transport για m dac.

Φίλε haralas, αν θες κάποια στιγμή, γράψε και εσύ κάποιες εντυπώσεις - συγκρίσεις (αν υπήρξαν) στο αντίστοιχο θέμα για το mdac, μιας και ενδιαφέρομαι και εγώ για το συγκεκριμένο...

πάντως ας μας εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει transport για m-dac.
Δηλαδή αν βρεί transport καλό που κάνει για κάτι άλλο ΔΕΝ θα κάνει για m-dac?

Ή κάτι εγώ δεν κατάλαβα καλά στο πρόβλημα ή γενικά υπάρχει αλλού πρόβλημα στο τί είναι τί και τί κάνει τι....

Re: Απάντηση: transport για m dac.

Φίλε haralas, αν θες κάποια στιγμή, γράψε και εσύ κάποιες εντυπώσεις - συγκρίσεις (αν υπήρξαν) στο αντίστοιχο θέμα για το mdac, μιας και ενδιαφέρομαι και εγώ για το συγκεκριμένο...
καλησπερα φιλιοι ...λοιπον κατ'ευθειαν στο θεμα ,πρωτον το m dac ειναι καταπληκτικο εργαλειο !!αξιζει με το παραπανω τα λεφτα του..τωρα ο συνδιασμος λαπ τοπ+ hi face +m dac τουλαχιστον απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου ειναι κατα τι λιγο καλυτερος απο την λαπ τοπ usb + m dac χωρις το hi face...,απο την usb βεβαια μου κλειδωσε καποιες-λιγες-φορες σε 24-96 ..τωρα και εδω ειναι το παραξενο- στην χρηση του dac με το μαραντζ και σε τεστ Α-Β προηγειται αρκετουτσικα θα ελεγα το Α ,θα το ελεγα με μεγαλυτερο αερα γυρω απο τα οργανα και με μεγαλυτερη ισως μουσικοτητα ...αλλα πιθανον αυτο να οφειλεται και στον ηχο marantz οπου εχω συνηθησει εδω και πολλα χρονια και πιθανον στα αρχεια που χρησιμοποιησα βεβαια αυτο το παρατηρησα -σε μικροτερο βαθμο ειναι η αληθεια και σε τεστ του ιδιου cd μεταξυ ριπαρισμενου και μη ...ομως και παλι ομολογω οτι ειναι πολυ μικρος ο χρονος που συμβιωνω μαζι του ουτως ωστε να σχηματισω μια πιο ολοκληρωμενη γνωμη ...εκει ομως που σκιζει στην κυριολεξια το μηχανημα ειναι στο ταιμινγκ -στον ρυθμο και στην ροη της μουσικης δεν παιζεται, η μουσικη βγαινει αβιαστα χωρις να σου προκαλει αυτη την αγωνια της επομμενης -νοτας και συγκρινομενο με το v-dac που χρησιμοποιουσα πριν, μπορω να πω οτι εχω βελτιωση στον τομεα αυτον -ναι ειναι αληθεια πιστεψτε με -δεν υπερβαλλω τουλαχιστον 30% ισως και παραπανω !!! αφου δεν θελω να το ξαναακουσω με το v-dac....

Last edited:
απο τη στιγμη που το Marantz μπαινει transport, δεν υπαρχει ο ηχος της Marantz στον οποιο αναφερεται ο φιλος Haralas. Toν χαρακτηρα τον δινει το dac

Αυτό σκέφτηκα και γω, αλλά από την άλλη...το transport, δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο στην όλη υπόθεση? Δηλαδή, είτε βάλεις πάνω στο mdac ένα blue sky για παράδειγμα, είτε ένα καλό cdp, το ίδιο και το αυτό είναι???

Re: Απάντηση: transport για m dac.

Αυτό σκέφτηκα και γω, αλλά από την άλλη...το transport, δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο στην όλη υπόθεση? Δηλαδή, είτε βάλεις πάνω στο mdac ένα blue sky για παράδειγμα, είτε ένα καλό cdp, το ίδιο και το αυτό είναι???

παιζει ρολο η υλοποιηση κ η ποιοτητα των ψηφιακων του εξοδων. Τα φτηνα media player, dvd player κλπ, ειναι εντελως υποτυπωδη στον τομεα αυτο

Ο ήχος δημιουργείται άπαξ και έχει βγει από το αναλογικό στάδιο... τα τρανσπορτ εξάγουν ψηφιακό σήμα σε 0 ή 1 ... η ηχητική ταυτότητα είναι πάντα του αναλογικού σταδίου, το καλύτερο τρανσπορτ θα έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια ή έκταση, όχι ηχητικό χαρακτήρα.

και ομως φιλοι μου στα αυτια μου αυτο συμβαινει ....ομως θα διατηρησω και μια επιφυλαξη γιατι στο μαραντζ ειχα καλωδιο chord και στο ψηφιακο ultralink ...επισης θελω να αναφερω οτι χρησιμοποιω και ενα dvd πλευερ sony ως επισης πηγη ομως με ελαφρως πιο επιπεδη αναπαραγωγη ..λαμβανοντας υπ'οψιν οτι το μαραντζ εχει τον καλο μηχανισμο της phillips νομιζω οτι και ο μηχανισμος εχει τον ρολο του καπως ...

και ομως φιλοι μου στα αυτια μου αυτο συμβαινει ....ομως θα διατηρησω και μια επιφυλαξη γιατι στο μαραντζ ειχα καλωδιο chord και στο ψηφιακο ultralink ...επισης θελω να αναφερω οτι χρησιμοποιω και ενα dvd πλευερ sony ως επισης πηγη ομως με ελαφρως πιο επιπεδη αναπαραγωγη ..λαμβανοντας υπ'οψιν οτι το μαραντζ εχει τον καλο μηχανισμο της phillips νομιζω οτι και ο μηχανισμος εχει τον ρολο του καπως ...

αν εχεις καλυτερο ηχο με το Marantz transport, τον εχεις λογο της (ενδεχομενως) καλυτερης ποιοτητας της υλοποησης των ψηφιακων του εξοδων. Ισως κ ειναι θεμα ψυχολογικο, αυθυποβολης.

αν εχεις καλυτερο ηχο με το Marantz transport, τον εχεις λογο της (ενδεχομενως) καλυτερης ποιοτητας της υλοποησης των ψηφιακων του εξοδων. Ισως κ ειναι θεμα ψυχολογικο, αυθυποβολης.
πιθανον- επισης θελω να συμπληρωσω ενα πλεονεκτημα που διαπιστωσα ειναι οτι μπορω πλεον να ακουσω ιντερνετικο ραδιοφωνο χωρις προβλημα -λογω του οτι το πακετο ενισχυτη ηχειων μου( yamaha as2000+yamaha soavo 1) χωρις να ειναι atc και πληρως μονιτορ εν τουτοις ειναι πολυ αποκαλυπτικο και δεν συγχωρει κακες εγγραφες και πηγες-τωρα πλεον το mdac φερνει εις περας με μεγαλη επιτυχια και βελτιωνει τον ηχο ετσι ωστε να μπορει κανεις να ακουσει ανετα και μετριες εως κακες πηγες ......