Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Απάντηση: Re: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Συμφωνώ απολύτως...Και είναι και ένα πολύ καλό τέστ προσωπικότητας και αντοχών...
Ασε πού ο στρατός αποτελεί γιά τά αγόρια το τελευταίο προπύργιο ´ασφαλείας´πρίν τήν είσοδο στήν παραγωγή.

+1

Συμφωνώ απολύτως...Και είναι και ένα πολύ καλό τέστ προσωπικότητας και αντοχών...
Ασε πού ο στρατός αποτελεί γιά τά αγόρια το τελευταίο προπύργιο ´ασφαλείας´πρίν τήν είσοδο στήν παραγωγή.

Τεστ με το ζόρι; Από ποιον γίνεται το τεστ και ποιος και με τι δικαίωμα αξιολογεί τα "αποτελέσματά" του;

Και τι σημαίνει προπύργιο ασφαλείας; Αν δεν υπήρχε δηλαδή τι θα γινόταν; Θα τρώγαμε τα μούτρα μας στη ζωή ενώ μετά το στρατό είμαστε έτοιμοι για όλα;
Αν παίρναμε το G3 φεύγοντας τότε μάλιστα, θα μιλάγαμε για εφόδια, αλλά τώρα...

Δεν ξέρω τι γινόταν πριν 10-20-30 χρόνια, αλλά σήμερα δε νομίζω ότι προσφέρει τίποτα περισσότερο από ιστορίες για να λες με τους κολλητούς σου. Ιστορίες παιδικές μπροστά σε αυτές που θα έχεις να λες όταν μπεις στον κανονικό στίβο.

Re: Απάντηση: Re: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Δεν ξέρω τι γινόταν πριν 10-20-30 χρόνια, αλλά σήμερα δε νομίζω ότι προσφέρει τίποτα περισσότερο από ιστορίες για να λες με τους κολλητούς σου. Ιστορίες παιδικές μπροστά σε αυτές που θα έχεις να λες όταν μπεις στον κανονικό στίβο.

Και οι ιστορίες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού είναι παιδικές αλλά είναι τόσο απαραίτητες για την ομαλή ένταξη στην κοινωνία ως ενήλικος.
Δεν υπερασπίζομαι το θεσμό του στρατού, άλλη συζήτηση αυτή, αλλά η εμπειρία του στρατού ,δεδομένης της -νεαρής - ηλικίας των στρατευμένων, προσφέρει πολύ περισσότερα από αυτά που στερεί.

Μάλλον θα πρέπει να ασχοληθείτε μέ τον ´απογαλακτισμό ´από την οικογένεια λίγο περισσότερο..
Φυσικά και ο στρατός αποτελεί μιά περίοδο ´αδρανείας´καί ασφαλείας.Είναι μιά περίοδος όπου προετοιμάζεται ο νεαρός άντρας γιά να βγεί στην παραγωγή...
Είναι η τελευταία περίοδος ανεμελιάς,όπου όλα είναι δομημένα από άλλους..
Και η τελευταία ´ήρεμη περίοδος´πρίν την παραγωγική διαδικασία.
Η Ιεραρχία είναι κάθετη σαφώς,όπως και στίς διάφορες ιδιωτικές εταιρείες(μόνον που οι τελευταίες είναι πολύ πιό ανθρωποφαγικές πλέον).
Tό τέστ είναι εντελώς προσωπικό(τής αντοχής).Ουδείς άλλος αξιολογεί τά αποτελέσματά του...
Τώρα εάν εννοείτε ´Με ποιό δικαίωμα σάς υποχρεώνουν να πάτε στρατό´,προσωπικά απαντώ ότι αυτό εκπορεύεται από τίς υποχρεώσεις σας ως Ελληνα Πολίτη...
Δυστυχώς η χώρα μας δεν συνορεύει μέ τον Λουξεμβούργο ούτε μέ τό Βέλγιο..
Και μιά και γίνεται και αναφορά περί αυτοκτονιών στον Στρατό,πουθενά,σε σοβαρή μελέτη,δεν έχει αποδειχθεί ότι ο Στρατός ευθυνεται γιά τίς αυτοκτονίες...
Αντιθέτως σοβαρότατες μελέτες αποδεικνύουν οτι το 90% τών αυτοκτονιών οφείλεται σέ σοβαρές ψυχικές διαταραχές...
Αυτές εκδηλώνονται συνήθως σέ φάσεις ζωής που απαιτούν από το άτομο ανάληψη ευθυνων(εργασία,προσωπική ζωή,όρια) και αυτονόμηση από την οικογένεια.
Οι τάσεις αυτοκτονίας ή και οι απόπειρες λοιπόν θα εμφανίζονταν είτε στον στρατό ,είτε στήν εργασία είτε στην προσπάθεια δημιουργίας προσωπικής ζωής...
Αυτά λένε οι σοβαρές επιστημονικές μελέτες και όχι ο ´προοδευτικός λαϊκισμός´τών φυλλάδων..
Επομένως θα πρέπει να γίνεται σοβαρό ιατρικό screening τών υποψηφίων στρατιωτών και να απαλλάσσονται όσοι πάσχουν από ψυχικές διαταραχές(πραγματικές και όχι μαϊμού).
Υ.Γ
Πρίν 30 χρόνια ,αλλά και πρίν 25 χρόνια ,ο Στρατός ήταν πολύ πιό δύσκολος γιατί ακόμα υπήρχαν και πολιτικές διακρίσεις...Αρα πολλοί σημερινοί βουτυρόπαιδες θά τράβαγαν έστω και εξ αντανακλάσεως μεγαλύτερα ζόρια..
Τώρα είναι απλό Κολλέγιο και μάλιστα μικράς διαρκείας.
Και οι στρατιωτικοί είναι πολύ πιό προσεκτικοί και φοβισμένοι (πλήν τών επιλέκτων τμημάτων,που είναι απολύτως απαραίτητα γιά μιά χώρα πού δεν λέγεται Ελβετία)οπότε και οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες ,αλλά και τά καψόνια ελαχιστοποιημένα..

Σπύρο , έθεσες τα πράγματα στη σωστή τους βάση!!!
Ακριβώς έτσι είναι.

Μά ρέ σύ θα φτάσω να υπερασπίζομαι τον στρατό σε λίγο.:flipout::flipout:
Ξέρεις πόσες φορές στην μετέπειτα ζωή μου θεώρησα τό ´γόπινγκ´χορευτική φιγούρα σέ σχέση μέ τίς δυσκολίες τής κανονικής ζωής??

Ξέρεις πόσες φορές στην μετέπειτα ζωή μου θεώρησα τό ´γόπινγκ´χορευτική φιγούρα σέ σχέση μέ τίς δυσκολίες τής κανονικής ζωής??

Μια χαρά ήταν το γόπινγκ.

Μετά -όπως είπες-αρχίσαν τα δύσκολα.!

Αχ και να γυρνούσα το χρόνο πίσω..

Re: Απάντηση: Re: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Δεν είσαι ο μόνος.
Αμ το άλλο το τρομακτικό καψόνι της υπηρεσίας ...θαλαμοφύλακος; :D
Μια προέκταση του σχολείου αλλά μόνο για αγόρια είναι ουσιαστικά ο στρατός...

Χάσιμο χρόνου. Αλίμονο αν η... εθνική ασφάλεια βασίζεται στους γνωστούς φαντάρους, των ΚΨΜ και των βυσμάτων. Αντί να κάτσουν να φτιάξουν την εκπαίδευση, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, που έχουν τα μαύρα χάλια, αποχαυνώνουν κι άλλο τους νέους με τη θητεία.

Χάσιμο χρόνου. Αλίμονο αν η... εθνική ασφάλεια βασίζεται στους γνωστούς φαντάρους, των ΚΨΜ και των βυσμάτων. Αντί να κάτσουν να φτιάξουν την εκπαίδευση, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, που έχουν τα μαύρα χάλια, αποχαυνώνουν κι άλλο τους νέους με τη θητεία.

Αν , χτύπα ξύλο, ...υποστεί ο Εωσφόρος κάταγμα άκρου ποδός και απειληθεί η εθνική ασφάλεια , τότε είτε το θέλουμε είτε όχι , σ'αυτούς τους γνωστούς φαντάρους θα βασιστεί. Οπότε μια στοιχειώδης στρατιωτική εκπαίδευση επιβάλλεται.
Είπαμε δεν συνορεύουμε με το Λουξεμβούργο και την Ελβετία.

Εάν πάντως ο στρατός αποχαυνώνει τότε η τηλεόραση σκοτώνει...
Τον τελευταίο μήνα αποκαλύπτεται πλήρως στά μάτια μας ποιοί είναι όλοι αυτοί οι τηλεοπτικοί κύριοι,που πολλά σημερινά παιδιά ονειρεύονται να τούς μοιάσουν,επειδή ´βγάζουν πολλά χρήματα´.
Μπροστά σέ ´ολους αυτούς και ο πλέον αγράμματος δεκανέας μοιάζει άγγελος..
Και αυτό είναι η μεγάλη κατάντια τής χώρας..
Καιρός λοιπόν να ξεφύγουμε από τα στερεότυπα και να καταλάβουμε τί βλάπτει σοβαρότατα τήν πνευματική υγεία τής νεολαίας μας.
Παλιά δικαίως ο στρατός εθεωρείτο ιδεολογικός και κατασταλτικός μηχανισμός τού Κράτους.
Τώρα η αληθινή εξουσία έχει μετατοπιστεί αλλού...
Σε αυτούς πού πουλάνε την μάνα τους και την πατρίδα στήν κατάλληλη τιμή...

πόσα παιδιά φεύγοντας από τον υδροβιότοπο της οικογενειακής θαλπωρής όχι για τον στρατό , αλλά για σπουδές σε άλλη πόλη δεν βίωσαν δυσκολίες ??? πόσοι έμπλεξαν ??? πόσοι τα παράτησαν ??? πόσοι έμειναν αιώνιοι φοιτητές ???

Δυστυχώς η οικογένεια στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προετοιμάζει σωστά τα παιδιά της για την μελλοντική ανάληψη ευθυνών κάθε είδους ..

Με αυτή την έννοια ο στρατός επιτελεί κοινωνικό έργο καθώς "ψήνει" αρκετούς.

Last edited:
Εγώ δεν έχω πάει ακόμα στρατό και έχω αναβολή μέχρι τα 30 κλεισμένα για να τελειώσω με το διδακτορικό μου. Από αρκετές απόψεις τον θεωρώ χαμένο χρόνο στη ζωή μου γιατί πολύ απλά θα πάω εκεί και δεν θα κάνω τίποτα. Το θεωρώ το λιγότερο χαζό από την πλευρά του στρατού να έχει μορφωμένους ανθρώπους που αν τους προσλάμβανε για οποιαδήποτε δουλειά/μελέτη κλπ θα τους χρυσοπλήρωνε και όταν τους έχει ήδη εκεί τους λέει να μην ασχολούνται και να κάθονται στην καλύτερη σε ένα γραφείο βάζοντας σφραγίδες. Πόσες ιστορίες δεν έχω ακούσει από ανθρώπους που ήθελαν να προσφέρουν με τις γνώσεις τους και φυσικά τους το αρνήθηκαν.
Τώρα για τον ελληνικό στρατό τον θεωρώ ένα άκρως ρατσιστικό θεσμό για τον απλό λόγο του ότι αφορά μόνο τον ανδρικό πληθυσμό. Αυτό δημιουργεί άνισες ευκαιρίες, ειδικά στους νεώτερους, μιας και πολλές θέσεις καλύπτονται πιο γρήγορα από τις γυναίκες. Επιχείρημα περί της χρησιμότητας των γυναικών στο στράτευμα δεν υπάρχει κανένα βλέποντας όλες τις ελληνίδες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ΕΠΟΠ.
Τέλος ένα καλός δικτυακός τόπος που αναλύεται σε βάθος η νομοθεσία για την υποχρεωτική στράτευση είναι ο παρακάτω:
http://www.omhroi.gr/
Όσο και αν φαίνεται περίεργο εκεί βρήκα περισσότερες πληροφορίες για ειδικές περιπτώσεις παρά οπουδήποτε αλλού (πχ τι ισχύει όταν λείπεις για μεταδιδακτορική έρευνα στο εξωτερικό κλπ)

Καμία αντίρρηση στα όσα γράφετε παραπάνω, αλλά κάποια είναι περισσότερο ευχή παρά πράξη.

Προσωπικά, μέσα στο στρατό είδα την αποθέωση της τεμπελιάς, της ευθυνοφοβίας, την αποκλειστική χρήση του μυαλού για εξεύρεση τρόπων αποφυγής εργασίας και ευθυνών. Σε όλους κάτι άφησε, εμού συμπεριλαμβανομένου.

Ποτέ δε νοστάλγησα, ούτε θεώρησα αστείες τις ώρες που φυλούσα το τίποτα. Αντιθέτως, νοστάλγησα πολλές φορές τις νύχτες που κοιμόμουν εναλλάξ με τον συμφοιτητή μου για να παραδώσουμε εργασία το πρωί ή τις νύχτες που δεν κοιμόμουν καθόλου και έπινα red bull στις 6 το πρωί για να μην με πάρει ο ύπνος πάνω από το χαρτί των εξετάσεων. Ακόμα και αν αντέγραφαν τις εργασίες μου ή το γραπτό μου. Θα συμφωνήσω ότι η φοίτηση σε άλλη πόλη μου φαίνεται πολύ πιο ομαλή ένταξη στο τι μας περιμένει αργότερα από το στρατό.

Η ανάγκη διαφύλαξης της εθνικής ασφάλειας δεν εξυπηρετείται με 1 μήνα εκπαίδευση στο "μεταβολή" και "επ' ώμου", ούτε με ατελείωτες σκοπίες στη μέση του πουθενά. Ο μόνος λόγος ύπαρξης αυτών των καταστάσεων είναι η απασχόληση μερικών χιλιάδων μονιμάδων. Ας με καλούσε ο στρατός για ουσιαστική εκπαίδευση 1-2 μήνες στα 18 μου και από μία εβδομάδα κάθε χρόνο μέχρι τα 50 μου. Θα αρκούσε. Αλλά τώρα, ό,τι μας λείπει σε ουσία το διαθέτουμε σε... μήνες!

....αξέχαστη στιγμή ..σκοπιά στις 2 τα ξημερώματα στα walkman να παίζει το "Holy Diver" - Dio ) και να κάνω headbanging!!!:flipout:
Απίστευτα χρόνια, μπορεί να περάσα "κάπως" δύσκολα, αλλά δεν ξεχνιούνται ποτέ:grinning-smiley-043

+1000

Οδηγός στο Πολεμικό Ναυτικό στα Χανία !!!

Αξέχαστα χρόνια !!!

Ξαναπήγαινα με τρέλλα !!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Τρελλόχαρτο στο στρατό ??

Ας με καλούσε ο στρατός για ουσιαστική εκπαίδευση 1-2 μήνες στα 18 μου και από μία εβδομάδα κάθε χρόνο μέχρι τα 50 μου. Θα αρκούσε. Αλλά τώρα, ό,τι μας λείπει σε ουσία το διαθέτουμε σε... μήνες!

good point !!!

O στρατός είναι μια απαράδεκτη... μαλ**** και κακώς υφίσταται. Δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τον λόγο που υπάρχει. Κοινώς, κανένας μας δεν έγινε στρατιώτης στον στρατό, οι περισσότεροι από εμάς ασχολήθηκαν με καθαριότητες και ότι άλλη βλακεία μπορεί να φανταστεί ο κοινός νους, παρά με εκπαίδευση στρατιώτη. Τα καψόνια... τα θεωρώ προσβλητικά και υποτιμητικά για κάθε άνθρωπο και αυτοί που τα κάνουν, θα έπρεπε να βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης.
Επίσης, δεν μπορώ να δικαιολογήσω τους μόνιμους καραβανάδες, που ενώ αυτοί πληρώνονταν, περίμεναν από τους φαντάρους να κάνουν τις δουλείες τους και αυτοί ήταν αραχτοί.
Επειδή υπηρέτησα μεγάλος, είδα κομπίνες με τα καύσιμα, το κυλικείο, τα τρόφιμα...
Παρότι είχα πολύ χοντρό βύσμα, αρνήθηκα να το χρησιμοποιήσω καθώς δεν ήθελα να αποδεχτώ την συγκεκριμένη κατάσταση. Το πλήρωσα γιατί ήμουν ο μόνος που δεν έπαιρνε άδειες, αλλά δεν το μετάνιωσα.
Δεν κέρδισα απολύτως τίποτε από τη θητεία μου στο στρατό. Απλά έχασα 1,5 χρόνο από τη ζωή μου, χωρίς να κάνω τίποτε δημιουργικό (συν τον χρόνο προσαρμογής μετά τον στρατό). Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.
Όσο αφορά το τρελόχαρτο είμαι παντελώς αντίθετος. Αυτοί που είναι αντίθετοι με τον στρατό, δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται τρελοί ή ασθενείς.
Όσο αφορά τις αυτοκτονίες, μπορεί να είναι έτσι όπως τα λέει ο Σούρλας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ανθρώπων δεν θα αυτοκτονούσαν αν δεν υπήρχε ο στρατός. Άλλωστε, ιατρικά πρέπει σε τέτοιους ανθρώπους να κάνουμε καψόνια και να τους χλευάζουμε; Οι μόνιμοι αξιωματικοί έχουν εκπαιδευτεί για το πώς θα αντιμετωπίσουν έφεδρους φαντάρους ή έχουν εκπαιδευτεί για να διοικούν επαγγελματίες στρατιώτες? Προφανώς και ισχύει το δεύτερο.
Τελειώνοντας, θέλω να αναφέρω ότι η γνώμη μου είναι ότι ο στρατός, όπως ήταν τουλάχιστον στην εποχή που υπηρέτησα, ήταν μια καλοστημένη κομπίνα για να κονομάνε κάποιοι και δεν προσφέρει τίποτε ούτε στην χώρα, ούτε στους ανθρώπους που υπηρετούν.
Σε καμία περίπτωση στο παραπάνω post μου, δεν θέλω να προσβάλω στρατιωτικούς ή οποιδήποτε άλλον. Απλά περιγράφω μια κατάσταση που έζησα. Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις και άνθρωποι που είναι τίμιοι και κυρίως επαγγελματίες (είχα την τύχη και ήμουν με ένα τέτοιο στο γραφείο, που υπηρέτησα).

Οι πιο παλιοί έλεγαν ότι ο στρατός είναι σχολείο και είχαν δίκιο.
Αποτελεί καθρέφτη της κοινωνίας (σε κλίμακα) και δίνει την ευκαιρία στον νέο να ''γνωρίσει'' πολλούς τύπους ανθρώπων (κάποιους εκ των οποίων δεν θα είχε την δυνατότητα να γνωρίσει στην πολιτική του ζωή) με αποτέλεσμα να βγαίνει πλουσιότερος σε εμπειρίες ,χρήσιμες στη μετέπειτα ζωή του.
Τώρα οι πιθανότητες ''στραβοπατήματος'' στο στρατό δεν νομίζω ότι είναι πολύ μεγαλύτερες απ'ότι έξω.

Συμφωνώ απόλυτα !!!!

Και εμενα μου φαινοταν χαμενος χρονος ο στρατος, αλλα τωρα που το βλεπω ειχε πολυ γελιο,αν και μπορει να εκατσα λιγο λογο μειωμενης θυτειας. Το μονο που εμαθα εκει ειναι να μην παιρνω κανεναν και τιποτα στα σοβαρα.Οσοι δεν πανε στρατο, χανουν, γιατι μονο εκει γινεσαι macho:)