Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Ένα πολύ ωραίο άρθρο στην σελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου που υπογράφει ο Σίμος Ρέκτης που νομίζω αντικατοπτρίζει λίγο η πολύ την πραγματικότητα.

Πηγή: Τα Ίμια έχουν γίνει “No man’s Land”: Δυστυχώς αυτό είναι το “καλό σενάριο” για την Ελλάδα
http://mignatiou.com/2018/02/ta-imi...chos-afto-ine-to-kalo-senario-gia-tin-ellada/

Στο 1ο βιντεάκι νομίζω φαίνεται ότι το σκάφος μας δεν έχει βάλει φουλ τις μηχανές πριν την σύγκρουση..

Νομίζω θα έπρεπε να ήταν πιο έτοιμοι να αποφύγουν την σύγκρουση..
ξέροντας ότι οι Τούρκοι μπορούν να τα δοκιμάσουν όλα..

εκτός και εάν θέλαμε να δείξουμε ότι όντως οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει..

Στο 1ο βιντεάκι νομίζω φαίνεται ότι το σκάφος μας δεν έχει βάλει φουλ τις μηχανές πριν την σύγκρουση..

Νομίζω θα έπρεπε να ήταν πιο έτοιμοι να αποφύγουν την σύγκρουση..
ξέροντας ότι οι Τούρκοι μπορούν να τα δοκιμάσουν όλα..

εκτός και εάν θέλαμε να δείξουμε ότι όντως οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει..

Εγώ ανίδεος είμαι, αλλά η λογική λέει πρέπει να είναι δύο δύο τα σκάφη για να καλύπτει το ένα το άλλο, αφού έχουν σκοπό να εμπλέκονται σε πολύ κοντινές κινήσεις τύπου εκφοβισμού. Έτσι κι αλλιώς αν συνεχιστεί ή επαναληφθεί τέτοιο επεισόδιο, πρέπει να είναι ελληνικό σκάφος για να περιμαζέψει ότι απόμεινε. Ακόμα και σε περίπτωση βύθισης θα πρέπει η διάσωση να γίνει πάση θυσία από ελληνικό σκάφος για προφανείς λόγους ότι το σημείο αποτελεί ελληνικά χωρικά ύδατα.
Κατά τα άλλα πάμε να δούμε τις λαγάνες και τους χαλβάδες, δεν είναι καιρός για επεισόδια.........

Στο δευτερο βιντεο φαινεται καθαρα απο τα απονερα των μηχανων
οτι οι μηχανες του δικου μας μαρσαρουν (η παιρνουν μπρος) αμεσως μετα τη προσκρουση.
Πριν απο την προσκρουση δεν υπαρχουν καν απονερα.

Οι δικοι μας εβαλαν τον κινητηρα απο το 0:20'' στο φουλ στο 0:23 και μετα οι μηχανες ειναι στο μεγιστο και ηδη εχει φυγει, η πρωτη "επαφη" γινεται στο 0:31.
Αυτα τα 8-10 δευτερολεπτα κινησης στην τελευταια ανασα απετρεψαν το δραμα. Επισης εδειξαν οτι εχουν ατσαλινα νευρα και δεν παιρνουν δρομο στον πρωτο εκφωβισμο των μεμετηδων.

Ενα μεγαλο μπραβο στον καπετανιο. Κρατησε την ψυχραιμια του μεχρι τελους και χεδον αδειασε τον Τουρκο την τελευταια στιγμη.
Κοιτατε που γυρνανε γρηγορα και τον προβολαια οι Τουρκοι για να δουν αν εγινε ζημια, και μαλλον βλεπουν οτι τους ξεφυγε το "ευκολο θυμα".

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Το καλό που του θέλω γιατί οι γείτονες έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ και όπως λέει και το άρθρο που ποστάρισα πιο πάνω άμα τους δώσεις το δάκτυλο θα σου φάνε και το χέρι, πρέπει να τελειώνει σιγά σιγά αυτό η κατάσταση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Το καλό που του θέλω γιατί οι γείτονες έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ και όπως λέει και το άρθρο που ποστάρισα πιο πάνω άμα τους δώσεις το δάκτυλο θα σου φάνε και το χέρι, πρέπει να τελειώνει σιγά σιγά αυτό η κατάσταση.

Συμφωνώ,αρκεί να είμαστε έτοιμοι...θέλω να πιστεύω πως είμαστε

Καταλαβαίνετε φαντάζομαι, τι δέσμευση πήρε η κυβέρνηση απέναντι στους πολίτες με την φράση του Κοτζιά... Γιατί δεν την είπε τις πρώτες ώρες που ήταν αναμμένα τα αίματα κι ανταλάσσονταν "σπρωξίματα", αλλά 1-2 μέρες αργότερα, που είχαν ηρεμήσει τα πνεύματα.
Και δεν έχει να κάνει με την πάγια θέση "ούτε σπιθαμή εδάφους ή θάλασσας" κλπ... Ηταν σαφής και επικαιροποιημένη θέση...

Εαν καναμε και ελιγμο αποφυγης για να ελατωθει η γωνια προσκρουσης
τοτε το τουρκικο πρεπει να πηγαινε τελειως ρελαντι.
Πολυ περιεργη κατασταση και με πολυ χαμηλες ταχυτητες των πλοιων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Συμφωνώ,αρκεί να είμαστε έτοιμοι...θέλω να πιστεύω πως είμαστε

Είμαστε Λεωνίδα είμαστε, και είμαστε και στην ευχάριστη θέση να έχουμε εν ζωή πολλούς από τους επιτελείς του 1987 που γνώριζαν πως έβγαλαν τον στόλο και που τον έστελναν έτσι ώστε να πάρουν ιδέες και συμβουλές οι νεότεροι επιτελείς των όπλων, αν και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση όχι άλλο ανοχή γιατί έτσι όπως το πάνε αυτοί θα στο τέλος θα αμφισβητήσουν και τα Δωδεκάνησα που ήδη η αντιπολίτευση του ερντογαν το λέει ευθέως.

Και για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, τον καλύτερο ΥΠΕΞ εδώ και πολλά χρόνια.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Και για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, τον καλύτερο ΥΠΕΞ εδώ και πολλά χρόνια.

Και με την Ντορίτσα και με τον Πάγκαλο τον λιτιδίαιτο μια χαρά ήταν...και δυό τρομάρες

Status
Not open for further replies.