Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ενα οχι "κατι".
Και το Νορατλας του διοικητη (που ηταν το τελευταιο) αφου επεσε το προηγουμενο και του ριχναν (γιατι δεν υπηρξε ειδοποιηση) επανω, του προτειναν να απαγγιστροθει, αυτος ειπε ειναι δυνατον να αφησω του αντρες μου ; Και προσγειωθηκε.

Για οποιον δεν το ξερει αυτο ο μεγαλος Κυριος και Αξιωματικος εφυγε απο την ζωη πριν λιγες μερες.

Σταματησε του Τουρκους σην Λευκωσία και τους απετρεψε να παρουν το αεροδρομιο που το ηθελαν παση θυσια.

Αθανατοι !

Ε, και οι Τούρκοι από την πλευρά τους με κάποιο αντίστοιχο λάθος βύθισαν το δικό τους πλοίο. Επίσης όλη η επιχείρηση ΝΙΚΗ είχε πολλά προβλήματα. Επίσης το πόσο απροετοίμαστος ήταν ο Ε.Σ. στην επιστράτευση τότε είναι γνωστό, έως παροιμιώδες.

Κατά τα λοιπά συμφωνώ για το πόσο ηρωικά πολέμησε η ΕΛΔΥΚ και οι καταδρομείς. Και με εντελώς γελοία αντιμετώπιση από την πολιτεία κατόπιν.

Η απαγκιστρωση ηταν στο στρατοπεδο οχι στο αεροπλανο...

Δεν καταλαβαινω τι θες να πεις,

Ισως να μην εγινα κατανοητος.
Επεσε το Νορατλας μπροστα στον Παπαμελετιου

Του δωθηκε εντολη προταση να απαγγιστροθει και να γυρισει πισω.
Ο Παπαμελετιου αρνηθηκε και προσγειωθεκε μεσα στα πυρα.

Εσυ τι θελεις να πεις ; Δεν καταλαβα.

Ε, και οι Τούρκοι από την πλευρά τους με κάποιο αντίστοιχο λάθος βύθισαν το δικό τους πλοίο. Επίσης όλη η επιχείρηση ΝΙΚΗ είχε πολλά προβλήματα. Επίσης το πόσο απροετοίμαστος ήταν ο Ε.Σ. στην επιστράτευση τότε είναι γνωστό, έως παροιμιώδες.

Κατά τα λοιπά συμφωνώ για το πόσο ηρωικά πολέμησε η ΕΛΔΥΚ και οι καταδρομείς. Και με εντελώς γελοία αντιμετώπιση από την πολιτεία κατόπιν.

Οταν τους ελεγαν οι ελδυκαριοι να ριξει το πυροβολικο βομβες καποια στιγμη τους ειπαν οτι δεν ειχαν αλλα πυρομαχικα αλλα ηταν ψεμματα...
Απο που ειχε ερθει αυτη η εντολη?

Ναι σιγουρα απο καποιο λαθος συνενοησης βυθιστηκε το αντιτορπιλικο τους, αλλα υπαρχει μια διαφορα...αυτην την συγχηση την προκαλεσε Ελληνας αξιωματικος και συγκεκριμενα ο κυβερνητης (ΗΡΩΑΣ ! ) του αρματαγωγου που τους εκανε κινησεις που τους τρελανε και τους εκανε να τον βλεπουν πανου γιαυτο και βομβαρδισαν το αντιτορπιλικο τους (και οχι μονο).

Τελος παντων.

Δεν καταλαβαινω τι θες να πεις,

Ισως να μην εγινα κατανοητος.
Επεσε το Νορατλας μπροστα στον Παπαμελετιου

Του δωθηκε εντολη προταση να απαγγιστροθει και να γυρισει πισω.
Ο Παπαμελετιου αρνηθηκε και προσγειωθεκε μεσα στα πυρα.

Εσυ τι θελεις να πεις ; Δεν καταλαβα.

Απαγκιστρωση ειναι οταν μια ομαδα κανει οπισθοχωρηση και η αλλη την καλυπτει και σιγα σιγα οπισθοχωρει ο λοχος, αυτο εγινε με την ελδυκ στο στρατοπεδο...
Μερικοι αντρες δεν εκαναν απαγκιστρωση και εμειναν εκει να πολεμουν αλλοι σκοτωθηκαν αλλοι αγνοουνται...

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Μάνο συμμερίζομαι τους προβληματισμούς σου.Ξέρεις,και εγώ ως οντότητα μεγάλωσα έχοντας πάντα μια μπότα στο λαιμό.Πες την "καλός μαθητής",πες την "πανελλήνιες" πες την "πρέπει να βρω δουλειά,γκόμενα κτλ" πες την οικονομική καταστροφή,πες την ατελείωτο άγχος και αγωνία για όλους και για όλα,πες την γενικά "pollitically correct" στάση ζωής.Ε δε γ@μιέται ρε φίλε πια λέω 'γω.Καιρός δεν είναι να τελειώνουν οι εκπτώσεις που κάνω μια ζωή;Ακόμα και με την τρομοκρατία των νεο-οθομανών.

Γειά σου Κρήτη

Παντως εμενα μαγκες κατι με προβληματιζει πολυ με την Τουρκια...πολυ περισσοτερο απο τις τεχνολογικες πανεπιστημιακες της επενδυσεις-επιτευμγματα ( το κυριο που με αποσχολει σχετικα με μας περισσοτερο απο ασκερια, εκπαιδευσεις κλπ).

Ειναι ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ για αγορες και εξτρα αγορες και παρα-αγορες...Οχι μονο Σ400 αλλα και Πατριοτ.

Που τα βρισκει ; Πραγματικα....ενταξει εχει 4 φορες το GDP της Ελλαδας αλλα ταυτοχρονα...εχει οχταπλασιες αναγκες !!!

Δεν ειναι και Σαουδικη Αραβια ουτε Καταρ Που τα βρισκει για να αγοραζει ετσι χυμα παιχνιδακια και να φτιαχνει και δικα της ;;;

Πραγματικα κατι δεν παει καλα (στην Υφηλειο)

Πολλά απο αυτά που προγραμματίζει να αγοράσει δεν αγοράζονται ποτέ. Για παράδειγμα κάποτε έλεγαν ότι θα αγοράσουν 160+160 F 16, ενώ έχουν μείνει στα 230 (όχι ότι είναι λίγα). Θέλουν να κατασκευάσουν 1500 νέα άρματα, ένα πρόγραμμα που κλείνει αισίως 20 χρόνια χωρίς να έχει παραδοθεί ούτε ένα. Το πρόγραμμα των πυραύλων Εδάφους/Αέρος το ταλαιπωρούν 30 χρόνια τώρα για να καταλήξουν στους S-400, που δεν τους φτάνουν κιόλας! Για τα F-35, έχουν παραγγείλει 16, η προθεσμία για την παραγγελία του επόμενου batch έληξε την 01 Μαρτίου... και πάει λέγοντας.

Κι αυτό, γιατί κάποιοι Ελληνες είδαν οτι κάποια γεγονότα "αλλάζουν την καθημέρινοτητά τους" - σε σχέση με άλλους που ζουν με ασφάλεια και μακριά απο τα σύνορα όπου "δεν αλλάζει η καθημερινότητά τους"...

Πόσο εύκολο είναι για κάποιον τουρίστα Έλληνα να πάει road-trip μέχρι την Πόλη;Υπάρχει κάποιο θέμα ασφάλειας;
Μπορεί να ζεματάει το τσάι και να καεί
Πάντως κι εγώ, δεν θα ξαναπροτιμήσω Turkish Airlines, (κι ας μας κάναν 2 business class δώρο την τελευταία φορά και έχουν καλές ώρες ταξιδιού) θα την επιλέξω μόνο ως λύση ανάγκης. και μάλλον δεν θα πήγαινα στη Πόλη μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα (είχα σκεφτεί να κάνω stop-over να δω τα περασμένα μεγαλεία)

Mα η Πολη εχει παθει ΗΔΗ τεραστια τουριστικη ζημια, απο τις βομβιστικες επιθεσεις.
Μερα μεσημερι ... η αργα το βραδυ. Σε καταμεστες πλατειες η κεντρα διασκεδασης.

Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν πλέον έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη:
Η πώληση του ομίλου μέσων ενημέρωσης Dogan, στον οποίο ανήκουν CNN Turk και η Hurriyet, στον φιλοκυβερνητικό όμιλο Demirören ήταν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της ελευθερίας του τύπου στη Τουρκία.
https://www.ptisidiastima.com/erdogan-regime-takes-over-all-media-in-turkey/

Πόσο εύκολο είναι για κάποιον τουρίστα Έλληνα να πάει road-trip μέχρι την Πόλη;Υπάρχει κάποιο θέμα ασφάλειας;

Αν ήμουν στρατιωτικός δε θα πήγαινα τέτοιες εποχές. Οι υπόλοιποι δε νομίζω να έχουν κάποιο πρόβλημα.

προσωπικά δεν θα πήγαινα, όπως δεν έχω πάει,
επειδή μας κάνουν πόλεμο, θα τους δώσω όσο λιγότερα από τα λεφτά μου μπορώ

(πχ πρόπερσι, μέσω δουλειάς, μου δίνανε εισιτήρια για αμερική με turkish, αν και βολεύανε οι ώρες και οι διπλές βαλίτσες, με διάφορες προφάσεις πήρα εισιτήρια από άλλη εταιρεία,
μόνο και μόνο για να μη συνεισφέρω ούτε ένα ευρώ στους εξοπλισμούς τους)

θα μου πεις βέβαια, αν υπάρχουν οικονομικές συναλλαγές ίσως μας συμφέρει σα χώρα, λοω του μεγέθους τους,
μπορεί δεν ξέρω, αλλά τα δικά μου λεφτά δεν τα δίνω,
μπορώ να ζήσω και χωρίς να επισκεφτώ την τουρκια

Δεν εχω καμια απολυτως εμπαθεια προς τον τουρκικο λαο,
ισα-ισα το αντιθετο, αλλα απο τον απριλη του 91 που καηκαν
36 ελληνες στην κωνσταντινοπολη απο εμπρηστικη επιθεση
σε τουριστικο λεωφορειο, προτιμω αλλους τουριστικους προορισμους.

Παιδιά για να μην παρεξηγηώ,δε σκοπεύω να πάω,όχι σύντομα τουλάχιστον,αν και η Αγία Σοφία είναι ένα προσκύνημα που θέλω να κάνω.Φιλολογικά ρώτησα,για τους Έλληνες που μπαινοβγαίνουν.

Νικο

Υπηρχαν αρκετοι ελληνες (εμποροι) που (εντελως παρανομα) φορτωναν (εδω και χρονια)
ρουχαλακια και παπουτσακια με 5 ευρω το κιλο (οτι παρεις) και τα πουλαγαν 10, εδω πισω.
Σε ολη την βορεια ελλαδα.

Ε ... καλοεμαθαν οι τουρκοι, σ'αυτου του ειδους τις δοσοληψιες, αλλα επειδη πεσαν μερικες
γερες καμπανες σε συλληψεις σε δικους μας στα συνορα ... τωρα εχει ατονησει το "συστημα".
Εχει ατονησει εδω και χρονια (οχι εξαιτιας της συλληψης των στρατιωτικων).

Απλα για ενημερωση.

Status
Not open for further replies.