Τράπεζες,τι συμβαίνει τελικά;

Ειναι αποριας αξιο παντως πως περα απο τα γνωστα λαμογια υπαρχουν ανθρωποι που υποστηριζουν οτι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζων = αναπτυξη.
 
Απάντηση: Re: Τράπεζες,τι συμβαίνει τελικά;

Ειναι αποριας αξιο παντως πως περα απο τα γνωστα λαμογια υπαρχουν ανθρωποι που υποστηριζουν οτι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζων = αναπτυξη.

Προσωπικά οφέλη,τους ενδιαφέρει η ατομική τους ανάπτυξη,γι'αυτό και πολύ σωστά τους χαρακτηρίζεις λαμόγια
 
Χμμμμ...Μήτσε κι αυτά έχουν την λογική τους,άν ισχύουν βέβαια όσα αναφέρει το άρθρο αυτό...Είδωμεν...

Είναι αλήθεια ότι πολλά χοντρά παιχνίδια πάιχτηκαν ήδη και συνεχίζουν να παίζονται στις πλάτες μας.
 
Απάντηση: Re: Τράπεζες,τι συμβαίνει τελικά;

Ειναι αποριας αξιο παντως πως περα απο τα γνωστα λαμογια υπαρχουν ανθρωποι που υποστηριζουν οτι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζων = αναπτυξη.

Βασικά πρόκειται για αφελείς ή αγράμματους τηλεορασόπληκτους πολίτες,που έχουν πειστεί,ότι έτσι θα...κινηθεί η αγορά...

Οι ίδιοι, που εξέλεξαν και συντηρούν αυτό το κυβερνητικό σχήμα στην εξουσία.
 
Last edited:
Συνδυάστε και αυτά που ακούγονται για δήθεν ρύθμιση των δανείων, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί πονηρό τρόπο εκπαραθύρωσης του νόμου Κατσέλη, του μόνου φιλολαικού νόμου των τελευταίων 50 (;) ετών.....

Αλήθεια, πότε θα ανακοινωθεί η παράταση απαγόρευσης πλειστηριασμου πρωτης κατοικίας; Μηπως δεν...;
 

Ανοιχτός σε προτάσεις για τη ρύθμιση δανείων ο Κ. Χατζηδάκης
Η Τρόικα και οι τράπεζες δεν επιτρέπουν το «κούρεμα», σημειώνει στον ΒΗΜΑ FM


Οποιοδήποτε κόμμα ή φορέας μπορεί να αντιπροτείνει ρύθμιση σχετικά με τα στεγαστικά και ενυπόθηκα καταναλωτικά δάνεια, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, σήμερα το πρωί στον αέρα του BΗΜΑ 99,5. Ο υπουργός πάντως, απέρριψε την πιθανότητα «κουρέματος» των δανείων, λόγω των προβλημάτων που θα προκαλούσε στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ενώ κάτι τέτοιο δε θα γινόταν δεκτό από την Τρόικα.

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι οι τράπεζες συμφώνησαν να ανακοινώσουν προγράμματα επιβράβευσης των συνεπών πελατών τους, στη λογική της κατάργησης του «Τειρεσία» με τη μορφή που ισχύει σήμερα.

Σημειώνεται ότι σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, θα παρουσιάσει τη δική του πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η προτεινόμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση, που συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, τη Δευτέρα, περιλαμβάνει περίοδο χάριτος έως 4 χρόνια, με ενδιάμεση επανεξέταση των κριτηρίων, κατά την οποία οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μόνο τους τόκους με επιτόκιο 1,5% και δόση που δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος.

Επίσης, παρατείνεται ως τα τέλη του 2014 η απαγόρευση πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.


http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=484704





Απαγορεύεται το κούρεμα δανείων...Ολα για τις τράπεζε
ς...
 
Γιατί να μην πάνε;
Ανεκμετάλλευτη θα αφήσουν την ευκαιρία; Τώρα που τους έκαναν το χατήρι με τις αποζημιώσεις...
Έχουμε να δούμε αλητείες ακόμα...
 

Δυστυχώς η Citi στην Ελλάδα είναι στην "κακιά τράπεζα" (holdings) και είναι προς πώληση απο το 2009. Βέβαια πωλείται μονο η λιανική ενω το corporate banking παραμένει.

Τι να πω... Καλό κουράγιο στους συναδέλφους.... :-(
 
Σε σχέση με το προσωπικό που απασχολούνταν σε αυτά τα καταστήματα, αναφέρεται πως η Citi Ελλάδας στηρίζει τους εργαζομένους των οποίων η θέση καταργείται ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, μέσω ενός συνολικού προγράμματος που δεν περιορίζεται στο χρηματικό σκέλος, αλλά περιλαμβάνει χρονική επέκταση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και επιπλέον συμβουλευτικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαχειριστούν αυτή τη σημαντική αλλαγή στη ζωή τους.

no comments....
 
ΕΚΤ: Ενέκρινε το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών
Τη σύμφωνη γνώμη της για το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Σε γνωμοδότηση της, με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου, η ΕΚΤ χαιρετίζει το σχέδιο νόμου, το οποίο στοχεύει στη συμπλήρωση του ελληνικού νομικού πλαισίου για την ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων σε ευθεία αναφορά προς τους στόχους για τον χρηματοπιστωτικό τομέα που έχουν τεθεί από τις από τις ελληνικές αρχές στο μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής.

Όπως επισημαίνει ωστόσο, «όσον αφορά την κατάρτιση του εν λόγω νομικού πλαισίου, η ΕΚΤ θα ήθελε να αναφερθεί σε προηγούμενες σχετικές γνώμες της». Η ΕΚΤ συνεχίζει να προσδίδει ύψιστη σημασία στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και θεωρεί ότι το σχέδιο νόμου θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα έγκαιρης και αποτελεσματικής ανακεφαλαιοποίησης, με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Για το ενδεχόμενο παράτασης του βίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πέραν του 2018, η ΕΚΤ σημειώνει ότι το σχέδιο νόμου δεν θα πρέπει να γεννά καμία αμφιβολία ως προς την περιορισμένη διάρκεια του ΤΧΣ.

Η ΕΚΤ συμφωνεί για τον τρόπο τιμολόγησης των δικαιωμάτων προαίρεσης αλλά και των μετατρέψιμων ομολόγων τα οποία περιλαμβάνονται στα «εργαλεία» ανακεφαλαιοποίησης.

Ακόμη, χαιρετίζει την κατά το σχέδιο νόμου τιμολόγηση, η οποία εγγυάται επαρκή αμοιβή σύμφωνα με τους όρους της αγοράς, κατάλληλες εγγυήσεις συμπεριφοράς και τακτικούς μηχανισμούς ελέγχου, είναι δε ευρύτερα ευθυγραμμισμένη με την μεθοδολογία που έχει καθορίσει η ΕΚΤ για τη συγκριτική αξιολόγηση της τιμολόγησης των κρατικών μέτρων ανακεφαλαιοποίησης, όπως σημειώνει.

kathimerini.gr





Ποιό είναι το σχέδιο νόμου και ποιός καταλαβαίνει τι λέει η τελευταία παράγραφος;(νομίζω ούτε ο συντάκτης θα ξέρει...)
 
Για όσους έχουν αγωνία τι θα γίνει με τη δόση:

Αντιγράφουμε από το «Γη και ύδωρ στους τραπεζίτες», ρεπορτάζ του Αυγουστίνου Ζενάκου, το οποίο θα βρείτε στο UNFOLLOW 11 που κυκλοφορεί.

Οι τράπεζες έχουν πάρει χρήματα ίσα με τα 2/3 του χρέους!

Οι κυβερνήσεις Καραμανλή-Παπανδρέου-Παπαδήμου έχουν δώσει στους τραπεζίτες από το 2008 μέχρι το 2011 κεφάλαια που ανέρχονται συνολικά στο απίθανο ποσό των 168 δισ. ευρώ!

Η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008 ενέκρινε πακέτο κρατικών εγγυήσεων και ζεστού χρήματος για τις τράπεζες ύψους:

• 28 δισ. ευρώ (Νόμος 3723, Δεκέμβριος 2008), υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης

Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρόσφερε στους τραπεζίτες πέντε συνολικά πακέτα κρατικών εγγυήσεων και κεφαλαίων ύψους συνολικά 110 δισ. ευρώ τη διετία 2010-2011.Όσα δηλαδή ήταν και τα χρήματα από το πρώτο δάνειο της τρόικας! Συγκεκριμένα:

• 15 δισ. ευρώ στις 6 Μαΐου 2010, τρείς μέρες μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, με το νόμο 3845 που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

• 10 δισ. ευρώ στις 21 Ιουλίου 2010 (νόμος 3864), που κατέθεσε και πάλι ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

• 25 δισ. ευρώ στις 3 Σεπτεμβρίου 2010 (ανήμερα της 36ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ) με το νόμο 3872.

• 30 δισ. ευρώ στις 18 Μαΐου 2011 (νόμος 3965), ο τελευταίος που κατέθεσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

• 30 δισ. ευρώ στις 14 Σεπτεμβρίου 2011 με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείψει και η κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου, η οποία χορήγησε δύο πακέτα κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες:

• 30 δισ. ευρώ, με το νόμο 4031, τον οποίο κατέθεσε ο τότε υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλος, στις 9 Δεκεμβρίου 2011.

• 18 δισ. ευρώ που παρείχε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τον Ιούνιο 2012 με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που είχε περάσει επί κυβέρνησης Παπαδήμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα κεφάλαια δόθηκαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και κατέληξαν στα ταμεία της Εθνικής, της Alpha, της Πειραιώς και της Eurobank.

Έχετε ακόμα αγωνία τι θα γίνει με τη δόση;

http://www.twitlonger.com/show/k4000k
 
233 δίς είναι...Υπάρχει αναλυτική λίστα και τα σχετικά ΦΕΚ στο 1ο πόστ...
 
Πού πάνε τα λεφτά του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας;

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=443400
bailoutmoney.jpg




Οι Έλληνες πολιτικοί χρεώνουν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ για να πλουτίζουν οι Τραπεζίτες… Μόλις 19 λεπτά από κάθε ευρώ πάνε για την Ελλάδα, τα υπόλοιπα στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ

«Από το κάθε ευρώ μόλις 19 λεπτά καταλήγουν στην ελληνική κυβέρνηση»

Πού πάνε τα λεφτά του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας;

«Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προσφέρονται; Μελετήστε το γράφημα…», σημειώνει στη βρετανική εφημερίδα «TheTelegraph» ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Ντάνιελ Τζον Χάναν.Από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάναν. Ο βρετανός ευρωβουλευτής (από το 1999 εκπροσωπεί στο Ευρωκοινοβούλιο τη Νοτιοανατολική Αγγλία μετέχοντας στην ομάδα των Συντηρητικών) εξηγεί ότι τα υπόλοιπα 81 λεπτά του ευρώ δαπανώνται για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. «Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζιτών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων», όπως εκτιμά ο ευρωβουλευτής. Ειδικότερα, από το κάθε ευρώ του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, ενώ 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. «Τέλος, 18 λεπτά από το ευρώ που προορίζεται για τη διάσωση της Ελλάδας καταλήγουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)», σημειώνει ο Χάναν, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «γι’ άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι φτωχοί σώζουν τους πλούσιους».ΤΟ ΒΗΜΑ
 
Last edited:
New York Times: Που πάνε τα δάνεια της Ελλάδας;
31/05/2012 13:28 | Κατηγορίες: Ενέργεια & Οικονομία

http://www.newsbomb.gr/media-agb/st...ros-tin-ellada-pane-stin-apopliromi-ton-tokon

Η αμερικανική εφημερίδα «New York Times» με εκτενές της άρθρο, αναφερόμενο στην ελληνική κρίση ξεκαθάρισε μια μεγάλη αλήθεια που τα ελληνικά ΜΜΕ – τα περισσότερα τουλάχιστον – καθώς και πολιτικές δυνάμεις που επενδύουν στον φόβο, αρνούνται να πουν. Ότι δηλαδή τα δάνεια προς την Ελλάδα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή των τόκων και μόνο.

«Ενώ η ελληνική συμμετοχή στην Ευρωζώνη κρέμεται από μια κλωστή, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισ. ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από την τρόικα, ωστόσο τα χρήματα αυτά καταλήγουν στην τσέπη των δανειστών της, ως τόκοι επί του δανείου που έλαβε η χώρα», αναφέρει η εφημερίδα. «Ο παραλογισμός αυτός έχει ως αποτέλεσμα οι Ευρωπαίοι να δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα, ώστε η χώρα να αποπληρώσει τα χρήματα που δανείστηκε από τους ίδιους. Από δε τα χρήματα που δανείζεται η Ελλάδα σχεδόν τίποτε δεν χρησιμοποιείται προς το παρόν για να καλυφθούν ζωτικές δημόσιες λειτουργίες, τη στιγμή που η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αγωνίζεται για την επιβίωσή της», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Καταλήγει προειδοποιώντας τους Ευρωπαίους για το τεράστιο κόστος που θα έχει η ΕΕ αν η Ελλάδα υποχρεωθεί να εξέλθει από την Ευρωζώνη.

126ede81a87f50bdf42167c878764c2a_XL.jpg
 
Last edited:
"Τα δάνειά σας πάνε στη Γερμανία"

590_d6f907347d5ec3ac33d1e6d47040007b.jpg

http://www.enikos.gr/economy/51620,Ta_daneia_sas_pane_sth_Germania.html

Την πλήρη κατανόησή του για τη δυσθυμία των Ελλήνων, οι οποίοι, όπως αναφέρει, καλούνται τώρα να πληρώσουν για κάτι που δεν προκάλεσαν, εκφράζει ο Αυστριακός πρώην υπουργός Οικονομικών (των κυβερνήσεων 1970-1983 του ιστορικού καγκελάριου Μπρούνο Κράισκι) και σήμερα κορυφαίος οικονομικός παράγοντας της χώρας, Χάνες Αντρός, σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα "Έστεραϊχ"...


Σημειώνοντας πως, όταν ένας δανειστής δανείζει σε μία χώρα 372 δισεκατομμύρια ευρώ, τότε ο δανειστής είναι εξίσου υπεύθυνος εάν ο δανειολήπτης δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια, ο κ. Αντρός επισημαίνει ότι 170 δισεκατομμύρια ευρώ δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα, αλλά κατέληξαν στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.

Στη συνέντευξή του, ο θεωρούμενος ως ένας από τους σημαντικότερους υπουργούς Οικονομικών της μεταπολεμικής Αυστρίας, προειδοποιεί ότι, όπως η υπερβολική χρήση ενός φαρμάκου, μπορεί να εξελιχθεί σε δηλητήριο, ακριβώς αυτό μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση της υπερβολικής λιτότητας, προσθέτοντας πως χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση.

Ο ίδιος τονίζει την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στάσης, προπάντων από τους Γερμανούς και αυτοί να επιδείξουν, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, περισσότερη αλληλεγγύη, ενώ επισημαίνει πως, αν η Ευρώπη είχε συμπεριφερθεί κατά την επανένωση της Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας, όπως οι Γερμανοί κατά την κρίση του ευρώ, τότε ποτέ δεν θα είχε πραγματοποιηθεί η επανένωση.

Όπως λέει, την γερμανική επανένωση πλήρωσαν όλοι και όταν η ισοτιμία του ανατολικογερμανικού μάρκου έγινε "ένα προς ένα" με το δυτικογερμανικό, προκάλεσε σε ολόκληρη την Ευρώπη υψηλότερα επιτόκια.

Κατά την άποψή του, το ευρώ δεν επιτρέπεται να παραμείνει μόνον ένα μέσο πληρωμών, αλλά απαιτείται ένα ενιαίο δημοσιονομικό σχέδιο και ένα ενιαίο τραπεζικό σύστημα, καθώς δεν γίνεται για τις τράπεζες της Ευρώπης να υπάρχουν 17 διαφορετικές εποπτείες, αλλά χρειάζεται μια Τραπεζική Ένωση με μια πανευρωπαϊκή τραπεζική εποπτεία.

Πρόσφατα, σε άλλη συνέντευξή του, ο Αυστριακός πρώην υπουργός Οικονομικών είχε καταγγείλει πως «η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και μέχρι σήμερα στους ίδιους τους Έλληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του ευρώ», ενώ είχε χαρακτηρίσει το «πακέτο σωτηρίας» για την Ελλάδα ως «απερίσκεπτη θεραπεία» που θα μπορούσε να στείλει τον ασθενή ακόμη και στο θάνατο, καθώς, χωρίς θεραπεία των αιτίων, η «επιβληθείσα, υπερβολική, εξαναγκαστική λιτότητα», δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
 
Last edited: