τρεμοπαιγμα σε 1080!

Eki_13

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,208
Οταν επιλεγω αναλυση 720 ειναι ολα οκ..Οταν βαζω 1080 αρχιζει το τρεμοπαιγμα και χανεται ενα μεγαλο μερος της οθονης γύρω γύρω..Οθονη ειναι η 37pf9830..και για καρτα γραφικων εχω 2 HD3870..Τα φωτα σας,,

πήγαινε στο μενου της τηλεόρασης - πρεπει να εχει επιλογή για PC ή HD.

Αφησέ το στο HD, αν επιτρέπει αλλαγή.

επίσης, μερίμνησε και η κάρτα σου να βγάζει όντως 1080i - 1080p. δηλαδή 50Hz, (ή 25) και όχι 60 που βγάζει η VGA.

στην τηλεοραση δεν εχει κατι τετοιο..ειναι 1080i..Εχει κανεις αυτη την καρτα να μου πει?

Πιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς; Αν χρησιμοποιείς το Powerdvd 7.3 πρόσεξε τις ρυθμίσεις, απενεργοποίησε τα DVD features και ενεργοποίησε τo Hardware accelaration και στη καρτέλα advanced χρησιμοποίησε την πρώτη επιλογή στο perform hardware de-interlacing. Επίσης ένα τελευταίο τσεκάρισμα στο Ati catalyst 8.1 με τις προδιαγραφες της TV. Καλή προσπάθεια

το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να βρω τις ακριβεις προδιαγραφες της tv...μπορει καποιος να βοηθησει σε αυτο?
το προβλημα δεν ειναι με το powerdvd..αλλα γενικο..απο την στιγμη που βαζω 1080..

Η τηλεόρασή σου είναι 1080p, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να την τροφοδοτήσεις με τέτοιο σήμα (προφανώς). Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δεις στο manual ποιές αναλύσεις / refresh υποστηρίζει από τις εισόδους της. Το επόμενο βήμα είναι να επιτύχεις 1:1 pixel mapping (δηλαδή να αποτρέψεις τον scaler της από το να επεμβαίνει στην εικόνα) κάνοντας κάποια σχετική ρύθμιση στην τηλεόραση.

κατσε γιατι καποιο λαθος κανεις..απο ποτε εγινε η 37pf9830 1080p κ εγω δεν το χω παρει χαμπαρι?

Εγώ έχω μια 9731 (1080ι) και ΑΤΙ 3850. Μπορείς να βάλεις μια φώτο για να δούμε το πρόβλημα;
Το μέγιστο που δέχεται η 9731 είναι 1080/30Ηz. Όταν πρωτοέβαλα την κάρτα μου έδειχνε ΟΛΟ το desktop στο κέντρο της οθόνης, και γύρω γύρω μαύρο περιθώριο. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζεις? Αν ναι, ψάξε μέσα στις καρτέλες των οδηγών για την επιλογή overscan. Είναι ένα οριζόντιο slider με τιμή από 15 -> 0. Το προκαθορισμένο είναι το 7. Εγώ το πήγα στο 0, και η εικόνα άπλωσε σε όλη την οθόνη...

Εγώ έχω μια 9731 (1080ι) και ΑΤΙ 3850. Μπορείς να βάλεις μια φώτο για να δούμε το πρόβλημα;
Το μέγιστο που δέχεται η 9731 είναι 1080/30Ηz. Όταν πρωτοέβαλα την κάρτα μου έδειχνε ΟΛΟ το desktop στο κέντρο της οθόνης, και γύρω γύρω μαύρο περιθώριο. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζεις? Αν ναι, ψάξε μέσα στις καρτέλες των οδηγών για την επιλογή overscan. Είναι ένα οριζόντιο slider με τιμή από 15 -> 0. Το προκαθορισμένο είναι το 7. Εγώ το πήγα στο 0, και η εικόνα άπλωσε σε όλη την οθόνη...

στην αρχη τρεμοπαιζε..με τους 8.1 μου εκανε αυτο που λες..και το διορθωσα με το overscan..τα χρωματα παντως δεν μ ικανοποιουν..θαμπα..και οχι εντονα..