Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
O σουλτανος οχι απλως δεν εχασε ... αλλα θα ξεπαστρεψει το υπολοιπο 48.5 %.
Πολυ κακα μαντατα για οσυς ψηφισαν ΟΧΙ. Το κυνηγι μαγισσων ... τωρα αρχιζει !!!

Ακριβώς προσεχώς τεράστια αστάθεια στη γειτονική χώρα, και σύντομα ανάδειξη κουρδικού κράτους με τις ευλογίες των μεγάλων παικτών.

Δύσκολο ποσοστό. Δεν είναι καθαρή νίκη πχ. 60-40...

Χρειάζεται. Θα αρχίσουν οι ενστάσεις για νοθεία, για τρομοκράτιση, κλπ... Ούτε οι ίδιοι οι αντιφρονούντες ίσως να μην περίμεναν τόσο αυξημένο το οχι και οι του ερντογαν τόσο χαμηλό το ναί...

Λογικά τελευταία θα έρχονται τ'αποτελέσματα απο τα μεγάλα αστικά κέντρα...

Ολα βαινουν κανονικα.

Η δυσκολη νικη του σουλταν και οι εσωτερικες προστριβες θα τελειωσουν τη Τουρκια οπως τη ξεραμε.

Α, και τη Μ. Παρασκευη δε τολμησε τελικα να κανει προσευχη μες την Αγια Σοφια.

Αν τα αποτελέσματα τα θεωρήσουμε "πραγματικά" - προσωπικά έχω αμφιβολίες - προκύπτουν δύο τουλάχιστον Τουρκίες : Η πρώτη του ΟΧΙ είναι εκείνη που αποτελεί την πιό προβληματισμένη και "φιλοευρωπαϊκή", άνθρωποι με τους οποίους μπορείς να συνεργαστείς, σε δουλειές, να κάνεις κοινωνικέες σχέσεις να συνδιαλλαγείς. Η άλλη του ΝΑΙ είναι από τα βαθιά φανατισμένα ισλαμικά στίφη, που αν ο σουλτάνος τους τους καλέσει στην 3η εκστρατεία κατά της γκιαούρικης - τώρα και "ναζιστικής" - Βιέννης δε νομίζω να αρνηθούν. Τα μέρη αυτά φαίνονται εκ πρώτης όψεως βαθιά διχασμένα, μπορεί όμως τα φαινόμενα ν' απατούν. Θα δούμε, σύντομα, νομίζω.

Θα ήθελα να διατυπώσω ερώτηση προς τους κατέχοντες των Τουρκικών ζητημάτων:Τι πήγε στραβά για τον Ερντογάν;που είναι το όργιο νοθείας που ήταν "δεδομένο" πως θα συμβεί;Ειλικρινείς οι απορίες μου.

Nίκο ,δεν πήγε κάτι στραβά για τον Ερντογάν ,απλά το σχεδόν 50% των Τούρκων δεν ήθελε να αποκτήσει υπερεξουσίες ο πρόεδρος .Δεν ´ξέρω αν η υπερβολική αισιοδοξία του Ερντογάν αποτελούσε μέσο πρός επηρεασμό του θετικού αποτελέσματος
Και ας μη ξεχνάμε ότι οι αλλαγές δεν θα αφορούν μόνο τον τωρινό πρόεδρο ,αλλά και τους μελλοντικούς πράγμα ακόμη πιό ανησυχητικό γιατί μπορεί στη θέση του να βρεθεί κάποιος ακόμη πιό ακραίος ισλαμιστής
Και μια πιθανή νέα αλλαγή του Συντάγματος θα πρέπει να γίνει με νέο δημοψήφισμα .
Οσον αφορά τα της νοθείας ,δεν ξέρουμε σε ποιό βαθμό έχουν επηρεάσει το αποτέλεσμα
Αυτά ώς απλό παρατηρητής και όχι ώς ειδικός επί των τουρκικών

Απο ποιον να γινει και πως αυτο θα διασφαλησει μια ενωμενη Τουρκια? ΙΜΟ, η γρηγορη διαλυση της απο τους συμμαχους της η μονη αλλαγη που ειναι εφικτη...

Δεν γίνονται τέτοια πράγματα σήμερα. Τρελοι είναι να βάλλουν τις βάσεις για ένα επιπλέον κέντρο ισλαμικής τρομοκρατίας;

Σταύρο, διαλύσεις χωρών από τους "συμμάχους" τους και δη στα καλά καθούμενα δεν γίνονται. Τέτοια γεγονότα θα μπορούσαν να γίνουν μετά, από μιά άσκοπη και αποτυχημένη πολεμική περιπέτεια που θα ξεκινήσει με Τουρκική πρωτοβουλία. Τα πραξικοπήματα τα κάνουν συνωμότες στο σκοτάδι, που βέβαια δεν φροντίζουν να γίνουν αντιληπτοί εκ των προτέρων ούτε να το "δηλώσουν".

Status
Not open for further replies.