Τραγούδια που έχουν την ικανότητα να μας κάνουν "κομμάτια"

Θρησκος

AVClub Addicted Member
23 April 2016
2,040
Αχαρνες Αττικης.
Shutdown 66:The saddest girl in the whole wide world.Οταν το άκουσα για πρώτη φορά,νόμιζα πως ο μακαρίτης N.Sudden αναστήθηκε!
Κάθε φορά,υστερα απο την τελευταία νότα δεν έχω όρεξη για τίποτα πια.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Θέλω σκούπα και φαράσι κάθε φορά που βάζω αυτό το... δεν βρίσκω τη λέξη κομμάτι. Από 13 χρόνων έως σήμερα και για όσο ζήσω ακόμα, θα λιώνω σαν κεράκι.

Rehearsals For Retirement (Phil Ochs, 1969):
The days grow longer for smaller prizes
I feel a stranger to all surprises
You can have them I don't want them
I wear a different kind of garment
In my rehearsals for retirement
The lights are cold again they dance below me
I turn to old friends they do not know me
All but the beggar he remembers
I put a penny down for payment
Had I known the end would end in laughter
I tell my daughter it doesn't matter
The stage is tainted with empty voices
The ladies painted they have no choices
I take my colors from the stable
They lie in tatters by the tournament
Where are the armies who killed a country
And turned a strong man into a baby
No comes the rabble they are welcome
I wait in anger and amusement
Had I known the end would end in laughter
Still I tell my daughter that it doesn't matter
Farewell my own true love, farewell my fancy
Are you still owin' me love, though you failed me
But one last gesture for her pleasure
I'll paint your memory on the monument

Φίλε Θρήσκε, αν και λίγο που έχω παρακολουθήσει αναρτήσεις σου για hifi κλπ, (ιδιαίτερα στο αδελφό, όπου νομίζω γράφεις με άλλο νικ) δεν συμφωνώ με το σκεπτικό και τα ζητούμενα σου, σήμερα με εξέπληξες ευχάριστα, αφού η πλειονότης που ανέβασες στο παρόν, είναι μουσικάρες !!!

Φίλε Θρήσκε, αν και λίγο που έχω παρακολουθήσει αναρτήσεις σου για hifi κλπ, (ιδιαίτερα στο αδελφό, όπου νομίζω γράφεις με άλλο νικ) δεν συμφωνώ με το σκεπτικό και τα ζητούμενα σου, σήμερα με εξέπληξες ευχάριστα, αφού η πλειονότης που ανέβασες στο παρόν, είναι μουσικάρες !!!
Αγαπητε Tim ή ακριβέστερα Dim,πιστευω πως δεν έχεις μπει σε γκαράζ όμως έχεις μπει σε Καθεδρικό.Το επόμενο για σένα λοιπόν:
Robyn Hitchcock:Cathedral

• Love
Reactions: Δημοκηδής
Ρόμπιν, λατρεία !

Αδελφέ, αντί να τυρβάζεις για καλώδια και στηρίξεις, μπες λίγο στην μουσική κατηγορία και κάνε παρουσιάσεις ... εμείς οι παλαιοί στο φόρουμ έχουμε αποστασιοποιηθεί, πλην αφήσαμε άφθονο υλικό για διάβασμα / άκουσμα ... βάλε και συ το λιθαράκι σου ...

Ρόμπιν, λατρεία !

Αδελφέ, αντί να τυρβάζεις για καλώδια και στηρίξεις, μπες λίγο στην μουσική κατηγορία και κάνε παρουσιάσεις ... εμείς οι παλαιοί στο φόρουμ έχουμε αποστασιοποιηθεί, πλην αφήσαμε άφθονο υλικό για διάβασμα / άκουσμα ... βάλε και συ το λιθαράκι σου ...
Τα καλώδια και τα στηρικτικα είναι οι συσκευές του πτωχού.
Υστερω στην έκφραση κι αυτός ήταν ο λόγος που είχα χαμηλούς βαθμούς στην Εκθεση.
Προτιμώ ν' αφήνω τη μουσική να μιλά για λογαριασμό μου.
Nikki Sudden and Mandra Gora Lightshow Society:Big store

Ελπιζω να μην χαλαω το νημα επειδη αλαζει το ειδος.

Το Ζεϊμπεκικο του Σαββοπουλου με την Μπελλου. Και οχι λογω "επικαιροτητας".
Θυμαμαι ακομα οταν ο πατερας εφερε τον δισκο τοτε στο διαμερισμα στο Παγκρατι ημουν μικρο παιδι, Δεκα χρονια κομματια.
Εφερνε τοτε αρκετους δισκους που ακουγαμε στο "συστημα" τζενεραλ Ελεκρτρικ. Αλλα αυτος ο δισκος και συγκεκριμενα αυτο το κομματι, μου δημιουργουσε τοσα διαφορα στο μυαλο μου.
Σαν εικονες, σαν φαντασματα ερχονταν ταυτοχρονα ιστοριες απο τα βαθη της οικογενειας μου της γεννιας αυτη του ποατερα μου η των παπυδων μου, Μικρασια, προσφυγια, πολυμηχανια και εργασια, πολεμος κατοχη... ολα οσα ακουγα παρουσιαζονταν με αυτο το τραγουδι. οσο μεγαλωνα, και μην ακουγοντας πλεον παρα Ροκ και κλασσικη, αυτο το τραγουδι παντα το επισκεπτομουν που και που και μου προκαλουσε παντα αυτο το συναισθημα. Μιας κρυφης συντριβης που δεν εζησα αλλα που η κατερευση μετατρεποταν σε μεγαλυτερη ανορθωση.

Ακομα αργοτερα, καταλαβα, οτι προκειται για μεγαλο ποιητικο εργο. Απο αυτα που ξεφευγουν απο την λογοροια και πανε κατευθειαν στο ουσιωδες που αφορα οχι μονο τον ομφαλο του καθενος αλλα γεννιες ολοκληρες. Και η μουσικη ! Μεγαλειωδης αν και Ελληνικη, λαϊκη.