Cicadelic Ranger
AVClub Fanatic
- 16 December 2014
- 15,724
14 μηνες
εκανα επανω, 2 και κατι παραπανω απο το κανονικο, ετσι ηταν τοτε εαν θυμαμαι καλα, γιατι αργησε η μεταθεση, 11 μηνες ημουν σε φυλακιο, στα 100 μετρα απο το ποταμι κοιμομουν 11 μηνες, εκτος απο τις ενεδρες και τα "σχοινακια" που ειμασταν αγκαλια με τον Εβρο, πιο κοντα δεν υπαρχε σε "ποταμισιο" φυλακιο, απο οσο γνωριζω δεν υπαρχει ακομη!
Γνωριζει κανεις ποιο (η ποια) ειναι το ταγμα προκαλυψης στης Καστανιες ;
534 ΤΠΖ - Πέπλος Έβρου οχι Καστανιες
Στα φυλάκια της (Γεμιστη, Γεφυρα, Πεταλο, Πορος, Εγνατια) εχουν στρατιώτες αποσπασμένους από διάφορες μονάδες της "31 Μ/Κ ΤΑΞ", οι οποίοι αλλάζουν ανά εβδομάδα ή ανά 15 μέρες πχ στο "Ε. Φ. Γεμιστής" πήγαινουν άτομα από το 526 Μ/Κ ΤΠ, στο "Ε. Φ. Γέφυρας" πήγαινουν άτομα από το 535 Μ/Κ ΤΠ
616 ΜΤΠ ημουν.
.........
Toτε για νυχτερινη παρατηρηση δεν ειχε υπερυθρες*.......
Εγώ ήμουν στην ίλη 3/2 (Μ48) στην Πλάτη.
Τότε (προ αρχαιοτάτων χρόνων 1975 - 76) είμασταν τα μόνα τεθωρακισμένα πάνω από τον 'Αρδα, δηλαδή αν γινόταν το μπάμ είμασταν καμμένα χαρτιά, αλλά όλοι μας είμασταν αποφασισμένοι να πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας.
28 μήνες;
Πέτρο 15 (όσο και παράδοξο να ακούγεται) και εξηγώ:
ΥΠΕΚ και αφού τότε η θητεία έγινε 28, κανονικά θα έπρεπε να απολύθώ στους 14, αλλά φαίνεται μας ξεχάσανε. Βέβαια ο ίλαρχος με άφησε ελεύθερο υπηρεσίας τον τελευταίο μήνα και ουσιαστικά ήμουν τουρίστας. Όπως και να το κάνεις όμως, εμένα μου φανηκε σαν 1 μήνας φυλακή.
Δεν ξέχασαν μόνο εσάς ,αλλά και την 110 και τους υπόχρεους της 114 [αν θυμάμαι καλά] .
Η παράταση για την 110 ήρθε Σάββατο απόγευμα [από 28 σε 30 ],την ώρα που παίζαμε μπάσκετ με άλλους συναδέλφους .Αν θυμάμαι καλά η 110 ,απολυόταν σε μια βδομάδα .
Ακριβώς Πέτρο. Όπως λες, εκεί που μετρούσες 10 + 1 .................... στο αλλάζανε στο 40 + 1 !!!!!!!
Είναι τόσο άσχημα τα πράγματα ή τα παραλένε; ......Αναμένω καθησυχαστική διάψευση!
Είναι για το μόνο αρχηγό επιτελείου που έχουν εκφραστεί ενστάσεις εδώ και πολύ καιρό Αυτές εντάθηκαν με την επιμονή του για την έλευση των ελικοπτέρων Κiowa ,την οποία ήταν ο μόνος που υποστήριξε σθεναρά.
Το σίγουρο είναι ότι αν το γεγονός συνέβαινε πρίν 15 μέρες θα είχε αποστρατευτεί .
Τα Kiowa είναι ίσως η μόνη σωστή κίνηση που έκανε, και η διαδικασία για την προμήθειά τους είχε ξεκινησει επί Μανωλά, ο οποίος ήταν ίσως ο καλύτερος αρχηγός ΓΕΣ που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια (έφυγε νύχτα κι αυτός, τον σούταρε ο Καμμένος). Αμφισβητείται έντονα, αλλά για άλλους λόγους. Για παράδειγμα για τις αμέτρητες επισκέψεις που κάνει σε μονάδες ανά την επικράτεια, κάθε βδομάδα και απο 2 ή τρεις: Μεγάλο κόστος για τον στενό προϋπολογισμό, μηδενικό όφελος για το στρατό, καλο μόνο για το ίματζ του Αρχηγού... ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν έχει διοικήσει ποτέ μεγάλο σχηματισμό.
Πάντως τόσο χάλια σαν τον Κωσταράκο δεν είναι, γι αυτόν κι αν έχουν ακουστεί ενστάσεις.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.