Τραγούδια που ''μυρίζουν'' καλοκαίρι

Re: Απάντηση: Τραγούδια που ''μυρίζουν'' καλοκαίρι

Είμαι (πάλι) εδώ.

Δεν γίνεται καλοκαίρι χωρίς Thievery Corporation, ] Όσοι δεν έχετε ή δεν έχετε ακούσει Thievery C. προλαβαίνετε ακόμα.. Κανένα κλιματιστικό δεν δροσίζει έτσι.

Γεια σου Γιώργο
Η αλήθεια είναι οτι και εγώ τους Thievery τους βρίσκω λίγο φλάτ κατάσταση αλλά πιθανών να οφείλεται στο οτι δεν έχω ακούσει πολλά πράγματα και ολοκληρωμένα.Πρότεινε μας κάποιο lp τους, γιατί αν δροσίζουν μάλλον το χρειαζόμαστε φέτος.

Εντελώς τυχαία άκουσα πρόσφατα τους Bombay Dub Orchestra και νόμιζα οτι ήταν Thievery.Τσέκαρε τους μάλλον θα σου αρέσουν

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τραγούδια που ''μυρίζουν'' καλοκαίρι

Πρότεινε μας κάποιο lp τους, γιατί αν δροσίζουν μάλλον το χρειαζόμαστε φέτος.

Και τα 4 album είναι φανταστικά - ξεχωρίζουν τα 2 πρώτα (Sounds from the Thievery Hi-Fi και The Mirror Conspiracy). Και το τελευταίο (The Cosmic Game) το θεωρώ κορυφαίο.

Ξέρετε πολλές μπάντες να έχουν στίχους σε Αγγλικά, Ισπανικά, Ιρανικά, Πορτογαλλικά και Γαλλικά και να φλερτάρουν με Salsa, Bossa Nova και Reggae?

Last edited:
Απάντηση: Re: Τραγούδια που ''μυρίζουν'' καλοκαίρι

TC...
?
πρέπει να ήταν από εκείνη τη 10άδα δίσκους που άντεξαν κάπου 1.5 μήνα στη δισκοθήκη μου....

και ήταν και καλοκαίρι....

Πάντα θαύμαζα την υπομονή σου . Ακου 1,5 μήνα . Εκείνο το .... The Mirror Conspiracy δεν άντεξε ούτε μήνα .

Βεβαίως όλα αυτά τα πάιρνω πίσω εάν θεωρείτε ότι το καλοκαίρι η μουσική υπόκρουση πρέπει να είναι αδιάφορη , ανέμπνευστη , flat , μονότονη , επαναλαμβανόμενη

Όταν ένα σχήμα ή άλμπουμ το κράζουν τόσο, με πιάνει μια ακατανίκητη επιθυμία να το ακούσω.

Περισσότερο κι από όταν λαμβάνει διθυράμβους!

Απάντηση: Re: Τραγούδια που ''μυρίζουν'' καλοκαίρι

Όταν ένα σχήμα ή άλμπουμ το κράζουν τόσο, με πιάνει μια ακατανίκητη επιθυμία να το ακούσω.

Περισσότερο κι από όταν λαμβάνει διθυράμβους!

Να υποθέσω πως είσαι πλήρης από Ταλάρα?:flipout:

Re: Απάντηση: Τραγούδια που ''μυρίζουν'' καλοκαίρι

Είμαι (πάλι) εδώ.

Δεν γίνεται καλοκαίρι χωρίς Thievery Corporation, Beck, Massive Attack, Amon Tobin, William Orbit, FSOL, UF.Orb, Orbital κλπ

Και το σχετικά νεοαποκτηθέν CD με την 3η και 4η συμφωνία του Malcolm Arnold περιέχει αρκετή δροσιά.

Οι παραπάνω με αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Φιλική συμβουλή: Όσοι δεν έχετε ή δεν έχετε ακούσει Thievery C. προλαβαίνετε ακόμα.. Κανένα κλιματιστικό δεν δροσίζει έτσι.

Alan Vega / wipeout beat: δεν χρειαζομαι κλιματιστικα....

ΥΓ Φιλε, πως σου φανηκαν οι Electrafiction?

Re: Απάντηση: Re: Τραγούδια που ''μυρίζουν'' καλοκαίρι

Πάντα θαύμαζα την υπομονή σου . Ακου 1,5 μήνα . Εκείνο το .... The Mirror Conspiracy δεν άντεξε ούτε μήνα .

Βεβαίως όλα αυτά τα πάιρνω πίσω εάν θεωρείτε ότι το καλοκαίρι η μουσική υπόκρουση πρέπει να είναι αδιάφορη , ανέμπνευστη , flat , μονότονη , επαναλαμβανόμενη

1.5 μήνας λόγω μη εύρεσης αγοραστή....
μου φαίνεται ότι ήταν αυτό το mirror, το περσινό τους τέλος πάντων, τραγούδαγε και ο Byrne..., τρομάρα του...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τραγούδια που ''μυρίζουν'' καλοκαίρι

Και τα 4 album είναι φανταστικά - ξεχωρίζουν τα 2 πρώτα (Sounds from the Thievery Hi-Fi και The Mirror Conspiracy). Και το τελευταίο (The Cosmic Game) το θεωρώ κορυφαίο.
Ξέρετε πολλές μπάντες να έχουν στίχους σε Αγγλικά, Ισπανικά, Ιρανικά, Πορτογαλλικά και Γαλλικά και να φλερτάρουν με Salsa, Bossa Nova και Reggae?
& dub & electronica & μεχρι ψυχεδελια σε καποιες στιγμες συμπληρωνω.

Συμφωνω απολυτα με οσα γραφει πιο πανω ο φιλος απλα να προσθεσω
οτι εχουν βγαλει & μερικες ακομη συλλογες εξαιρετικες κατα την γνωμη μου.
versions & the outernational sound ειναι δυο απο αυτες που θυμαμαι τωρα.
Οι T.C μπορει να φτιαχτηκαν απο 2 ανθρωπους αλλα στην πορεια
εγιναν μια κολεκτιβα μουσικων που στην τελευταια τους συναυλια στον Λυκαβηττο μας προσφεραν αξεχαστες στιγμες που θα τις θυμομαστε για καιρο καθοτι πλεον διαλυθηκαν.
-bye-

Υποκειμενικά είναι όλα , για άλλους είναι κορυφαίοι του είδους για άλλους δεν ακούγονται. Προσωπικά είμαι στο πρώτο γκρούπ.

για τους Thievery μιλάω....

εγώ στο δεύτερο, αν και θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα να βρώ έναν του πρώτου γκρουπ να μου υποδείξει - καθοδηγήσει στα καλά τους δείγματα...

Oταν ειχαν κυκλοφορήσει το σινγκλ Shaolin Satellite πριν απο το Sounds from the Thievery Hi-Fi, με ειχε πιασει μια μουρλα με αυτο. Στην πρωτη τους συναυλια στο Ροδον, σχεδον βαρεθηκα. Τη δευτερη φορα ηταν απειρως καλυτεροι. Μου αρεσουν αλλα δεν τους κρινω με αυστηρως καλλιτεχνικά κριτηρια. Δυο djs ειναι που επιασαν 1-2 καλα beats και σκεφτηκαν να προσθεσουν το σιταρ. Ειναι και μαστορες στα ρεμιξ!

Καλοκαίρι 86 και το you can call me Al - Paul Simon ήταν παντού , βοηθούμενο και από το ευρηματικό του video.
Σίγουρα μέσα στα 10 καλύτερα singles της χρονιάς

ένα από αυτά τα μικρά επιτεύγματα των 2 1/2 λεπτών που ο
SLY και η παρέα του έβγαζαν με το κιλό την περίοδο 67-69.

HOT FUN IN THE SUMMERTIME - SLY 1969 :grinning-smiley-043

Τι γίνεται ρε παιδιά μόνος μου ''παίζω'' ? το καλοκαίρι τελειώνει..

Λοιπόν είναι μερικοί τύποι που ΔΕΝ μπορώ να τους πάρω σοβαρά όσο και αν
προσπαθούν , αντίθετα τους προτιμώ όταν είναι ο αληθινός τους εαυτός..

ΔΗΛΑΔΗ ?

WHAM - CLUB TROPICANA ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 83 γινόταν χαμός με αυτό το τραγουδάκι.