ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ...

Μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το απότομο και ξαφνικό της μετατροπής (αν ποτέ γίνει) διαβάζοντας για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου του 1999.

Φαντάσου ότι υπήρχαν 1.500.000 ενεργοί κωδικοί στο ελληνικό χρηματιστήριο! Κάθε οικογένεια σχεδόν και κωδικός!
Και ξαφνικά ξημέρωσε η 23 Σεπτεμβρίου 1999.... Μπαμ.

φιλε cyclist αλλο πραγμα το χρηματιστηριο αλλο η αλλαγη νομισματος.
στη περίπτωση αλλαγής νομίσματος θα ανακοινωθεί ΠΣΚ μετά το κλείσιμο των αγορών και των τραπεζων ωστε να μην γίνει μπάχαλο. Το πιο πιθανό δε είναι να μην ανοίξουν και οι τραπεζες τις επόμενες μέρες. δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν ενδείξεις που θα προμηνυουν την αλλαγή γιατι τότε θα έχουμε bank run και θα καταρεύσει το σύστημα αμεσως. τραβηγμενο σεναριο βεβαια

ο,τι να ναι...

ειλικρινα... διαβαζω Ο,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ...

ο,τι εχει ακουσει ο καθενας απο τον οποιον να´ναι... απο το καθε ενα site και blog στο νετ μεχρι τον απεναντι στο λεωφορειο...

λες και εμαθε ο Τακης ο μαναβης οτι θα πτωχευσουμε στις 25 του μηνα στις 8 το βραδυ ΑΚΡΙΒΩΣ...

σεναρια... που στην παρουσα χρονικη στιγμη με εναν πολεμο κατω απο τα ποδια μας, με την Ευρωπη να μας εχει στηριξει πριν 5 μερες και εναν καταστροφικο τσουναμι σε μια αναπτυγμενη οικονομια να μην εχει στεγνωσει ακομα, ας μου πει ΠΟΙΟΣ ακριβως θα υπογραψει για την πτωχευση ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ Ευρωπαικης χωρας αγνοοντας τις παγκοσμιες παρενεργειες...

ειλικρινα... ειναι η πρωτη και τελευταια φορα που γραφω σε νημα που καποιος ακουσε κατι που ειπε καποιος που του ειπαν που νομιζε οτι καταλαβε...

δεν ειμαι Ο γνωστης, ουτε και ο σωστος...

αλλα τουλαχιστον να γραφουμε πραγματα που ειναι σοβαρα...

και να επιβεβαιωνουμε οτι εκει που διαβαζουμε αρθρα που δημιουργουν το ζητουμενο συναισθημα του φοβου δεν εχουν προσπαθησει γι´αυτο με αποτυχια ξανα στο προσφατο παρελθον...

ακομα θυμαμαι την 16η Δεκεμβριου, τον Σεπτεμβριο που θα γυρναγαμε απο τις διακοπες και θα καταστρεφομασταν, την 15η του Αυγουστου που ο Ελληνας ηταν σε διακοπες, καποια ημερομηνια του Ιουνιου που μου διαφευγει, καποια αλλη του Μαη...

η χωρα εχει πτωχευσει προ πολλου... την κρατανε με δανεικα ΟΛΟΙ οσοι δεν αντεχουν ή δεν τους συμφερει να πτωχευσουμε ή θελουν να μετατρεψουν καποια ανοικτα δανεια που ειχαμε προς αυτους σε ενυποθηκα δανεια με εξασφαλιση τον ιδιο μας τον ορυκτο πλουτο και τα ιδια μας τα εδαφη...

προσωπικη μου αποψη και φυσικα δεν ειναι απαραιτητο να ειναι και η σωστη...

την καλησπερα μου...

μετα την 25η Μαρτιου εχουμε 26η παντως...

αυτο ειναι βεβαιο...

Και ποιός από εδώ σου είπε ότι θα γίνει επιστροφή στην δραχμή;
Αυτό κατάλαβες όσα διάβασες;
Εδώ συζητάμε αν μπορεί κάποιος να διαβλέψει κάτι τέτοιο, ή τελος πάντων μια μεγάλη τέτοια κρίση.
Πίστευε κανείς από τους 1.500.000 Έληνες ότι θα καταρεύσει το χρηματηστήριο;
Πίστευε κανείς πέρυσι ότι θα κλείσει η ΤΟΥΟΤΑ στην Καλαμάτα;
Πίστευε κανείς ότι θα κλείσουν 2000 σχολεία σε "πρώτη φάση"´;
Πίστευε κανείς ότι για να βάλει βενζίνη πρέπει να δίνει 1,2 ευρώ για αποπληρωμή του χρέους;
Να προσέχεις για να έχεις......

Last edited:
Κατά δεύτερον πήγαινε και ρώτα ένα διευθυντή τράπεζας (οποιασδήποτε τράπεζας) και έλα εδώ και γράψε σε παρακαλώ ειλικρινά τι θα σου πει.

Κοίταξε λίγο τα posts πίσω. Μετά μπορείς να διαπιστώσεις ότι γινόταν έτσι παλιά:
Κάθε 7-8 χρόνια (στα χρόνια της δραχμής) γινόταν μια υποτίμηση.
Τώρα είμαστε στα χρόνια του ευρω άρα δεν γίνεται υποτίμηση. Τι γίνεται όμως; Αυξάνεται η βενζίνη και μειώνεται ο μισθός.
Νομίζεις μπορεί να αντέξει κάποιος ας πούμε σε 3 χρόνια να έχει μισθό 500 ευρώ και η βενζίνη να έχει 3 ευρώ;
Μην νομίζεις ότι η κατάρρευση είναι δύσκολο πράγμα.
Και για αυτή την πιθανή συναλλαγματική αλλαγή όποιας μορφής, δεν θα σε ειδοποιήσει κανείς όπως λες με συγκεκριμένη ημερομηνία.

Επανέρχομαι ρωτώντας...το να χρησιμοποιείς την ΑΤΜ καρτα αναληψης σου, πόσο ασφαλές μπορεί να είναι ? Είναι 100% κι αν όχι μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο ?

Μαλλον αναφερεται στην υποχρεωτικη χρηση μη μετρητων που θα ισχυσει απο δω και περα για ποσα ανω των 3000 και αργοτερα των 1500 ευρω...

να ρωτήσω κάτι
από που προκύπτει ότι σε περίπτωση πτώχευσης του ελληνικού κράτους χάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις των ιδιωτών

καθώς και ότι χάνονται οι καταθέσεις αλλά τα χρέη των ιδιωτών προς την τράπεζα παραμένουν;

δεν χάνονται αλλά δεσμεύονται -δηλαδή δεν μπορείς να κάνεις ανάληψη
πάνω από ένα μικροποσό - για να μην καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα

τα χρέη προς τις τράπεζες παραμένουν στο ακέραιο

αν όμως δηλώσουμε χρεοκοπία -δηλαδή αδυναμία πληρωμής στους πιστωτές μας- θα ξαναγυρίσουμε στις δραχμές, όμως .... το νέο νόμισμα θα είναι πολύ υποτιμημένο σε σχέση με το ευρώ . Όπότε θα ακριβήνουν κατά πολύ τα
εισαγόμενα προϊόντα (δηλαδή σχεδόν όλα)

το άσχημο είναι ότι οι καταθέσεις μας που είναι σε ευρώ θα μετατατραπούν
αυτομάτως σε δραχμές (ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται το νέο νόμισμα)

το μεράκι μου είναι είναι τα ''μηχανήματα'' αλλά η δουλειά μου είναι να διδάσκω οικονομικά .Αν κάποιος φίλος έχει οποιαδήποτε απορία -και μπορώ να την λύσω - είμαι πρόθυμος να βοηθήσω

τελικα με το θεμα του συναλλαγματος τι γινετε? μετατρεπετε κ αυτο σε δραχμες οπως τα ευρω ή παραμενει ως εχει??

θεωρητικά παραμένει το συνάλλαγμα ως έχει
(πρακτικά με το Ελληνικό κράτος δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα)

πάντως πτώχευση δεν θα γίνει σύντομα
το ξαναβλέπουμε σε 2 - 3 χρόνια (αν δεν αλλάξει κάτι)

Re: Απάντηση: ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ...

...
πάντως πτώχευση δεν θα γίνει σύντομα
το ξαναβλέπουμε σε 2 - 3 χρόνια (αν δεν αλλάξει κάτι)

Και τι θα πρέπει να αλλάξει για να πτωχεύσουμε σε μικρότερο διάστημα?

Απάντηση: Re: ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ...

Επανέρχομαι ρωτώντας...το να χρησιμοποιείς την ΑΤΜ καρτα αναληψης σου, πόσο ασφαλές μπορεί να είναι ? Είναι 100% κι αν όχι μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο ?

Τεχνικά,όχι δεν είναι.
Υπάρχουν 2 ειδών τρόποι παγίδευσης.
Το ΑΤΜ skimming και το ATM cash trapping.http://www.madata.gr/epikairotita/social/94132.html
Στο ATM skimming,παγιδεύεται η είσοδος της κάρτας με παράλληλη τοποθέτηση κάμερας σε κάποιο σημειο του ΑΤΜ.Συνήθως πάνω από το πληκτρολόγιο μεσα σε διαμορφωμενη κατασκευη όπου εκει κρύβουν την κάμερα ή κινητό τηλέφωνο με κάμερα,η οποία θα καταγράψει το πιν την ώρα που το πληκτρολογείς.Η διάρκεια τοποθέτησης δεν ξεπερνάει το ...1 λεπτό!!!
Η παγίδευση αυτή κρατάει συνήθως 5-6 ώρες.
.
.
Στο cash trapping,κατασκευάζουν μια μεταλλική τάπα που μοιάζει με αυτή του ΑΤΜ στην έξοδο των χρημάτων.Πίσω από αυτή ,τοποθετούν μία κολλητική ταινία διπλής όψης,ο ρόλος της οποίας είναι να κολλήσουν πάνω της τα χαρτονομίσματα που προσπαθούν να βγούν-αλλά φυσικά δεν μπορούν-από την έξοδο.
Διάρκεια τοποθέτησης,5-10 δευτερόλεπτα.
Διάρκεια παγίδευσης ελάχιστη,αφού η παγίδευση αυτή είναι για μία μονο συναλλαγή και όσα πάρουν από αυτή.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΤΜ,ΕΙΝΑΙ 100% ΑΣΦΑΛΗΣ,ΑΦΟΎ ΚΑΙ ΝΑ ΠΈΣΕΙ ΘΥΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ,Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΣΤΟ 100%.

Last edited:
θα πτωχεύσουμε νωρίτερα εαν:

το ΔΝΤ σταματήσει να μας δίνει τις δόσεις του δανείου
(το οποίο δηλώνω ότι δεν πρόκειται να γίνει, παρόλο που στα φερέφωνα ΜΜΕ,
προσπαθούν να μας κάνουν να αγωνιούμε ότι τάχα μου δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε την επόμενη δόση)

εαν υπάρχει απρόβλεπτη εξωτερική παρέμβση (πόλεμος ,τσουνάμι ,κλπ)

εαν (για χιλιάδες λόγους) καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της
Ευρώπης ,όπως παραλίγο να συμβεί στην Αμερική

και το πιο πιθανό(λέμε τώρα..)
εαν βγάλουμε κάποιον πρωθυπουργό με μεγάλα...... κότσια
και αποφασίσει να βγούμε από το μνημόνιο

το περιεχομενο των θυριδων σε τραπεζα πως θα επηρεαστει ?

μπορουν να αποκλεισουν την προσβαση η να δεσμευσουν το περιεχομενο ?

χμμμ...την ίδια ακριβώς απορία έχω κι εγώ!!!
νομικά και κανονικά απαγορεύεται να αποκλείσουν την πρόσβαση
(εκτός αν συνδέεται με εγκληματική ενέργεια ο κάτοχος)

θα απαντήσω ότι κατά 90% αποκλείεται να το κάνουν

[ βρες όμως κάποια τράπεζα που δεν θα πτωχεύσει ]

θα πτωχεύσουμε νωρίτερα εαν:

το ΔΝΤ σταματήσει να μας δίνει τις δόσεις του δανείου
(το οποίο δηλώνω ότι δεν πρόκειται να γίνει, παρόλο που στα φερέφωνα ΜΜΕ,
προσπαθούν να μας κάνουν να αγωνιούμε ότι τάχα μου δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε την επόμενη δόση)

εαν υπάρχει απρόβλεπτη εξωτερική παρέμβση (πόλεμος ,τσουνάμι ,κλπ)

εαν (για χιλιάδες λόγους) καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της
Ευρώπης ,όπως παραλίγο να συμβεί στην Αμερική

και το πιο πιθανό(λέμε τώρα..)
εαν βγάλουμε κάποιον πρωθυπουργό με μεγάλα...... κότσια
και αποφασίσει να βγούμε από το μνημόνιο

Είσαι σαφής.:a0210:

Όμως, το ΔΝΤ το 2001 (αν δε κάνω λάθος), έκοψε τη δόση στην Αργεντινή και την οδήγησε σε χρεωκοπία. Γιατί το αποκλείεις στη δική μας περίπτωση?

Είσαι σαφής.:a0210:

Όμως, το ΔΝΤ το 2001 (αν δε κάνω λάθος), έκοψε τη δόση στην Αργεντινή και την οδήγησε σε χρεωκοπία. Γιατί το αποκλείεις στη δική μας περίπτωση?

Γιατί η Αργεντινή δεν ήτο σε καμία Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν θα επηρέαζε καμία Μέρκελ... καμία Αγγλία....
Όχι ότι θα μας προστατεύσουν γιατί μας αγαπούν.
Αλλά γιατί όσο μπορούν να απομυζούν, θα το κάνουν.

Υπάρχει επίσης σοβαρή πιθανότητα να δεσμευθούν και οι φρεσκοσκαμενοι κήποι.
Έλεος ρε παιδιά.

αν δεν κάνω λάθος η Αργεντινή αποφάσισε μόνη της να φύγει από το ΔΝΤ
και αυτό μετά από 10 χρόνια γιατί ο λαός έφτασε στη πλήρη εξαθλίωση
και η μεσαία τάξη εξαφανίστηκε!

στην Ελλάδα συμβαίνει κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί στον πλανήτη
(μη τρομάξετε ...)
με την υπογραφή του μνημονίου έχουμε εκχωρήσει πλήρη εξουσία
στους δανειστές μας
αν καθυστερήσουμε 1 μήνα να πληρώσουμε μια δόση έχουν το δικαίωμα
να εκποιήσουν δημόσια περιουσία

άρα πρώτα θα ξεχρεώσουμε τα παλιά δάνεια (όχι του ΔΝΤ) για τα οποία
μπορούσαμε να δηλώσουμε ότι δεν τα πληρώναμε και δεν θα μπορούσε οι δανειστές να κάνουν τίποτα
κατόπιν θα χρωστάμε τα καινούργια δάνεια για τα οποία όμως έχουμε
υπογράψει
και μετά θα γίνει ότι είναι να γίνει