τρεμοπαιξιμο εικόνας οταν βιντεοσκοπώ μόνιτορ

kynegeiros

New member
15 March 2009
5
Έχω μια βιντεοκάμερα samsung full hd 1080i. Είμαι γενικά ευχαριστημένος για τα λεφτά της. Όταν όμως βιντεοσκοπώ την τηλεόρασή μου (ως μόνιτορ) η κάμερα βλέπει μέσα στην τηλεόραση ένα πολύ άσχημο τρεμοπαίξιμο του φωτός το οποίο δεν είναι ορατό με το μάτι. Τι μπορεί να συμβαίνει? Θα ήθελα συμβουλές για λύση

Για αρχή βάλε τις ρυθμίσεις στην μεγαλύτερη συχνότητα ανανέωσης που μπορείς.

Αλλά γενικώς δεν γίνονται πολλά αν το βλέπεις ήδη,σε LCD στα 60hz αναλόγος την κάμερα μπορεί να δεις στο Video ένα ελάχιστο Flickering αλλά όχι τρελά πράγματα,αν πάει παραπάνω ίσως κάνεις κάτι καλύτερο.

Aν η βιντεοκάμερα δεν έχει χειροκίνητη επιλογή ταχύτητας κλείστρου (shutter speed), δύσκολο να βρεθεί λύση (μπορείς π.χ. να δοκιμάσεις τα διάφορα αυτόματα προγράμματα έκθεσης, μήπως και σε κάποιο από αυτά συγχρονίζεται καλά το κλείστρο της κάμερας με τη συχνότητα ανανέωσης της οθόνης).

Βασικά, αν πρόκειται για τηλεόραση LCD, δοκίμασε κάτι πιο απλό. Χαμήλωσε τη φωτεινότητα στις ρυθμίσεις της TV. Με αυτόν τον τρόπο εξασθενείς την πηγή του προβλήματος που είναι η λάμπα της TV. Πρόκειται για γνωστό πρόβλημα με το συγκεκριμένο είδος λάμπας, το οποίο δεν είναι συνεχές αλλά έχει και αυτό συχνότητα. Δεν έχει να κάνει τόσο με το refresh rate της οθόνης. Πρέπει να πας το κλείστρο της κάμερας πολύ πιο ψηλά από το 1/60 sec για να απαλείψεις το φαινόμενο.