Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

Greekfragma

New member
17 May 2010
75
Καλημέρες και χρόνια πολλά.

εδώ και 2-3 μήνες ψάχνω ψάχνω και ακόμα ψάχνω προς ποια τηλεόραση να επιλέξω.

Έχω δει τι εστί Panasonic Plasma U10 και U20 (default ρυθμίσεων σε κατάστημα)....... και έχω δει και LED Samsung C650 και 6000series. (επίσης default ρυθμίσεις καταστήματος)

Καλές οι ίντσες και η τιμές των panasonic plasma σε σχέση με LED.....επίσης είμαι αρκετά επηρεασμένος από το θόρυβο που έκαναν τα panny plasma σε όλα τα forum για το value for money ειδικά με κάτι προσφορές τον Μάιο, Ιούνιο.

Όσες φορές όμως είδα μια 100hz LED είδα αυτή την εξομάλυνση εικόνας που με γοήτευε περισσότερο από το καλύτερο μαύρο της plasma......Διαθέτω και εργαλείο calibration και πιστεύω οτι αν πάρω μια LED και τη ρυθμίσω καλά η διαφορά στην εικόνα δεν θα είναι χαωτική.

Αυτή η εξομάλυνση λοιπόν........τι γίνεται στα Panny plasma?......Είναι δικαιολογημένη η απογόήτευσή μου όταν τις είδα να παίζουν σε καταστήματα και είδα τις LED με φυσικότερη κίνηση και πιο εντυπωσιακές ?

είδα και μια Philips Cineos
http://www.skroutz.gr/s/73089/Philips-42PFL5604H-42.html?keyphrase=Philips+42PFL5604H+42''
να παίζει απλό τηλεοπτικό σήμα της digea και έπαθα την πλάκα μου με το μηδενικό ghosting που ήταν αδύνατο να ακολουθήσει το Panny plasma.

Θέλω να βλέπω τα blu-ray μου αλλά και να απολαμβάνω ποδόσφαιρο μπάσκετ και formula1 μέσω HD satellite χωρίς να βλέπω trails.......

για δώστε καμιά συμβουλή.

oi led σαφώς και είναι εντυπωσιακές στην εικόνα ...ιδίως στα χρώματα ..βγάζουν μάτι ..αυτό δεν σημαίνει οτι η χρωματική τους απόδοση είναι ορθή....και εμένα μου αρέσει αυτό το εντυπωσιακό κάδρο ...και σε πολλούς άλλους....
τώρα αυτό για την εξομάλυνση δεν το κατάλαβα....κίνηση σαν τις πλάσμα δεν θα βρείς πουθενά και αυτό θα ισχύσει μάλλον και για τα επόμενα χρόνια....είναι πολύ δύσκολο οι lcd να πλησιάσει την φυσικότητα και την γρηγοράδα της κίνησης της πλάσμα...
αν θες να συνδέσεις πισί πάνω και να της αλλάζεις τα φώτα....ξέχνα τις πλάσμα...αν δεν την θες για κάτι τετοιο ...οι τιμές στις πλάσμα ακόμα και 50άρες είναι πολύ λογικές και αξίζουν μέχρι το τελευταίο ευρό....

@ GreekFragma
Κατοχος για δυο μηνες της 42U20 και ειμαι υπερευχαριστημενος.Τωρα εαν σε μερικους εμφανιστηκαν καποια προβληματα,τι να πω.

Ο γυιος μου ετοιμαζεται για την 50 V/G 20 για το σαλονι αν και πριν 15 μερες πηρε την Philips 32 LED 5605 για το υπνοδωματιο και μαλλον καταλαβε την διαφορα.

Καλη μερα και καλως ηλθες Βαγγελης

Η Panasonic S20 εχει "εξομαλυνση" τοσο για τηλεοπτικο σημα ("IFC 600 Ηz") οσο και για BR/24p ("smooth film). Η U20 δεν εχει τα παραπανω.

Η διαφορα στην εικονα με την 5604 ειναι χαοτικη οτι ρυθμιση και να κανεις στην Philips. To LADA Niva ποτε δεν θα γινει Porsche Cayenne οτι μηχανικος και να το μετατρεψει.

μου λέτε δηλαδή οτι η εξομάλυνση εικόνας (smoothing, no trails) που ψάχνω υπάρχει λόγος που δε το είδα στις U10 U20 και οτι θα το δώ σε μια S20?

το budget δε θα μπορέσει να ανέβει πολύ πάνω από τα 600ευρώ οπότε και ψάχνω σε 42άρα εκτός αν βγει πάλι καμιά καραμπινάτη προσφορά.

Δεν ξερω τι εννοεις "trails" , αν εννοεις motion blur μονο σε LCD θα δεις το φαινομενο αυτο. Στις πλασμα ειναι αμελητεο.

μαλλον εννοεί phosphor trails ....

και ναι η κίνηση στις πλάσμα δεν έχει αντίπαλο ....θα έλεγα είναι το μοναδικό πεδίο που όσο και να προσπαθήσει η lcd ...δύσκολα θα πλησιάσει...

ναι στα phosphor trails αναφέρομαι........τα μόνα δείγματα που έχω δει σε plasma είναι default καταστημάτων U10 U20 και πιθανώς απενεργοποιημένα και τα IFC.

στην S20 δηλαδή έχουμε καλύτερη εικόνα?

σε blu-ray content σε LED TV με 100Hz σάρωση σε 1080p είδα ομαλώτερη κίνηση από οτι σε 1080p satellite football match σε plasma.

Παντοσ για της Πλασμα δεν λενε καλλα λογια για το τηλεοπτικο κ εγω δεν εχω νοβα βλεπω μπαλα απο αναλογικα οπουε δεν μου κανει .καλητερα lcd

Ποιος δεν λεει καλα λογια για τηλεοπτικο σε πλασμα?

Ισα ισα αν υπερτερουν καπου φανερα οι πλασμα ειναι το τηλεοπτικο και μαλιστα οι καλυτερες ειναι αυτες με αναλυση 1024x768.

Eιδα κατα την διαρκεια του μουντιαλ ποδοσφαιρο στην 46C8000 και γυρω απο τους παιχτες φαινοταν μια ενοχλητικη "αυρα" σε καθε κινηση. Αντιθετα η Panasonic 50U20 (μιση τιμη και λιγοτερο) που εχει φιλος μου σε καφετερια εδειχνε μια χαρα.

στο ποδόσφαιρο που υπάρχει και διαρκής κίνηση..λέμε τώρα....αν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους οι ακριβοπληρωμένοι παιχταράδες...φαινονται οι εγγενείς αδυναμίες της lcd....γενικά στην κίνηση δεν θα βρεί αντίπαλο η πλάσμα...

γενικά στην εικόνα ....και επειδή ο yperion εχει φαγωθεί με την ανομοιομορφία των λεντ ..το έχω ξαναγράψει πολλές φορές ...η ανομοιομορφία υππήρχε ...σχεδόν σε κάθε lcd με ccfl...και θα πω ότι ένας απο τους κύριους λόγους που ξεκίνησαν το λεντ ήταν ο καλύτερος έλεγχος της ανομοιομορφίας....

επίσης μπορεί η χρωματική παλέτα των πλάσμα να είναι πιο ακριβής....όσο και αν δεν μου αρέσει να μιλώ με γενικολογιες...αλλά μπορεί στον φίλο μας να αρέσουν τα εντυπωσιακά χρώματα μιας λέντ...γα αυτό είπα ο καλύτερος κριτής ειναι το μάτι μας και όχι τα τέστ και τα ριβιούς απο τα ....παιδάκια στο νετ....η καλύτερη λύση είναι να πάρεις ....τους δρομους και να συγκρίνεις εσύ...

θα προσπαθήσω να επανέλθω με εντυπώσεις από S20 και θα σας πω........η αλήθεια είναι πάντως οτι το έχω παρακουράσει το θέμα καθώς ψάχνω τηλεόραση από τον Απρίλιο.:afro:

Κουιζ ποια απο τις δυο εχει τα πιο "εντυπωσιακα" χρωματα?

cie%20f.jpg

cie%20wide.jpg

Πανω πλασμα 42V20 κατω LCD 46C8000.

Aλλος ενας μυθος καταρριπτεται. Απλως στις LED τα χρωματα φαινονται "εντυπωσιακα" (δηλαδη "καμμενα" σε σχεση με την αρχικη εικονα) επειδη σε συνθηκες καταστηματος βαζουν οτι υπαρχει στο φουλ. Φουλ φωτισμος , φουλ αντιθεση , φουλ οξυτητα.

Το θεμα ομως ειναι τα χρωματα να ειναι και κορεσμενα και να φαινονται και φυσικα ταυτοχρονα.

δεν καταριφθηκε κανένας μύθος φίλε μου....ούτε χρειάζεται να παίζουν με φούλ κοντράστ και χρώμα στα μαγαζιά...αυτό που λαμβάνει το ανθρώπινο μάτι απο μια λέντ σε χρώμα είναι πιο εντυπωσιακό....από οτι σε μια πλάσμα...πάλι μιλώ με γενικότητες και δεν μου αρέσει....

Aν δεις παραπανω το χρωματικο τριγωνο ειδικα στο πρασινο η πλασμα "δεν παιζεται" αλλα και στα αλλα δυο χρωματα υπερτερει εστω και λιγο.

Για να καταλαβεις αν βαλω το χρωμα τερμα στην U10 και καθησω να δω θα τυφλωθω πολυ πιο συντομα απο οτι με μια LED με το χρωμα στο τερμα.:flipout:

Ειναι ο συνδυασμος "καταστημα" και "ολα στο φουλ" που κανει στην διαφορα οπως νομιζεις.

το ξαναλέω αν και καταντάει βαρετό...η αίσθηση στις λεντ ...είναι του ..υπέρκορου στο χρώμα και αυτό από μόνο του τις κάνει εντυπωσιακές...μου βαλες και την v20 και είναι δύσκολο να σου αρνηθώ την ορθότητα τουλάχιστον στα τέστ...τέσπα για το μέσο μάτι που θα δει τα χρώματα σε ένα κατάστημα μεταξύ μιας λεντ και μιας πλάσμα ....θα καταλάβει...και ας βάλει το χρώμα στο 50...