Τρακτριξ πανω......

To paper που λέγαμε:
http://users.ece.gatech.edu/~mleach/papers/HornPaper/HornPaper.pdf

είναι για μπασόκορνες, αλλά οι υπολογισμοί - throat, back chamber- ισχύουν για κάθε είδους κόρνα.

Δεν σε βοηθάει ιδιαίτερα, αφού δεν έχεις παραμέτρους για το driver που χρησιμοποιείς.
Ούτε σου χρειάζονται :smile:, γιατί ο κατ/τής έχει απο μόνος του φτιάξει τα κρίσιμα μεγέθη:
Throat, back chamber και επιπλέον το phase plug.

Το mouth καθορίζεται από την κάτω συχνότητα αποκοπής: Περίμετρος= 1 μήκος κύματος.

Το μήκος είναι συνάρτηση του throat (δεδομένο από τον κατ/τή), του mouth και της - πάλι - συχνότητας αποκοπής.

Με αυτό:
http://www.volvotreter.de/downloads/Tractrix_v1.4b.zip
έχεις και λεπτομερώς τις διαστάσεις για να τη φτιάξεις.

Αν πάλι έχεις κάποια έτοιμη αγοράσει, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά: μέτρα τη και "κόψε" χοντρικά μισή οκτάβα κάτω -1 ακόμα καλύτερα- (2η τάξη) από εκεί που αρχίζει η απόκριση και χαλάει.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο, ούτε εγώ είμαι κανένας ειδικός, ψάχνοντας το πάω.

Πολυ μεγαλη βοηθεια!!
Το excel ειναι κορυφη!
Ευχαριστω.

Η tractrix για τις μεσαιες ειναι ετοιμη,αλλα για τις ψηλες θα κανω μια tractrix πετρινη,οπως το κελυφος που εφτιαξα στα τουιτερ....ετσι για να μου φυγει και η περιεργεια:guitarist:

Ευχαριστω

Φίλτατοι, παρακολουθώ με ενδιαφέρον… οπότε αρχικά ένα ευχαριστώ σε όσους συζητούν :-)

Πλάκα είχε που είδα στο excel το copy paste για το autocad, γιατί αντίστοιχα με pline το μεταφέρω και εγώ στο autocad από το export του HornResp .

audiomonitor , δεν ξέρω εάν έπαιξες καθόλου με το hornresp, πιστεύω ότι αξίζει να κάνεις μερικές εξομοιώσεις και εκεί.

Όταν λες έτοιμη η mid range εννοείς στα σχέδια ή υλοποίηση?

Και την πέτρινη hi range πώς τη σκέπτεσαι, σε τόρνο?

Με το προγραμμα δεν ειμαι εξοικοιωμενος,αλλα κατι θα κανουμε...
Η mid ειναι υπολογισμενη και κατασκευαζεται σε ενα τυπο στη Σλοβενια:)

Με την πετρα που λεω...εχω βρει ενα υλικο,που πλαθεται σαν πλαστεσινη,και μετα ψηνεται και εχει ιδιοτητες και οψη σαν μαρμαρο,αλλα επιφανεια αγρια σαν πετρα.Εχω κανει το κελυφος του τουιτερ με αυτο και ειναι πολυ καλο υλικο.
Θα φτιαξω πατρον και θα το κοψω σε λαμαρινα μαλλον,και με αυτο θα δουλεψω το υλικο και μετα ψησιμο,σαν καλος φουρναρης:):):)

Ευχαριστω Platon:)

Με το προγραμμα δεν ειμαι εξοικοιωμενος,αλλα κατι θα κανουμε...
Η mid ειναι υπολογισμενη και κατασκευαζεται σε ενα τυπο στη Σλοβενια:)

Με την πετρα που λεω...εχω βρει ενα υλικο,που πλαθεται σαν πλαστεσινη,και μετα ψηνεται και εχει ιδιοτητες και οψη σαν μαρμαρο,αλλα επιφανεια αγρια σαν πετρα.Εχω κανει το κελυφος του τουιτερ με αυτο και ειναι πολυ καλο υλικο.
Θα φτιαξω πατρον και θα το κοψω σε λαμαρινα μαλλον,και με αυτο θα δουλεψω το υλικο και μετα ψησιμο,σαν καλος φουρναρης:):):)

Ευχαριστω Platon:)

Στο Hornresp πιθανά να μπορούμε αρκετοί να βοηθήσουμε εφόσον χρειαστείς κάτι.
Με αντίστοιχα κεραμικά-πλαστελίνες δεν έχω καταφέρει καλά αποτελέσματα. Και φαντάζονται ότι το δοκιμάζουμε με ίδιο τρόπο από όσα λές. Κύριο πρόβλημα οι παραμορφώσεις κατά το ψήσιμο και το τραχύ αποτέλεσμα. Δyστυχώς κάτι υλικά για παιδιά από jambo που δεν θέλουν ψήσιμο και αυτά με απογοήτευσαν. Καλή συνέχεια!

Thanks
Το συγκεκριμενιο υλικο δεν παραμορφωνει κατα το ψησιμο,αλλα ειναι τραχυ,σαν γυαλοχαρτο 100αρι ας πουμε.Φυσικα δεν ξερω αν ειναι κατι αρνητικο αυτο.Δεν χανουμε τπτ να παιζουμε και να μετραμε.Περιμενω και ενα μετρητικο εργαλειακι να κανουμε παιχνιδι:a0210:

Thanks
Το συγκεκριμενιο υλικο δεν παραμορφωνει κατα το ψησιμο,αλλα ειναι τραχυ,σαν γυαλοχαρτο 100αρι ας πουμε.Φυσικα δεν ξερω αν ειναι κατι αρνητικο αυτο.Δεν χανουμε τπτ να παιζουμε και να μετραμε.Περιμενω και ενα μετρητικο εργαλειακι να κανουμε παιχνιδι:a0210:

σε καπουπι μπαινει ? Βαρος ?

Από πού το βρίσκεις το συγκεκριμένο υλικό και με τι κόστος;

Το παραγγελνω απο το εξωτερικο απο ενα πατριωτη μου βιβλιοπωλη στην Πατρα.Ειναι 7ε τα 800gr

edit.Τωρα που το σκεφτομαι μπορει να υπαρχει στην Αθηνα.Οταν επιστρεψω θα τον ρωτησω

Last edited: