Τουταγχαμών

122X47X45.5 (Υ Χ Π Χ Β) μέγιστες εξωτερικές

Οι επίπεδες επιφάνειες ειναι από 30mm MDF
δεν το ζυγισα, το υπολογίζω περίπου ~50 κιλά + 15 μεγαφωνο
ενα ατομο δυσκολα το σηκώνει και οχι για να το μεταφέρει

Οι πλαϊνές πλευρες κολληθηκαν πάνω για να μπορεσουμε να το ανεβάσουμε δύο ατομα χωρίς ζημιά

Μια που εμεινε το παρατσουκλι...
προσεχώς Νεφερτίτη

Αυτή λέει ηταν που εισηγαγε με τον αντρα της τον μονοθεϊσμό στην Αιγυπτο, τον ηλιο δηλαδή.

Ηταν λέει ωραίο γκομενάκι για την εποχή με μακρύ λαιμό....δε φταίω
Θα επρεπε να ειχαμε βγάλει πρώτα τη Νεφερτίτη αφού ο Τουταγχαμόν την διαδέχτηκε στην εξουσία
αλλά δουλευουμε αχρονολόγητα.

Υ.Γ. οσοι γνωρίζουν ιστορία, επιβεβαιώνουν τις φήμες που την θέλαν και λίγο καριολάκι?
Μη μας βγει το ηχείο με ψυχολογικά

Μπραβο Νικο, το´χεις ρε παιδι μου............
Το ενα σχεδιο καλυτερο απο το αλλο.
και ειδικα οταν το ηχειο ειναι μεγαλο "επιβαλεται" ενα αλλο (οχι κλασικο) κουτι για να σπαει τον ογκο.
Αδικεισαι, θυμαμαι πολυ παλια οταν η mark Levinson (madrigal) παρουσιασε τη σειρα 331, 332, 33Η κ.λ.π. ειχε προσλαβει τον αριστουχο του Γειλ για να σχεδιασει την συγκεκριμενη σειρα.

Τελικά κολλητέ σου αρέσουν οι καμπύλες... Και όχι μόνο στις γυναίκες! :a0210:
Ωραίο σχέδιο αν και δεν περιμένα κάτι λιγότερο...

Φιλαράκι ετσι και αλλιως δεν υπάρχει ευθεία
δηλαδή x,y,z
αλλά r,φ,θ γ@μ@ τα αζιμούθια μου

Εχουν γινει σημαντικές εμφανισιακές επεμβάσεις
οταν καταλήξω θα αναννεώσω φωτο
για την ωρα μία παλιά

Attachments

• 039.jpg
    039.jpg
    60.1 KB · Views: 98
χθες μαστορα ειμασταν σε ενα παρτι μεσα σε δασος διπλα στη θαλασσα
ακουγαμε απο 4 JBL
μου φαινεται οτι θα φτιαξω δυο κουτια από λεπτο κοντρα πλακε που διεγειρεται ευκολα και ειναι ελαφρύ μονο για τετοιες περιπτωσεις
Καλα τα ΡΑ αλλά αλλά εχουν μαλωσει με τις ψηλές και οι μεσαίες τους λουφαρουν

Τους τελευταίους 6 μηνες πιστευω πειραματιστήκαμε αρκετα σε συνοδα και κρος

Από την αρχή φανηκε αλλά επρεπε να ακουσουμε οσο το δυνατό περισσότερα με τα αφτιά μας.

Τοσο καιρό προσπαθούσα να φερω την ευαισθησία και την φαση των δύο μεγαφωνων με το λιγοτερο ηχητικό κόστος (οι μονάδες εχουν 10dB διαφορά)
Ακολούθησα τεσσερις μεθόδους
αντισταση σε σειρα πριν τον πυκνωτη
l-pad
autotransformer B&K 3636 (ομοιο με Klipschhorn)
διενίσχυτη με ελεγχο της εντασης στον ενισχυτη του ανω φασματος

Η διαφορά που εχει η τελευταία μεθοδος ειναι τεράστια σε σχεση με τις αλλες και σε οδήγηση και σε ομαλότητα

Περασανε ~10 ενισχυτές από 2000ε-10000ε
ειχα ~10 διαφορετικά αποτελεσματα

συμπερασμα από τους ''πιλότους''
Αυτά τα μεγαφωνα θελουν ΡΕΥΜΑΤΑ, μπορει να παιζουν και με 7-20 αλλά ειναι σαν να εχεις ferrari με κόφτη στα 60
πιστευω οτι η παραπάνω διαπίστωση ισχύει για καθε σοβαρό 15''

Την προηγούμενη Κυριακή εφαγα ενα φλας γιατι ειχα 6 μήνες να απολάυσω μουσικούλα, πεταξα τους αυτομετασχηματιστες (οτι και να τους εκανα μου θύμιζαν ενα ''ψευτικο'' λεπτοηχο, αναλυτικό ηχο ψηλά, χαρακτηριστικό οσων αντιστοιχων ηχειων εχω ακουσει, πολύ καλύτερο βεβαια από αντιστάσεις)
Σε λίγο θα ειμαστε με 16ΧΕL34 σε ταξη Α για το 15'', 8ΧΕL34 σε ταξη Α για το 2'' & 1'' που μπηκε προσφατα για το φάσμα 10.000-40.000

Χθες ειμασταν με τον Κηθ και το γιατρό του, τον Ιγκη με κατι γαζες (πρεπει να κανει καποια θεραπεία) και τον Κορίνθιο
θα σας πει ο ιδιος

Last edited:
Τι να πω ρε Νικ, το ηχείο επιτέλους οδηγήθηκε χωρίς να χάσει ταχύτητα, έγινε πολύ πιο αέρινο ψηλά και επιτέλους κατάλαβες (σπόντα είναι, μην ψαρώνεις) πόσο σημαντικός είναι ο προ (ή ένας καλός ολοκληρωμένος).
Το ηχείο είναι για μεγάλα πράγματα, ότι του δώσεις θα σου δώσει.

ΥΓ Είσαι άσχετος ρε και δεν προσφέρεις :D :D :D