και αναφέρονται σε παρελθόντες χρόνους;

Η μνήμη υπάρχει και πρέπει να υπάρξει ως έναυσμα για την συμφιλίωση μεταξύ των λαών και όχι ως διαιώνιση του μίσους και της βίας.

Οχι Λάκη..Δεν εννοώ εσένα..Αν σε εννοούσα θα σου έκανα quote...Νομίζω πως μεταξύ μας έχουμε το θάρρος να διαφωνούμε.(ακόμα......).:2thumb22sup:

Εβαλα ένα συγκεκριμένο άρθρο,οπου ήθελα να θυμίσω πως συχνά ξεχνάμε την δράση του Ισραήλ.

οκ σορυ.

Re: Που πάει η υφήλιος?

Φυσικά καμία "αναγωγή" δεν έκανα σε κενό αέρα.

Ιδίωμα λαού δεν υπάρχει ουτε θα υπάρξει ποτέ....γιατί ένας λαός δεν είναι κάτι στατικό και μοναδικό. Αφορά ανθρώπους διαφορετικών πεποιθήσεων, κουλτούρας, πνευματικού επιπέδου, κλπ...

Η λέξη Ιδίωμα χαρακτηρίζει ομάδες ανθρώπων ως προς την γλώσσα(τοπικές διαλέκτους), συμπεριφορές, κλπ κλπ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Το ίδιο θα λένε και οι Τούρκοι που έχασαν οικογένειες και συγγενείς όταν επιτέθηκαν αναίτια και για καθαρά επεκτατικούς σκοπούς οι Έλληνες...που ήθελαν να φτάσουν στην Άγκυρα...οι ηλίθιοι.

Συλλογιστική καθαρά εχθρική που ζητά μόνο αίμα και βία.

Θα το πουν οι Τούρκοι που έχουν ένα κάρο γενοκτονίες στην πλάτη τους ρε Εμίλιε;
Οι μέντορες του Γκαίμπελς;
Ε, ας το πουν δε μ@μιέται...

Οι Έλληνες που έχασαν τα πάντα σε μια νύχτα το 55 στην Πόλη να μη μιλάνε καλύτερα ε;
Οι Αρμένιοι με 1.500.000 νεκρούς να κάνουν μόκο βεβαίως βεβαίως.
Και οι Πόντιοι/
Δεν ήταν Τούρκοι που τους έσφαξαν, αλλά Ινουίτ απο την Αρκτική

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Θα το πουν οι Τούρκοι που έχουν ένα κάρο γενοκτονίες στην πλάτη τους ρε Εμίλιε;
Οι μέντορες του Γκαίμπελς;
Ε, ας το πουν δε μ@μιέται...

Οι Έλληνες που έχασαν τα πάντα σε μια νύχτα το 55 στην Πόλη να μη μιλάνε καλύτερα ε;
Οι Αρμένιοι με 1.500.000 νεκρούς να κάνουν μόκο βεβαίως βεβαίως.
Και οι Πόντιοι/
Δεν ήταν Τούρκοι που τους έσφαξαν, αλλά Ινουίτ απο την Αρκτική

Σου απαντώ πιο κάτω...

Η μνήμη υπάρχει και πρέπει να υπάρξει ως έναυσμα για την συμφιλίωση μεταξύ των λαών και όχι ως διαιώνιση του μίσους και της βίας.

Αυτό που λες ειναι το εξής...

Εφόσον έχασαν τόσα εκατομμύρια ανθρώπους(να πιάσουμε και την Ρωμαική Αυτοκρατορία, τον Ναζισμό??)θα πρέπει να κρατάμε ψηλά την σημαία του μίσους.....μεταξύ μας??

Ε όχι....

Το ειρωνικό σχόλιο το παρακάμπτω....

Last edited:

Εφόσον έχασαν τόσα εκατομμύρια ανθρώπους(να πιάσουμε και την Ρωμαική Αυτοκρατορία, τον Ναζισμό??)θα πρέπει να κρατάμε ψηλά την σημαία του μίσους.....μεταξύ μας.

Κρατώ αυτό.
Θα το κάνω συχνά up εάν δεν έχεις αντίρρηση

Status
Not open for further replies.