Τρακτριξ πανω......

In My Humble

Banned
2 September 2008
732
Malmo, Sverige
....αλλα τι κατω?
Εχω ζητησει και παλαιωτερα την γνωμη σας για ενα διδρομο με την παραπανω συνταγη.
Απο 500 η 800 κυκλους και πανω, εχουμε την λυση, αλλα τι προτεινετε κατω?
Ο λογος που θελω ενα τετοιο ειναι οτι τωρα με την καινουργια μου εργασια, πολλοι ερχονται σπιτι και ακουνε το συστημα μου. Αυτοι ειναι κατα κυριον λογον μουσικοι και κυριολεκτικα πα8αινουν πλακα. Ανακαλυπτουν κατι που δεν το ξερανε πριν, τοσο καλα ακουγεται το συστημα μου, αν και ειναι το χειρωτερο της παρεας μας.
Για τους μουσικοφιλους εργενηδες εχω ηδη εναν ο οποιος θα κανει 816 και κατι σε τρακτριξ πανω, οι υπολοιποι θελουν κατι ποιο συμβατικο κατω.
Η ερωτηση μου ειναι, υπαρχει καποιος συνδιασμος κουτα/15αρι που να μπορει να δουλεψει σε μουσικη αρμονια με μια τρακτριξ?
Η κουτα μπορει να ειναι η κλειστη η ανοικτη. Δεν μας ενδιαφερει το απολυτο μπασο, αν μπορει να αποδωσει ενα κοντραμπασο τοτε ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι.
Ευχαριστω εκ των προτερων
ΥΓ: Δεν θελουμε φορτωση οπισθιας κορνας, αυτη η λυση αποριπτεται.
Για την ιστορια...... θα γινει 1 ακομα συστηματα αλ α Per's + του Ulf.
Και υπαρχει και option για ενα ακομα fullsizehorn!
Οι 2 αυτοι τυποι αποτελουν ενα γνωστο μουσικο γκρουπ.

....αλλα τι κατω?
.....
.....
.....
Δεν μας ενδιαφερει το απολυτο μπασο, αν μπορει να αποδωσει ενα κοντραμπασο τοτε ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι.
.....
.....

Αν μπορεί να αποδώσει ΣΩΣΤΑ ενα κοντραμπάσο (μαζί με τον ήχο του αντηχείου) δεν νομίζω πως θες κάτι παραπάνω. Αν θυμάμαι καλά, ακόμη και οι μεγαλύτερες "μπότες" που κυκλοφορούν σε Drums δεν κατεβαίνουν χαμηλότερα από το κοντραμπάσο.
Εκτος αν αναφέρεσαι στα πατήματα του Γκοτζίλα.

....αλλα τι κατω?
Εχω ζητησει και παλαιωτερα την γνωμη σας για ενα διδρομο με την παραπανω συνταγη.
Απο 500 η 800 κυκλους και πανω, εχουμε την λυση, αλλα τι προτεινετε κατω?
Ο λογος που θελω ενα τετοιο ειναι οτι τωρα με την καινουργια μου εργασια, πολλοι ερχονται σπιτι και ακουνε το συστημα μου. Αυτοι ειναι κατα κυριον λογον μουσικοι και κυριολεκτικα πα8αινουν πλακα. Ανακαλυπτουν κατι που δεν το ξερανε πριν, τοσο καλα ακουγεται το συστημα μου, αν και ειναι το χειρωτερο της παρεας μας.
Για τους μουσικοφιλους εργενηδες εχω ηδη εναν ο οποιος θα κανει 816 και κατι σε τρακτριξ πανω, οι υπολοιποι θελουν κατι ποιο συμβατικο κατω.
Η ερωτηση μου ειναι, υπαρχει καποιος συνδιασμος κουτα/15αρι που να μπορει να δουλεψει σε μουσικη αρμονια με μια τρακτριξ?
Η κουτα μπορει να ειναι η κλειστη η ανοικτη. Δεν μας ενδιαφερει το απολυτο μπασο, αν μπορει να αποδωσει ενα κοντραμπασο τοτε ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι.
Ευχαριστω εκ των προτερων
ΥΓ: Δεν θελουμε φορτωση οπισθιας κορνας, αυτη η λυση αποριπτεται.

Γαιτι αποριπτεται, αν επιτρεπεται βεβαια ? Στην εκθεση που ακουσαμε αυτο, επαιζε μια χαρα.
Βεβαιως, δικαιωμα σου να αποριπτεις οτι θες αλλα θα ηθελα να ξερω αν υπαρχουν συγκεκριμενες ενστασεις , θεωριτικες ,τεχνικες κλπ που θα μ ενδιεφερε να μαθω, αν θες να πεις φυσικα...

Attachments

• 0A1.jpg
    0A1.jpg
    86.4 KB · Views: 69
to aporiptw giati dev paizouv swsta. kai oti dev paizei swsta sta autia mou, eivai la8os. Auta pou grafei o Troels ta akouw berese opws leme.
8a tou ta pw eva xeraki tnv alln fora
http://www.troelsgravesen.dk/Wharfedale_cat.htm

Δεκτον, αν και τα αυτια μας, τα δικα σου, τα δικα μου του οποιουδηποτε, κλπ μπορει να κανουν λαθος.

ΥΓ Χρονια Πολλα -bye-

Για τα δικα σας δεν ξερω, τα δικα μας ακουνε σωστα παντως, εχουμε και χαρτι απο τον γιατρο!
Και να μην πιστευεις οτι γραφουν οι Δανοι, πινουν πολυ μπυρα σε αυτο το κρατιδιο!
Εχεις καποια συμβουλη για αυτο που ρωταω?
Ευχαριστω, αλλα ειμαι Εθνικος και δεν τα γιορταζω τα χριστιανικα

Δεν το νομίζω ότι κάτι μπορεί να δέσει με μια σωστή tractrix (που η συγκεκριμένη είναι) εκτός απο κόρνα. Οτιδήποτε άλλο θα είναι ένας απλός συμβιβασμός.

Το reflex με τί-πο-τα (μιλάω εκ πείρας).

Γεια και χαρά σου φίλε Σπίρο! Μετά από πάρα πολύ ψάξιμο για κάτι παρόμοιο με αυτό που λες έκανα τώτα τελευταία και βρήκα το TD15M. Δε το έχω ακούσει αλλά από αυτάσπου διάβασα και από τα χαρακτηριστικά του φαίνεται εξαιρετικό woofer! Γιά τσεκαρέ το. http://www.aespeakers.com/drivers.php?driver_id=4

Δεν εχω κοιταξει αν ο Μπιλλ στο GPA εχει κατι που να ταιριαζει.
Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το καινουργιο του coaxial και μαλιστα το ειχα ακουσει οταν ημουν στην Οκλαχομα, αλλα ηταν ενα 12αρι, πρωτοτυπο και ενα!
Απο τα απλα μεγαφωνα μηπως εχει κανενας ακουσει κατι? Το 414 του ,ηπως θα ταιριαζε για κατι μικρο?

Επαναφερω το θεμα με μια απορια.
Πειτε εχουμε μια tractrix 350Hz,ενταξει την κροσαρουμε μακρια απο τα 350,ας πουμε στα 500HZ.Μεχρι που ειναι καλα να την αφησουμε να ανεβει?Δυο οκταβες?
Αναλογα με τη διαμετρο του λαιμου?

Καμια βοηθεια?

Απο τη λιγη θεωρεια που βρηκα στο δικτυο,καταλαβα οτι καλα ειναι να μην την αφησω να παει πολυ επανω.Θα παιξω λιγο και θα κοψω αναλογως γουστου

Ευχαριστω

Απάντηση: Re: Τρακτριξ πανω......

Απο τη λιγη θεωρεια που βρηκα στο δικτυο,καταλαβα οτι καλα ειναι να μην την αφησω να παει πολυ επανω.Θα παιξω λιγο και θα κοψω αναλογως γουστου

Ευχαριστω

Με ένα πολύ καλό copmpression driver (JBL 2441 π.χ) πάει μέχρι 15-16.000 κύκλους χαλαρά, ο Πάνος μπορεί να σου πει περισσότερα.
Με συμβατικό μεγάφωνο, αν την πας μέχρι 2.000 θα είσαι πολύ "γάτος" στην κατασκευή κορνών (επιλογή μεγαφώνου, σχεδιασμός phase plug)

Re: Απάντηση: Re: Τρακτριξ πανω......

Με ένα πολύ καλό copmpression driver (JBL 2441 π.χ) πάει μέχρι 15-16.000 κύκλους χαλαρά, ο Πάνος μπορεί να σου πει περισσότερα.
Με συμβατικό μεγάφωνο, αν την πας μέχρι 2.000 θα είσαι πολύ "γάτος" στην κατασκευή κορνών (επιλογή μεγαφώνου, σχεδιασμός phase plug)

cd το BMS 4555
Δεν χρειαζομαι να πηγαινει τοσο ψηλα
Απλα λογω μεγεθους mouth περιοριζεται μεχρι που θα το παρεις...σωστα?

Thanks

Απάντηση: Re: Τρακτριξ πανω......

Επαναφερω το θεμα με μια απορια.
Πειτε εχουμε μια tractrix 350Hz,ενταξει την κροσαρουμε μακρια απο τα 350,ας πουμε στα 500HZ.Μεχρι που ειναι καλα να την αφησουμε να ανεβει?Δυο οκταβες?
Αναλογα με τη διαμετρο του λαιμου?

Καμια βοηθεια?

Ιδού: Διαβάζεις το paper του Leach, και χρησιμοποιείς το hornresp για εξομοιώσεις.
Δεν είναι τόσο απλό - διάμετρος λαιμού και διάφορα άλλα ηρωϊκά- είναι συνδυασμός παραμέτρων μεγαφώνου, "λαιμού" (throat), και μήκους (θεωρώ ότι προφανώς είναι full size)

Re: Απάντηση: Re: Τρακτριξ πανω......

Ιδού: Διαβάζεις το paper του Leach, και χρησιμοποιείς το hornresp για εξομοιώσεις.
Δεν είναι τόσο απλό - διάμετρος λαιμού και διάφορα άλλα ηρωϊκά- είναι συνδυασμός παραμέτρων μεγαφώνου, "λαιμού" (throat), και μήκους (θεωρώ ότι προφανώς είναι full size)

Ναι ειναι full size.Οτι paper εχεις να προτεινεις ειναι καλοδεχουμενο.Ευχαριστω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τρακτριξ πανω......

cd το BMS 4555
Δεν χρειαζομαι να πηγαινει τοσο ψηλα
Απλα λογω μεγεθους mouth περιοριζεται μεχρι που θα το παρεις...σωστα?

Thanks

Προς τα κάτω ναι. Προς τα πάνω όχι.