Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Νίκο, η επέκταση των χωρικών υδάτων ΔΕΝ είναι αλλαγή συνόρων. Ξέρεις, αλήθεια, ποιες παράκτιες χώρες στον πλανήτη έχουν επεκτείνει τα χωρικά τους ύδατα στα 12 μίλια; Η απάντηση στο σπόιλερ.

Όλες πλην Ελλάδας. Ναι, και η Τουρκία, στον Εύξεινο Πόντο.

Και όχι μόνο στον Εύξεινο Πόντο, αλλά και στη Μεσόγειο (απέναντι από την Κύπρο)

Eσυ φυρι-φυρι το πας γιατι λιγουρευεσαι αυτια τουρκων στο σαλονο σου ε ;
:flipout:

Σε γυάλα τα θέλω, να τα βάλω δίπλα στο μπουκάλι με λίγη άμμο και θάλασσα απο το Αιγαίο που έχω στο γραφείο (το τελευταίο δεν είναι αστείο).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Με αβλαβή διέλευση. Αλλά εννοείται ότι δεν το θέλουν, γιατί σου λέει που να μπλέκεις με τέτοια. Παλιά, επι Σοβιετικής Ένωσης, είχαν και μόνιμα αγκυροβόλια στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου.

Δλδ θέλεις να πεις ότι σήμερα, σύμφωνα και με τον χάρτη που έχει το λινκ όπου παρέθεσε ο Πέτρος, περνούν ξυστά δυτικώς της Ικαρίας, Καλύμνου και Κω;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Δλδ θέλεις να πεις ότι σήμερα, σύμφωνα και με τον χάρτη που έχει το λινκ όπου παρέθεσε ο Πέτρος, περνούν ξυστά δυτικώς της Ικαρίας, Καλύμνου και Κω;

Όχι, αλλά έχουν τη δυνατότητα αν χρειαστεί. Με 12 μίλια αυτό θα είναι πιο δύσκολο.

Πάντως βλέπω σύντομα να γίνεται η επέκταση στα 12 μίλια, για να ανασχεθεί το Ρωσικό Ναυτικό. Αφού σύντομα θα μπορούν να περνάνε απο τα Στενά του Βοσπόρου σα να είναι δικά τους...

Πάντως εάν κατάλαβα καλά η διεθνής κοινότητα φαίνεται να αναμένει να τα βγάλει πέρα μόνη της η Κύπρος με ένα κράτος 80 εκατομμυρίων. Από την άποψη ότι, ουδείς άλλος πρόκειται να εμποδίσει της Τουρκία να κάνει ό,τι θέλει με τον Πορθητή. βυθίσουν

Ρε παιδια ...

ο μεγαλυτερος εχθρος μας στην επεκταση στα 12 νμ ... ΔΕΝ ειναι η Τουρκια.

ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ !

Πως θα βγαινει απο τον Ευξεινο Ποντο στην Μεσογειο ?

Συνθήκη του Μοντρέ.
Οι χώρες πέριξ του Βοσπόρου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να επιτρέπουν την διέλευση ΟΛΩΝ των πλοίων.
Μάλιστα, πριν μερικά χρόνια η Τουρκία πήγε να εμποδίσει την διέλευση Ρωσικού πολεμικού κα τελικά το άφησε να περάσει και το κέρασε και σαμπάνια για την ταλαιπωρία.
Το ναυτικό δίκαιο (τυπικό ή άτυπο) είναι από τις πιο μακρόχρονες και ισχυρές συμβάσεις στον πλανήτη μας.
Φυσικά τα πλοία πρέπει να τηρούν τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης. Το αν τηρούνται πάντα είναι άλλο θέμα.
Γι αυτό αν ακούσετε κάποιο πλοίο να σουλατσάρει στο Σούνιο, δεν είναι τόσο απλό.

Ναι. Κατ' αρχάς θα σου συνιστούσα να μην διαβάζεις το συγκεκριμένο site. Το μόνο που κάνει είναι να βάζει πομπώδεις τίτλους.

Εν προκειμένω. Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει από αναλυτές η Τουρκία έχει δίκιο.
Όμως υπάρχει ένα τεράστιο αλλά.
Η ανακήρυξη Α.Ο.Ζ. δεν προϋποθέτει την συμφωνία ταυτόχρονα με τα παρακείμενα κράτη. Μπορείς να συμφωνήσεις σήμερα με την Λιβύη και σε 3 χρόνια με την Τουρκία. Δεν σε εμποδίζει κανείς.
Βέβαια σημειώνω οτι δεν έχω διαβάσει την ανακήρυξη της Κυπριακής Α.Ο.Ζ. και ποιά «σύνορα» αφορά.

Ρε παιδια ...

ο μεγαλυτερος εχθρος μας στην επεκταση στα 12 νμ ... ΔΕΝ ειναι η Τουρκια.

ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ !

Πως θα βγαινει απο τον Ευξεινο Ποντο στην Μεσογειο ?

Με δεδομένες τις προθέσεις των ΗΠΑ το πολύ στενό μαρκάρισμα [μέχρι ασφυξίας] στη Ρωσία ,μπορεί να μας βγεί σε καλό .

Συνθήκη του Μοντρέ.
Οι χώρες πέριξ του Βοσπόρου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να επιτρέπουν την διέλευση ΟΛΩΝ των πλοίων.
Μάλιστα, πριν μερικά χρόνια η Τουρκία πήγε να εμποδίσει την διέλευση Ρωσικού πολεμικού κα τελικά το άφησε να περάσει και το κέρασε και σαμπάνια για την ταλαιπωρία.
Το ναυτικό δίκαιο (τυπικό ή άτυπο) είναι από τις πιο μακρόχρονες και ισχυρές συμβάσεις στον πλανήτη μας.
Φυσικά τα πλοία πρέπει να τηρούν τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης. Το αν τηρούνται πάντα είναι άλλο θέμα.
Γι αυτό αν ακούσετε κάποιο πλοίο να σουλατσάρει στο Σούνιο, δεν είναι τόσο απλό.

Οπου και στη διέλευση των Στενών και τη παρουσία στη Μ Θάλασσα υπάρχει όριο όσον αφορά το πολεμικό πλοίο της τρίτης χώρας δηλ δεν μπορεί να περάσει δυτικό αεροπλανοφόρο.

Γράφοντας όλων των πλοίων εννούσα οτι δεν μπορούν να κάνουν διακρίσεις.
Δεν μπορούν να πουν τα Βουλγάρικα περνάνε, τα Ρώσικα όχι. Ή περνάνε οι τράτες, δεν περνάνε τα κότερα.
Ατυχής η έκφρασή που χρησιμοποίησα.

Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Moλις διαβασα αυτο >
https://www.pronews.gr/amyna-asfale...tragono-ton-vermoydon-sti-mesogeio-kai-aigaio

Anyone care to enlighten me ? ....

Η Τουρκία αμφισβητεί την ΑΟΖ της Κύπρου με το αιτιολογικό ότι η ανακηρυξή της δεν είναι σύμφωνη με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θαλάσσης, την οποία ομως η Τουρκία δεν έχει υπογράψει. Επίσης σκοπεύει να υποστηρίξει ότι η δική της υφαλοκρηπίδα (όχι ΑΟΖ) είναι 300 ν.μ. και εκτείνεται μέχρι νότια της Κρήτης και της Κύπρου (ή κάπου εκεί) βασισμένη στην αρχή ότι τα νησιά δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα (κάτι που όμως ρητά ορίζει η εν λόγω σύμβαση). Κοινώς, τρία πουλάκια κάθονται.

Όμως υπάρχει ένα τεράστιο αλλά.
Η ανακήρυξη Α.Ο.Ζ. δεν προϋποθέτει την συμφωνία ταυτόχρονα με τα παρακείμενα κράτη.
Μπορείς να συμφωνήσεις σήμερα με την Λιβύη και σε 3 χρόνια με την Τουρκία. Δεν σε εμποδίζει κανείς.

Mα τωρα ... τις κουμπαρες παιζουμε ?
Θα συμφωνησω εγω με την Λιβυη, θα φερουμε πλατφορμες, θα ξεκινησουμε γεωτρησεις
και μετααααα απο 3 ολοκληρα χρονια ... θα τα βρω εγω με την Τουρκια ?
Αυτο λογιζεται ως διεθνες δικαιο ?

και μεεεετααααα απο 3 χρονια ... θα τα βρω με την Τουρκια ?

Ναι, γιατί όχι; Αν η Λιβύη είναι συνεργάσιμη και η Τουρκία δεν είναι...

Ok ....

Αυτο εγω το λεω αλητεια
(ευτυχως δεν φτιαχνω τους κανονες, θα με βρισκανε στο πατο της Μεσογειου)

Oπως επισης αλητεια ειναι οτι χαθηκε η συμφωνια του 1958 (γιατι τετοια πραγματα
δεν συμβαινουν ολως τυχαιως).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τουρκία μια κακή γείτονας......

με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θαλάσσης, την οποία ομως η Τουρκία δεν έχει υπογράψει..
Έχει όμως οριοθετήσει Α.Ο.Ζ. με την Βουλγαρία και την τότε Ε.Σ.Σ.Δ.
Πράξη που είναι δεσμευτική. Κάτι σαν την άτυπη αποδοχή κληρονομιάς, για να καταλάβει κάποιος.
Το ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί ότι θέλει, όποτε θέλει, όπως θέλει δεν αποτελεί πρωτοτυπία.

Ok ....

Αυτο εγω το λεω αλητεια
(ευτυχως δεν φτιαχνω τους κανονες, θα με βρισκανε στο πατο της Μεσογειου)

Oπως επισης αλητεια ειναι οτι χαθηκε η συνθηκη του 1958 (γιατι τετοια πραγματα
δεν συμβαινουν ολως τυχαιως).

Eιλικρινά δε βλέπω που είναι το πρόβλημα.

και μετααααα απο 3 ολοκληρα χρονια ... θα τα βρω εγω με την Τουρκια ?
Αυτο λογιζεται ως διεθνες δικαιο ?

Μιλάμε για εκτάσεις, δεν μιλάμε για 2 πηδηματάκια δρόμο.
Δες το αντίστροφα. Για να συμφωνήσουμε Α.Ο.Ζ. με την Ιταλία ώστε να ξεκινήουν οι έρευνες στο Ιόνιο χρειάζεται να συμφωνήσει η Τουρκία ή ακόμα και η Αίγυπτος; Ίδια θάλασσα δεν είναι;
Κάνεις την γεώτρησή σου εκεί που δεν υπάρχει θέμα και τα έχεις βρει με τον γείτονα και κατόπιν βλέπεις τι θα κάνεις με τον άλλο γείτονα.

Status
Not open for further replies.