Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,105
Ελλάδα
Με αφορμή μια κουβεντούλα από αλλού, μεταφέρω και εδώ τον προβληματισμό μου.

Άσχετα με το αν πρέπει ή δεν πρέπει να υπάρχει στρατός ή το πώς αυτός λειτουργεί, οί τρόποι να τον αποφύγεις είναι συγκεκριμένοι.

1) το παίζεις τρελλός , και παίρνεις Ι5 (τρελλόχαρτο)
http://www.thiteia.org/antirrisies.htm

2) την κάνεις για το εξωτερικό είτε μέχρι τα 45 οπότε μπορείς να επιστρέψεις χωρίς κυρώσεις, είτε μέχρι τα 35 όπου μπορείς να εξαγοράσεις την θητεία σου (περίπου 8.000 ευρώ)
http://www.thiteia.org/anypotaktoi.htm

3) δηλώνεις αντιρρησίας συνείδησης όπου έχεις την επιλογή άοπλης θητείας ή κοινωνικής εργασίας, με την ανάλογη χρονική προσαύξηση σε κάθε περίπτωση.
http://www.thiteia.org/antirrisies.htm

4) λόγοι υγείας, πολύτεκνοι, όσοι έχουν καταδικαστεί, και κάποιοι άλλοι κοινωνικοί λόγοι
http://www.thiteia.org/anaboles.htm

Πόσο αποδεκτό είναι να απαλλάσεται κάποιος για λόγους υγείας με πλαστά δικαιολογητικά (πχ Παπακαλιατης ), και επίσης να παίρνει κάποιος τρελλόχαρτο ενώ δεν δικαιούται ????

Το να ψάχνουν πολίτεςι τρόπους για να "ξεγελάσουν" το σύστημα, δεν σημαίνει και αποδοχή εκ μέρους τους , κάθε είδους κυκλώματος που στήνεται για τον λόγο αυτό ?????

Πώς μπορούνε μετά να μιλάμε για διαφθορά ???

Last edited by a moderator:
Αυτοι ειμαστε. Βριζουμε τη διαφθορα αλλα ταυτοχρονα οπου μπορουμε συμμετέχουμε με τα μπουνια σε αυτην.

thanks jimazz......

να τονισω οτι ολοι μας καποτε με οποιο μεσο μπορουσαμε καναμε προσπαθειες εστω για μια καλη μεταθεση μια καλη θητεια

ηταν λαθος.....νοσταλγω της μερες στρατου εστω και αν ηταν μονο 6 μηνες...

χλευαζω ολους τους μεγαλοσχημους που χτυπανε νουμερα της AGB που κανανε "κολπα'να αποφυγουν την θητεια

και καμαρωνω για τον αγνωστο στρατιωτη που με χαρα περναγε την πυλη για να υπηρετησει ...και δεν ηταν λιγοι

Last edited:
Απάντηση: Re: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

ηταν λαθος.....νοσταλγω της μερες στρατου εστω και αν ηταν μονο 6 μηνες...

Εγω δε νοσταλγω καθολου τους 21 μηνες που εχασα εκει μεσα. Εκτος των αλλων, μου αφησαν και κενα στη δισκοθηκη:flipout:

....αξέχαστη στιγμή ..σκοπιά στις 2 τα ξημερώματα στα walkman να παίζει το "Holy Diver" - Dio ) και να κάνω headbanging!!!:flipout:
Απίστευτα χρόνια, μπορεί να περάσα "κάπως" δύσκολα, αλλά δεν ξεχνιούνται ποτέ:grinning-smiley-043

....αξέχαστη στιγμή ..σκοπιά στις 2 τα ξημερώματα στα walkman να παίζει το "Holy Diver" - Dio ) και να κάνω headbanging!!!:flipout:
Απίστευτα χρόνια, μπορεί να περάσα "κάπως" δύσκολα, αλλά δεν ξεχνιούνται ποτέ:grinning-smiley-043

και να έρχεται το τζιπάκι να σου λέει οτι η αλλαγή δεν θα γίνει , και να κάθεσαι άλλο ένα διωράκι 2-4 ........ πίκρα λέμε........

Πέρασα αρκετά ανώδυνα. Και πάλι, 21 μήνες χαραμισμένοι. Αν μη τι άλλο, ο στρατός είναι μεγάλο διαφθορείο.

Πέρασα αρκετά ανώδυνα. Και πάλι, 21 μήνες χαραμισμένοι. Αν μη τι άλλο, ο στρατός είναι μεγάλο διαφθορείο.

ακριβως και εγω το ιδιο !!!!

περασα καλα αλλα θα μπορουσα να κανω κατι εποικοδομητικο στην ζωη μου αυτα τα 2+ χρονια !!

διαφθορειο τοτε ΔΕΝ ηταν ! η τουλαχιστον εξαρτατε με ποιους θα κανεις μαζι τη θητεια σου ......

εγω ειχα βρει καλα παιδια !!

18 μήνες χαμένοι για μένα αλλά πέρασα αρκετά καλά δεν έχω παράπονο... απλά χάσιμο χρόνου

πώς σας φαίνεται λοιπόν, που περάσατε τόσο καιρό κάνοντας κάτι που άλλοι είτε πληρώνοντας είτε ξεγελώντας το απέφυγαν ???

θα ήταν πειρασμός για σας να πάρετε το τρελλόχαρτο ???

όταν έγινε γνωστό το θέμα του Παπακαλιάτη, έγινε λόγος για μια λίστα με 95 ονόματα (κάμποσα κιλά το καθένα), ....... δεν τη μάθαμε ποτέ .......... υποτίθεται οτι ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί το 2008 .... για να δούμε ...

Οι πιο παλιοί έλεγαν ότι ο στρατός είναι σχολείο και είχαν δίκιο.
Αποτελεί καθρέφτη της κοινωνίας (σε κλίμακα) και δίνει την ευκαιρία στον νέο να ''γνωρίσει'' πολλούς τύπους ανθρώπων (κάποιους εκ των οποίων δεν θα είχε την δυνατότητα να γνωρίσει στην πολιτική του ζωή) με αποτέλεσμα να βγαίνει πλουσιότερος σε εμπειρίες ,χρήσιμες στη μετέπειτα ζωή του.
Τώρα οι πιθανότητες ''στραβοπατήματος'' στο στρατό δεν νομίζω ότι είναι πολύ μεγαλύτερες απ'ότι έξω.

… Λήμνος…2005
30 φαντάροι σε τάγμα που έπρεπε να έχει 400
Κάθε μέρα σκοπιά από τι 6 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και μετά ανά 2ωρο, που σημαίνει περίπου 12- 14 ώρες σκοπιά την ημέρα.
45 μέρες εμπλοκή
Σκοπιά έκανε ακόμα και ο γιατρός , ο μάγειρας και ο κεπικαριος
2 απόπειρες αυτοκτονίας και 4 αναβολές Ι4 ψυχιατρικό εκ των οποίων ο 1 ήταν δόκιμος και ο άλλος ΕΠΟΠ
7 μέρες χαλασμένος λέβητας, Μάρτη με 4 βαθμούς θερμοκρασία.
2 αναφορές σε πανελλήνια γνωστή εφημερίδα και καμία 10ρια γράμματα φαντάρων σε τοπικές εφημερίδες για την κατάσταση που επικρατούσε
Ήρθε κλιμάκιο με ψυχίατρους από το 414 (νομίζω) λόγο των πολλών αναβολών.

Και ο γιος φιλικής οικογένειας έκανε ένα χρόνο αεροπορία, καμιά 20 ώρες σκοπιά στο κέντρο, πήγε παραμεθόριο στο Τατόι. Πήγαινε το πρωί και έφευγε στις 3 το μεσημέρι και πήρε σύνολο 180 μέρες άδεια. Αυτή την στιγμή δουλεύει σε υπουργείο……κοντά στο σπίτι του…..

Απάντηση: Re: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Οι πιο παλιοί έλεγαν ότι ο στρατός είναι σχολείο και είχαν δίκιο.
Αποτελεί καθρέφτη της κοινωνίας (σε κλίμακα) και δίνει την ευκαιρία στον νέο να ''γνωρίσει'' πολλούς τύπους ανθρώπων (κάποιους εκ των οποίων δεν θα είχε την δυνατότητα να γνωρίσει στην πολιτική του ζωή) με αποτέλεσμα να βγαίνει πλουσιότερος σε εμπειρίες ,χρήσιμες στη μετέπειτα ζωή του.
Τώρα οι πιθανότητες ''στραβοπατήματος'' στο στρατό δεν νομίζω ότι είναι πολύ μεγαλύτερες απ'ότι έξω.

Συμφωνώ απολύτως...Και είναι και ένα πολύ καλό τέστ προσωπικότητας και αντοχών...
Ασε πού ο στρατός αποτελεί γιά τά αγόρια το τελευταίο προπύργιο ´ασφαλείας´πρίν τήν είσοδο στήν παραγωγή.

Τι να πω και εγώ ρε παλικάρια, είχα καλό μέσο και υπηρέτησα
Κοντά στο σπίτι μου ( στο χαρτί ούτε 20 εκατοστά δεν είναι )
Τεθωρακισμένα – Αλεξανδρούπολη !
Η ύλη που ήμουνα είχε το φυλάκιο Εγνατία κοντά στο πρώτο ανάχωμα,
Πιο πάνω δεν πήγαινε γιατί ήθελε διαβατήριο ! χε χε χε
Όταν απολύθηκα κάθισα και 15 μέρες διακοπές ( βλέπεις ήταν καλοκαίρι
22 Ιουνίου εμένα σε ένα γνωστό πενταετή και βόλταρα με την μηχανή μου )
Μια χαρά σας λέω