Τουρκία μια κακή γείτονας......

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Καλά, αυτό μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ: Άμα γίνει καμιά στραβή, οι καραβανάδες να ξεσπάσουν στους Τούρκους για ότι τραβάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ και να μη μείνει κολυμπηθρόξυλο...δυτικά του Ντιγιαρμπεκίρ.

Μα δεν θα πρόκειται για μάχη σώμα με σώμα... Αεροπορία ναυτικό και άρματα θα μιλήσουν. Κι εκεί οι αριθμοί και η (εκ των προτέρων μελετημένη) στρατηγική μετράνε.

Με τις παρουσες συνθηκες νομιζω οτι η Τουρκια δεν θα εκανε κλασικη αποβαση σε Λεσβο, Χιο, Ροδο κλπ.

Η αν το εκανε θα το εκανε για να κανει πισω ενω θα γαντζωνοταν σε κανα Καστελοριζο για να αποκοψει την ΑΟΖ μας.

Εκει εχει και λιγους κατοικους οποτε οι αντιστασεις των "συμμαχων" θα ηταν διαφορετικες σε σχεση με πυκνα κατοικημενο απο Ελληνες νησι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Eχει τοσο δυνατο πολεμικο ναυτικο η Τουρκια ? ... καλυτερο απο το δικο μας ? ... :chinscratch:

Δεν ξερω για τωρα αλλα σε 3 χρονια θα εχει απειρως περισσοτερα "εργαλεια" μιας και οι εξοπλιστικες της παραγγελιες σε ολα τα επιπεδα ειναι τρομακτικες.....

Ανοιξατε τον ασκο του Αιολου (μπαγασηδες :laugh:),
λουστειτε τωρα την οργιωδη αποριολαγνεια μου (για να μαθετε :proud:)

Εαν οι Τουρκοι κανουν απoβαση σε ενα νησι μας ... το ΝΑΤΟ μπορει να τους διωξει ?
Εχω την εντυπωση οτι δεν μπορει να κανει τιποτα ! Ειμαστε και οι δυο μελη του ΝΑΤΟ
και το ΝΑΤΟ δεν εχει προβλεψει για συνετιση ατακτων μελων του. Ετσι δεν ειναι ?

Ανοιξατε τον ασκο του Αιολου (μπαγασηδες :laugh:),
λουστειτε τωρα την οργιωδη αποριολαγνεια μου (για να μαθετε :proud:)

Εαν οι Τουρκοι κανουν απoβαση σε ενα νησι μας ... το ΝΑΤΟ μπορει να τους διωξει ?
Εχω την εντυπωση οτι δεν μπορει να κανει τιποτα ! Ειμαστε και οι δυο μελη του ΝΑΤΟ
και το ΝΑΤΟ δεν εχει προβλεψει για συνετιση ατακτων μελων του. Ετσι δεν ειναι ?

Ακριβώς.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Με τις παρουσες συνθηκες νομιζω οτι η Τουρκια δεν θα εκανε κλασικη αποβαση σε Λεσβο, Χιο, Ροδο κλπ.
...

Δεν χρειάζεται απόβαση με αποβατικά κλπ... Θα έρθουν με βάρκες μερικές χιλιάδες κομμάντος . Οι ελληνικές αυστηρές οδηγίες, λόγω σύριζα, θα είναι "να μην χαθούν άλλες ζωές στην θάλασσα - όταν φτάσουν στην ακτή μας, σιγουρέψτε οτι δεν πρόκειται για μετανάστες και ρωτήστε τους τι θέλουν - και υπενθυμίστε τους οτι απαγορεύεται να βρίσκονται εκεί".

Υπό τις παρούσες συνθήκες, δύσκολα μπορεί να κάνει κάτι επιθετικό η Τουρκία.

Βέβαια, με τη παρούσα κυβέρνηση, δε ξέρεις σε τι αστάθεια μπορούμε να καταλήξουμε στο άμεσο μέλλον και πως αυτό θα το εκμεταλλευτεί η Τουρκία ώστε να το περάσει ως φυσιολογική κίνηση...

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Υπό τις παρούσες συνθήκες, δύσκολα μπορεί να κάνει κάτι επιθετικό η Τουρκία.
...

Το θεωρώ τελείως απίθανο. Πρακτικά αδύνατον. χρειάζεται έναν όχι λίγο, αλλά εντελώς παράφρονα ηγέτη, για να ρημάξει την οικονομία της για μηδέν όφελος.

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

λόγω σύριζα, θα είναι "να μην χαθούν άλλες ζωές στην θάλασσα - όταν φτάσουν στην ακτή μας, σιγουρέψτε οτι δεν πρόκειται για μετανάστες και ρωτήστε τους τι θέλουν".

Ποιος μας σιγουρευει οτι ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ δεν εχουν περασει και τουρκοι προβοκατορες μεσα στο μεταναστευτικο λεφουσι
που θα πυροδοτουσαν εξεγερσεις την καταλληλη στιγμη ? Οι Συριοι θα τους εντοπιζαν ? Και αν τους αντιλαμβανονταν
θα εκαναν τιποτα για να τους απομονωσουν ?

(χαζες ερωτησεις .... αλλα ειμαι φαντασιολαγνος :p)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ποιος μας σιγουρευει οτι ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ δεν εχουν περασει και τουρκοι προβοκατορες μεσα στο μεταναστευτικο λεφουσι
που θα πυροδοτουσαν εξεγερσεις την καταλληλη στιγμη ? Οι Συριοι θα τους εντοπιζαν ? Και αν τους αντιλαμβανονταν
θα εκαναν τιποτα για να τους απομονωσουν ?

(χαζες ερωτησεις .... αλλα ειμαι φαντασιολαγνος :p)

Εχει απαντήσει πολλάκις, ο cicadelic :))

Εγώ δεν έχω καταλάβει. Γιατί φαίνεται να είναι Νο1 είδος πρώτης ανάγκης το κινητό για τους "πρόσφυγες"???

Το μυαλό μου δε πάει στο καλό...

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Το θεωρώ τελείως απίθανο. Πρακτικά αδύνατον. χρειάζεται έναν όχι λίγο, αλλά εντελώς παράφρονα ηγέτη, για να ρημάξει την οικονομία της για μηδέν όφελος.

Φοβάμαι ότι αυτόν τον έχουν.

Εγώ δεν έχω καταλάβει. Γιατί φαίνεται να είναι Νο1 είδος πρώτης ανάγκης το κινητό για τους "πρόσφυγες"???

Ενώ για σένα δεν είναι;

Ως έχουν τα πράγματα, οι Τούρκοι το μόνο πο μπορούν να κάνουν είναι να μας αγχώνουν με παραβιάσεις και απειλές. Αν το ενδεχόμενο πολέμου γίνει πιθανό - όπως με το Χόρα το 76 και το Σισμίκ το 87, το ξανασκέφτονται και καταλήγουν στο οτι δεν συμφέρει. Βέβαια τότε οι ομοιδεάτες του Αλέξη φώναζαν οτι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του...

Δηλαδη ... εχουν περασει ! :blink:

Αν ήμουν εγώ Τούρκος, θα περνούσα κάμποσους για παν ενδεχόμενο. Αν δεν γινόταν τίποτα θα τους γύριζα πίσω μετα απο λίγο καιρό. Δεν κοστίζει και τίποτα... μήπως εγώ θα τους τάιζα ?

Tα κινητα των προσφυγων πρεπει να ειναι τα πιο δραστηρια αλλα και πιο παρακολουθουμενα κινητα στον πλανητη.
Μια "απροσεκτη" ειδηση να "διαρρευσει" σε 2-3 κινητα "ελληνες αστυνομικοι σπευδουν να σας μπουζουριασουν" ...
.... και βλεπω να γινεται τεραστιο πατιρντι ! :icon15:

- Πού υπηρετείς Κεμάλ ?
- Λέσβο. Στον 11ο μήνα είμαι...
- Κωλόφαρδε, εγώ πήρα δυσμενή για Εΐδομένη...

Eπι 15 χρονια επαιζα ταβλι στον Πριγκηπο διπλα στο Τουρκικο Προξενειο (πατρικο του Κεμαλ).
Τα τουρκικα γκρουπ επισκεπτων εδειχναν αρκουντως φιλικα και ευδιαθετα με τους ελληνες.
Δεκαπεντε χρονια, αν ειχε συμβει το παραμικρο θα χε διαρρευσει εν ριπη οφθαλμου.
Μιλαω για εποχες 1987 με 2002.

Ομως ... τιποτα δεν συνεβη ! Μας κοιτουσαν με ενα βλεμμα ... παντως οχι εχθρικο, ουτε ζηλοφθονο.

Παιδιά δεν είναι η κατάσταση έτσι όπως περιγράφεται με τους πρόσφυγες στην Τουρκία. Η Τουρκία φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων. Πολύ μεγαλύτερο από όσο έχει περάσει στην Ευρώπη.

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου οι πρόσφυγες στην Τουρκία ανέρχονταν σε 2.778.000 άτομα. Οι μισοί από αυτούς είναι γυναίκες και παιδιά. Ο αριθμός τους δεν είναι σταθερός. Μάλιστα μετά την έναρξη των αεροπορικών επιθέσεων των Ρώσων, έφθασαν στην Τουρκία, περίπου 260.000 άτομα οι περισσότεροι Τουρκμένοι. Στις αρχές του 2015 λιγότεροι από 2.000.000 πρόσφυγες. Το 2015 γεννήθηκαν από Σύριους πρόσφυγες στην Τουρκία 158.000 παιδιά.
Το 50% διαμένει μόνιμα στην Τουρκία, ενώ το υπόλοιπο επιθυμεί να μετακινηθεί προς την Ευρώπη. Μεγάλο πρόβλημα για την Τουρκία ότι ούτε ο αριθμός των προσφύγων είναι σταθερός, ούτε οι ίδιοι οι πρόσφυγες, καθώς χιλιάδες αναχωρούν και στη θέση τους έρχονται άλλοι. Οι πρόσφυγες μένουν σε στρατόπεδα προσφύγων στη νότια Τουρκία, αλλά και σε όλες τις μεγάλες τουρκικές πόλεις. Στα 30 στρατόπεδα που υπάρχουν σε τρεις τουρκικές πόλεις παραμένουν 275.000 άτομα, ενώ στις πόλεις μένουν πλέον νόμιμα και μάλλον μόνιμα σχεδόν 1.000.000 άτομα.
Το τουρκικό κράτος έχει δώσει στους πρόσφυγες δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα ενώ οι Τούρκοι πολίτες πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στην υγεία, οι πρόσφυγες χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας δωρεάν. Επίσης τα μικρά παιδιά έχουν αρχίσει και πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία. Ο Ερντογάν έχει δώσει εντολή να αποκτήσουν κανονική στέγη (accommodation) όλοι οι Σύριοι πρόσφυγες στις πόλεις, κάτι που προσπαθούν να υλοποιήσουν οι δήμοι (Belediyesi) αλλά δεν είναι εύκολο. Όσοι έχουν χρήματα έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στην Τουρκία και κάποιοι, όχι λίγοι, έχουν αγοράσει σπίτια. Τους υπόλοιπους προσπαθούν να τους στεγάσουν. Όλες οι κρατικές δομές στην Τουρκία κινούνται με το σκεπτικό ότι οι πρόσφυγες θα μείνουν στην Τουρκία μέχρι το 2018. Επομένως ο επισιτισμός κλπ. κινούνται με βάση αυτό το χρονικό όριο.
Εκτός από τους πρόσφυγες υπάρχουν στην Τουρκία 330.000 παράνομοι μετανάστες (καταγεγραμμένοι) και περίπου 500.000 ακατάγραφοι παράνομοι μετανάστες. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνδρες.

To γραψαμε οτι ειναι 2.7 εκατομμυρια > http://data.unhcr.org/syrianrefugees/regional.php
Eπισης, γνωριζουμε οτι με 45000 "φιλοξενουμενους" δεν κινδυνευουμε να αλωθουμε (οχι αμεσα !).
Ομως, εχουμε το βλεμμα μας στραμμενο στο μελλον και μαλιστα .... στο αμεσο μελλον.
Δηλαδη, τον Μαιο/Ιουνιο, τοτε που ο καιρος θα ευνοει ΠΟΛΥ μεγαλυτερες μετακινησεις πλυθησμων.
Η Ελλαδα (ταπεινη μου εκτιμηση) ΔΕΝ αντεχει πανω 150.000 μεταναστες, οτι λεφουσια και να
εχουν κατσικωθει στην γειτονα χωρα που οχι μονο υπερβαινει τα 70 εκατομμυρια αλλα ειναι και
ΟΜΟΘΡΗΣΚΗ χωρα. Να το σκεφτουμε και εμεις, αλλα για 500.000 χριστιανους, οχι μουσουλμανους.
Καμια αντιρρηση οτι ουτε στην Τουρκια περισσευουν χρηματα και δουλειες, αλλα ..... αλλα !

Να στειλουμε 1 εκατομμυριο χριστιανους στην Τουρκια ? Να δουμε πως θα το δεχτουν ....

Status
Not open for further replies.