Τουρκία μια κακή γείτονας......

Status
Not open for further replies.
Ναι αλλα εαν υπηρχε αυτη η αντιδιαστολη συμφεροντων αναμεσα στα F16 και στους S300 οπως υπαρχει αναμεσα στα F35 και στα S400 πιστευεις θα μας επετρεπαν οι αμερικανοι να τους εγκαταστησουμε?

Kαι ποιος μας λέει, ότι η Ελλάδα δεν έκανε μυστική συμφωνία με τους Αμερικάνους μόνο και μόνο να μπορούν να έχουν πραγματική επαφή με τους S300 για να τους αναλύσουν;
Πότε ήταν που ο Πούτιν ήταν έξω φρενών με τους Έλληνες για αυτό το συγκεκριμένο θέμα;

Έτσι κι αλλιώς από την άλλη, όλοι εδώ μέσα έχουμε τις αμφιβολίες μας πόσο επιχειρησιακοί ήταν και είναι οι συγκεκριμένοι S300, εντάξει έγινε μια βολή.

Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Ναι αλλα εαν υπηρχε αυτη η αντιδιαστολη συμφεροντων αναμεσα στα F16 και στους S300 οπως υπαρχει αναμεσα στα F35 και στα S400 πιστευεις θα μας επετρεπαν οι αμερικανοι να τους εγκαταστησουμε?

δεν εχω ιδεα.

εχουν απιστευτο θρασσος οι Τουρκοι!
Με ανακοινωση τους λενε,οτι Ελλαδα και Κυπρος,ειναι τα κακομαθημενα παιδια της ΕΕ!!
Ημαρτον με δαυτους!

Tα πρώτα κομμάτια του συστήματος των S400 παραδίδονται στην Τουρκία.
Η Ρωσία κατάφερε να βάλει το σύστημα της μέσα στην Τουρκία και μάλιστα πληρώθηκε κιόλας.
Φοβερό στρατήγημα. Θα τεστάρει πάνω στα δικά μας f16 και mirage τις δυνατότητες τους ασταμάτητα.
Όλο και απλώνεται ο Πούτιν.....

Tα πρώτα κομμάτια του συστήματος των S400 παραδίδονται στην Τουρκία.
Η Ρωσία κατάφερε να βάλει το σύστημα της μέσα στην Τουρκία και μάλιστα πληρώθηκε κιόλας.
Φοβερό στρατήγημα. Θα τεστάρει πάνω στα δικά μας f16 και mirage τις δυνατότητες τους ασταμάτητα.
Όλο και απλώνεται ο Πούτιν.....

Γιατί ρε συ... δεν μπορούσε να το κάνει στα σύνορά της με την Τουρκία τόσα χρόνια? Η στην Φινλανδία, στην Νορβηγία ή κάπου αλλού ?

Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Γιατί ρε συ... δεν μπορούσε να το κάνει στα σύνορά της με την Τουρκία τόσα χρόνια? Η στην Φινλανδία, στην Νορβηγία ή κάπου αλλού ?

δε νομίζω να είναι το ίδιο,

προφανώς όταν το αντιαεροπορικό θα είναι ενεργοποιημένο (αλλά και στις δοκιμές)
θα πρέπει να τροφοδοτείται με δεδομένα από τους τούρκους (εκ των έσω δηλαδή)
ώστε να αναγνωρίζει με ασφάλεια 100% τα φιλικά αεροπλάνα

αυτά τα δεδομένα δεν μπορείς να τα έχεις εύκολα όταν είσαι στην άλλη πλευρά, ακόμη και αν έχεις οπτική επαφή

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

δε νομίζω να είναι το ίδιο,

προφανώς όταν το αντιαεροπορικό θα είναι ενεργοποιημένο (αλλά και στις δοκιμές)
θα πρέπει να τροφοδοτείται με δεδομένα από τους τούρκους (εκ των έσω δηλαδή)
ώστε να αναγνωρίζει με ασφάλεια 100% τα φιλικά αεροπλάνα

αυτά τα δεδομένα δεν μπορείς να τα έχεις εύκολα όταν είσαι στην άλλη πλευρά, ακόμη και αν έχεις οπτική επαφή

Οταν είσαι στην άλλη πλευρά, του δίνεις δεδομένα για τα δικά σου αεροπλάνα στην περιοχή και ελέγχεις τα τούρκικα f-16. Δεν αλλάζει κάτι...

Δηλαδή, οι Ρώσοι στα σύνορά τους με την Τουρκία ελέγχουν τα τούρκικα f-16 όπως θα ελέγχουν οι Τούρκοι απο την δική τους περιοχή τα ελληνικά f-16...

Βασικά η επιτυχία των Ρώσων είναι ότι δημιούργησαν ρήγμα στο ΝΑΤΟ απομακρύνοντας την Τουρκία.

Βασικά η επιτυχία των Ρώσων είναι ότι δημιούργησαν ρήγμα στο ΝΑΤΟ απομακρύνοντας την Τουρκία.

...που θα αναγκάσει τους Αμερικάνους να πάρουν τα ανάλογα μέτρα. Δεν μπορεί να φεύγει απο το ΝΑΤΟ ή να αγνοεί το ΝΑΤΟ, έτσι χωρίς συνέπειες ένας σημαντικός κρίκος χωρίς να τρέχει τίποτα... Αλλιώς θ'αρχίσουν όλοι να παίρνουν s-400, ρώσικα αεροπλάνα, κλπ... Σε κάθε περίπτωση, οι Αμερικάνοι έχουν κάθε λόγο να πονέσουν τους Τούρκους όσο περισσότερο γίνεται.

Το ξανθό γένος, δεν αφήνει έτσι εύκολα να ξεφύγουν από τη δαγκάνα τους.

Η δε Τουρκία αισθάνεται πολύ μεγάλη για τα παπούτσια της και θέλει να πατήσει και αλλού.

Νομίζει ότι μπορεί να κάνει κουμάντο και στους μεγάλους ακόμη.

Εγώ νομίζω ότι σύντομα θα τα έχει σπασμένα και με τους μεν και με τους δε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Οταν είσαι στην άλλη πλευρά, του δίνεις δεδομένα για τα δικά σου αεροπλάνα στην περιοχή και ελέγχεις τα τούρκικα f-16. Δεν αλλάζει κάτι...

Δηλαδή, οι Ρώσοι στα σύνορά τους με την Τουρκία ελέγχουν τα τούρκικα f-16 όπως θα ελέγχουν οι Τούρκοι απο την δική τους περιοχή τα ελληνικά f-16...

υπάρχει μία διαφορά, τα ξένα τα αεροπλάνα τα παρακολουθείς και προσπαθείς να πάρεις όσες πληροφορίες παραπάνω μπορείς

για τα δικά σου έχεις πολλά περισσότερα δεδομένα και μπορείς να δώσεις στο αντιαεροπορικό σύστημα πολύ περισσότερες πληροφορίες,
ειδικά αν τα αεροπλάνα που καλείται να παρακολουθήσει είναι πολύ μικρού ίχνους

δηλαδή οι ρώσοι παρακολουθούν πχ τα τούρκικα F35 (άμα τα πάρουν), πότε όμως τα βλέπουν, πόσο γρήγορα και με τι ποσοστό επιτυχίας;
θα πάρει χρόνια να μάθουν
αν όμως έχουν τις πληροφορίς πότε απογειώνονται, με τι ταχύτητα πετάνε, τι 'υψος, τι σήματα εκπέμπουν κλπ η δουλειά τους γίνεται πολύ ευκολότερη

Τα πρώτα τμήματα των S-400 παραδόθηκαν σήμερα, και μάλιστα οι Ρώσοι το διατυμπάνισαν. Έπονται και οι παραδόσεις του υπόλοιπου συστήματος. Αν η Άγκυρα δε θέλει να υποστεί συνέπειες πρέπει να ακυρώσει την παραγγελία και να επιστρέψει τα ήδη πληρωμένα συστήματα. Αυτό αποκλείεται να συμβεί, θα είναι τεράστιος εξευτελισμός για τον Ερντογάν.

Ακόμα και αν σε λίγα χρόνια αλλάξουν τα πράγματα, ο Ερντο φύγει απο την εξουσία, ή το μάταιο αυτό κόσμο, ή και τα δύο και η Τουρκία θελήσει να επιστρέψει στις αγκάλες του ΝΑΤΟ, ποιος θα την εμπιστευθεί;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

υπάρχει μία διαφορά, τα ξένα τα αεροπλάνα...
...

Kαταλαβαίνω τι και πως θέλουν οι Ρώσοι να μάθουν απο και για τα f-35.
Η ένστασή μου ήταν σ'αυτό που είπες... "Φοβερό στρατήγημα. Θα τεστάρει πάνω στα δικά μας f16 και mirage τις δυνατότητες τους ασταμάτητα" .
Τις δυνατότητές τους τις έχει ήδη τεστάρει εδώ και χρόνια, στα τούρκικα f-16 - δεν χρειάζονται τα ελληνικά...

Παιρνουμε απο αμερικη 7 ελικοπτερα MH-60R εναντι 600 εκατομμυριων.

Διαθετουν πυραυλους αερος-εδαφους hellfire ενω ο κυριος ρολος του ηταν ανθυποβρυχιακος, αφου φερουν τορπιλη MARK 54.
Και λεω ηταν, γιατι βγηκε νεα εκδοση του που φερει πυραυλους NSM (αντιπλοικα βληματα ακριβειας εναντιον πλοιων επιφανειας, με εμβελεια 100ν.μ.)
Μακαρι να μας δινουν αυτα. Στο παρακατω λινκ δειτε στο τελος της σελιδας το βιντεο, οπου ο NSM χτυπαει πλοιο. Τα αποτελεσματα εντελως καταστροφικα.

https://www.onalert.gr/eksoplismoi/...tifora-ekdosi-toy-elikopteroy-picsvid/345393/

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας......

Kαταλαβαίνω τι και πως θέλουν οι Ρώσοι να μάθουν απο και για τα f-35.
Η ένστασή μου ήταν σ'αυτό που είπες... "Φοβερό στρατήγημα. Θα τεστάρει πάνω στα δικά μας f16 και mirage τις δυνατότητες τους ασταμάτητα" .
Τις δυνατότητές τους τις έχει ήδη τεστάρει εδώ και χρόνια, στα τούρκικα f-16 - δεν χρειάζονται τα ελληνικά...

άλλος τα έγραψε αυτά
(αλλά εσύ απάντησες και μετά εγώ σε σένα)
οκ βγήκε άκρη :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τουρκία μια κακή γείτονας....

άλλος τα έγραψε αυτά
(αλλά εσύ απάντησες και μετά εγώ σε σένα)
οκ βγήκε άκρη :a0210:

LOL έχεις δίκιο. Κι εγώ τώρα το πρόσεξα. Ο aikon το έγραψε... :)

εντιτ

Oμως είναι το ίδιο - γιατί στην 1η σου απάντηση έγραψες οτι "δεν νομίζω να είναι το ίδιο". Για τους Ρώσους δεν έχει σημασία στο τεστάρισμα των πυραύλων αν είναι τούρκικα ή ελληνικά τα f-16.

Status
Not open for further replies.