Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Άρα το θέμα σου είναι ότι δεν διδάσκεται επαρκώς. Ούτε απαγόρευση υπάρχει, ούτε τίποτε άλλο, ώστε να κάνεις τον παραλληλισμό με την Τουρκία. Απλώς το μέρος που αφιερώνει το διδακτικό βιβλίο είναι πολύ λίγο.

Όχι.Το θέμα μου είναι οτι δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα σπουδών απο κανέναν υπουργό Παιδείας προκειμένου να μην κακοκαρδίσουν την Εκκλησία,νομίζω είναι σαφές το άρθρο.Αν αυτό δεν αποτελεί παρεμπόδιση της μόρφωσης το ίδιο ή περισσότερο απο ένα νόμο θα μου πεις εσύ ως νομικός.

Μα μας τη διδάξανε την εξελικτική θεωρία στο σχολείο.
Πόσο παραπάνω?
Δεν γίνεται αν δεν μπουν σε θέματα που ένας μαθητής δύσκολα μπορεί να παρακολουθήσει.
Σκεφτείτε την βιολογία πόσο δύσκολη ήτανε (παρότι απλουστευμένη).
Νομίζω ήταν αρκετό.
Επίσης η εκκλησία δεν έχει πρόβλημα με την εξελικτικη θεωρία των ειδών παρότι πολλοί (ακόμη και παπάδες) εσφαλμένα νομίζουν έτσι.

Oποιος νομιζει οτι η χριστιανικη θρησκεια επεμβαινει στην επιστημη η οτι ο Θεος θα εκανε τον εξυπνο για να δωσει "μυστικα" επιστημης στον ανθρωπο πλαναται.

Η επιστημη αφειεται στο πνευμα, στον κοπο, και στην ελευθερια του ανθρωπου.

Αυτα τα "θα σας πω να μυστικο πως υπαρχουν εφτα ουρανοι" και οτι η γενηση του παιδιου προερχεται απο "ενα σαν μασημενο πραγμα" ειναι για αλλους τσαρλατανους. Ο Χριστος ειπε αυτα που επρεπε να πει για τον ανθρωπο οχι να του δωσει σκονακια.

Χρήστο ας το αφήσουμε,ούτως η άλλως είμαστε way off topic.Και όχι,δε διδασκόταν μέχρι το 12,αναφορά σε δεκατετράχρονα γίνονταν.Στα μεγάλα των 17 είχε μπαναριστεί και ας γ@μήθηκε μια επιστημονική ομάδα να γράψει ένα ωραιότατο σύγγραμμα.Αν είναι απλά θέμα αναφοράς θα μπορούσαν να καλύψουν σε ένα δύωρο την Ιλιάδα κασι σε άλλο ένα την Οδύσσεια αντί να μελετούν ιαμβικούς δεκαπεντασύλλαβους.Τεσπα,πάμε παρακάτω στα της Τουρκίας κύριοι.

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Στην ηλικία των πετρωμάτων αναφέρθηκα σχετικώς με την κατάρριψη του γελοίου υπολογισμού (αυτόν μόνο χαρακτήρισα έτσι, εσύ το επεξέτεινες) της ηλικίας του κόσμου από τις γενεές της ΠΔ.
"Η Δημιουργία ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου του 4004 π.Χ."
Συγγνώμη αλλά με όσα γνωρίζουμε σήμερα μου ακούγεται εντελώς γελοίο.

Μέχρι πριν δυο χρόνια οι ημερομηνία αναφερόταν στο ορθόδοξο πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Πάλι καλά το κατέβασαν.

Ωχ ωχ ωχ
το ανέβασαν πάλι ....

http://www.jerusalem-patriarchate.info/main/page/χρονολογιαι-γενικαι

τι να πώ τώρα ....

5508 π.Χ.

Δηµιουργία τοῦ Κόσµου

2107 π.Χ

Ἵδρυσις τῆς Ἱερουσαλὴµ

950 π.Χ

Ἀνοικοδόµησις τοῦ Ναοῦ ὑπὸ τοῦ Σολοµῶντος

586 π.Χ

Καταστροφὴ τοῦ Ναοῦ ὑπὸ τοῦ Ναβουχοδονόσορος

332 π.Χ

Εἴσοδος τοῦ Μ. Ἀλεξάνδρου εἰς Ἱεροσόλυµα

20 π.Χ

Ἔναρξις οἰκοδοµῆς τοῦ Ναοῦ ὑπὸ τοῦ Ἡρώδου

33 µ. Χ.

Ἵδρυσις τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ

:music-smiley-005:

Χωρις να ειμαι ο ειδικος, ξερω οτι η παραπανω ημερομηνια αναφερεται στην εποχη του Αδαμ και οχι στη δημιουργια του κοσμου. Καπου τα μπερδεψες...

διάβασε και εσύ να μάθεις ...

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Αρχική Δημοσίευση από ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΥΠΗΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
Χωρις να ειμαι ο ειδικος, ξερω οτι η παραπανω ημερομηνια αναφερεται στην εποχη του Αδαμ και οχι στη δημιουργια του κοσμου. Καπου τα μπερδεψες...

Δημιουργία του κόσμου? Ναι καλά.

Ευχαριστώ Τάσο. Καλό διάβασμα και σε σένα... :)

Ε, καλά, για 5 μέρες διαφορά, θα το κάνουμε θέμα ?

Δημιουργία του κόσμου? Ναι καλά.

Ευχαριστώ Τάσο. Καλό διάβασμα και σε σένα... :)

Δε ξέρω φίλε μου, πραγματικά απορώ
Θεωρητικά έχουμε μια από τις πιο ανοιχτόμυαλες θρησκείες
Κληρικούς με σπουδές και διδακτορικά
Πως εξηγείς εσύ αυτό το λινκ ?
Γιατί πραγματικά είναι ανεξήγητο :Banane0:

Και όμως εξηγείται πολύ εύκολα, μα πάρα πολύ εύκολα, το φαινόμενο που παρατηρείς.

Απλά θα σου πω ότι το ζήτημα του "πιστεύω" ΔΕΝ είναι - και δεν ήταν ποτέ - θέμα "κοσμικών" γνώσεων.

Σταματώ εδώ διότι φοβούμαι ότι θα παρεκτραπώ πάλι...

Και όμως εξηγείται πολύ εύκολα, μα πάρα πολύ εύκολα, το φαινόμενο που παρατηρείς.

Απλά θα σου πω ότι το ζήτημα του "πιστεύω" ΔΕΝ είναι - και δεν ήταν ποτέ - θέμα "κοσμικών" γνώσεων.

Σταματώ εδώ διότι φοβούμαι ότι θα παρεκτραπώ πάλι...

Αν εξηγείτε εύκολα εξήγησε μου
´
Κατά τα αλλά, μιας και το λινκ αποτελεί προσωπικό μου εύρημα, εδώ και χρόνια
Απορώ πως τόσοι πιστοί δεν το έχουν παρατηρήσει
Και πως κανένας Χριστιανός δεν έχει παραπονεθεί – για να εξαφανιστεί η σελίδα αυτή
Πως γίνεται να συντηρούνται τέτοιες απόψεις ?

Είναι εύκολο να κατηγορείς άλλες θρησκείες.
Είναι όμως εύκολο να διορθωθούν τα όσα άσχημα υπάρχουν στην δική μας θρησκεία ?
Τελικά ΙΜΗΟ δεν είναι ….

Δε ξέρω φίλε μου, πραγματικά απορώ
Θεωρητικά έχουμε μια από τις πιο ανοιχτόμυαλες θρησκείες
Κληρικούς με σπουδές και διδακτορικά
Πως εξηγείς εσύ αυτό το λινκ ?
Γιατί πραγματικά είναι ανεξήγητο :Banane0:

Μπααα καθόλου ανεξήγητο δεν είναι.
Έχουμε ιερωμένους καταπληκτικούς και εξαιρετικά μορφωμένους όπως ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας που χαίρεσαι να τον ακούς.
Έχουμε όμως και ιερωμένους που κάνουν την Ελένη Λουκά να φαίνεται τέρας μορφώσεως και λεπτότητας.
Δυστυχώς οι δεύτεροι είναι περισσότεροι και ταιριάζουν περισσότερο με τη μεγάλη μάζα που ψάχνει για εύκολες και "μαγικές" λύσεις (λες και μπορούν να κοροϊδέψουν το Θεό τον ίδιο)

...

Είναι εύκολο να κατηγορείς άλλες θρησκείες.
Είναι όμως εύκολο να διορθωθούν τα όσα άσχημα υπάρχουν στην δική μας θρησκεία ?
Τελικά ΙΜΗΟ δεν είναι ….

Αυτό όμως δεν αφορά τη θρησκεία όπως ακόμη και ο οικουμενικός πατριάρχης ή ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα σε διαβεβαίωνε.
Αφορά κάποιο κακό/αγράμματο κομμάτι του κλήρου.

Να, σου τα είπε ωραία ο Χρήστος. Εγώ βέβαια θα ήμουν πολύ περισσότερο αυστηρός με την "δεύτερη ομάδα" ιερωμένων.

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι αναφορά μου αποτελούν πρότυπα όπως ο Αυγουστίνος Καντιώτης και ο Αθανάσιος Μυτιληναίος...

Ο Καντιώτης... θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, που είχε γίνει ένα happening με δαύτον.
Είχε μπει μια κυρία στην εκκλησία με γούνα.
Οπότε φωνάζει αυτός "να περάσει έξω η αρκούδα".
Και όσο και αν είχα νεύρα που έβαλε γούνα εκείνη (φιλοζωικοί λόγοι), θυμάμαι είχα θυμώσει περισσότερο με εκείνον.
Αυτή η αυστηρότητα που είχε στα πάντα ήταν σε πλήρη αντίθεση με την γλυκύτητα του Ιησού.
Και ήμουν και παιδάκι στο δημοτικό...

Δεν μπορούμε να του καταλογίσουμε όμως τίποτα πραγματικά όταν αναλογιστούμε τη συνολική προσφορά του στην κοινωνία και στην εκκλησία.

Εξάλλου, και ο ίδιος, σε ομιλίες του, τόνιζε ότι έλπιζε να τον λυπηθεί ο Θεός λόγω του αυστηρού - και μη εύκολα αποδεκτού στο σύνολο - χαρακτήρα του...

Status
Not open for further replies.