TRAKTOR KONTROL S2 ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ

captain george

New member
7 September 2010
18
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Βλέποντας στο forum ότι δεν υπάρχει κάτι ανάλογο θέλησα να ανοίξω αυτό το θέμα. Έχω στην κατοχή μου το KONTROL S2 της NATIVE INSTRUMENTS(οι controllers είναι το μέλλον για τους dj's και όχι μόνο) το οποίο φοράει κάρτα ήχου της NI audio2 24/96 με converter της cirrus logic και τρέχει στον υπολογιστή με το TRAKTOR PRO(βραβευμένο λογισμικό). Στην αρχή το είχα συνδέσει με τα LOGITECH 2.1(40 κόστος) και ο ήχος του ήταν πολύ καλός. Όταν αποφάσισα να το συνδέσω στο σύστημά μου τά'χασα!!!!! Σφιχτό μπάσο γλυκήτατα πρίμα και μεσαιές παίζοντας flat στις ρυθμίσεις. Βέβαια το κόστος κυμαίνεται απο 440 έως 589 , αλλά θεωρώ πως αν είναι να δώσω απο 100 έως ..... για κάρτα ήχου προτιμώ να πάρω την S2 η οποία μου προσφέρει πολλά πράγματα(remixsets, samples, δημιουργία τραγουδιών σε λίστες και να τις παίζει μόνο του κάνοντας την αλλαγή στα 3'' κ.τ.λ.). Επίσης η NI πουλάει και ξεχωριστά τις κάρτες ήχου AUDIO 2 μέχρι 10(ο αριθμός δηλώνει τις εισόδους) τις οποίες τις δίνει μαζί με το λογισμικό και μπορείτε να τις δείτε στη διεύθυνση http://www.native-instruments.com/#/en/products/?category=3791 Βέβαια απευθύνεται κυρίως σε dj's και σε μουσικούς, αλλά λίγο πολύ οι περισσότεροι έχουμε το αίσθημα της δημιουργίας μέσα μας π.χ. να πάρω ένα κομμάτι και να το κανω όπως θέλω εγώ κ.τ.λ. Με 99 αγοράζω την audio 2 την συνδέω στο laptop κι απο κει στο σύστημά μου και τέλος. Έπίσης ήθελα να σημειώσω ότι κάνει εγγραφές μόνο σε wav και σας παραθέτω και ένα βίντεο στο youtube όπου ο κύριος που μιλάει είναι ο ιδιοκτήτης της FUNKTION ONE εταιρείας επαγγελματικών ηχείων(απο τις καλύτερες στον κόσμο) ο οποίος εξηγεί γιατί πρέπει να παίζουν οι dj's (και όχι μόνο) σε wav format και όχι σε mp3(εννοείται 320) http://www.youtube.com/watch?v=tIxOooh_034 . Ελπίζω να μην σας κούρασα, απλώς ήθελα να δείξω και μια άλλη πλευρά όσον αφορά τις κάρτες ήχου(επαγγελματική) και είναι κάτι που λείπει απο το forum (πρόταση δημιουργίας ίσως!!!! επαγγελματικού ήχου). Νά'στε καλά όλοι σας
Υ.Γ. Όπως έλεγε και ο ΗΧΟΣ το σύστημα του μέλλοντος θα αποτελείται απο ενισχυτή και ηχεία 1 laptop, player foobar ή οποιοδήποτε άλλο, dac και τη μουσική σωμένη στο "σύννεφο" , εγώ προτείνω αντί για dac 1 controller

Ξέχασα να αναφέρω το σύστημά μου:
ΤΕΛΙΚΟΣ:ROTEL RB980BX, PLAYER:ARCAM DIVA CD72, DECK:CARVER DTR1550
ΜΙΚΤΗΣ:SOUNDCRAFTMEN MX300, CONTROLLER:TRAKTOR S2, LAPTOP:ACER 2,1Ghz Ram 4Gb
INTERCONNECT:CHORD-CHAMELEON ΚΑΙ CRYSALIS ΓΙΑ ΤΟ DECK, ΚΑΛΩΔΙΑ ΗΧΕΙΩΝ:SUPRA,
HEADPHONES:BEYERDYNAMIC DT-990PRO 250 ΟΗΜ, AKG K167(TIESTO) 32 OHM

εχω παρει την komplete 6 απιστευτος ηχος για6 220 ευρο kai ψηφιακη in/out.διαθετω και τη μοτυ 896μκ3 και τον pioneer djm 900 και denon hd2500 με burr brown dac αλλα και με digital out.