Τρελλαθήκαμε ή αυτοί θέλουν να μας τρελλάνουν?

Panos-77

Senior Member
13 September 2008
300
Χαιρετώ όλα τα τσακαλάκια του φόρουμ.
Ο τίτλος είναι μια πραγματική απορια που έχω και που γεννήθηκε μετα από μια έρευνα αγοράς που έκανα για τηλεόραση LCD 46".
Κατ' αρχήν το 1ο που ρωτούσαν οι πωλητές, ήταν σε τι απόσταση θα τοποθετηθεί. Μόλις έλεγα ότι θα στηθεί στα 3-3.5m γούρλωναν τα μάτια και απαντούσαν:
-Τρελλός είσαι????
-Ήμαρτον θεέ μου!!
-Είστε σίγουρος κύριε?
-Όχι ρε παλικάρι, θα στραβωθείς!

Υποθέτω ότι αν ζητούσα 14άρι crt μόνιτορ για pc, οι απαντήσεις τους θα ήταν ακριβώς οι ίδιες... Πώς λοιπόν φτάσανε να πουλάνε 24άρια μόνιτορ που ο άλλος θα τα βλέπει στο μισό μέτρο και όταν προκειται για 46άρα στα 3μ κάνουν λες και τους δάγκωσε μπαμπουίνος? Σ' αυτό κανείς τους δεν είχε να πει κάτι. Είναι όλοι αυτοί τόσο βαθιά νυχτωμένοι ή εμείς είμαστε υπερβολικοί?
Φιλοσοφώντας το λίγο, αναρωτέμαι μήπως η δύναμη της συνήθειας είναι αυτή που εμπνέει τις αντιδράσεις αυτές. Ίσως σε μερικά χρόνια αν κάποιος ζητά 32άρα για τα 2,5 μέτρα η απάντηση να είναι μια από τις παραπάνω, όπως δηλαδή συμβαίνει σήμερα με τα pc monitors...
Θέλω επίσης να αντιστρέψω το σύνηθες ερώτημα που γίνεται στο φόρουμ για την απόσταση όπου πολλοί αναρωτιούνται μήπως είναι πολύ οι τάδε ίντσες στην τίνα απόσταση και να το θέσω ως εξής. Υπάρχει κανείς που έβαλε μεγάλη οθόνη σε κοντινή απόσταση και να το μετάνιωσε ή να προτιμούσε μικρότερη? (50"-->3,5μ, 46"-->3μ, 40-->2,5μ). Το waf σε τι επίπεδα κυμαίνεται με ένα τέτοιο εγχείρημα?? :slapface:

Edit: Είναι απορίας άξιο πώς αυτή η ρημάδα η 46W4000 δε λέει να πέσει! Όχι τίποτα άλλο, παρασύρει και την 46A656 και κρατιούνται ψηλά ακόμη!

Last edited:
Το Waf ειναι αψογο, στην αρχη ζαλίζεται λίγο αλλα μετα, μολις την συνιθίσει (βοηθα η προβολή πολλων DVD για να μην πολυφαιινεται το χοντροκόψιμο των κ...επίγειων μας)
θα θελει...μεγαλύτερη!

η δικια´μου που ειχε δει την 32'' της αδερφης της και της φαινοταν τεραστια, μετα την 42ρα μας (στα 3μ) (απο την οποια σου γραφω) νομιζει οτι η τιβι της αδερφης της ειναι....μινιατουρα(!).

Άσε τους πωλητές να λένε τα δικά τους. Τα forum άλλωστε είναι ένας από τους λόγους ώστε να μην τους ακούς συνέχεια :grandpa:
Η απόστασή σου είναι μια χαρά. Άλλοι θα έβαζαν και μεγαλύτερη από ότι κατάλαβες. Αλλά οι 46" είναι ιδανικές για τα 3.5μ.

Όσο για το waf, η γυναίκα μου μουρμουρούσε όταν της είχα πει ότι θα έβαζα 42" από τα 2.8μ. Μου έλεγε ότι είναι πολύ μεγάλη και ότι μια 32" θα ήταν μια χαρά. Μετά έβαλα και το πανί του προβολέα, στις 84". Εεεε, περιττό να σου πω ότι από τότε μέχρι σήμερα μόνη της μου λέει να της κατεβάσω το πανί για να δει τις σειρές της με τον προβολέα, για να το απολαύσει σε μεγάλη εικόνα!!! :2thumb22sup:

Επειδή έχω 46' στα 3,5 μέτρα σου λέω ότι θα πήγαινα χαλαρά για τουλάχιστον 52'
Πράγματι στην αρχή αναρωτιέσαι αν έκανες πατάτα αλλά γρήγορα , και μάλιστα πολύ γρήγορα την συνηθίζεις και θες και μεγαλύτερη

Γαρνίρισε την tv με καναδύο dvd τύπου sex and the city και το waf ανεβαίνει κατακόρυφα

Να 'στε καλά ρε παιδιά, ανακουφίστηκα με αυτά που είπατε. Όχι τίποτα άλλο, ξεζούμισα όλα τα threads περί SMPTE, THX κτλ για αποστάσεις - διαγώνιο και πήγα διαβασμένος αλλά με έστειλαν με αυτά που λέγανε!

Εχω ηδη μετανιωσει που δεν πηρα τελικα την 50αρα και βολευτηκα με μια ταπεινη 42αρα

ΥΓ το καλο με αυτες τις τηλεορασεις ειναι οτι δεν παιρνουν σεμεδακι :D

Σήμερα όπως είναι τα πράγματα με τις τιμές μπορείς να πας άνετα σε μεγάλη τηλεόραση.
Τη λύση δίνουν οι πλάσμα τηλεοράσεις που με 1200 παίρνεις μια αξιοπρεπέστατη 50άρα tv, αν δεν θέλεις να διαθέσεις πολλά χρήματα.
Εγώ πήρα LCD 52άρα για το φόβο των Ιουδαίων γιατί έχω συνδέσει HTPC.

Όπως είναι οι καναπέδες στο σαλόνι έχω τη δυνατότητα να καθομαι σε απόσταση από 3,3 έως 5,3μ. Τα 5,3 μ είναι η θέση απέναντι από την tv ενώ η κοντινή απόσταση είναι λίγο πλάγια.
Τις περισσότερες φορές προτιμάμε να καθόμαστε κοντά στα 3,3μ παρόλο που είναι λίγο πλάγια.
Αν κάποιο κανάλι δεν έχει πολύ καλό σήμα και έχει λίγα παράσιτα τότε καλύτερα είναι πιο μακριά για να μην φαίνονται τόσο.
Με DVD δεν το συζητώ και στα 2,5μ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Τρελλαθήκαμε ή αυτοί θέλουν να μας τρελλάνουν?

Στα 2.8-3.0 μετρα με 46" και μου φαινεται και λιγο μικρη πλεον...-bye-

Οι ασχετοι πωλητες με εκαναν και πηρα 32" για 3+ μετρα πριν 2.5 χρονια και ακομη κλαιω τα λεφτα μου....-bye-

Eνημερωτικα για καθε ενδιαφερομενο...

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030216,2,00.htm

Last edited:
Να 'στε καλά ρε παιδιά, ανακουφίστηκα με αυτά που είπατε. Όχι τίποτα άλλο, ξεζούμισα όλα τα threads περί SMPTE, THX κτλ για αποστάσεις - διαγώνιο και πήγα διαβασμένος αλλά με έστειλαν με αυτά που λέγανε!

Καλά όλα αυτά, αλλά μην ξεχνάμε πως τα παραπάνω αναφέρονται για οθόνες που προορίζονται για Home Cinema. Για θέαση τηλεοπτικού παύουν να ισχύουν και κυρίως παίζει ρόλο η ποιότητα λήψης και οι προσωπικές προτιμήσεις. Προσωπικά άνετα βολευόμουν με 42άρα από τα 3 μέτρα αν είχα σκοπό να βλέπω μόνο τηλεοπτικό, αλλά για μικτή χρήση θα προτιμούσα 46+.

Σχεδόν κανένας δε μετάνιωσε που πήρε μεγαλύτερη τηλεόραση....
Πάρτε όσο μεγαλύτερη μπορείτε....

Καλά όλα αυτά, αλλά μην ξεχνάμε πως τα παραπάνω αναφέρονται για οθόνες που προορίζονται για Home Cinema. Για θέαση τηλεοπτικού παύουν να ισχύουν και κυρίως παίζει ρόλο η ποιότητα λήψης και οι προσωπικές προτιμήσεις. Προσωπικά άνετα βολευόμουν με 42άρα από τα 3 μέτρα αν είχα σκοπό να βλέπω μόνο τηλεοπτικό, αλλά για μικτή χρήση θα προτιμούσα 46+.

Γιώργο πάρα πολύ σωστή η παρατήρησή σου και μακάρι να έψαχνα για τηλεόραση που θα παίζει "μένγκα" γιατί μέχρι τώρα θα είχα πάρει μια ωραιότατη φθηνότατη 37άρα και ο μήνας θα είχε 9...
Θεώρησα αυτονόητο ότι προορίζεται για home cinema (με hd υλικό) μια τέτοια τηλεόραση σε αυτή την απόσταση αλλά καλό είναι σε κάθε ευκαιρία να το ξεκαθαρίζουμε κι αυτό.Αναπόφευκτα βέβαια ο κύριος λόγος ύπαρξής της θα είναι το τηλεοπτικό σήμα, αφού είναι γνωστή η ειδυλλιακή σχέση των γυναικών με την τηλεόραση... :BDGBGDB55:

Σχεδόν κανένας δε μετάνιωσε που πήρε μεγαλύτερη τηλεόραση....
Πάρτε όσο μεγαλύτερη μπορείτε....
Παρέλειψα να το αναφέρω αλλά σε ένα κατάστημα πέτυχα έναν τύπο που παρακαλούσε να του αλλάξουν τη 40άρα που είχε αγοράσει πριν 3 μέρες και να του δώσουν μικρότερη γιατί δεν μπορούσε με τίποτα να παρακολουθήσει. Εκεί ομολογώ ότι τα χρειάστηκα. Είναι που σε έναν ανοιχτό χώρο, όπως το κατάστημα, η τηλεόραση δείχνει να είναι οκ αλλά στο σπίτι σου κάνει μια μικρή κατάληψη στο σαλόνι και στο οπτικό πεδίο.

Last edited:
κοιτα δεν υπαρχει κανενα προβλημα αν σκεφτεις οτι στα μετρα που εισαι η 70 αρα δινει την ιδανικη κ τελεια εικονα!!! ομως αυτο που σου ελεγαν οι πωλητες ειναι απολυτα σωστο. ετσι πρεπει να κανουν για να εχουν τον πισινο τουσ καλυμενο κ οχι κ καλα <δεν ξερουν τι λενε>.τι εννοω ξερεις ποσες φορες μου εχουν ερθει πισω τηλεορασεις για αυτο τον λογο???? μαλιστα μπορει να σου πει ο πελατης οτι τον κοροιδεψες για να δωσει κ καλα περισσοτερα λεφτα και να γινει σαματασ σε ενα μαγαζι . ετσι προσπαθουμε να εχουμε τον.... μας καλυμενο!!! βεβαια πανω απο ολα τι θελει ο πελατης!!!!! τεσπα δεν παιζει θεμα κ εγω εχω για μονιτορ υπολογιστη μια 32 αρα>!!!!!! προχωρα αφοβα!!!!!!

Aπροπο οι πωλητές αυτοί που τρομάξαν με τα μεγέθη και τις αποστάσεις, μήπως να τους μεταφέραν στις μικροσυσκευές?
Φαντάζομαι οτι στις τοστιέρες και τα σκουπάκια θα σκίζανε.
(και δεν θα τους τρόμαζε κανένας με "παράλογες" απαιτήσεις όπως εσύ..:BDGBGDB55:)

Mπορεί βέβαια το εν λόγω μαγαζί να ήθελε να ξεστοκάρει και τις 32άρες του...
Ο πωλητής πάντα έχει πρωταρχικό στόχο να αδειάσει τις αποθήκες του μαγαζιού, δεν τους έχετε δει πως δυσανασχετούν όταν θές κάτι που δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο;