ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

11 Ιουλίου έγινε η έκρηξη στο στρατόπεδο Ευάγγελος Φλωράκης
8 ιουλίου σκοτώθηκε ο Ευάγγελος Φλωράκης (πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε)
20 Ιουλίου έγινε η εισβολή των τούρκων
ιρανικά τα πυρομαχικά δεν τα έπαιρναν από εκεί για διπλωματικούς λόγους ????
κύπρος - ισραήλ -----> ενεργειακό κέντρο

μήπως τελικά δεν ήταν και τόσο αμέλεια??????

Re: Απάντηση: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το TNT χρησιμοποιείτε ως σημείο αναφοράς όπως φαίνεται στο πινακακι,στα σύγχρονα πυρομαχικά (όλμων,πυροβολικού,υπονομεύσεως),θεωρείται ξεπερασμένο...
Τώρα τι ακριβώς περιείχαν τα κοντέινερ μέσα,πιθανόν ούτε οι Κύπριοι να ήξεραν...

http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_octanitrocubane.htm
συμφωνω Νικο,το πρωι το περιεχομενο ηταν δυναμιτιδα,το μεσημερι ΤΝΤ,το απογεμα δεν ξερει κανεις τελικα..
Η ισχυς της εκρηξης εκτιμηθηκε σε ισοδυναμο περιπου 2,5 κιλοτονων(!!!!) ΤΝΤ..Υπαρχουν μινι πυρηνικα με μικροτερη ισχυ..

Re: Απάντηση: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Τώρα τι ακριβώς περιείχαν τα κοντέινερ μέσα,πιθανόν ούτε οι Κύπριοι να ήξεραν...

Λεχθηκε και αυτο.Αν οντως ετσι ειναι προστιθεται στην ανευθυνοτητα των "υπευθυνων"

μήπως τελικά δεν ήταν και τόσο αμέλεια??????

Κι αν δεν ειναι ποιος θα μας το πει;

Επισημως φαινεται να αποκλειεται το σεναριο αυτο.Ποιος ομως θα αναλαβει την ευθυνη;

Last edited:
Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Εδώ ο Υπουργός έλεγε οτι είναι τόσο ακίνδυνα που μπορούν να μεταφερθούν και σε κατοικημένη περιοχή...

Εν τω μεταξυ κυκλοφορουν στο δικτυο καποιοι ψιθυροι οτι τα εκρηκτικα δεν ηταν απλη ΤΝΤ,αλλα καποια κοντεινερ περιειχαν ουσιες πολυ υψηλης εκρηκτικης ισχυος,καθως και σωληνες με περιεχομενο οπως ατσαλινες μπιλιες..Αν καποιος φιλος απο εδω η την Κυπρο εχει καποια ενημερωση επ´αυτου παρακαλω ας την καταθεσει..

Θα ήταν ευτύχημα αν τα κιβώτια περιείχαν μόνο ΤΝΤ. Το ΤΝΤ όπως και σχεδόν όλα τα εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, δεν εκρήγνυνται απ' την φωτιά, αλλά λιώνουν. Το ΤΝΤ εκρήγνυται εκ συμπαθείας, από έκρηξη δηλαδή υλικού που βρίσκεται σε επαφή με αυτό. Για το σκοπό αυτό άλλωστε χρησιμοποιούνται οι πυροκροτητές, για να μεταδώσουν δηλαδή την έκρηξη στην κύρια εκρηκτική ύλη.

Το TNT χρησιμοποιείτε ως σημείο αναφοράς όπως φαίνεται στο πινακακι,στα σύγχρονα πυρομαχικά (όλμων,πυροβολικού,υπονομεύσεως),θεωρείται ξεπερασμένο...

http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_octanitrocubane.htm

Ακριβώς. Η ισχύς των εκρηκτικών δίδεται με τον Σ.Σ.Α (συντελεστής σχετικής αποτελεσματικότητας). Το ΤΝΤ είναι σημείο αναφοράς με Σ.Σ.Α = 1. Τα περισσότερα εκρηκτικά του Στρατού, π.χ. το PETN ή τα διάφορα πλαστικά όπως τα C3, C4 έχουν συντελεστές σχ. αποτελ. > 1,5 και ταχύτητες εκρήξεως που φτάνουν τα 8km/sec.

Απάντηση: Re: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Εδώ ο Υπουργός έλεγε οτι είναι τόσο ακίνδυνα που μπορούν να μεταφερθούν και σε κατοικημένη περιοχή...

4.000 τόνοι εκρηκτικών, ακόμη και για απλό ΤΝΤ να μιλάμε, είναι τρομακτική ποσότητα. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι η ισχύς της βόμβας που έριξαν στη Χιροσίμα ήταν αντίστοιχη με 12kt TNT.

Η Κύπρος δεν παύει εκτός από κράτος να είναι και ένα απλό νησί. Δεν έχει εναλλακτικές επιλογές ενός μεγάλου κράτους να κρατάει τέτοια θέματα εκκρεμή.

Πχ. έχει το ένα από τα 2 εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής κατεστραμμένο., δεν παύει να έχει προβλήματα ανεφοδιασμού κλπ.

Ουσιαστικά υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο Χριστόφιας. Το θέμα ήταν πολύ σοβαρό για την Κύπρο και το μέγεθος/θέση της για να ανέχεται την αναβλητικότητα.
Δεν είναι η Κύπρος Ρωσία η Κίνα ή ΗΠΑ ή Γαλλία να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.

Τα βαθύτατα συλληπητήρια στους συμπατριώτες μου, και ειδικά στις οικογένειες των θυμάτων. Εύχομαι να αποδωθούν ευθύνες εκεί που πραγματικά αναλογούν και η τιμωρία να είναι παραδειγματική.

Θεωρώ λάθος το γεγονός ότι από τη στιγμή που βρέθηκαν με αυτή την ωρολογιακή βόμβα στο χέρι, δεν κοίταξαν καθόλου πως να μειώσουν την πιθανότητα να εκραγεί. Το να τα βάλεις στιβαγμένα όλα τα κοντέινερ μαζί και σε κοινή θέα ήταν μεγάλο λάθος νομίζω. ίσως θα έπρεπε να ανοιχτούν κατ αρχήν, να δουν τι από όλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί, και ότι είναι να ενταχθεί στο υλικό πολέμου της εθνοφρουράς. Όποιος ξένος είχε αντίρρηση σε αυτό, με μεγάλη ευχαρίστηση να του το παραδίδαν να το πάρει στο δικό του έδαφος. Ύστερα, ήταν εγκληματικό το γεγονός ότι τα βάλανε όλα μαζι το ένα δίπλα και πάνω στο άλλο. Πολλαπλασιάζεις την πιθανότητα να πάει κάτι στραβά στο σύνολο του υλικού, ενώ αν τα διασπείρανε, θα είχες μεγαλύτερο πρόβλημα φύλαξης, αλλά θα μείωνες πολύ την εκρηκτική ισχύ σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά.

http://wikileaks.org/origin/70_0.html

Δείτε όλα τα σχετικά έγγραφα από το wikileaks που αποδεικνύουν ‛εκβιασμό’ κατά την άποψή μου.

Όσο για τον υπουργό που δήλωνε ότι είναι ακίνδυνα ακόμα και για κατοικήσιμη περιοχή, ελπίζω να δικαστεί τουλάχιστο για παραπλάνηση να μη πω προδοσία, ή τέλος πάντων νομικός δεν είμαι, αλλά ο η λογική μου λέει ότι είναι και αυτός εγκληματίας.

Μου φαίνεται ότι ως συνήθως τρώμε τα σκ@τ@ των άλλων , αμερικανών ή μη…

Ναι τραγική η φύλαξη τους, αλλά βλέποντας την πλήρη εικόνα, δε μπορώ παρά να ξεκινήσω από το πώς βρέθηκαν εκεί τα πυρομαχικά.
Και όταν λέμε τραγική, αυτή η φωτογραφία με το παραμορφωμένο container … λέει πολλά
file.ashx

Φωτη,
Οταν ο χρονος επουλωσει τις πληγες και τον πονο που προκληθηκε απο την απωλεια ανθρωπινων ζωών θα αρχισουν(και ηδη αρχισαν) να φαινονται ολες οι επιπτωσεις στην οικονομια,τουρισμο,επιχειρησεις.

Σε μια εποχη παγκοσμιας οικονομικης κρισης διερωτωμαι ποια κρατη η οικονομικοι οργανισμοι θα ρισκαρουν να βοηθησουν στην προσπαθεια μας να συνελθουμε απο τετοια κατασταση.

Το εργοστάσιο ήταν λέει ασφαλισμένο. Αλλά η ασφάλεια σίγουρα δε θα θέλει να πληρώσει.
Φαντάζομαι ότι σίγουρα κάποιος όρος θα προβλέπει ότι δεν πληρώνουν σε αυτή την περίπτωση.
Δε ξέρω και τι έγινε στην Ιαπωνία, από όσο θυμάμαι εκεί θα πλήρωναν οι ασφαλιστικές (συγνώμη εάν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με).

Καθώς το πρόβλημα με νερό ηλεκτρικό είναι σύνθετο, δε θα μπορούσε να βοηθήσει το Ναυτικό με πλοία την ηλεκτροπαραγωγή (κύρια για την αφαλάτωση), έχω την εντύπωση ότι το έχω ξανακούσει το σενάριο αυτό?.

Όσο για τον υπουργό που δήλωνε ότι είναι ακίνδυνα ακόμα και για κατοικήσιμη περιοχή, ελπίζω να δικαστεί τουλάχιστο για παραπλάνηση να μη πω προδοσία, ή τέλος πάντων νομικός δεν είμαι, αλλά ο η λογική μου λέει ότι είναι και αυτός εγκληματίας.

Νομίζω ότι εννοείται αυτό.
Με μία παραίτηση θα τη βγάλει καθαρή;

http://www.youtube.com/watch?v=YzF2SAaIAus

Σε μια εποχη παγκοσμιας οικονομικης κρισης διερωτωμαι ποια κρατη η οικονομικοι οργανισμοι θα ρισκαρουν να βοηθησουν στην προσπαθεια μας να συνελθουμε απο τετοια κατασταση.

Αδελφέ, φοβάμαι ότι ξέρω ποια χώρα θα εμφανιστεί ως απο μηχανής Θεός για να προσφέρει ενέργεια και νερό. Το θέμα είναι το τι θα ζητήσει και το τι θα της προσφέρουν...
Μην δούμε ξαφνικά ένα νέο σχέδιο Αυνάν στο τραπέζι!

Το εργοστάσιο ήταν λέει ασφαλισμένο. Αλλά η ασφάλεια σίγουρα δε θα θέλει να πληρώσει.
Φαντάζομαι ότι σίγουρα κάποιος όρος θα προβλέπει ότι δεν πληρώνουν σε αυτή την περίπτωση.
Δε ξέρω και τι έγινε στην Ιαπωνία, από όσο θυμάμαι εκεί θα πλήρωναν οι ασφαλιστικές (συγνώμη εάν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με).

Καθώς το πρόβλημα με νερό ηλεκτρικό είναι σύνθετο, δε θα μπορούσε να βοηθήσει το Ναυτικό με πλοία την ηλεκτροπαραγωγή (κύρια για την αφαλάτωση), έχω την εντύπωση ότι το έχω ξανακούσει το σενάριο αυτό?.

Δεν νομιζω μια ασφαλιστικη εταιρεια να ασφαλιζει την αμελεια η την παραπληροφορηση(.......ασφαλη υλικα........μπορουν να φυλακτουν ακομη και σε κατοικημενη περιοχη.......)

Στην Ιαπωνια οπου ο κινδυνος απο τσουναμι κλπ ειναι μερος της ζωης τους ισως κατω απο προυποθεσεις οι ασφαλιστικες θα πληρωνουν

Όταν οι αμερικανοί ζητούν ‛εκβιαστικά’* να κατασχεθούν τα κοντέινερ,

Σίγουρα δεν υπολογίζουν το όποιο κόστος συντήρησης τους
Τα φορτώνουν στον κόκορα και ότι γίνει
Γιατί να τους νοιάζει εάν υπάρχει κόστος, χώρος, διάθεση για τη φύλαξη τους?
Αφού έτσι έχουν μάθει να κάνουν τους δουλειές τους…

Φυσικά τώρα όλοι θα πουν για την αδράνεια της κυβέρνησης και του στρατού για τη φύλαξη.
Αλλά από κυβερνητική αδράνεια τα δέχθηκαν αρχικά, και δε τα έστειλαν πίσω από εκεί που ήρθαν (που λέει ο λόγος –αν και νομίζω ό μόνος προορισμός που θα τα δεχόταν πίσω).

Ενώ ο ιδιότυπος –μη ψυχροπολεμικός- ακήρυχτος πόλεμος Αμερικής Ιράκ, έστειλε τα όπλα σε εμάς, όταν θα μπορούσαν οι ίδιοι να τα έχουν κατάσχει στην ερυθρά θάλασσα λίγες μέρες πριν.
Βεβαία θα μου πείτε, ‛μα μ@λα@κες ειν@ι’ και τι θα τα έκαναν 100 κοντέινερ εάν τα κάτεσχαν επιτόπου, στη μέση της θάλασσας? Που θα τα αποθήκευαν ή θα τα fυλούσαν και με τι κόστος και κίνδυνο?
Το παίζουμε ότι υπάρχουν νομοί της θάλασσας και για αυτό δε τα κατάσχουμε? Το παίζουμε τελίτσα?

Άκου εκεί , μετά σου λέει η κερατούκλα η Κλίντον ότι ‛ Μπορεί τα όπλα να είναι κατά παράβαση αποφάσεων του ΟΗΕ’ Τι μπορεί???
Και μετά κάτι το ακατάληπτο, ότι ‛δε θα μπορούμε να αναδείξουμε τα ζητήματα σας’?

Ελάδα Κύπρος και πολλές άλλες χώρες υποφέρουν υπό τις σημερινές παγκόσμιες συνθήκες.
Και δε θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη.
Απλά θλίψη.

Last edited:
Σίγουρα δεν υπολογίζουν το όποιο κόστος συντήρησης τους
Τα φορτώνουν στον κόκορα και ότι γίνει
Γιατί να τους νοιάζει εάν υπάρχει κόστος, χώρος, διάθεση για τη φύλαξη τους?
Αφού έτσι έχουν μάθει να κάνουν τους δουλειές τους…

Εκεί έρχεται όμως ο σωστός πολιτικός και κάνει την απλή ερώτηση.
"Η κατάσχεση έγινε εκ μέρους της Κύπρου ή της Αμερικής;
Αν συμβαίνει το 1 έχω κάθε δικαίωμα να το χρησιμοποιήσω για δικούς μου σκοπούς.
Αν συμβαίνει το 2, θα πληρώνετε φύλακτρα μέχρι να τα πάρετε, + το κόστος κατασκευής ασφαλούς μέρους φύλαξης!"
Και δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνώριζαν τι είναι μέσα στα container!
Σώβρακα να πας να περάσεις από ξένη χώρα το γνωρίζει! Όχι πολεμικό υλικό!
Ακόμη όμως δεν έχει τελειώσει το παιχνίδι.
Η κυβέρνηση της Κύπρου μπορεί να καταφύγει στο διεθνές δικαστήριο και να ζητήσει αποζημιώσεις από την Αμερική για την καταστροφή που προξένησε υλικό το οποίο της ανήκει + ότι διαφυγόντα κέρδη έχει + αποζημιώσεις για τις ζωές που χάθηκαν.

Κάποιος έχει την ευθύνη και πρέπει να πληρώσει στην τελική! Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πληρώσει ακριβά!

Απάντηση: Re: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η κυβέρνηση της Κύπρου μπορεί να καταφύγει στο διεθνές δικαστήριο και να ζητήσει αποζημιώσεις από την Αμερική για την καταστροφή που προξένησε υλικό το οποίο της ανήκει + ότι διαφυγόντα κέρδη έχει + αποζημιώσεις για τις ζωές που χάθηκαν.

Κάποιος έχει την ευθύνη και πρέπει να πληρώσει στην τελική! Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πληρώσει ακριβά!

Σε μια άλλη διάσταση ίσως.

Re: Απάντηση: Re: ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Σε μια άλλη διάσταση ίσως.

Σε κάποια άλλη ‛δικαιοσύνη’ νομικέ μου φίλε ;-)

Μη πιάσουμε τις διαστάσεις… γιατί θα χάσουν και αυτές το νόημά τους… γι αυτό συνήθως τις χρησιμοποιώ με τη μαθηματική τους έννοια :HTEHETH63:

Δεν μπορείς να τα βάλεις στα ίσα,με τους ''συμμάχους''...
Ειδικά οι χώρες μας που έχουν γεωπολιτικά προβλήματα...
Έχετε αναρωτηθεί αν στην κυβέρνηση της Κύπρου της είχαν επιτρέψει να γνωρίζει το περιεχόμενο,καθώς και τι αρμοδιότητες είχε;
Όσο για την φύλαξη εαν δεν ξέρεις με τι εχεις να κάνεις (ειδικά σε θέματα πυρομαχικών-εκρηκτικών υλών)...τότε πάμε σε άλυτο γρίφο...που τον μετακυλιουμε στον επόμενο...
Είπα και σε προηγούμενο post,οτι ευθύνες υπάρχουν...όμως είναι τόσο μπλεγμένα τα πράγματα...
Άπλα ας κρατήσουμε την παρότρυνση των Η.Π.Α. για επίλυση του κυπριακού προβλήματος,μέχρι το τέλος του έτους,έτσι ώστε στο 2ο εξάμηνο του 2012 που αναλαμβάνει η Κύπρος την προεδρία της Ε.Ε. να πάει ως ενα κράτος χωρίς προβλήματα...

Εκεί έρχεται όμως ο σωστός πολιτικός και κάνει την απλή ερώτηση.
"Η κατάσχεση έγινε εκ μέρους της Κύπρου ή της Αμερικής;
Αν συμβαίνει το 1 έχω κάθε δικαίωμα να το χρησιμοποιήσω για δικούς μου σκοπούς.
Αν συμβαίνει το 2, θα πληρώνετε φύλακτρα μέχρι να τα πάρετε, + το κόστος κατασκευής ασφαλούς μέρους φύλαξης!"
Και δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνώριζαν τι είναι μέσα στα container!
Σώβρακα να πας να περάσεις από ξένη χώρα το γνωρίζει! Όχι πολεμικό υλικό!
Ακόμη όμως δεν έχει τελειώσει το παιχνίδι.

Ολοι συμφωνουμε σ'αυτο.Εχουμε ομως ενα προβλημα.