ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕ

Καλλιστα θα μπορουσε να "εφαρμοστει" η ενωση σημερα,απλα θα ελειπε η "υπογραφη".Στην πολιτικη αρενα ακολουθως θα παιζονταν τα υπολοιπα.....αλλα βλεπεις εκει ειναι το προβλημα μας........

Οταν σταματησουμε να θεωρουμε τον απλο πατριωτισμο,που ολοι εχουν για τις χωρες τους και γι'αυτο διεκδικουν,ως "εθνικισμο" τοτε εχουμε μελλον.Διαφορετικα θα μας εξαφανισουν κοματι κοματι......και οχι μονον εμας.

έτσι είναι φίλε μου, ο πατριωτισμός είναι συνυφασμένος με τον εθνικισμό.. τώρα αν αγαπάς την πατρίδα σου θεωρείσαι εθνικιστής στην Ελλάδα, δεν το κρύβω πως είμαι τότε.. αν δεν διεκδικήσεις τότε κάθεσαι να συρρικνωθείς και σε πατάνε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕ

[...]
Σήμερα θα μπορούσε να γίνει μια ένωση Ελλάδας- Κύπρου ή να γίνει κάτι αντίστοιχο με την Καταλονία στην Ισπανία, [...]

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν...Μου αρέσει η σιγουριά σου όταν γράφεις τέτοια ανέκδοτα.

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν...Μου αρέσει η σιγουριά σου όταν γράφεις τέτοια ανέκδοτα.

κάτσε τότε να συρρικνωθείς... όταν οι άλλοι θα διεκδικούν, θα σαι με το βιβλίο του Μαρξ και θα φωνάζεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό των Τούρκων...

κάτσε τότε να συρρικνωθείς... όταν οι άλλοι θα διεκδικούν, θα σαι με το βιβλίο του Μαρξ και θα φωνάζεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό των Τούρκων...

Είναι πιο βαρύ από το Mein Kampf, πονάει περισσότερο...:flipout:

Άμα σου λέω εγώ τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, κάτι ξέρω. Τι σχέση είχε η Καταλονία με την Κύπρο και εγώ με τον Μαρξ μόνο εσύ ξέρεις...:flipout:

Για την Κρητη,να ρωτησω κατι.Αν η επανασταση των Κρητικων αποτυγχανε,πως θα αντιδρουσαμε;Θα λεγαμε οτι δεν ειναι Ελληνικο εδαφος και θα την ξεγραφαμε;

Γιατί δεν ρωτάς και το άλλο; Πόσο συμμετείχε το τότε ανεξάρτητο ελληνικό κράτος στην επανάσταση εκείνη;

Άμα σου λέω εγώ τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, κάτι ξέρω. Τι σχέση είχε η Καταλονία με την Κύπρο και εγώ με τον Μαρξ μόνο εσύ ξέρεις...:flipout:

αυτό που είπα πριν είναι πως, μπορεί να γίνει μια ένωση Ελλάδας Κύπρου όπως είναι στην Ισπανία η σχέση της με την Καταλονία. Δηλαδή αυτονομία, αλλά εντός της Ισπανικής επικράτειας. Αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να υιοθετηθεί στην Ελλάδα.... τώρα για τον Μαρξ κάτι ξέρεις αφού από τα γραφόμενά σου δίνεις την εντύπωση της άκρας αριστεράς... ευτυχώς δηλαδή έχουμε και τους 'προοδευτικούς' ανθρώπους σε αυτή τη χώρα... :flipout: :flipout: :flipout:

Γιατί δεν ρωτάς και το άλλο; Πόσο συμμετείχε το τότε ανεξάρτητο ελληνικό κράτος στην επανάσταση εκείνη;

Ολα αλυσιδα ειναι Φωτη.Εκτος του ποσο,μπορουμε να ρωτησουμε και πως συμμετειχε τοτε το Ελληνικο κρατος.Ποσο επηρεασε στην υπογραφη των συμφωνιων του 60; Ποσο βοηθησε η εβλαψε τον Ελληνισμο αυτο;

............και δεν συμμαζευεται

Θά φορέσουμε στούς Ελληνοκύπριους τήν φανέλλα τής Μπάρτσα και στούς Τουρκοκύπριους,που ειναι λιγότεροι τήν φανέλλα τής Εσπανιόλ και θά τούς ενώσουμε ''αυτόνομα'' μέ την Ελλάδα.:D:D:D

Και μετά η Τουρκία θά στείλει την μεικτή Γαλατά-Φενέρ νά δώσει φιλικό..:BDGBGDB55:
Καλά λένε πως ο σοβινισμός ειναι ο καλύτερος υπηρέτης τού ''αντιπάλου'' και οδηγεί σε καταστροφές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Δεν νομίζω τα ποσοστά αυτά να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Κάπως έτσι θα ήταν πιο ρεαλιστικά.

Ένα 25% κοιμούνται με την Ελληνική σημαία προσκέφαλο και ονειρεύονται την ένωση.
Το 20% ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για την Ελλάδα σε σημείο που αν έπρεπε να διαλέξουν μετάξι ένωσης και διοίκησης από τούρκους θα διάλεγαν το δεύτερο.
Ένα 5% δεν δίνει δεκάρα τσακιστή (πάντα υπάρχουν τέτοιοι)
Το υπόλοιπο 50% πιστεύω είναι της άποψης "καλλίτερα μακριά και φίλοι"
Νοιάζονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Επιθυμούν καλές σχέσεις και συνεργασία μετάξι Ελλάδας και Κύπρου αλλα μέχρι εκεί.
Εγώ ανήκω στο 50%

@Πετρος Νικολαιδης
Είμαστε χαμένη υπόθεση φιλε.
Εδώ δεν τα βρίσκουμε μετάξι μας θα τα βρούμε με άλλους?
Προσωπική μου εκτίμηση αν μετά από 50 χρονια εξακολουθεί να υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία τα παιδιά των παιδιών μας όλο και σε κάποιο forum θα συζητούν τα ίδια.

my two cents
Πες μου σε παρακαλώ γιατί αισθάνεσαι έτσι?

Last edited:
Την παραίτησή του στον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο υπουργός Εξωτερικών απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο Χριστόφια, με την οποία ζητεί να τον απαλλάξει των καθηκόντων του.

Νωρίτερα, ο κ. Κυπριανού είχε εκφράσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί στην Επιτροπή Άμυνας της κυπριακής Βουλής, όπου συζητούνταν το θέμα του δυστυχήματος στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

file.ashx

Από το πρωί πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κυπριακή Βουλή και αποδοκίμαζαν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους βουλευτές.

Οι περισσότεροι πολίτες ήταν μαυροφορεμένοι και φώναζαν συνθήματα όπως «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και υπουργοί σου», «Χριστόφια παραιτήσου, εγκληματίες ανίκανοι ερασιτέχνες».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους πολιτικής ευθιξίας, εξαιτίας της έκβασης των διαπραγματεύσεων με την αμερικανική πλευρά το 2009, οπότε η Κύπρος υποχώρησε στις πιέσεις και δέχθηκε να αποθηκεύσει τα κατασχεμένα εκρηκτικά στο έδαφός της. Ο κ. Κυπριανού έχει κατηγορηθεί ως υπεύθυνος για την πολιτική διαχείριση του ζητήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται Εθνικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κομμάτων, προκειμένου να συζητηθεί η κυβερνητική κρίση και να βρεθεί μία συναινετική λύση.

Είναι η τρίτη παραίτηση στην Κύπρο, μετά τη φονική έκρηξη των αποθηκευμένων εκρηκτικών στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Αρχικά παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Κώστας Παπακώστας, και εν συνεχεία ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης.

Σε σύσκεψη που είχε γίνει υπό πλήρη μυστικότητα στις 10 Φεβρουαρίου του 2011, για το θέμα της διαχείρισης των κατασχεμένων εκρηκτικών, που ρωσικών συμφερόντων πλοίο μετέφερε από λιμάνι του Ιράν στη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, είχε υπογραμμίσει ότι η «Κυπριακή Δημοκρατία κατάφερε να κρατήσει τις ισορροπίες σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ της Συρίας και του Ιράν».

Επίσης, δεν παρέλειψε τότε να εγκωμιάσει και να χαρακτηρίσει ως «σωστό» τον χειρισμό του όλου θέματος, «χωρίς να διαρρεύσει οτιδήποτε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης», με αποτέλεσμα να δεχθεί εγκωμιαστικά σχόλια από τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου.
πηγη:zougla.gr

Re: Απάντηση: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Την παραίτησή του στον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο υπουργός Εξωτερικών απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο Χριστόφια, με την οποία ζητεί να τον απαλλάξει των καθηκόντων του.

Νωρίτερα, ο κ. Κυπριανού είχε εκφράσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί στην Επιτροπή Άμυνας της κυπριακής Βουλής, όπου συζητούνταν το θέμα του δυστυχήματος στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

file.ashx

Από το πρωί πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κυπριακή Βουλή και αποδοκίμαζαν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους βουλευτές.

Οι περισσότεροι πολίτες ήταν μαυροφορεμένοι και φώναζαν συνθήματα όπως «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και υπουργοί σου», «Χριστόφια παραιτήσου, εγκληματίες ανίκανοι ερασιτέχνες».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους πολιτικής ευθιξίας, εξαιτίας της έκβασης των διαπραγματεύσεων με την αμερικανική πλευρά το 2009, οπότε η Κύπρος υποχώρησε στις πιέσεις και δέχθηκε να αποθηκεύσει τα κατασχεμένα εκρηκτικά στο έδαφός της. Ο κ. Κυπριανού έχει κατηγορηθεί ως υπεύθυνος για την πολιτική διαχείριση του ζητήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται Εθνικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κομμάτων, προκειμένου να συζητηθεί η κυβερνητική κρίση και να βρεθεί μία συναινετική λύση.

Είναι η τρίτη παραίτηση στην Κύπρο, μετά τη φονική έκρηξη των αποθηκευμένων εκρηκτικών στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Αρχικά παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Κώστας Παπακώστας, και εν συνεχεία ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης.

Σε σύσκεψη που είχε γίνει υπό πλήρη μυστικότητα στις 10 Φεβρουαρίου του 2011, για το θέμα της διαχείρισης των κατασχεμένων εκρηκτικών, που ρωσικών συμφερόντων πλοίο μετέφερε από λιμάνι του Ιράν στη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, είχε υπογραμμίσει ότι η «Κυπριακή Δημοκρατία κατάφερε να κρατήσει τις ισορροπίες σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ της Συρίας και του Ιράν».

Επίσης, δεν παρέλειψε τότε να εγκωμιάσει και να χαρακτηρίσει ως «σωστό» τον χειρισμό του όλου θέματος, «χωρίς να διαρρεύσει οτιδήποτε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης», με αποτέλεσμα να δεχθεί εγκωμιαστικά σχόλια από τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου.
πηγη:zougla.gr

...και στα δικά μας...

Εκ πρώτης όψεως η παραίτηση Μάρκου Κυπριανού φαίνεται να προδιαγράφει την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την συγκυβέρνηση.

Κατι να γραφουμε να περναει η ωρα!
Κατα τα αλλα φιλελευθερος ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ!!!
δεν σε θελουμε:smash:

Κατι να γραφουμε να περναει η ωρα!
Κατα τα αλλα φιλελευθερος ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ!!!
δεν σε θελουμε:smash:

Το να είσαι φιλελεύθερος στην οικονομία, δεν σημαίνει πως, δεν προασπίζεις τα συμφέροντά σου ως έθνος- κράτος... εδώ η Θάτσερ ήταν ενάντια στην ΕΕ και έκανε και πόλεμο στα folklands :fahne90: :D :D :D :D :D

Υπομονη οπου ναναι ερχεται και ηλεκτρικο ρευμα απο τα κατεχομενα :HTEHETH63::SFGSFGS5:

???????

Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Αδελφέ, φοβάμαι ότι ξέρω ποια χώρα θα εμφανιστεί ως από μηχανής Θεός για να προσφέρει ενέργεια και νερό. Το θέμα είναι το τι θα ζητήσει και το τι θα της προσφέρουν...
Μην δούμε ξαφνικά ένα νέο σχέδιο Αυνάν στο τραπέζι!

Μετά τα ομοαίματα δικτατορικά καθεστώτα στον αραβικό κόσμο, οι αγανακτισμένοι ελληνοκύπριοι εξεγείρονται κατά τις δημοκρατίας Χριστόφια.

Τυχαίο δεν νομίζω!! :flipout::flipout::flipout:

Το σύνθημα τις ημέρας'

"φασίστας είσαι και φαίνεσαι - φασίστας είσαι και φαίνεσαι" :fahne90: