Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Και Νορβηγία Μάνο,αλλά λεπτομέρειες δε γνωρίζω..Κάποια στιγμή έχω σκοπό να επικοινωνήσω με Λυγερό,θα σας ενημερώσω..

Thanks !

Να μαθαινουμε πραγματα που εχουν ΣΗΜΑΣΙΑ ! -bye-

Και μια ακομα ερωτηση ...

Ως αντιποινα, ο Πορθητης, ΜΠΟΡΕΙ να προκαλεσει οικολογικη καταστροφη απο αποτυχημενη γεωτρηση ?

Προς το παρόν λεονταρίζει με μπες-βγες και βαρύγδουπες δηλώσεις..Το θέμα είναι τι γίνεται αν και όταν το τρυπάνι πιάσει βυθό.

Eκεί είναι το ζήτημα Νίκο: πρέπει να αφεθεί να πιάσει βυθό πρώτα?
Πότε παρεμβαίνει κανείς?

Ξεκαθαρίζει εξ'αρχής?
Αφήνει να γίνει η γεώτρηση πρώτα?
Να χτιστεί εξέδρα?
Περιμένει να μπλοκάρει εμπορικά συμβόλαια?
Μπλοκάρει τα πλοία που θα πηγαίνουν να φορτώσουν?

Πότε ακριβώς?

Το "Πορθητής" απ' ότι διάβασα δεν μπορεί να φτάσει στο βάθος των κοιτασμάτων στην περιοχή. Άρα είναι προσπάθεια δημιουργίας κεκτημένων κι όχι κανονική γεώτρηση.
Το διεθνές ένταλμα σύλληψης που ακούστηκε ότι θα ζητήσει η Κύπρος είναι καλή κίνηση, γιατί φυσικά οι Τούρκοι δεν έχουν ιδέα από τέτοιες γεωτρήσεις, το πλήρωμα είναι κυρίως Νορβηγοί. Ουσιαστικά ζητά από τη Νορβηγική κυβέρνηση να πάρει θέση, αφού θα της ζητηθεί να εκδώσει τους Νορβηγούς στην Κύπρο όταν γυρίσουν σπίτι τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ειρωνεία?

Κυριολεκτικά μιλάω. Αυτό γίνεται και είναι γεγονός.

Έβαλα ένα βίντεο όπου τουρκικό σκάφος της ακτοφυλακής εμβολίζει το Γαύδος.

Τι απάντηση υπήρξε? Θυμάσαι?

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που σου απάντησα.

Αν σου φαίνεται αστεία σαν αντίδραση, δεν φταίω εγώ. Και μένα αστεία μου φαίνεται, αλλά αυτή είναι.

Αν θέλεις κάτι παραπάνω όπως εγώ, τότε μάλλον σε πιάνει και εσένα το σχόλιο του andre.
Ρώτησα συγκεκριμένα την άποψη (για όποιον ενδιαφέρεται να απαντήσει) για το τι πιστεύετε πως πρέπει να κάνει η χώρα ως απαντηση στις προκλήσεις - λεονταρισμούς της Τουρκίας.
Δες και την απάντηση σου

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ρώτησα συγκεκριμένα την άποψη (για όποιον ενδιαφέρεται να απαντήσει) για το τι πιστεύετε πως πρέπει να κάνει η χώρα ως απαντηση στις προκλήσεις - λεονταρισμούς της Τουρκίας.
Δες και την απάντηση σου

Γίνε πιο συγκεκριμένος αν θες. Τι να κάνουμε αν παραβιαζουν εναέριο χώρο; Αν μπαίνουν σε χωρικά ύδατα; Αν αποβιβαστούν σε νησί; Αν πετάνε πάνω απο κατοικημένα νησιά; Αν φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις; τι ακριβώς;

Εσύ τι προτείνεις ακριβώς; Σου αρέσει η παρούσα κατάσταση;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Δες και την απάντηση σου

Την άποψή μου την έχω πει.

Ότι η μέχρις στιγμής πρακτική μας όχι μόνο είναι αδιέξοδη αλλά αποθρασύνει και δημιουργεί τετελεσμένα εις βάρος μας.

Το ότι φτάσαμε να συζητάμε τι θα κάνουμε ΑΝ και ΟΤΑΝ κάνουν γεωτρήσεις στην δική μας ΑΟΖ είναι απόδειξη από μόνο του.

Αν συνεχίσουμε έτσι θα συζητάμε τι να κάνουμε ΑΝ και ΟΤΑΝ κάνουν γεωτρήσεις και επί δικού μας εδάφους.
Κράτος σημαίνει κατ'αρχήν κυριαρχία και αυτή την κάνει ξεκάθαρη.

Εγώ λοιπόν είπα την άποψή μου.

Η δικιά σου ποια είναι?

Δεν θεωρείς σωστό να την πεις πριν ρωτήσεις τους υπόλοιπους?

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Δεν ξέρω τι κατάλαβες αλλά η απάντηση μου είναι προς τον κ. Πετειναρακη.

Αν απευθύνεσαι σε συγκεκριμένο άτομο θα επρεπε να χρησιομοποιείς το reply with quote.

Και μονο που δεχομαστε να κατονομαζουμε το πλοιο τους .... ΠΟΡΘΗΤΗΣ .... δειχνει την υποχωρητικοτητα μας.

Οι γερμανοι, Κωστα, τι θα εκαναν σε αντιστοιχη περιπτωση ? (ας πουμε ... αν λεγοταν B-17 ... η General Patton)

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Το "Πορθητής" απ' ότι διάβασα δεν μπορεί να φτάσει στο βάθος των κοιτασμάτων στην περιοχή. Άρα είναι προσπάθεια δημιουργίας κεκτημένων κι όχι κανονική γεώτρηση.

Ε εντάξει τότε. Γιατί προς στιγμήν φοβήθηκα.

Φαντάζομαι θα είναι δύσκολο να επανέλθουν με τουρκικό πλήρωμα, σωστά; Ή να παραποιήσουν τα δηλωτικά πληρώματος κλπ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Εγώ θίγομαι και το αναφέρω. Καλά θα κάνεις πάντως να σκεφτείς λίγο το κόστος της ατέλειωτα υποχωρητικής στάσης μας. Όχι μόνο σε ζωές και στρατιωτικό υλικό (ενδεικτικά απο το 1974 και μετά έχουν πέσει 200 αεροπλανα της Πολεμικής Αεροπορίας και έχουν σκοτωθεί 120 πιλότοι, αριθμοί που θα ήταν πολύ μικρότεροι αν δεν υπήρχε ο ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο), αλλα και σε μη άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Για παράδειγμα η μή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στερεί τη χώρα απο υπολογίσιμα έσοδα απο άντληση πετρελαίου και αλιεία.

Αγαπητέ Κώστα, ξαναδιάβασε αν θέλεις τί έγραψα για να δεις πως έδειξα τους ηγέτες διαφόρων υποανάπτυκτων χωρών, που μη μπορώντας να λύσουν τα προβλήματα της χώρας τους, υιοθετούν την επιθετική ρητορική για εστιάσουν αλλού την ανησυχία του λαού τους, προβάλλοντας τον εαυτό τους και τη χώρα ως θύμα που δέχεται επίθεση.
Αυτό κάνει και ο Ερντογάν και μάλλον διαχρονικά η Τουρκία απέναντί μας, στο λαό τους λένε πως η Ελλάδα είναι το επιτιθέμενο μέρος και η ρητορική τους και οι στρατιωτικές κινήσεις απέναντί μας παρουσιάζονται ως "άμυνα στην Ελληνική επιθετικότητα" και εξάσκηση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων.

Χωρίς να ονοματίσω κανέναν, ειδικά να αναφερθώ σε σένα με κάποιο τρόπο, ονοματίζοντας ή απατώντας σε γραφόμενά σου κλπ. εκφράζω τη δική μου, προσωπική γνώμη (ελπίζοντας να έχω το δικαίωμα να έχω γνώμη και να την εκφράζω και στις συζητήσεις του παρόντος φόρουμ) πως πολλοί Έλληνες εκλαμβάνουν τη στάση της Ελλάδας ως υποχωρητικότητα και έχουν γνώμη διαφορετική από τη δική μου, πως χρειάζεται μια πιο επιθετική στάση, παράδειγμα: όχι μόνο αναγνώριση και αναχαίτιση αεροσκαφών που παραβιάζουν (αμφισβητώντας) το ελληνικό FIR, αλλά κατάρριψή τους.

Έχουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε διαφορετικές απόψεις, όπως εσύ μου προτείνεις να σκεφτώ το σημαντικό κόστος της στάσης που κρίνεις ως υποχωρητική, που οδήγησε σε σημαντικές απώλειες ζωών στρατιωτικών και περιορισμό δικαιωμάτων και εσόδων εξόρυξης και αλιείας, εγώ σκέφτομαι και το κόστος τυχόν επιθετικής στάσης και το βρίσκω μεγαλύτερο, καθώς ίσως θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερες απώλειες ζωών στρατιωτών αλλά και κατοίκων των νησιών και ολοκληρωτική καταστροφή του νησιωτικού τουρισμού που ήδη προσφέρει πολλαπλάσια στο ΑΕΠ από την αλιεία και τυχόν θαλάσσια εξόρυξη στο μέλλον. Ακόμη κι αν αποφευχθεί γενικευμένος πόλεμος με μια μεγαλύτερη χώρα, και μόνο λόγω συνεχιζόμενων θερμών επεισοδίων, υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπούν τα νησιά σε "no man's land" με ότι αυτό συνεπάγεται.
Προφανώς διαφωνούμε σε αυτό το θέμα, αλλά δεν βλέπω με πιο τρόπο σε έθιξα ή προσέβαλα! Και να είσαι σίγουρος, πως τη αντίθετη γνώμη σου τη λαμβάνω υπόψιν, και δεν αισθάνομαι θιγμένος.

Η προταση του Αντρέ ειναι λιγο...αμφιβολη...εξ αρχης. Γιαυτο αποτελεσε και αιτια αντιδρασης. Ισως εγινε εσκεμενα ισως αθελα αφου εχουμε συνηθησει να συγχεουμε εννοιες και καταστασεις.

Η εννοια "επιθετικοτητα" παιρνει ντε φακτο αρνητικο προσημο οταν συνδεεται με ενα αρχηγο κρατους τραμπουκο που δεν αρκειται να χυδεολογει (ας πουμε οτι οι Ελληνες ειναι συνηθησμενοι σε αυτα) αλλα να ριχνει ανθρωπους απο ελικοπτερο ο ιδιος. Και ειναι και νομικος ο ανθρωπος.

Τελος παντων να παρεις ενα τετοιο ατομο σαν συμβολο επιθετικοτητας εμενα μου φαινεται ηδη καπως "τα ζαρια ειναι πειραγμενα".
Λες "α αυτος ειναι επιθετικος " αρα εγω να ειμαι αμυντικος...η καλυτερα παθητικος. Ετσι δεν κινδυνευω και να χαρακτηριστω.

Η επιθεση μπορει να ειναι η καλυτερη αμυνα. Και ποιος μπορει να το αμφισβητησει οταν ο ιδιος ο Αυτοκρατορας της Γαλλιας το εθεσε σαν δογμα ;

Και η Ελλαδα βρισκεται σε αμυνα συνεχη απο το 22 και μετα. Δεν ειναι θεμα τραμπουκισμου οπως το αισθανεται παντα μια συγκεκριμενη πολιτικη ομαδα. Ειναι θεμα επιβιωσης.
Αλλα ας μην το ριξουμε παλι στην πολιτικη και ξαναρχισω τα αντιαριστεριστικα μου. (Που θεωρω οπως γνωριζετε τι ως ευθυνη οργανωμενη και καθοδηγουμενη για αυτη την κατασταση)

Εγω δε θιχτηκα παντως. Συνηθισμενα τα βουνα απ τα χιονια.

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ε εντάξει τότε. Γιατί προς στιγμήν φοβήθηκα.

Φαντάζομαι θα είναι δύσκολο να επανέλθουν με τουρκικό πλήρωμα, σωστά; Ή να παραποιήσουν τα δηλωτικά πληρώματος κλπ

Στέλνουν και δεύτερο

Αυτό μπορεί να στενοχωρήσει ιδιαίτερα τους δικούς μας γιατί μπορεί να τους αναγκάσει να πάρουν ξεκάθαρη θέση/στάση.

Γιατί ίσως πηγαίνει στο Καστελόριζο.

Τελικά όμως, η δική σου θέση ποια είναι?

Ότι πρόκειται μόνο για λεονταρισμούς?

Οπότε τι πρέπει να γίνει?

Ότι κάναμε μέχρι τώρα?

Τελικά βρε Ανδρέα, τόσο δύσκολο είναι να μας πεις την άποψή σου?

Τι στην ευχή?

Μα νομίζω τη διέκρινα πίσω από τις λέξεις, γι' αυτό και το έγραψα. Ότι θεωρεί πως οι Τούρκοι μόνον λεονταρίζουν και δεν πρόκειται να κάνουν άλλο τι, άρα και δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε παραπάνω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας....

Γίνε πιο συγκεκριμένος αν θες. Τι να κάνουμε αν παραβιαζουν εναέριο χώρο; Αν μπαίνουν σε χωρικά ύδατα; Αν αποβιβαστούν σε νησί; Αν πετάνε πάνω απο κατοικημένα νησιά; Αν φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις; τι ακριβώς;

Εσύ τι προτείνεις ακριβώς; Σου αρέσει η παρούσα κατάσταση;

Νομίζω για να εχουν αξια αυτα που λεμε πρεπει να βασίζεται σε πραγματικές εικονες και όχι σε υποτιθέμενες περιπτώσεις.
Οσοι δυσανασχετούν για την σταση της χωρα μας απεναντι στου Τουρκους φαντάζομαι το κανουν με αφορμη οσαν εχουν συμβει κατά καιρούς ( αυτά τους δυσαρεστούν)
Συνεπως στα οσα χρονια που θυμαμαι τον εαυτο μου απο αυτά που αναφερεις εχουν σίγουρα γινει τα εξής

Παραβίαση εναεριου χωρου και χωρικών υδάτων
Πιθανον, φωτογράφιση στρατιωτικών εγκαταστάσεων
Και απόβαση στις βραχονησίδες Ιμια.
Στα δυο πρωτα συνήθως γινεται εμπλοκή μαχητικών και πλοιων μας που καταλήγουν με αποχώρηση των τουρκων και στα Ιμια επενέβη στρατός και ναυτικο .
Επρεπε να κανουμε κατι παραπανω που δεν σκεφτήκαμε να κανουμε;

Status
Not open for further replies.