Τραπεζικό σύστημα και μπουλκουμέ.

Μπράβο μας. Τα καταφέραμε πάλι. Νέα διαίρεση. Στην αρχή είχαμε τους ιδιωτικούς και τους δημόσιους. Μετά το κάναμε οι τεμπέληδες (πρώην δημόσιοι και νυν ιδιωτικοί) τραπεζοϋπάλληλοι και οι οι εργατικοί υπόλοιποι. Μετά το ραφινάραμε, οι αντιπαραγωγικοί ταμίες της Εθνικής και οι παραγωγικοί των άλλων τραπεζών. Άντε με το καλό μετά να χωριστούμε σε παραγωγικά και αντιπαραγωγικά υποκαταστήματα, ποιο στάδιο της τραπεζικής ιεραρχίας είναι πιο παραγωγικό και τι χρώμα σώβρακο φοράνε οι πιο εξυπηρετικοί ταμίες.

Ο κάθε Έλληνας νομίζει ότι μόνο αυτός είναι τίμιος και εργατικός και όλοι οι υπόλοιποι κλέφτες και τεμπέληδες. Και φυσικά γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια της δουλειάς του άλλου, πως πρέπει να την κάνει, πόσο δουλεύει και πόσο πρέπει να πληρώνεται.

Διάλεξαν την ποιο κατάλληλη ευρωπαϊκή χώρα να εφαρμόσουν το μνημόνιο. Και αυτό σίγουρα δεν έγινε στην τύχη. Τόσο άγνοια, κόμπλεξ, μίσος για τον πλησίον δε γινόταν να τα βρουν μαζεμένα αλλού.

Αυτή η χώρα δε σώζεται με τίποτα. Καλά μας κάνουν.

Re: Απάντηση: Τραπεζικό σύστημα και μπουλκουμέ.

άσχετο:

όταν οι περισσότερες συναλλαγές θα γίνονται πλέον από το σπίτι μας, από το κινητό μας, από το...mp3 μας τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι υπάλληλοι στις τράπεζες????

θα σκουπίζουν?

όταν όλα τα χρήματα που έχει ο κόσμος θα είναι απλά νούμερα, άυλα, τι θα γίνει τότε?????

ΥΓ: μα τι κάθομαι και σκέφτομαι πρωϊ-πρωϊ....

Η αγορα εργασιας και η εξελιξη ειναι κατι απολυτα φυσιολογικο. Καποτε πιθανοτατα στις τραπεζες θα υπαρχουν κυριως υπαλληλοι σε ενα γραφειο και θα εξυπηρετουν τηλεφωνικα και θα χειριζονται τις διαδικτυακες εργασιες.
Σαμπως στα χωραφια που ηρθαν τα μηχανηματα το ιδιο δεν εγινε ?
Λογικο μου φαινεται.

Μπράβο μας. Τα καταφέραμε πάλι. Νέα διαίρεση. Στην αρχή είχαμε τους ιδιωτικούς και τους δημόσιους. Μετά το κάναμε οι τεμπέληδες (πρώην δημόσιοι και νυν ιδιωτικοί) τραπεζοϋπάλληλοι και οι οι εργατικοί υπόλοιποι. Μετά το ραφινάραμε, οι αντιπαραγωγικοί ταμίες της Εθνικής και οι παραγωγικοί των άλλων τραπεζών. Άντε με το καλό μετά να χωριστούμε σε παραγωγικά και αντιπαραγωγικά υποκαταστήματα, ποιο στάδιο της τραπεζικής ιεραρχίας είναι πιο παραγωγικό και τι χρώμα σώβρακο φοράνε οι πιο εξυπηρετικοί ταμίες.

Ο κάθε Έλληνας νομίζει ότι μόνο αυτός είναι τίμιος και εργατικός και όλοι οι υπόλοιποι κλέφτες και τεμπέληδες. Και φυσικά γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια της δουλειάς του άλλου, πως πρέπει να την κάνει, πόσο δουλεύει και πόσο πρέπει να πληρώνεται.

Διάλεξαν την ποιο κατάλληλη ευρωπαϊκή χώρα να εφαρμόσουν το μνημόνιο. Και αυτό σίγουρα δεν έγινε στην τύχη. Τόσο άγνοια, κόμπλεξ, μίσος για τον πλησίον δε γινόταν να τα βρουν μαζεμένα αλλού.

+1000. *Επίσης μου φαίνεται δυσκολοχώνευτη η νοοτροπία του asmocca, "μπαίνω στο κατάστημα μέχρι την ώρα κλεισίματος και βγαίνω όταν τελειώσει η δουλειά μου". Συγγνώμη αλλά είσαι απαράδεκτος αν το κάνεις αυτό και δείχνει αδιαφορία για το συνάνθρωπό σου. Η ώρα λειτουργίας ενός καταστήματος δεν είναι η ώρα που κλείνουν οι πόρτες και όποιος μπήκε εξυπηρετείται, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. Δε μπορείς εσύ να μπεις στις 8 το βράδυ Σάββατο σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών για να αγοράσεις μιά τηλεόραση και να φύγεις στις 10. Δηλαδή τι νομίζεις, ότι ο πωλητής δεν έχει προσωπική ζωή, δε θέλει να πάει στο σπίτι του; Το ότι εσύ κάνεις άλλη δουλειά και δεν έχεις ωράριο δεν έχει καμμία σχέση, δεν μπορούν ούτε θέλουν όλοι οι άνθρωποι να κάνουν δουλειά χωρίς ωράριο.

Που καταντήσαμε, να λέμε ότι θέλουμε να φεύγουμε από τη δουλειά μας όταν τελειώνει το ωράριο και να μας λένε και τεμπέληδες, χαραμοφάηδες, προνομιούχους. Τι άλλο θα ακούσουμε.

Ποσο δικιο εχεις...:worshippy:

+1000. *Επίσης μου φαίνεται δυσκολοχώνευτη η νοοτροπία του asmocca, "μπαίνω στο κατάστημα μέχρι την ώρα κλεισίματος και βγαίνω όταν τελειώσει η δουλειά μου". Συγγνώμη αλλά είσαι απαράδεκτος αν το κάνεις αυτό και δείχνει αδιαφορία για το συνάνθρωπό σου. Η ώρα λειτουργίας ενός καταστήματος δεν είναι η ώρα που κλείνουν οι πόρτες και όποιος μπήκε εξυπηρετείται, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. Δε μπορείς εσύ να μπεις στις 8 το βράδυ Σάββατο σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών για να αγοράσεις μιά τηλεόραση και να φύγεις στις 10. Δηλαδή τι νομίζεις, ότι ο πωλητής δεν έχει προσωπική ζωή, δε θέλει να πάει στο σπίτι του; Το ότι εσύ κάνεις άλλη δουλειά και δεν έχεις ωράριο δεν έχει καμμία σχέση, δεν μπορούν ούτε θέλουν όλοι οι άνθρωποι να κάνουν δουλειά χωρίς ωράριο.

Που καταντήσαμε, να λέμε ότι θέλουμε να φεύγουμε από τη δουλειά μας όταν τελειώνει το ωράριο και να μας λένε και τεμπέληδες, χαραμοφάηδες, προνομιούχους. Τι άλλο θα ακούσουμε.

Ποιος σου είπε ρε φίλε ότι το κάνω εγώ και με χρεώνεις; Ε;

Απλά λέω ποιος είναι ο κανόνας.
Τον κανόνα δε τον έβγαλα εγώ, αλλά μάλλον εσύ δεν έχεις πάει ποτέ να πληρώσεις Κοτσόβολο κατά τις 20:00 το Σάββατο το βράδυ επειδή όλη την εβδομάδα δουλεύεις τις ίδιες ώρες με τα καταστήματα, δε μπορείς να πάρεις ρεπό, άδεια κτλ. και βρίσκεις ένα Σαββάτο να τα κάνεις όλα και τελικά διαπιστώνεις πως έχει φτάσει 19:50 και τρέχεις σαν τον Βέγγο να προλάβεις.

Δυστυχώς μαζί με εσένα είναι άλλοι 50 που έχουν πάθει το ίδιο.

Επίσης κάποιο λάθος κάνεις, δεν είναι το ωράριο που παύει να εξυπηρετεί αλλά που παύει να δέχεται άλλους πελάτες.
Οπότε όσοι είναι μέσα πρέπει να εξυπηρετηθούν.

Last edited:
....

Δηλαδή συγνώμη τώρα το κατάλαβες ότι ισχύει από τα αφεντικά αυτό το πράγμα;

Εδώ σε απολύουν από τη δουλειά αν συνεχώς φεύγεις στο 8ώρο και όχι να κάθεσαι παραπάνω χωρίς να πληρώνεσαι διότι σε θεωρούν "τουρίστα" !
Αυτό δε συμβαίνει μόνο στον δικό μου κλάδο αλλά δυστυχώς σε αρκετούς.
Ειδικά τώρα στο όνομα της κρίσης κάνουν ότι θέλουν.

Ποιος σου είπε ρε φίλε ότι το κάνω εγώ και με χρεώνεις; Ε;

Δεν το λες ευθέως, αλλά από το ύφος του ποστ σου αυτό συμπεραίνω.

Απλά λέω ποιος είναι ο κανόνας.
Τον κανόνα δε τον έβγαλα εγώ, αλλά μάλλον εσύ δεν έχεις πάει ποτέ να πληρώσεις Κοτσόβολο κατά τις 20:00 το Σάββατο το βράδυ επειδή όλη την εβδομάδα δουλεύεις τις ίδιες ώρες με τα καταστήματα, δε μπορείς να πάρεις ρεπό, άδεια κτλ. και βρίσκεις ένα Σαββάτο να τα κάνεις όλα και τελικά διαπιστώνεις πως έχει φτάσει 19:50 και τρέχεις σαν τον Βέγγο να προλάβεις.

Επιβεβαιώνεις την άποψή μου με αυτό που γράφεις. Αρνείσαι ότι μπαίνεις σε κατάστημα λίγο πριν το σχόλασμα, αλλά αμέσως δικαιολογείσαι γιατί είσαι αναγκασμένος να το κάνεις.

Δυστυχώς μαζί με εσένα είναι άλλοι 50 που έχουν πάθει το ίδιο.

Άρα δεν είσαι η εξαίρεση, είσαι ο κανόνας, αυτό θες να μου πεις;αλοίμονο στον υπάλληλο του Κωτσόβολου που νομίζει ότι μπορεί να έχει και προσωπική ζωή.

Επίσης κάποιο λάθος κάνεις, δεν είναι το ωράριο που παύει να εξυπηρετεί αλλά που παύει να δέχεται άλλους πελάτες.
Οπότε όσοι είναι μέσα πρέπει να εξυπηρετηθούν.

Τότε γιατί τα πολυκαταστήματα όπως το Πλαίσιο, το Carrefour, το Praktiker και άλλα βγάζουν ανακοινώσεις λίγο πριν το κλείσιμο και προειδοποιούν τον πελάτη ότι το κατάστημα κλείνει σε ένα τέταρτο; Γιατί στο Carrefour στα σταντ με τα τυριά και τα κρέατα έχουν μαζέψει τα πάντα 1 ώρα πριν το κλείσιμο;

ε ΚΑΙ?
Η Εθνική είναι η μόνη που προσέλαβε υπαλλήλους εν καιρώ κρίσης.
Αυτό λέει πολλά.

Δεν διάβασα ακόμη την δεύτερη σελίδα , έφριξα όμως με αυτό που έγραψες .

Δηλαδή οι υπάλληλοι της Εθνικής τέτοια όνειρα βλέπετε φίλε μου ?

Σε alpha ,Πειραιώς και Eurobank ακούω περιμένοντας μέχρι και τα πληκτρολόγια που από ταχύτητα ακούγεται ο ήχος τους , κάτι που στην Εθνική ................
Βρές μου 1 έστω ταμία μη Εθνικής που κάνει παραπάνω απο 150 παραστατικά τη μέρα.Θα σου δώσω το βάρος σου σε χρυσό.

7:58 περίμεναν τα 2 από τα 4 ταμεία (ως συνήθως) να ανοίξει ο διευθυντής την πόρτα , ο οποίος στεκόταν από μέσα όρθιος κοιτώντας σαν χάνος το ρολόι ενώ έξω θέριζε από κρύο και ψιλόβροχο με 50 τουλάχιστον ανθρώπους να περιμένουν , αλλά πρέπει να μην είσαι γαιδούρι για να ανοίξεις την πόρτα να περάσουν έστω μέσα .
Μην νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα.Στις 7:58 το κεντρικό χρηματοκιβώτιο είναι ακόμα ανοιχτό,οπότε απαγορεύεται να ανοίξουν οι πόρτες.Αυτό με το κρύο πήγαινε πες το στη χήρα και τα ορφανά του διευθυντή που λυπήθηκε τους ανθρώπους στο ψιλόβροχο,μπήκαν οι κλέφτες και για να μη χάσει τη δουλειά του επειδή είχε κάνει πατάτα προσπάθησε να τους εμποδίσει.

Άστο φίλε μου δεν το σώνεις και κακώς κατ εμέ απάντησες με την ιδιότητα του υπαλλήλου της ΕΤ , μπορεί να είσαι η εξαίρεση , αλλά όπως μου είπε πριν λίγες μέρες ένας συμφορουμίτης , ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και λυπάμαι για αυτό .
Δεν προσπαθώ να σώσω τίποτα.Είπα πως έφταιγε ο προϊστάμενος που δεν φρόντισε να μην έχει ουρά τέτοια ώρα.

Πλέον όταν κάποιος νέος συνεργάτης μου λέει για πληρωμή με κατάθεση στην Εθνική , του λέω η άλλη τράπεζα η συνεργασία γιοκ . Δεν θέλω ούτε καν να βλέπουν τα χρήματά μου , περίμενα 1 ώρα στην ουρά τέλη Δεκέμβρη να εισπράξω μια επιταγή και μόλις τελείωσα πήγα απέναντι στην alpha και περίμενα άλλα 4 άτομα για να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας , τόσο άχτι τους έχω .
Άχτι να έχεις στην ελλειπή ενημέρωση σου για τις τραπεζικές εργασίες.
Η επιταγή σου μπορούσε να κατατεθεί το βράδυ σε ΑΤΜ και πρωί-πρωί τα χρήματα θα ήταν στο λογαριασμό σου.

Και δεν μιλάω για τους υπαλλήλους (αρκετοί εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό τομέα αν μπορούν να λουφάρουν θα το κάνουν δυστυχώς γιατί τόσο τους κόφτει) αλλά για αυτούς που βλέπουν να έχει μαζευτεί όλος ο ντουνιάς στην Εθνική και αφού πλέον κάνουν τεράστιο τζίρο δε λένε να προσλάβουν άτομα αλλά και να τρέξουν τους τεμπέληδες , είπα άλλωστε πως η πληκτρολόγηση πρέπει να ακούγεται μέχρι την πόρτα για να πεις κάποιον κομάντο .

Πρόσφατα πήραμε 230 όταν οι άλλοι απολύουν.
Έχουμε lenovo πληκτρολόγια που είναι αθόρυβα!
:Banane0:

Αυτό είναι το ρεζουμέ της υπόθεσης το οποίο φοβάμαι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρει τρομακτικές διαστάσεις....

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ:ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΣΑΚΩΘΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΖΗΣΩ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.

Βρές μου 1 έστω ταμία μη Εθνικής που κάνει παραπάνω απο 150 παραστατικά τη μέρα.Θα σου δώσω το βάρος σου σε χρυσό.

Οι δικοί μας, 150-200 παραστατικά την ημέρα τις φυσιολογικές μέρες, 250-300 αρχές του μήνα. Και δεν έχουμε και μηχανή με νουμεράκια, ούτε γυάλινα διαχωριστικά, εκεί να δεις πίεση στον ταμία.

Δεν ειμαστε και πολυ της υπομονης παντως (οτι βλεπω λεω) .Απο την αλλη στις τραπεζες πανε πολυ αναγκαστικα (ναι δεν ξερουν να χρησιμοποιουν αλλο τροπους ) ,πολλες φορες πρεπει να παρουν αδεια απο την δουλεια για να ξαναπανε , μερικες φορες βλεπουν ταμεια αδεια και δυσανασχετουν.
Καποιος αλλος θα παραγγειλει φαγητο λιγο πριν κλεισει το καταστημα και θα σου πει εγω πηρα εντος ωραριου (και τι εγινε αν η διαδρομη θα βγαλει εσενα-υπαλληλε εκτος ), θα κατσει στην ταβερνα παραπανω κλπ κλπ.Τα κλασσικα.Φταιει και ο πελατης, φταει και ο επιχειρηματιας που δεν οργανωνει το χρονο του , πολλες φορες για να μην πει οχι στον πελατη.

Άν και δεν το πιστεύω,κι αν γίνεται είστε εξαίρεση αλλά σας ευνοούν και οι οικονομικές συγκυρίες (να πάμε τα λεφτά στην Κύπρου για να είναι ασφαλή), στείλε μου την τελευταία ζύγιση σου!

Τα παρακάτω, αν και χιουμοριστικά, εξηγούν το λόγο για τις ουρές στην τράπεζα: Την πλήρη άγνοια του τι ρόλο παίζει μια τράπεζα και την χρησιμοποίηση της ως μπακάλικο.Όχι κύριοι δεν στήνονται όλοι σε μια ουρά για σοβαρό λόγο όπως να εισπράξουν επιταγή.Δεν φαντάζεστε τι μπορεί να ζητάει κάποιος ανίδεος σε μια ουρά τράπεζας. Άν αυτοί οι χασομέρηδες δεν εκλείψουν, μην περιμένετε προκοπή ούτε στις ουρές αλλά ούτε και στο μέλλον της πατρίδας γενικότερα.Βάλτε τα λοιπόν με αυτούς και όχι με τους υπαλληλάκους των τραπεζών.

1. "ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ! ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ!" -τον Αράπογλου να ρωτήσω? "ΟΧΙ! ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ" (εντεταλμένος και διευθυντης κατ/τος)
2."Κοπελιά νομίζω πως μου δώσανε πλαστό 100ρικο! μπορείς να μου το τρίψεις?"
3. "θα περιμένω να με χτυπήσετε και μετά θα έρθω να με πάρετε"
4. ήταν ένας πελάτης που ειχε 4 συναλλαγες και είχε πάρει 4 χαρτάκια! και κάθε φορα που έκανα μία, έλεγε "χτυπα το επόμενο νουμερο για να σου πω τι θα κανουμε μετα"
Ερώτηση: Από πού ενημερωθήκατε για τη νέα μας υπηρεσία Cash Direct;
- Από το Star (Αμέσως μετά την είδηση για τη Θώδη
- Από πουθενά. Έτσι μόνος μου πήρα (Είχα μία διαίσθηση...)
- Ποια νέα υπηρεσία; (Αυτός κατά τύχη πήρε!)
- Από εσάς (Γερνάτε και ξεχνάτε...)

Ερώτηση: Πώς μπορούμε να εξυπηρετήσουμε παρακαλώ;
- Μπορούμε να κάνουμε τηλεφωνικά μια αυτή; (Αχ... Σήμερα μόνο εκείνες κάνουμε, όχι αυτές!)
- Ναι καλημέρα, μιλάω σε άνθρωπο; (Όχι. Στον παπαγάλο του γραφείου!)
- Ναι... μιλάω ζωντανά; (Εξαρτάται... Σφυγμό έχετε
- Έρχομαι σπίτι. Φέρνω κι έναν φίλο μου. Καλό παιδί είναι. (Εντάξει, αλλά μην κάνετε άνω-κάτω!)

Ερώτηση: Από ποιο κατάστημα σας εξυπηρετεί να γίνει η εκταμίευση;
- Κάπου εδώ πέρα (Ο υπάλληλος καλείται να μαντέψει...)
- Από δω, απ' το σπίτι μου (Σε ποιον όροφο είστε

Ερώτηση: Η οικογενειακή σας κατάσταση;
- Δεν είμαι παντρεμένος, αλλά όχι άγαμος (Αστεφάνωτη την έχετε;;
- Καλά είμαστε (Πάντα καλά!)

Ερώτηση: Ο σκοπός του δανείου σας;
- Θέλω να εξοφλήσω την Eurobank γιατί είναι Καρκίνος (Πηγαίνετε στην ProBank που είναι Τοξότης...)

Agent: Θα καλέσετε το 801 802 803 804
Πελάτης: Τι; Μόνο τρεις αριθμούς χωρίς τίποτα μπροστά;
(Εσείς βάλτε και τον αριθμό ταυτότητας αν θέλετε...)

Agent: Θα καλέσετε το 801 802 803 804
Πελάτης: (Γελώντας μόνος του) 805 806 807;;;
(Κάποιος μόλις έχασε το δάνειο...)

Agent: Μου δίνετε το τηλέφωνο κατοικίας σας;
Πελάτης: Όχι!!
(Ωραία! θα επικοινωνούμε με ταχυδρομικά περιστέρια

Agent: Το Α.Φ.Μ. σας;
Πελάτης: 0319, ανάποδο ρω, 5127
(Αυτό δεν είναι ΑΦΜ, κωδικός για RPG είναι...)

Agent: Έχετε καλέσει την υπηρεσία καταναλωτικών δανείων της τράπεζας Πειραιώς.
Πελάτης: Α, καταναλωτικά χτύπησα? Νόμιζα ότι χτύπησα στεγαστικά.
(Χτυπήστε και καμιά ενδοφλέβια...)
-Θέλω να φρακάρω την κάρτα μου
-Θέλω να αφαιρέσω 100 ευρώ
-Να μου κάνετε μια ερώτηση στο βιβλιαράκι μου;

Εγώ να ρωτήσω κάτι που πιθανόν το γνωρίζετε αρκετοί.

Όταν βρίσκονται αστυνομικοί προς το σχόλασμα και τελειώνει η βάρδια τους, αν καλέσετε για περιστατικό το ξέρετε πως δεν έρχονται (ειδικά για τρακάρισμα) διότι θα πάρει τόσο πολύ ώρα η χαρτούρα και θα περάσει ώρα αρκετή μετά το σχόλασμα τους, όπου αφήνουν να έρθει ο επόμενος από την επόμενη βάρδια για να πάει αυτός;

Αυτό τι είναι; Επαγγελματισμός;

Όχι φίλε, από τη στιγμή που συμβαίνει σε εσένα και είναι εντός του ωραρίου σου, πρέπει να κάτσεις να εξυπηρετήσεις.

Κάποιος που είπε για τα super market ναι βγάζουν ανακοίνωση και καλά κάνουν.
Όπως και σε πολυκαταστήματα κλείνει η μουσική για να καταλάβουν οι πελάτες που είναι μέσα στο χαώδες πολυκατάστημα προς πρέπει να κάνουν γρήγορα και να πάνε στο ταμείο.

Δε γίνεται να αφήσεις τον πελάτη με τα πράγματα στο χέρι και να μην τον εξυπηρετήσεις στο ταμείο επείδή πήγε 21:10 ας πούμε, γιατί πολύ απλά θα γίνει θέμα και το πιο πιθανό θα είναι να χάσεις την δουλειά σου (με άλλο πρόσχημα βέβαια).

Δεν είπα πως είναι το σωστό, αλλά ειναι κανόνας από τη στιγμή που γίνεται στο 90% και βάλε των επιχειρήσεων.

Τώρα το αν εμένα μου αρέσει ή όχι είναι άλλη περίπτωση.
Αν ήμουν ο ταμίας δε θα μου άρεσε, αν ήμουν ο πελάτης θα μου άρεσε στην περίπτωση που έχω το πρόβλημα και θέλω να το λύσω. Δεν εννοούσα πως το κάνω ή θα το κάνω και μάλιστα επανειλημμένα.

Οπότε μιας και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό, εδώ ακόμα και στην Κύπρο που αν δουλέψεις παραπάνω είναι όχι απλά υποχρεωμένοι να σου βάλουν υπερωρία αλλά μπορεί να σου κάνουν και μήνυση και μάλιστα χοντρή, άτυπα οι ταμίες περιμένουν τους πελάτες. Γιατί πολύ απλά είναι πελάτες ! Από αυτούς τρώνε το ψωμάκι τους κάθε μήνα.

Εκτός αν δουλεύουμε από hobby μόνο και δεν το έχω καταλάβει ακόμα.

5-10 πελάτες δεν είναι θέμα να χαλάμε τις καρδιές μας.
Στην ΕΤΕ όμως πολλές φορές στις 14:30 βρίσκονται 200 πελάτες που
αυτομάτως σημαίνει σχόλασμα σε 2-3 ώρες.
Δε με σέβεσαι κ.πελάτη θα σε σεβαστώ εγώ;
Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω.
Και γνώμη μου είναι πως το ψωμάκι μου και το ψωμάκι των παιδιών μου βγαίνει απο τα χέρια μου και απο το μυαλό μου και απο κανένα άλλο.
Τους ευχαριστώ που προτιμάνε την τράπεζα μου αλλά το μισθό μου κάθε μήνα μου τον βάζει η ΕΤΕ, δεν μου τον φέρνουν αυτοί.
Τις ενοχές περί "αυτός με ταΐζει, ας γίνω το δουλάκι του" ας τους αφήσουμε
για τους ρεμπεσκέδες που γνωρίζουν ότι δεν το δουλεύουν το μεροκάματο που παίρνουν.....

Παντως μια φορα που πετυχα 'ντουντουκα' (σε ιδιωτικη τραπεζα ) οτι μπορουν να χρησιμοποιουνται τα εσωτερικα μηχανηματα για συσκεκριμενες δουλειες κανεις δεν συγκινηθηκε.Επρεπε να παει η κοπελα να ρωταει στην ουρα, κανα δυο να τους παρει και απο το χερακι να τους δειξει (αφου τους ρωτησε με ευγενεια) .Ελλαααδα ειναι εδω.Οχι τιποτα αλλο αλλα θα διαμαρτυρονται και την ουρα μετα.

Last edited:
quote manosfp

Στην alpha και στην πειραιώς στην πόλη μου κάνουν αρκετά περισσότερες , απλά τόσο γρήγορα σε σχέση με ξέρεις ποιους , που δεν το παίρνεις χαμπάρι .

Μην νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα.Στις 7:58 το κεντρικό χρηματοκιβώτιο είναι ακόμα ανοιχτό,οπότε απαγορεύεται να ανοίξουν οι πόρτες.Αυτό με το κρύο πήγαινε πες το στη χήρα και τα ορφανά του διευθυντή που λυπήθηκε τους ανθρώπους στο ψιλόβροχο,μπήκαν οι κλέφτες και για να μη χάσει τη δουλειά του επειδή είχε κάνει πατάτα προσπάθησε να τους εμποδίσει.

κρίμα για τον άνθρωπο , αν οι κλέφτες ήταν εκεί (για την περίπτωσή μου μιλάω τώρα) πάλι θα έκλεβαν και ας ήταν 8:10 , απλά οι πελάτες δεν θα ήταν παγωμένοι από το κρύο .

Δεν προσπαθώ να σώσω τίποτα.Είπα πως έφταιγε ο προϊστάμενος που δεν φρόντισε να μην έχει ουρά τέτοια ώρα.

προσπαθείς όμως να το σώσεις σχετικά με το ποστ μου .

Άχτι να έχεις στην ελλειπή ενημέρωση σου για τις τραπεζικές εργασίες.
Η επιταγή σου μπορούσε να κατατεθεί το βράδυ σε ΑΤΜ και πρωί-πρωί τα χρήματα θα ήταν στο λογαριασμό σου.

Το αν έχω ελλειπή ενημέρωση δεν είσαι ικανός και ούτε έχεις δικαίωμα να το κρίνεις , τις επιταγές μου τις καταθέτω προς είσπραξη στην eurobank (καμία απολύτως προμήθεια) πολύ πριν την λήξη τους , αλλά τη συγκεκριμένη μόλις την είχα παραλάβει από δημόσια υπηρεσία (ημέρας δηλαδή) και ήταν και Παρασκευή . Δευτέρα να ήταν δεν θα άφηνα τα χρήματά μου ούτε λεπτό σε αυτούς , θα τα άφηνα Παρασκευή ?

Πρόσφατα πήραμε 230 όταν οι άλλοι απολύουν.
Έχουμε lenovo πληκτρολόγια που είναι αθόρυβα!

Αυτό το λες εσύ , εγώ βλέπω την alpha με τρία ταμεία και σαφώς λιγότερη κίνηση από Εθνική και τα δύο πάντα έχουν υπάλληλο . Εν αντιθέσει με την Εθνική που στη μια ώρα περίπου που ήμουν εκεί , από τα 4 ταμεία τα δύο ήταν κενά και από τα 2 που λειτουργούσαν το ένα για μισή ώρα τουλάχιστον δεν εκτελούσε κινήσεις για κάποιο λόγο , με την τράπεζα γεμάτη κόσμο .

Το μόνο καλό δηλαδή στη Εθνική από ότι βλέπω , είναι τα lenovo πληκτρολόγια :Banane0:

Βέβαια πιθανόν να έχουν τα ίδια και οι άλλες τράπεζες αλλά από κεκτημένη ταχύτητα των υπαλλήλων τα δάχτυλα να χτυπάνε με περισσότερη δύναμη .:smash:

Σημ: Για όσους δεν διάβασαν πιο πίσω τα μαύρα γράμματα είναι τα δικά μου .

Last edited:
παντως πρεπει να πηγαινει πολυ καλα η Εθνικη για να διωχνει ετσι τους πελατες της.

Και νομιζω οτι ο φιλος δεν εσπασε την πορτα για να μπει στην τραπεζα. Ανοικτη την βρηκε...

...
Τις ενοχές περί "αυτός με ταΐζει, ας γίνω το δουλάκι του" ας τους αφήσουμε
για τους ρεμπεσκέδες που γνωρίζουν ότι δεν το δουλεύουν το μεροκάματο που παίρνουν.....

Δεν είναι ενοχές, είναι σεβασμός.
Μάλλον μερικοί δεν θέλετε να καταλάβετε τι εστί πελάτης, γιατί μάλλον τον έχετε δεδομένο τον πελάτη πως θα έρθει.
Εύχομαι να μην έρθει η ώρα που θα τους κυνηγάτε με το τουφέκι από έξω και μετά να δεις πως κάθεστε και 1 αλλά και 2 ώρες υπερωρία χωρίς να την πληρωθείτε.
Αντιθέτως εύχομαι να έρχονται πάντα πελάτες και να μην σας απασχολεί κανένας πέραν του ωραρίου σας.

Καλό απόγευμα.