Δεν ξέρω ποιούς έχουν πείσει και τι ακριβώς εννοείς, αλλά η Τουρκία, εγώ προσωπικά, θεωρώ ότι κινείται πάνω σε τεντωμένο σκοινί μεταξύ ισλαμικού κράτους καί στρατοκρατίας με τάσεις πιθανότατα προς το πρώτο....
Για να ειμαι ακριβης, με ολους τους Ελληνες με τους οποιους εχω συνομιλησει μεταξυ των οποιων και στεοι συγγενεις, ολοι στην εμπιρεια μου εχουν πιστεψει γιια καποιον λογο, οτι ολα τα συγχρονα και δη δυτικα κρατη ειναι κοσμικα.
Αυτο ειναι μεγαλο λαθος.
Τα μονα "κοσμικα" Ευρωπαϊκα κρατη ειναι η Γαλλια η Πορτογαλια (αλλα με κονκορδατο με το Βατικανο ιδιαιτερη περιτωση) και η Τουρκια.
Τα αλλα απ'οτι θυμαμαι ειναι η Ιαπωνια (υποχρεωμενη απο την Αμερικανικη κατοχη) η Ουρουγουαη η Κουβα η Ινδια και το Μεξικο.
Για την ελευθερια λοιπον του "πιστευω" (η μη) των πολιτων δεν τιθεται προβλημα "κοσμικοτητας" η οχι.
Συγκεκριμενα η κοσμικη Τουρκια εξολοθρευσε Χριστιανικους πληθυσμους, οσο για το Μεξικο σας προτρεπω να δειτε το φιλμ
Κριστιανερος, για να καταλαβαιτε και πολλα "αλλα" περι του
θεματος.
Στην Τουρκια μεχρι σημερα δολοφονουνται προτεσταντες παστορες που πανε να κανουν κυρηγμα, και βιβλιοπωλεια που τολμουν να πωλησουν Βιβλους στοχοποιουνται.
Συμφωνω με αυτο που λες οτι η Οθωμανικη αυτοκρατορια ηταν ισλαμιστικη και πολυπολιτισμικη. Αυτο ειναι γεγονος, οχι υποθεση. Η "συμβιωση" αντιθετα ειναι πολυ συζητησημο.
Οι Αιγυπτιοι λενε ακομα "ισλαμ´τισλαμ" δηλαδη για να μην εχεις προβλημα πρεπει να πεσεις στα τεσσερα 5 φορες τη μερα, το κεφαλι στο πατωμα και κατευθυνση στην Μεκα.
Αυτο ειναι το "λιγοτερο προβληματικο".