Transcriptors - η αναγέννηση

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Φαντάζομαι οι περισσότεροι θα γνωρίζετε τα πλατώ της Transcriptors, συγκεκριμένα το Hydraulic Reference, το γνωστό "διαστημικό" πλατώ του Άλεξ από το κουρδιστό πορτοκάλι.

Τα πλατώ ήταν έμπνευσης και κατασκευής του David Gammon και έβγαιναν στην παραγωγή μέχρι το 1980.
Με σειρά εμφάνισης στην αγορά, τα πλατώ της εταιρείας ήταν τα παρακάτω:

Reference (1963-1964):
reference_01.jpg

Hydraulic Reference (1964-1973):
hydraulic_001.jpg

Saturn (1968-1973):
saturn_01.jpg

Skeleton (1973-1977):
skeleton_001.jpg

Round (1975):
round_001.jpg

Transcriber (1977-1980):
transcriber_01.jpg

Κάπου εδώ τελειώνει η πρώτη εποχή της εταιρείας, αφού η Transcriptors χρεοκόπησε.

Η Michell κατασκεύαζε κάποια εξαρτήματα για την Transcriptors κατά παραγγελία. Αργότερα, αυτή και η Transrotor κατασκεύασαν ρεπλίκες του Hydraulic Reference.

O David Gammon μας άφησε χρόνους το 2005. Rest In Peace...

Κι ερχόμαστε στο 2007. Ο Michael Gammon, γιος του David, αποφάσισε να ξανανοίξει την εταιρεία και μάλιστα έριξε στην αγορά δυο νέα μοντέλα από την Transcriptors:

Το οικονομικό Τ6:
T6.jpg

Και το ακριβότερο Spyder:
Spyder.jpg

Πάντα μου άρεσε εμφανισιακά το εκκεντρικό design της εταιρείας. Μακάρι να είναι όντως καλά πλατώ και να βρουν μια θέση στην αγορά.

Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχει και ebay-shop: http://stores.ebay.co.uk/Transcriptors-UK
Το σκέφτομαι πάντως να πάρω ένα κάποια στιγμή...

Πηγή:http://www.transcriptors.net/

Ωραία να μην πληρώσω χρυσάφι για να φτιάξω το δικό μου παροπλισμένο Skeleton :P (ένα μικρό πραγματάκι στον βραχίονα έχει σπάσει, λες να με σφάξουν;;)

Έχεις Skeleton βρε θηρίο;

Βρες έναν SME 3009 (κυκλοφορούν σε καλή τιμή) και βάλτον. Είναι γάντι για το συγκεκριμένο πλατώ.

Απάντηση: Re: Transcriptors - η αναγέννηση

Έχεις Skeleton βρε θηρίο;

Βρες έναν SME 3009 (κυκλοφορούν σε καλή τιμή) και βάλτον. Είναι γάντι για το συγκεκριμένο πλατώ.

Μώρε ότι έχω, έχω, αλλά είναι σε αχρηστία εδώ και καιρό και θέλει χρόνο (που δεν έχω αυτήν την περίοδο) και χρήμα (που δεν θα έχω όσο είμαι φοιτητής:flipout:)...
Ασχολούμαι με τα άμεσα, και σιγά σιγά φτιάχνουμε το σύστημα...:2thumb22sup:
Πάντως ένας SME από Γερμανία δεν είναι ακριβός...:BDGBGDB55: