Τρελός για Panasonic Plasma αλλά και τρελός για ''εξομάλυνση'' εικόνας

unif_UE46C8700_final.gif

Samsung 46C8000

unif_42LE8500.gif

LG 42LE8500

unif_tx42V20.gif

Panasonic 42V20

Νομιζω οτι φαινεται η διαφορα.:flipout:

UNTITLED.jpg

Η μετρηση της 55LX9500 πρεπει να ειναι τυπογραφικο λαθος.

Εδω η 42LE8500 και εχει 76%!:flipout:

Εκτός του ότι δεν ξέρεις αν είναι τυπογραφικό λάθος (που ΔΕΝ είναι, αφού έχει μια διαφορά 15 σε μέση τιμή 144.5, που βγάζει 10.3% ανομοιομορφία), είπαμε παίζει με το κομμάτι.

Το δώρο από που θα περάσω να το παραλάβω;;;; :flipout:

Ειπα 50 και πανω μην κλεβεις.:p

Aσε που δεν εχω πειστει με τα νουμερα αυτα απο το FullHD.

92% η 47αρα και 76% η 42αρα ειναι λιγο παραξενο.

Αν μαλιστα δεις και το διαγραμμα παραπανω η LE8500 πεφτει και κατω απο 80% (στις ακρες) οπως και η C8000.

Εγώ περισσότερο εμπιστεύομαι τον Μάνο, από τους Γάλλους. Ο Μάνος τον ρωτάς κάτι και απαντά, οι Γάλλοι όσες φορές ρώτησα, έκαναν την πάπια...
Όπως και ποτέ δεν απάντησε ο "reviewer" του avforums που θάβει συστηματικά τις φίλιπς...

Για την 42άρα LG ίσως να μην είναι παράξενο: μπορεί τα πλακίδια να έχουν διαστάσεις που να ταιριάζουν καλύτερα στην κορυφαία (47άρα), και στην 42άρα να αφήνουν κάποιο μικρό κενό στο περίγραμμα. Για τις edge lit, είναι γνωστό ότι η ομοιομορφία δεν μπορεί να είναι μικρή.

Το θέμα είναι από πιο ποσοστό ομοιομορφίας και πάνω το καταλαβαίνει ο θεατής. Σε αυτό δεν έχω απάντηση. Χρειάζομαι άμεσα επιμόρφωση (κοινώς σεμινάριο...) :flipout:

Και ομως τα διαγραμματα ειναι πολυ αναλυτικα αν δεις. Δειχνει και ακριβως τα σημεια που υπαρχει μεγαλυτερη ανομοιομορφια. Προφανως βγαινει με καποιο προγραμμα που συνδυαζει μετρησεις και software για PC.

ΥΓ. Ο Μανος ποτε θα αγορασει καινουργιο μετρητικο για το μαυρο? Το υπαρχον δεν μπορει να μετρησει κατω απο 0.02 cd/m2.

Και ομως τα διαγραμματα ειναι πολυ αναλυτικα αν δεις. Δειχνει και ακριβως τα σημεια που υπαρχει μεγαλυτερη ανομοιομορφια. Προφανως βγαινει με καποιο προγραμμα που συνδυαζει μετρησεις και software για PC.

ΥΓ. Ο Μανος ποτε θα αγορασει καινουργιο μετρητικο για το μαυρο? Το υπαρχον δεν μπορει να μετρησει κατω απο 0.02 cd/m2.

Όταν δεν ξέρεις τι λογισμικό, και με τι αισθητήρα μετράνε, σκούρα τα πράγματα.
Αισθητήρες που έχουν ακρίβεια τόσο χαμηλά, είναι πολύ ακριβοί, και σίγουρα δεν δικαιολογούν το κόστος για να μετρήσεις μια στάθμη μαύρου...

Αν σκεφτείς ότι εμένα μου στοίχισε 600 ευρώ για να αγοράσω ένα ColorMunki και την φθηνότερη έκδοση (home) του CalMAN, καταλαβαίνεις για τι ποσό μιλάμε, πολλών χιλιάδων ευρώ. Από που θα βγουν τόσα χρήματα;

Αν και είχε κάνει μια ανάρτηση ότι αγόρασε ή θα αγοράσει ένα Klein 10, ακόμα το spyder βλέπω χρησιμοποιεί, μαζί με HCFR. Ίσως είναι πιο βολικό... :nounder:

Και ομως τα διαγραμματα ειναι πολυ αναλυτικα αν δεις. Δειχνει και ακριβως τα σημεια που υπαρχει μεγαλυτερη ανομοιομορφια.

Εγώ πιστεύω ότι αποκλείεται να πήραν τόσες πολλές μετρήσεις σε τόσα πολλά σημεία. Νομίζω ότι τα διαγράμματα είναι από παρεμβολή. Μέτρησαν 4-6 σημεία, και έβγαλαν γράφημα.
Επειδή τα θυμάμαι αυτά τα διαγράμματα και από το PC Magazine, ίσως χρησιμοποιούν κάτι άλλο, όπως φωτογραφική ή βιντεοκάμερα, και τα βγάζουν από εκεί. Αλλά τι ακρίβεια έχουν, δεν μπορώ να ξέρω...
Εγώ πάντως θεωρώ ότι οι μετρήσεις του Μάνου δεν έχουν πρόβλημα. Σε τόσο φωτεινές στάθμες, όλοι οι αισθητήρες καλά τα πάνε...

Σήμερα τελικά περιμένω την 42G20. Ζορίστηκα πολύ για τα 200ευρώ διαφορά με την S20 αλλά ελπίζω το neopdp 13gen και το IFC να με αφήσει ικανοποιημένο.
Εντυπώσεις αύριο.

οι 42 ίντσες καλύπτουν σωστά τα 2 μέτρα που απέχει ο καναπές?
για s20 έψαχνα για 50άρα αλλά στην G20 και 50άρα το budget δε βγαίνει με την καμία.
όχι οτι έχει πολύ σημασία αυτό που γράφω από πάνω γιατί η 42g20 είναι ήδη στο δρόμο για το σπίτι.

στα 2μ είσαι οκ..
ένας πίνακας με τις αποστάσεις, θα μπορούσε να έχει ως εξής
1,5-2,0μ -> 42" με όριο τα 2,5μ
2,5-3,5μ -> 50" με όριο τα 4μ
4μ και άνω -> 60"

μιλάμε πάντα για να μπορείς να απολαύσεις ένα blu-ray σαν άνθρωπος!

καλές θεάσεις!

ε εντάξει.......έστω και οριακά ας είναι καλά......νομίζω όμως οτι θα είμαι κομπλέ μιας και ο προκάτοχος της G20 ήταν μια 27άρα sony trinitron......σίγουρα θα ήθελα 50άρα αλλά τα λεφτά ξεφύγανε ακόμα και στην 42άρα......καλά να μαστε να ξεφύγουμε της κρίσης και να μπορούμε σύντομα να πάρουμε 60άρα :)

Φίλε Greekfragma,
όταν παραλάβεις ενημέρωσέ μας,αν θέλεις,με τις
εντυπώσεις σου σχετικά με την "εξομάλυνση" εικόνας
της G20 καθώς για τη θέαση τηλεοπτικού απο τα 2 μέτρα.
Καλή παραλαβή.

ευχαριστώ πολύ.λογικά το σαββατοκύριακο θα έχω λίγο χρόνο και θα φτιάξω μια μικρή παρουσίαση σε γειτονικό forum και θα τα μεταφέρω και εδώ.

Έχω πάθει την ΠΛΑΚΑΡΑ μου.....η τηλεόραση ΔΕ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!.......ότι και να πω είναι λίγο...προς το παρόν είδα αναλογικά κανάλια, ψηφιακά digea και nova το μπουκέτο και τα HD από τη δορυφορική.
μου λείπει ακόμα να δω το blu-ray αλλά ψάχνω ακόμα πως θα με βολέψουν οι συνδέσεις με τα hdmi και το πέρασμα του ήχου στον ενισχυτή χωρίς upmix.

αναβάθμισα στο 2505 firmware μέσω sd και προς το παρόν την αφήνω να στρώνει με zoom1-2 (ανάλογα την περίπτωση) όλο το βράδυ.

Μιλάμε οτι οι 42 ίντσες μου φαίνονται ΤΕΡΑΣ!.....δε νομίζω οτι θα μπορούσα να δω στα 2μέτρα στην 50άρα ταινία με υπότιτλους......κοιτάς τον υπότιτλο και χάνεις την υπόλοιπη οθόνη από πάνω!
Τελικά έκανα την καλύτερη επιλογή για 850ευρώ. ΑΞΙΖΕ και το τελευταίο ευρώ!....

αφού στρωθεί η οθόνη σε 1βδομάδα θα πέσει καλιμπράρισμα με Lacie Eye one color pro......(προτείνετέ μου κάποιο καλό πρόγραμμα καλιμπραρίσματος γιατί έμεινα λίγο πίσω τελευταία)

ρε παιδιά τι να πω....έχω χαζέψει με την εικόνα, το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ μαύρο και την κίνησή της ειδικά στα δορυφορικά μπουκέτα. και είμαι και με ρυθμίσεις τέρμα κάτω σχεδόν!.....πωπω..πωπω...πωπω...........παραμιλάω δε σας κάνω πλάκα.!

Μπράβο φίλε Greekfragma, οι πρώτες εντυπώσεις σου μου δίνουν μεγάλη χαρά γιατι κι εγώ παρήγγειλα τη 42g20e πριν λίγες μέρες και σήμερα με πήραν τηλ. απ το public θεσσαλονίκης , να πάω να την παραλάβω. Επομένως απο βδομάδα μετα την παραλαβη και το στήσιμο , οι πρώτες εντυπώσεις μου.Αρχικά είχα το ιδιο διλημμα μεταξύ 42 ή 50" (50s20)αλλά τελικά επέλεξα το συγκεκριμένο μοντέλο λόγο πανελ, κίνησης και περιορισμένου μπάτζετ.