Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Μάνο ,ειλικρινά περιμένω να μου αποδείξεις με παραδείγματα τα όσα ισχυρίζεσαι

Eιπα ... ΔΕΝ εχω αποδειξεις.
Μονο κουβεντες με αλλους συντοπιτες.

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Πράγμα που δε σε εμποδίζει να το αναφέρεις ως γεγονός και να εξοργίζεσαι κιόλας...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Μάνο ,αν κάποιος μου πεί ότι έπαιζε φεύγα στο τάβλι με εξωγήινο θα το γράψω εδώ μέσα ;
Είναι δυνατόν να γράφονται τέτοιες ακραίες ανακρίβειες ,για να μη τις χαρακτηρίσω χειρότερα ;

Η δημιουργία εντυπώσεων όμως είναι εύκολη .
Πιστεύεις ότι αρμόζει στο χώρο αυτό να γράφονται τέτοιες ανακρίβειες ;
Επίσης αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτό το θέμα ,μπορείς να απευθυνθείς στους δήμους όπου υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Στην δημοκρατική Ελλάδα, ένα μεγαλόπρεπο ΟΧΙ του 62% το μετατρέψαμε (δημοκρατικά πάντα...) σε ένα μεγαλόπρεπο ΝΑΙ και κανείς δεν αντέδρασε.
Στην απολυταρχική Τουρκία ένα αδύναμο ΝΑΙ παρέμεινε ΝΑΙ.
Food for thouhght...

Μα, στην Τουρκία το ΝΑΙ ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση. Ας έβγαινε το ΟΧΙ και σου έλεγα εγώ...

Μα, στην Τουρκία το ΝΑΙ ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση. Ας έβγαινε το ΟΧΙ και σου έλεγα εγώ...

Μην το αποκλείεις να βγήκε και το σκεπάσανε, όπως η γάτα το σκατό της. Υπάρχουν καταγγελίες γιά κρυφές καταμετρήσεις...

Εδω εγιναν εκλογες μετα το δημοψηφισμα και οι ευρωσκεπτικιστες δεν μπηκαν ουτε στην Βουλη.Ουτε στην Βουλη.

Ας κανει και ο Ερντογαν τοσες εκλογες που εχουμε κανει εδω , αν τολμαει :)

H αλήθεια πάντως είναι, οτι εμείς δεν κάναμε ούτε στημένο δημοψήφισμα, όταν ο Παπανδρέου απογύμνωσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας απο κάθε αρμοδιότητα να ελέγχει (όπως είναι ο ρόλος του) την κυβέρνηση προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και την ορθή εφαρμογή του πολιτεύματος. Για το 60% του πληθυσμού αρκούσε που "ο Αντρέας πήρε τα σώβρακα του δεξιού Καραμανλή"... Εκτοτε, η Ελλάδα είναι επι της ουσίας μια "Μη Προεδρευομένη Ελληνική Δημοκρατία" και κάπως έτσι άρχισαν τα κόλπα με τους νόμους "περι (μη) ευθύνης υπουργών" κλπ... Ο ΠτΔ που θα μπορούσε να ελέγξει, να επιτρέψει ή να απαγορεύσει πολλά παρατράγουδα δεν είχε πια δύναμη. Το μόνο που απέμεινε είναι "φυσιογνωμίες" τύπου Προκόπη Παυλόπουλου να στηρίζουν την κάθε κυβέρνηση για χάρη της καρέκλας και του μισθού. Α, ναι, βάλαμε όμως την δεξιά στο χρονοντούλαπο...

Aς εδινε ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα η δεξια να μην καθοταν , μεσω εκλογων , στον παγκο..

Οριστε, το σκεφτηκα εγω, αυτοι δεν μπορουσαν να το σκεφτουν ? :)

Tους επεφτε πολυ σοσιαλιστικο το ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα ? :)

Το παρακάτω ρεπορτάζ δείχνει νομίζω πολύ καλά το κλίμα που επικρατεί στη γείτονα. Είναι ένα από τα πιό μελαγχολικά κείμενα που έχω διαβάσει εδώ και καιρό και περιγράφει την καταστροφή ενός καποτε ακμάζοντος έθνους.

https://www.nytimes.com/2017/04/13/magazine/inside-turkeys-purge.html?smid=tw-share&_r=1

Πραγματικα συγκλονιστικο αρθρο. Και ειναι η αρχη ακομη. Σε λιγο καιρο θα απομονωθει η γειτονα απο ολους της τους "φιλους" και θα πληγει ανεπανορθωτα ΙΜΟ...

Δεν πειραζει , μια συνηθεια ειναι ολα.Θα συνηθισουν , οτι υπαρχουν και αλλα κομματα περα απο αυτα που κυβερνησαν 40 χρονια.Στα 4 χρονια θα το συνηθισουν,στα 8 θα το παρουν αποφαση για τα καλα.

Στην δημοκρατική Ελλάδα, ένα μεγαλόπρεπο ΟΧΙ του 62% το μετατρέψαμε (δημοκρατικά πάντα...) σε ένα μεγαλόπρεπο ΝΑΙ και κανείς δεν αντέδρασε.
Στην απολυταρχική Τουρκία ένα αδύναμο ΝΑΙ παρέμεινε ΝΑΙ.
Food for thouhght...

Μεγαλόπρεπο ξε-μεγαλόπρεπο το ΟΧΙ, έχω την εντύπωση ότι ακόμη και στη "δημοκρατική" Τουρκία, ο κόσμος ήξερε καλύτερα τι ψηφίζει από ότι ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα των 5 ημερών.

Επί του θέματος, για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά στον πλανήτη, οι λαϊκιστές, δημαγωγοί, δικτάτορες, ρατσιστές και απομονωτιστές αγκαλιάζονται μετά μανίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το αν υπήρξε νοθεία είναι λεπτομέρεια (αν και αναμενόμενο). Το ζήτημα είναι, ότι πέραν της νοθείας, ποσοστό του ΝΑΙ πάνω από 5% δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Δες το ως θετικο το γεγονος οτι το παρατηρησες Μαεστρο. Μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι μονο τυχαιο δεν ειναι αυτο που σε παραξενευει...

Το ζήτημα είναι, ότι πέραν της νοθείας, ποσοστό του ΝΑΙ πάνω από 5% δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Το υπολοιπο 95 τι ειναι maestro ? H ...κοσμικη Τουρκια ? :))

Παντως μην εχουμε παραπονο , ειχε ξελαμπικαρει η κεφαλα των Ευρωπαιων μερικες δεκαετιες,τωρα τρεχουν με χιλια να προλαβουν τους υπολοιπους στην (δημοσιονομικη ) , νεοφιλελευθερη, αυταρχικοτητα.

Παντως τα παιδια ,πανω απ'ολα ηθος, ψυχραιμια , ευπρεπεια.Τους ειπε ναζι ο Ερντογαν,κυριοι αυτοι, στος υψος τους.
Φανταζεσαι να τους ελεγε ναζι ο..Μαδουρο ? :)

Status
Not open for further replies.