TP-LINK TL-WA830RE και πρόβλημα με διένεξη ip

George4

New member
24 June 2011
68
Γεια σας!

Πάνω στο Vodafone H 300s έχω συνδέσει 2 υπολογιστές με ethernet,και ένα κιν.τηλεφωνο στο wifi.
Στο διπλανό σπίτι,υπάρχει ο TP-LINK TL-WA830RE που συνδεεται μεσω wifi με το ρουτερ της vodafone και εδω και μερες μού δημιουργει προβλημα διενεξης ip.
Αν και ασχετος,διαπίστωσα την αιτία του προβλήματος όταν αλλαξα τον κωδικο του wifi πετωντας εξω τον Tp-linκ.Το προβλημα της διενεξης επαψε.

Μπορει καποιος να μου πει καποια λυση,αν υπαρχει,ωστε να μπορει να χρησιμοποιηθει και ο TP-LINK χωρις να υπαρξουν διενεξεις ip;
Θα χρειαστει να κανω ρυθμισεις ip, να τις βαλω χειροκινητα, στον TP-LINK ή στους 2 υπολογιστές μου ή και στα δυο;

1.jpg2.jpg3.jpg

Προφανώς το TP-Link παίρνει IP ίδια με κάποιου άλλου μηχανήματος (ενδεχομένως και του ίδιου του modem/router).
Πρέπει στο TP-Link να βρείς που ρυθμίζεις την δική του IP address (συνήθως το αναφέρει ως Local Device IP Address), και να του βάλεις κάποια άλλη που να μην υπάρχει ήδη στο δίκτυο σου (αυτό μπορείς να το σκανάρεις από έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας το advanced ip scanner [free version] και να δεις ποιές IP χρησιμοποιούνται στο δίκτου σου, ώστε να βάλεις κάποια που δεν χρησιμοποιείται).

• Like
Reactions: George4
Μπηκα στο TP-LINK TL-WA830RE και στο DHCP Server το αλλαξα από AUTO σε OFF.Μεχρι στιγμης κανενα προβλημα.Ελπιζω να εχει λυθει.