Tp-Link Powerlines και Δίκτυο

Aniwthos

New member
1 December 2010
78
Καλησπέρα,

Δεν ξέρω αν ποστάρω στο σωστό Thread (αν όχι θα παρακαλούσα τον διαχειριστή να το μεταφέρει εκεί που πρέπει). Θα ήθελα την άποψη σας για ένα προβληματάκι που αντιμετωπίζω. Πρόσφατα έγινα συνδρομητής ΟΤΕ TV (δορυφορική κάλυψη) και το πρόβλημα μου είναι οτι η διαμόρφωση του σπιτιού δε με επιτρέπει να τραβήξω καλώδιο ethernet απο το router του OTE (Speedport Entry 2i - από τα καλύτερα ρούτερ που είχα στην κατοχή μου) στον αποκωδικοποιητή ώστε να μπορέσω να ενεργοποιήσω το On Demand, Replay TV κτλ, επίσης να συνδέσω την Oled 910v με ethernet και το PS4. To ρούτερ είναι στην είσοδο του σπιτιού και η τηλεόραση στην άλλη μεριά, έχω υπολογίσει οτι θέλω περίπου 18 μέτρα καλώδιο lan για να συνδέσω τo router με τον αποκωδικοποιητή (εκεί που είναι η τηλεόραση και όλα τα συναφή). Η καθαρή σύνδεση πού έχω στην περιοχή μου είναι στα 11 mb/s περίπου (από τα 24 :-/ ). Σήμερα μου ήρθε κάποιο newsletter με προσφορά σε πρίζες μεταφοράς TP Link Powerline (2 πρίζες με 2 ethernet εξόδους στην τελική πρίζα). Το σπίτι είναι 6-7 χρονών και γενικώς οι καλωδιώσεις καινούριες, αναρωτιέμαι λοιπόν αν θα δουλέψει κάτι τέτοιο και θα μπορέσω να δώσω εσωτερικό δίκτυο στο υπόλοιπο σπίτι, και αν φυσικά ο αποκωδικοποιητής του ΟΤΕ θα το δεχτεί και θα το αναγνωρίσει ώς ethernet. Ελπίζω να μη σας κούρασα με τις λεπτομέρειες, απλά θα ήθελα να μου πει κάποιος αν το έχει δοκιμάσει μιας και ο μόνος λόγος να αγοράσω κάτι τέτοιο θα είναι να ενεργοποιήσω το replay tv κτλ και αν φυσικά παίζει σωστά χωρίς διακυμάνσεις (μιας και τα περισσότερα διαφημίζουν οτι μεταδίδουν ως και 300mb/s). Αυτά, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας :-)
 
Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα να παίξεις με powerlines. Εγώ αυτό που θα πρότεινα απο την εμπειρία μου να πάρεις κάτι πάνω απο 500mbps γιατί ειναι καλύτερα σε τεχνολογία. Βέβαια σαν το καλώδιο τίποτα, αλλά και τα poewrlines ειναι πολυ αξιόπιστα.
 
Ναι το πρόσεξα, το βασικό μου θέμα είναι αν συνδέεται με το ρουτερ και θα το αναγνωρίσει και φυσικά στην έξοδο του στο άλλο μέρος του σπιτιού όταν το συνδέσω με τον αποκωδικοποιητή θα αναγνωρίσει το σήμα ως ethernet (λογικά έτσι πρέπει εφόσον έτσι θα συνδεθεί). Σε ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις και το χρόνο σου :-)
 
Αν και εφόσον το δυκτιο το ηλεκτρικό ειναι στον ίδιο πίνακα ρεύματος δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Θέματα έχουν παρατηρηθεί σε κάποια σπίτια που έχουν τριφασικό ρεύμα αλλα τα devolo έχουν αποδείξει οτι δουλεύουν άψογα ακόμα και σε τριφασικά δυκτια.
 
Καμία διαφορά. Απλά αυτά με την πρίζα δεν σου δεσμεύουν την πρίζα έτσι ώστε να μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για μια άλλη συσκευή.
 
Θεωρητικά δεν παίζει. Αλλά για αυτό δίνουν αυτό με τη πρίζα πάνω για να συνδέσεις εκεί το πολύμπριζο.
 
Σε ευχαριστώ, ναι σίγουρα θα προτιμήσω ένα με πρίζες πάνω του :-)
 
Καλό είναι πάντως να τα πάρεις απο κάποιο κατάστημα όπου μπορείς να τα επιστρέψεις και να πάρεις άλλο μοντέλο, αν δεν πιάσεις καλές ταχύτητες.
 
Με το τριφασικό δεν έχεις κάποιο πρόβλημα. Απλά, εάν είναι στην ίδια φάση οι πρίζες, θα πιάσεις σχεδόν διπλάσια ταχύτητα.
Προσωπικά έχω τα TL-PA8030P KIT με τις 3 εξόδους.
Με την εφαρμογή που έχουν μπορείς να ελέγξεις και τις ταχύτητες που πιάνεις. Τα 1200Mbps είναι βέβαια για ιδανικές συνθήκες, αλλά στην πράξη δεν θα πέσεις κάτω από 500-600mbps.
 
Από προσωπική εμπειρία, αν έχεις τριφασικό ρεύμα στο σπίτι, θα σε συμβούλευα να επιλέξεις devolo και όχι TP-link.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Μπορώ να χρησιμοποιήσω ethernet splitter adapter στην έξοδο του ενός για δυο συσκευές;

Οι συσκευές δεν θα δουλεύουν ποτέ μαζί.

Ανεβαίνει το ποσό για να πάρω κάποιο με 2 εξόδους ethernet αντί για μια.
 
Μπορώ να χρησιμοποιήσω ethernet splitter adapter στην έξοδο του ενός για δυο συσκευές;

Οι συσκευές δεν θα δουλεύουν ποτέ μαζί.

Ανεβαίνει το ποσό για να πάρω κάποιο με 2 εξόδους ethernet αντί για μια.
Ναι μπορείς και φυσικά θα μπορούν να δουλεύουν μαζί, όχι μόνο δύο αλλά όσες συσκευές υποστηρίζει το splitter σου.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Ναι μπορείς και φυσικά θα μπορούν να δουλεύουν μαζί, όχι μόνο δύο αλλά όσες συσκευές υποστηρίζει το splitter σου.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σωστά. Να σκεφτείς ότι σε τριφασικό ρεύμα έχω στο ισόγειο, splitter με 3 συσκευές και πάνω και στον όροφο splitter με 2 συσκευές. Η μία είναι ένα TPlink (δεν θυμάμαι τι γράφει) που στέλνει WI FI για κινητά - tablet κλπ. σε όλο τον όροφο.
Τα splitter θυμάμαι ήταν τα πιο φτηνά που είχε το πλαίσιο. turbo x.
Προχώρα το άφοβα.